2014. október 30., csütörtök

Forradalomból nem megyünk szabira, Srácok!!!

Tisztelet a Nettüntetések szervezőinek, de az Általatok november 17-re kitűzött következő tüntetési időpont az rossz tréfa. Békés forradalom zajlik, aminek megvannak a saját törvényszerűségei, amiket figyelembe kell vennetek, vagy megy a maga útján.




Ne tévedjetek el a susnyásban, Srácok: vezetni egy tömeget nem azt jelenti, mint rendelkezni fölötte. Eddig jól csináltátok, de ez a november 17-i következő dátum ez súlyos tévedés a Részetekről, amit gyorsan orvosolni kéne, vagy a dolgok elszabadulnak. A képeket, filmeket utólag is visszanézve és számolgatva, valóban megvolt a 100 ezer ember, ami a terepen azért nem volt olyan biztos: belül állva is más a perspektíva, mint madártávlatból. Ekkora tömegnek pedig már önálló akarata van, és az a tömérdek ember, aki most érezte meg először a saját erejét egy közösségben, nem fogja takaréklángra állítani a lelkesedését, mert Ti azt szeretnétek. Ne kövessétek el ugyanazt a hibát, mint az a politikai elit, amit épp el lehet és el is kell kergetni: szolgálnotok kell a tömeget, és nem előrántani a zsebből, mikor azt szükségesnek látjátok. Tudjátok Srácok, lányokat meg fiúkat sem hagyunk félbe, gondolom értitek, mire célzok ily civilizáltan: abból ugyanis harag és fájdalom lesz, nem katarzis. Ha nem észlelitek Magatoktól, akkor vegyétek úgy, hogy szólok: a tömeg nem fogja megvárni november 17-ét, pár napot talán, de azt Ti is használjátok föl az elkövetkező napok és hetek pontos megtervezésére, és biz számoljátok bele a Népet, a Tömeget is, mert most épp úgy tűnik, mintha azt kifelejtenétek.


Örömmel követ Titeket a Nép, ha mentek valahová, de ha Ti leálltok, akkor elmegy mellettetek: nem akartatok kedden a Kossuth térre menni, próbáltátok is páran lebeszélni erről az arra maguktól megindulókat, de mégis nekivágott 5000 ember. Ez legyen intő jel, de mondok még egyet: míg a netadó, mint téma nem jött be, addig ugyanaz a szervező csapat, akik most a Nettüntéseket szervezik nagyjából 1500 embert tudott kivinni a Blaha Lujza térre október 23-án. Tetszik nem tetszik, a soha nem látott ellenzéki tömeg a netadó témájának szól, és nem a szervezők két szép szemének, úgyhogy húzzatok bele Srácok. Történelmi lehetőséget kaptatok a kezetekbe: elűzhetitek az Orbánbandát, és közben megdicsőülhettek, vagy megvárhatjátok, amíg az öntudatára ébredt tömeg megteszi ezt helyettetek, de már Nélkületek. A szervezésben komoly szerepet játszó Humán Platform miatt sok Nálatok a színházi ember: pontosan tudnotok kell, mire reagál a közönség, és mikor veszti el a színpad a közérdeklődést. Igazából volt egy olyan érzésem kedden, mintha megijedtetek volna a hatalmas tömegben rejlő potenciáltól, és a veszélyt láttátok volna, nem a lehetőséget. Pedig ez a kettő együtt jár, és aki a veszélyt nem vállalja, az a lehetőséget sem kapja aztán meg: kockázat nélkül nincs győzelem, Srácok.


Gondoljátok végig, mit jelent a gyakorlatban a november 17-i dátum: azt jelenti, hogy addig mindenkinek minden tüntetést, bármilyen kormányellenes témában lenne, le kell állítani. Miért is? Hát azért, mert a Tömeg, a Nép, most már mozogni akar, tüntetni akar, újra át akarja élni a közösség frissen megtapasztalt erejét, és az azzal járó lehetséges szabadabb és jobb jövő érzületét. Én speciel múlt szombatra nem hívtam össze az Ország Gyűlése Mozgalom minden szombaton a Kossuth téren tartott Demokrata Seregszemléjét, hogy ne repüljek Nektek keresztbe, ne osszam meg a Tömeget, inkább mindenki pihenten, és harci lázban égve vegyen részt a vasárnapi Nettüntetésen. Most is megteszem ezt, nem lesz szombaton Seregszemle, mert most bizony azon nem a szokásos 200-250 ember lenne, hanem több ezer, mert az emberek most azonnal mozdulnak, ha Orbán ellen lehet menni. Oké, ennyi belefér, ne osszuk a tömeget, ne vigyük többfelé, de akkor tartsátok Ti egybe, és vezessétek, mert a végtelenségig nem lehet várni, és november 17, az biz a Tömeg lelkiállapotát tekintve az igen távoli jövőben található. Messze nincs annyi időtök, értsétek meg légyszi: egy széles koalíciót vezettek, ami a baloldali radikálisoktól a Jobbik tömegéig terjed, és amit csak addig tudtok egybetartani, amíg cselekszetek.


A november 17-i dátum más okból is súlyos tévedés: egy mostanra már egyértelműen Orbánbuktató békés forradalom eseményeit nem szabad Orbán időpontjaihoz kötni. Ha bármilyen szinten az Ő játékszabályai szerint játszunk, akkor elbukunk: előrébb hozzák, hátrébb viszik a netadó megszavazását, és Ti meg ott álltok majd a semmi közepén nagyhirtelen. Nem, Srácok, az eseményeket és időpontokat Nektek kell meghatározni: Orbánéknak kell hozzánk alkalmazkodnia, és nem fordítva. Hívjatok össze tüntetést, hogy vonják vissza a netadó előterjesztését, készítsetek elő egy népszavazási indítványt az ingyenes internetezésre, és ott a tüntetésen írassátok alá mindenkivel, aztán irány a Parlament. Nem akarok én ötleteket adni, nem szorultok rá, de csináljátok, ne pedig szemlélődjetek, és főleg ne várjatok Orbánra, mert az csapda. Ha 20 ezer ember elindulva a József Nádorról az Erzsébet Hídon átérve már 100 ezernyivé szaporodott, akkor az azt jelenti: rengetegen csatlakoznak a menethez. Hát akkor meneteljünk, és nem kötelező az egész seregnek egy felé menni: ha elegen vagyunk, márpedig elegen vagyunk, akkor elidulhat három 20 ezer fős menet három irányba egyszerre, hogy egész Budapestről be tudja gyűjteni a csatlakozókat. Látogassuk meg Vargamisi, Rogántóni, Lézerjani otthonát, vagy mindegy kiét, de menjünk, mozogjunk, és sokszázezerré duzzadhat és egész Budapestet elboríthatja a Nép. És akkor a puszta látványtól megszűnik Orbánisztán. Gyerünk Srácok!

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!



36 megjegyzés:

  1. Így igaz, Gábor. Pont így érzem én is a hiányát a "mozgásnak". És ha nem szavazzák meg a netadót - valamilyen véletlen folytán - akkor, annyi, hazamegyünk és csüccs? Nemcsak a netadóról van itt szó, igenis az egész történetről, ami ide juttatta ezt az országot.

    VálaszTörlés
  2. Szép reggelt Gábor!
    Köszi a cikket, most nem írom, hogy: "na de!"!!!! Egyetértek!!! Tegnap a cikked alá ezt írtam:"Ott van hiányérzetem, vagy egyet nem értésem a tüntetés szervezőivel, hogy az a 17-e körüli nap, még soká van nagyon. Én úgy érzem, hogy addig kell ütni a vasat míg meleg, nem szabadna hagyni kihülni. Persze nem értek hozzá, lehet, hogy nekik van igazuk? Jó volt, hogy most már volt politikai felhangja is a tüntetésnek." Én nem azon szókkal, írtam mint te, hisz én csak firkálgatok valamit, - írni ugye nem tudok:( De így érzem, hogy nagyon távoli az az idő! Addig vagy megint visszasüllyed mindenki a meleg kényelmes fotelébe, ha nem és mennek, akkor lehet, hogy más irányba, pedig most ez a cél, ez az irány szerintem is jó, nagyon jó! Már amikor napirendre tűzik a "vitának" nevezett bohóckodásukat, akkor ott kéne kiabálni a téren az ablakuk alatt, hogy: nem fizetünk netadót! Legalább már akkor!
    Szóval egyet gondoltunk! Hajrá!

    VálaszTörlés
  3. Én sem értem, hogy mit akarnak csinálni 3 hétig? Arra várnak, hogy az Orbán-banda megszervezze magát, aztán mégis lenyomja a torkunkon a net-adót? Hogy én 66 évesen időnként fotelba húzom magam, az egy dolog. De aki ebbe belevágott, annak felelőssége van. A gyerekeim, unokáim nemzedékét féltem, és én kevés vagyok megváltoztatni a jövőjüket. Örültem a lelkes társaságnak kedd este. És most nem értem.

    VálaszTörlés
  4. Valahogy így!
    Nem az orbáni forgatókönyv szerint kell cselekednünk, hanem saját tervet kell írni, és van még egy lényeges gondolata annak, amit Gábor ír. Ez az események irányításának dialektikája, az összefogás és ugyanakkor szétválás egysége. Egy időben kell lépnünk több helyszínen, és ez koordinációt igényel. Tudjátok, hogy hol, és kiket kell megkeresnetek, (hisz ez egy kis ország, mindenki mindenkit ismer) tessék összefogni, és koordinálni,(és ez nem kérés, hanem parancs) és akkor győzni fogunk!

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Egyetértek.-...Ha nem akarunk "fázni" nem egy BIZONYOS meghatározott időben kell a kályhába fát rakni hanem a tüzet mindig táplálni kell

    VálaszTörlés
  7. Ezt a mozgást hiányoltam eddig!!!! Ezt mondtam, hogy ha csak nézzük a nagy házat és pakolunk amikor mondják, mi is megfekszünk Orbán akaratának. Igen alkalmazkodjon Orbán és kormánya hozzánk, nem mi hozzájuk. Megértem kilépésem után, hogy tömeg van a téren és ez felemelő érzés.Minden szavaddal egyet értek és büszke vagyok ezekre a fiatalokra akik végre nem azt a DÖK-öt követik akik meghasalva megegyeztek a kormánnyal a diákok mögött és elérték hogy ma már narancssárga betükkel írják a felvételi ponthatárokat.

    VálaszTörlés
  8. Gabor! Minden elismeresem a döntesedert, hogy nem hivod össze szombatra a seregszemlet. Es nagy örömöt okozott az is, amit par napja a sorok köze rejtve közöltel: mienk a TER december 31-ig! :) A mai törtenelmi napok nagylepteku esemenyei mellett között ennek is hangot akartam adni: KOrsi

    VálaszTörlés
  9. Jó reggelt Gábor! Jó reggelt Ébredők!
    A blogot olvasva Gáborral teljesen egyetértek. Csak egy közmondás jutott eszembe: "amit ma megtehetsz, na halaszd későbbre" lehet akkor már nem lesz rá lehetőséged.
    Tehát igen is folytatni kell a megkezdett Netadó elleni demókat, egy közös gyülekezési pontból kiindulva a fővárosban a kapcsolodó forgalmas utakon végigvezetni az emberek sokaságát. Itt már nemcsak az internetadóról van szó, hanem a megélhetésünkről is. Hiszen az egyre szegényedő emberek lassan de biztosan süllyednek, míg azok akik jobban élnek rántanak egyet a vállukon.
    Ne hagyjuk, hogy ellaposodjon, elértéktelenedjen a mostani tömeg értéke. Sok apró trükköt bevetnek majd a narancsosok, hogy elbizonytalanitsák az embereket. Hisz látszok ez a 3 választások alkalmával is.
    Mostani erőt tovább kell növelni.
    Hajrá Magyarok! Hajrá Köztársaság!

    VálaszTörlés
  10. Gábor, ha van rá lehetőséged, fel kellene venned a személyes kapcsolatot a tüntetések szervezőivel.

    VálaszTörlés
  11. Addig üsd a vasat, amíg meleg... Valóban óriási hiba Viktátorkához alkalmazkodni.

    VálaszTörlés
  12. Szerintem megijedtek a szervezők a felelősségtől. Valószínűleg ők tényleg csak a net adó miatt akartak tiltakozni kicsit. Talán ők se gondolták, hogy ez lesz belőle. Ugyanakkor keskeny mezsgyén járnak, mert amint egyebet is a zászlójukra tűznek már nem mindenki fog egyetérteni a céllal.Valahogy meg kéne értetni a tömeggel, hogy a netadó csak egy tünet. A bajok sokkal mélyebben vannak.És elő kéne állniuk most már az új vezetőknek is. De nem tudom, hogy egyáltalán vannak-e? Mindenesetre a szellemet a palackba visszagyömöszölni már nem lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha a szervezők a netadó ellen akartak tüntetni, akkor ne csak kicsit tegyék ha egyszer nagy az igény. Mást Ők ne tűzzenek a zászlójukra.
      Ja, hogy más baj is van, azt meg hadd skandálják a résztvevők.
      A vezetőket meg majd kiforralja magából a tömeg és "pajzsra emeli" , csak hadd szólhasson folyamatosan a hangja.

      Törlés
  13. ... de Gyerekek, Emberek, Kedveseim… LASSABBAN !!!

    Magam is türelmetlen és dühös vagyok, de gondolkodjatok is!

    Nagyon-nagyon sokan csak most szereznek először tapasztalatot (a saját érintettségükön) arról, hogy szinte minden másképpen van, mint ahogy azt a 2/3 mantrázza. Akik ott voltak a tüntetéseken és hallják azokat a mocskos, gyűlöletkeltő, megosztó rágalmazásokat, fel kell ébredjenek!!!

    Várjuk meg és segítsük őket! A folytatáshoz türelem kell, be kell várni a lemaradókat!

    Egyelőre nem kell más, mint továbbra is tiltakozni a Nyet-adó ellen,
    (erre jött létre egy erősnek látszó civil egység),
    és egyelőre rábízhatjuk a csatát Fideszre, mert a válaszlépéseiben a legrosszabb önmagát nyújtja..., napról-napra egyre nyíltabban mutatja az igazi arcát, és egyre többen ismerhetik fel a hazugságokat. Már csak ezért is, mert most valamennyien egységesen sértve érezhetjük magunkat és ezek a sértések, amiket közösen kapunk, közös egységes dühünket és erős közös ellenállásunkat erősítik.

    A közös érintettség okán, ezt nem lehet nem észre venni a most még birkáknak sem... A későbben ébredőknek is fel kell majd ismerniük, hogy logikailag: a hazugság ellentéte többnyire igaz.

    A fideszes mantrátorok folyamatosan szítják a tüzet. Undorító, amit művelnek a közTV-ben, a Hír-TV-ben. Magam nagyon bízok abban, hogy jónéhányan felébrednek és kiegyenesednek: ELÉG VOLT!

    Most még nem kellene elijeszteni a kevésbé aktívokat a kiterjesztett súlyosabb követelésekkel. Az a hatékony, ha a Nyet adó-témához fokozatosan kapcsoljuk hozzá a személyes promt-aktuális, napi sértettségeinket, beidézzük a kormány-media mocskolódásait, értelmezzük és leleplezzük a félelmükben kreált magyarázkodásaikat.

    A folytatáshoz, már többet kell érteni-gondolkodni. TÜRELEM, jönnek majd sokkal-sokkal többen is!
    (Előbb nyerjük csak meg az első csatát!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan így, a fentiek szerint és Gábor tanácsait megfogadva.

      Törlés
  14. Jó lenne, ha a szervezők között lenne egy ilyen okos ember, mint Gábor. Nem szabadna hagyni ezt a lendületet elülni, mint az már történt pl a diákok tüntetése idején, vagy az alaptörvény elleni tiltakozáskor.

    VálaszTörlés
  15. Nagylaci-nak...

    Tudod az emberek már felébredtek! 100.000 ember mozdult meg pár nap alatt, ami 4 év óta példátlan. A nertársak meg levegő után kapkodnak, Orbán elmenekült mert ő sem tudja a frankót, a koleszos haverok meg egymásnak is ellentmondva hordanak össze hetet-havat.

    A dolog már rég nem a netadóról, szól, hanem arról, hogy miután lassan mindenünket elvették, az utolsó még általuk nem ellenőrzött kommunikációs csatornát is ellehetlenitik. 10 miilió lebutitott, megfélemlitett magába forduló zember. Ez a céljuk, ennek kell minden tisztességes eszközzel ellenállni.

    Ahogy Gábor irta, orbánra rászámoltak. Pont most nem szabad időt hagyni hogy összeszedjék magukat, mozgósitság tartalékaikat. Te milyen első csatát akarsz megnyerni ? Az már rég, -vasárnap, de főleg kedden este - megvolt, Hál "Istennek ekkora tömegben már nem félti állását egzisztenciáját az orbánnal szembenálló egyén, de az eddig fideszre szavazó, intelligens, a ner nyomulását túlzónak, gusztustalannak tartó orbánban csalódottak sem.

    Nem kellen inkább letáborozni a NAV székház elé, közölve, hogy addig üresen kapják meg az adóbevallásunkat, sőt a NAV-hoz bekötött pénztárgépekből is kihúzzuk a csatlakozót, amig Vida és tsai nem hoznak igazolást mr. Goodfriendtől, miszerint NEM értintettek a kitiltásban. / Az USA törvényei szerint ha jól értelmezem, csak az érintett személy kilétének nyilvánosságra hozása tilos, aki nem érintett, az kérhet és kaphat erről nyilatkozatot. /

    Szerezzünk már érvény a demonstráció legfontosabb transzparensének, miszerint "bünözőknek nem adózunk"

    Nem most kellene ezreknek letáborozva, körbevenni a parlament s a dolguk végeztével naponta távozó, MINKET képviselőket felkérni hogy vagy ésszerü, elfogadható magyarázatot adnak a netadó szükségességéről, ám ha erre nem képesek, fáradjanak vissza s orbánnak magyarázzák el, hogy ebből nem kér a nép. Merthogy ez a dolguk... addig meg haza nem mehetnek.

    Hasonló módszerrel a legfőbb ügyészt is meg lehetne kérni, milyen eredményeket tudnak felmutatni a Horváth András féle feljelentés tárgyában, hány személyt vontak eddig eljárás alá,
    zár alá vétel, lefoglalás utján eddig milyen összeget sikerült biztositani a ezermilliárdokra rúgó kár megtérülésére stb...

    Végre most tényleg kér a nép, most kell adni neki - szerintem ma Petőfi ezt mondaná.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Góbénak!
      Szerinted meg lehetne azt tenni, hogy egy meghatározott nap reggelén valamennyi online pénztárgép "elromlana" és papír alapú számlákkal meg nyugtákkal történne a pénzforgalom?
      A szervizek meg nem győznék a sok javítást?

      Törlés
    2. T. Nemóvatos !

      1. Mivel csaknem 50 éve már ember járt a holdon, szinte minden lehetséges.

      2. Ezek a gépek a NAV-hoz vannak bekötve, majdnem bizonyos hogy a felügyeletet is a NAV gyakorolja, igy az összes gép leállitása valamiféle szabotázs-akcióval lenne csak végrehajtható, ami viszont felveti - most nem lapozom át a Btk.-t - minimum a közérdekü üzem müködésének megzavarása büntettét. Ez igy necces...

      3. Nerm biztos hogy az összes gép-üzelmeltető jó néven venné a lekapcsolást, igy mi sértenénk meg a demokratikus elveket.

      4. Szerintem reálisan megvalósitható úgy, hogy demokratikus pártjaink, mozgalmaink, civil szerveződéseink bármelyike vagy összessége, országos szinten polgári engedetlenségi mozgalmat hirdetve javasolja a NAV gépek mellőzését, természetesen nyugtaadással helyettesitve, mert " a szabál az szabál ".

      Törlés
  16. Az első győzelem megszületett vasárnap. A második kedden azzal, hogy felduzzadt a tiltakozók száma 100 ezerre. Sokan kritizálták G. Balázsékat, hogy nem voltak elég gyújtóak a beszédek, úgy látszott, mintha megijedtek volna...stb. Nem megijedtek, hanem meglepődtek, s ez nagy különbség! Azonnal, és jól látták,érezték, mekkorává nőtt a felelősségük ekkora tömeg láttán! Ezért voltak visszafogottabbak. Jól tették, hogy nem irányítottak ekkora tömeget a Kossuth térre! Nem bizonytalanok voltak, hanem megfontoltak. Tisztában voltak vele, hogy úgyis sokan oda fognak menni! Ahogy történt is. Ekkora tömeg esetében jobb a "sétálás", mintha egyetlen helyen huzamosabb ideig ácsorognának. Teljesen egyetértek azokkal, akik azt mondják, nem várhatunk a következő tüntetéssel közel 3 hetet. De nem ám! 1-et sem! Ezen a héten rendben van, hogy ne legyen több, az ünnepek miatt úgyis kevesen tudnánk rajt részt venni. Legyen ez a pár nap (az emlékezés mellett) számukra a szervezésé is. Sokan már írtunk G.Balázsnak üzenetet, hogy nem várhat! Tegye meg szintén, akinek ez nem jutott még eszébe még! Azzal nem értek egyet, hogy Gábor vegye fel a személyes kapcsolatot velük.Tudják, hogy ki Szabó Gábor, s miféle tapasztalatokkal rendelkezik tüntetés-szervezés területén is. Ezt bízzuk rájuk! Higgyétek el, olvassák ők az írásait, tisztában vannak vele, hogy milyen segítséget tud nyújtani az OGYM nekik e téren is. Szerintem fognak is jelentkezni előbb-utóbb. Ha pedig nem kérnek támogatást, arra is gondolhatunk, azért teszik, mert nálunk azért felmerült néhányszor javaslat arra, hogy pártrendezvény után a résztvevők jöjjenek át a térre.( Pl. az Ellenállás Napja DK-s megmozdulás volt, Bokros (MoMa) meghívása a térre...) Ha így döntenek, tartsuk tiszteletben! Nehogy vkinek eszébe jusson "ekézni" őket! Mi csatlakozunk hozzájuk mindenképpen. Tehát minél többen írjatok G.Balázsnak, kérve, ne várjon/várjanak annyi ideig!! Hétfőre vagy keddre össze kéne hozni egy újabb megmozdulást! Ez utóbbi tán jobb időpont lenne. Jöjjön csak az a "Ha kedd, akkor ez Belgium"nevű...nem filmvígjáték. Aztán még egyet azon a héten is a vidéki városokkal azonos időpontban! Hajrá, Ifjúság, munkára fel!

    VálaszTörlés
  17. Igaza van Gábornak. Most olyan lehetőség van ahol mi diktálhatunk. Vissza kell vonatni a netadó tervezetet. Szerintem a Fidesz is ezt akarja majd 17.-én. Sokan leszavazzák. Ez is a forgatókönyvük része. Aztán lehet kiabálni, hogy mekkora demokrácia van nálunk. Figyelembe veszik a nép akaratát eceterá eceterá.. Vegyük már észre, hogy ez így az ő játékuk lesz.

    VálaszTörlés
  18. Kedves [góbé], bár ugyanazt látnám, amit írsz!
    Sajnos, ez az ébredés, ébresztő (én azt tapasztalom, hogy) még sok-sok melót igényel. DE csak óvatosan!

    Majdnem 3 hetünk van arra, hogy valóban "elrettentő" sokan legyünk! (Ugye nem csak balhézgatni akarunk?)

    Végre megmutathatnánk, mi civilek, hogy képesek vagyunk valamit rendbe tenni! Első lépés a Nyet-adó, de ebben egyszersmind az is benne van, hogy ELÉG!
    Nem tehet meg bármit a 2/3 velünk, ELLENÜNK.

    Ehhez azonban tömeg kell, a tömeghez pedig egység, meggyőzés. Mindenki hozzon magával még 5 (kibetűzöm: ÖT) embert. Hogyan?
    Úgy, hogy az eddigi tüntetéseink elleni aktuális kormányhazugságokat azonnal leleplezzük, megmagyarázzuk a környezetünknek. De közben kerüljük a megosztó, a passzívakat visszakozásra késztető témákat...
    (O.V. kitalálta[?] a polgári köröket... Nem csak tüntetésen lehet szervezkedni.)

    Én úgy gondolom, hogy annyit máris "elintéztünk", hogy már most sem tudnának kilépni az EU-ból! Aztán meg, az alig 3 hét alatt meg is háromszorozódhatunk és ezzel végképpen minden adut kivesszük O.V. kezéből:
    Nincs "nemzeti egység", "a magyarok nem ezt akarják", a "2/3 csak egy törvényesített csalás eredménye volt"...

    O.V. még soha nem találkozott ennyi "takarodj"-at kiáltó emberrel.

    A csaknem 3 hetes aktivitás-hiányt reklamálóknak, és a szervezőknek volt egy javaslatom:

    Napról napra mocskolódik ellenünk a kormány-média, amit nem kell válasz nélkül hagynunk! Tüntetésünk a NET-en szerveződött, most pár hétig folytassuk a NET-en, egyszersmind: még nagyobb erőt és egységet mutatva a következő 3.-hoz!!!

    A szervezők akár NAPONTA nyithatnának egy-egy aloldalt, amire feltehetnek egy-egy kiválasztott , minket, a mozgalmunkat rágalmazó idézet, ami ellen egységesen lájkolva és persze megosztva tiltakozhatunk, leírhatjuk ellenérveinket, az igazságot, mindazoknak, akik eddig csak a közmédia manipulatívan megvágott párszavas, tizedrangú hírecskéjeként értesültek a tiltakozásunkról! Gyűjtsünk össze naponta több százezer lájkolót!

    Higgyétek el! Akkor is figyelnek már ránk, ha éppen nem vagyunk az utcán!
    Közben a 3. élő tüntetésünkhöz már gyűjthetjük is az aktuális jelszavakat, plakátokat:
    pl.:
    „A hírTV hazudik” z
    (nem atrocitás kell, de a tábláinkon legyen fenn a tiltakozásunk: elég volt a hamis manipulált, mantrázott agymosó híreitekből!!!)

    „mongyon le Tállai András”
    (az államtitkár láthatóan felkészületlenül és átgondolatlanul, a pozíciójára való alkalmatlanságát megmutatva, a valóságot hamisan beállító indoklással, folyamatosan áll ki a Nyetadó mellett…)

    „Gajdics Ottó! Le Veled!”
    „Mi az E-mai címed, ahova küldhetjük a leveled?”

    „Kálomista Gábor! Ne mocskolódj!”
    (a vasárnap esti és azóta többször megismételt gúnyos, a tüntetésünket hamisan beállító, bagatellizáló, vandalizmusnak általánosító mocskolódásáért.)

    Hú, de hosszú sorban folytathatnánk, de kell tudni jól választani is...

    Pénteken akár el is kezdhetnénk!
    „Azt mondja O.V.: ….”
    Hallgassuk meg, vegyük észre, ha hazudik és cáfoljuk nyilvános (kulturáltan érvelő!!!) hozzászólásainkkal egy péntek délben nyitott aloldalon. Lájkoljuk és terjesszük!

    Lehet itt aktivitás! De egység kell hozzá… és mindenki hozzon ide még öt embert!!! Egyelőre a szimpatizánsaink közé…, aztán… a 3.ra is.

    Egyébként, a "civil-ébresztő" ideje már egy éve igencsak aktuális lett volna ("betettem a hűtőbe, mert tartok tőle kell talán még 3 év múlva sem lesz közös kijózanodás"):

    http://www.jatektan.hu/nyilatkozat.html


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy talán már két-három éve is felébredhettünk volna:

      http://www.jatektan.hu/jatektan/____2012_006/nyerostrategia.pdf

      A többség még most is el van foglalva napi problémaival, gondjaival, vagy napi privát élményeivel. Rengetegen elhiszik a mantrákat és gondolják úgy, hogy csak nekik és a környezetüknek rossz, amúgy az "ország jobban teljesít". Sok magasan képzett, nem ostobát is ismerek, akik nem látnak át a folyamatosan rájuk ömlő agymosáson.

      Most, itt van egy picinyke sikernek a lehetősége, és miközben még be sem ért, máris mindent akartok. Így nem fog menni, így lehet ezt is elcseszni.
      (Bocsi, de nincs rá jobb szavam. Ha azt írom „elkúrni”, akkor csak elindítanék egy maximálisan megosztó gyurcsányozást…
      ...aztán még sok-sok ilyent sorolhatnék, arra példának, hogy mennyire könnyű felborítani az alakuló egységes ellenállást.)

      Törlés
  19. Tudod azzal telt el 4,5 év, hogy nyitottak, meg nyitva voltak a neten blogok, oldalak és sokszor néhány-száz ember egymás között kifakadt, tiltakozott, panaszkodott, elitélt, vitatkozott mindenféle kézzelfogható eredmény nélkül.

    Most a sokszor néhányszáz végre összejött az utcán, mert más felület már nincs. Lett belőlük 100.000. 3 hétre visszavonulni, csendben épitkezni, átadni a kezdeményezést a mozgalom halála. Tessen visszaemlékezni, mivé lett a Milla, a 4K, a Szolidaritás...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ott a válasz az Általad írtakban!
      Ha megmarad a nyílt és aktív párt-támogatás nélküli mozgalom, ha nem ijesztjük el az ébredezőket, hami magunk nem húzunk 5 felé, akkor most összerendeződhet egy félmilliós elégedetlenségét felismerő és vállaló tömeg, ami néhány hónap alatt megháromszorozódva kikényszerítheti az előre hozott választást.

      Itt, ekkor jöhet be egy, a még mindig pártpreferencia nélküli, civil nyilatkozat 1,5 millió aláírással... aminek következménye: egyetlen hónapra felálló kormány,
      amely kiírja a kétfordulóst, ami aztán igen nagy valószínűséggel kompromisszumos (túldominált párt nélküli) demokratikus szakértő kormányzáshoz vezet. A pártok ugyanis nem írhatók le, de előtte (egyetértésük hiányában) nekünk civileknek kell a pályát vízszintes egyenletesre lesimítani.

      Óriásit tévednek azok, és tényleg bebetonozzák a Fideszt, akik úgy gondolják, hogy már most mi diktálhatunk...

      Törlés
    2. Azért nem ártana a nettársakkal egy kicsit sétálgatni is. Úgy 2-3 százezernyien különböző magyar városokban egyidejűleg. November 17-ig is egy párszor.

      Törlés
    3. T. Nemóvatos !

      Ott a pont ! Nm szabad 3 hétig pihizni, meg arra várni hogy egyszerre egy kupacban 500.000-ren legyünk. Már kedden este sem hallotta az utolsó néhány száz, vagy ezer, hogy mi történik elől. Mit fog hallani ha lesz, az ötszáz-ezredik...
      Nem szabad csalódást okozni ! Van Budapestnek sok kis szeglete, ahol érdemes egyszerre, kellő erővel megjelenni, demonstrálni, követeléseket megfogalmazni és
      főleg nem tágitani, hazamenni ! Ha Budapesten "esemény van", a vidék is beindul, ahogy tapasztalható volt, mert látják hogy van értelme...

      Törlés
    4. Igazad van Nagylaci , de nem minden tekintetben.
      Abban mindenképpen egyetértek, hogy a jelenlegi ellenzéki pártok hivatalosan maradjanak távol - egyébként magánemberként senki sem akadályozhatja meg őket abban, hogy a tüntetésnek részesei legyenek.
      Ez a heterogén társaság érezze magát úgy együtt, hogy még a gondolata se merüljön fel bennük, hogy valami KB irányítja őket. Ezt az élményt minden disszonancia nélkül meg kell nekik hagyni!
      Abban viszont nemóvatossal értek egyet, hogy van egy kritikus tömeg, amit meghaladni nem szabad. Lehet félmilliós tömegnek is beszélni, csak ahhoz akkora infrastuktúra kell, amivel ez a civil szerveződés nem rendelkezik.
      Ezért aztán Bp különböző részein szinpadokat kell építeni, és megfelelő kommunikációval kapcsolatot kell létesíteni a tömeggel. Ezután fegyelmezetten és békésen vonulni, vonulni és vonulni...
      Az erdmény biztosan nem marad el.

      Törlés
  20. Napestig lehet felsorakoztatni az érveket, hogy mindenben hazudnak! kEZDJÜK EL A FELSOROLÁST!!!!! Kezdjük az egykulcsos adóval! Ki járt jól vele?

    VálaszTörlés
  21. Megmentették a deviza hiteleseket! Ki tudta egyben visszafizetni a tartozását?

    VálaszTörlés
  22. Támogatják a családokat adókedvezményekkel! És akinek még annyi jövedelme sincs, hogy adóznia kelljen, annak a gyermekeit ki támogatja?

    VálaszTörlés
  23. Államosították az egészségügyet, arra hivatkozva, hogy így olcsóbb és hatékonyabb lesz!!! Volt mostanában beteg a családban, vagy az ismerősei között? Kérdezze meg mik a tapasztalataik?

    VálaszTörlés
  24. Kinek az őrült agyában született meg a gondolat, hogy Pomázról Balassagyarmatra vigye a mentő a beteget?

    VálaszTörlés
  25. Ez egy raffináltan kidolgozott terv szerint történik! Nem csak golyószóróval lehet embereket irtani! Kiszámolták, hogy így milyen jól járnak, megmarad a nyugdíj, nincs szükség kórházi ágyra, gyógyszerre, személyzetre stb.Hát nem tiszta haszon?

    VálaszTörlés
  26. Hát akkor kedves demokrata társaim ! Erre gondoltam, hogy keményen szembe kell állítani a tényeket pártunk és kormányunk állításaival!

    VálaszTörlés