2014. október 19., vasárnap

Egy kislány szeméért

Nehéz higgadtan írni Váradi András temetése után, ezért is hagytam ezt mára. Sokszázan voltunk ott, és körbenézve, amit a szemekben láttam, az megpecsételte Orbán Viktor sorsát. Tegnapig a Felcsúti Bandita politikai kérdés volt, tegnaptól azonban sokunknak személyes üggyé vált.




Vagyunk ebben az országban páran olyanok, akiknek mind a képessége, mind a lehetősége meglenne ahhoz, hogy Téged ugyanoda juttassunk Viktor, ahová Ti juttattátok Váradi Andrást. Bőven rászolgáltál, de nem fogunk ilyesmit tenni: demokraták vagyunk, nem pedig gyilkosok, és távol álljon tőlünk, hogy mártírt csináljunk Belőled. Te saját hiúságodba betegedtél bele, olyan görcsösen akarod beírni magad a történelembe, hogy hidd el, sikerülni is fog, de nem úgy, ahogy azt Te szeretnéd. Sokan azt hiszik, hogy csak a hatalomért és a pénzért teszed mindazt a mocskot, amit, pedig dehogy: a Magadfajta önimádók nem a jelennek élnek, hanem a jövő részeivé akarnak válni. Hivatkozási alappá, történelmi személyiséggé, az egész történelemhamisításotok, a szobrokkal való játszadozásaitok is ennek részei. Át akarjátok úgy írni a múltunkat, hogy Te valamiféle minden előzményt összegző államférfi lehessél egy olyan hamis, kitekert históriában, amit Széchenyi kezdett el, és Horthyn keresztül az megérkezik Hozzád, mint nagyzenekari záróakkordhoz. Aszerint veszitek ki a históriánkból az embereket, és aszerint tesztek bele másokat, hogy valahogy ezt a hazug ívet fölrajzolhassátok. De rossz hírem van Viktor: ez a történelmi ív, ez nem létezik, és Te pedig nem mint pozitív záróakkord kerülsz be majd a jövőben a múltunkba, hanem inkább csak olyan szégyenletes, történelmi léptékben rövidke és mocskos epizódként, mint Szálasi.


Ezért nem kell félned fizikai retorziótól: Te sokkal súlyosabb büntetést érdemelsz. Az igazi büntetés ugyanis olyan, amitől a bűnös a legjobban tart: ez pedig a Te esetedben Viktor, nem a jelen, hanem a jövő. Te kifundáltál Magadnak egy olyan pályaívet, hogy mint Robin Hood maradj majd örökre az ország legendáriumában: a népi hős, aki rettegésben tartotta a hatalmasokat és gazdagokat. Csak ezt nagyon elcseszted Szépöcsém: Robin Hood ugyanis nem ült a hatalmasak és gazdagok helyére, Te pedig igen, és Te lettél mostanra a Hatalmas, és Te lettél mostanra a Gazdag, akit majd valódi Robin Hoodok fognak elűzni. Te már a Nottinghami Városbíró vagy, 20 évvel ezelőtti Önmagad legfőbb leküzdendő ellensége épp Te lennél. Váradi András tegnapi temetése óta tudom, Neked bevégeztetett: a jelen még a Tiéd, de a jövőt már elvesztetted. Ha inkognitóban ott lettél volna tegnap - saját személyedben aligha, mert higgadtság ide, megfontoltság oda, úgy jártál volna, mint Mussolini, mikor az olaszok megtalálták -, tudnád: ennek a sztorinak, a Te mesterséges kánonodnak vége. Lehet egy országot sokáig hülyíteni, de a végtelenségig nem: egyszerűen kezdenek túl sokan túl sokat elveszteni ahhoz, hogy az agymosás örökre eredményes lehessen.


Ott, Etyeken, a temetésen, és utána, mikor a "baleset" helyszínén megálltunk, sokat beszéltünk helyiekkel: senki nem hiszi el a végelgyengülésben szenvedő kettősállampolgár gázoló meséjét. Egyszerűen túl sokat tudnak túl sokan az előzményekről és a kapcsolódásokról, na meg a helyszínről, hogy beetethessétek Őket. Ki fogjuk nyomozni, mi a valóság, kerüljön amibe kerül, és tartson ameddig tart. Nem végtelen a hatalmatok, és nem tudtok mindenkit megvenni vagy megfélemlíteni: egyszerűen már túl sok, vágod Szépöcsém, ugye. Téged, Titeket nem én, vagy pár hozzám hasonló, tegnaptól Váradi András halálát személyes ügyeként kezelő ember fog végül a történelem szemétdombjára küldeni: mi csak eszközök vagyunk. Titeket egy kislány fog lehúzni a vécén: az a kislány, aki a korábbi képeken az édesapjába kapaszkodik két kézzel, mint biztos, rendíthetetlen pontba a félelmetes világban. Az a kislány, aki tegnap a temetésen végig tartotta magát, pedig nemcsak az édesapját vesztette el, hanem a biztos talajt is a lába alól. Annak a kislánynak a végtelen, leírhatatlan fájdalmát, azokat a szemeket SOHA nem fogjuk elfelejteni, mert egyszerűen nem lehet elfelejteni. És tudod Viktor, mi csak az Ő szemeit láttuk, de ebben az országban már rengeteg az ilyen szempár. És rengeteg az olyan ember, aki az ilyen szempárok miatt bosszút esküszik Ellened, Ellenetek.


Ma még nem kell félned, sem a holnaptól, sem október 23-tól, még valószínűleg jövő év március 15-től sem. Nem, még nem ért el odáig az erjedés, hogy mindenki át tudjon lépni a személyes kockázatán és megértse: ki kell állnunk a másikért, mert csak úgy tudunk kiállni önmagunkért is. De készülj Viktor: jövő év október 18-án, az általatok megölt Váradi András Alcsúti Juhász tegnapi temetésének első évfordulóján már piszok nagy bajban leszel. Neked attól a naptól kell félned, mert az a nap lesz Orbán Áldozatainak Napja, és Ők már most is sokan vannak, de addigra még többen lesznek. És a hozzátartozóik, barátaik pedig már rengetegen. Minden egyes nappal, minden egyes újabb mocskos tettetekkel növelitek azok táborát, akik egyszercsak megérkeznek majd, és gondoskodni fogunk róla, hogy ne menekülhess el. Neked, és a Bűntársaidnak Bíróság elé kell majd állnotok. Neked és Bűntársaidnak börtönben kell megrohadnotok, élő mementójaként annak, hogy előbb-utóbb a társadalom kiveti magából az idegen testet. Hozzád iskolásokat kell majd vinni osztálykirándulásra Sopronkőhidára, hogy a saját szemükkel lássák a testet öltött Gonoszt. Élj minél tovább, hogy legalább egy generáció felnőjön úgy, hogy lássa: bármikor kinőhet egy újabb Szálasi, vagy Orbán, ha nem vigyázunk. Hiba volt Szálasit kivégezni: mutogatni kellett volna, tán ma nem menetelnének neonácik az utcákon. De Te Viktor, itt vagy, és kéznél vagy: Téged évtizedeken át fogunk mutogatni. A Köztársaságért. A Magyarokért.

Egy kislány szeméért.


42 megjegyzés:

  1. Gábor!
    Persze,Orbánnak mindig nagy borzalomért,akkor kell megbünteteni az őt !!! :/ :/

    VálaszTörlés
  2. Örök gyalázat és megvetés legyen osztályrészetek, orbán-mészáros és társai!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon megható és nagyon kemény írás.
    Legyen a vége is igaz és a Felcsúti Juhász halála szálljon a gyilkos rendszer fejére!
    Váradi András pedig nyugodjék békében!

    VálaszTörlés
  4. Soha ne legyen Orbánnak nyugta Váradi kislányaiért, s a többi nyomorban, mélyszegénységben, napi éhezésben élő gyermekekért, emberekért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Önöknek elment a józan esze, Asszonyom? Mi köze van ehhez a tragikus balesethez bárkinek is a baleset résztvevőin és a véletlenen kívül? No, és Istenen kívül? Önök e baleset kapcsán gyűlölködnek, átkozódnak úgy, hogy azt normális ésszel nem lehet felfogni. Javaslom, menjen sürgősen gyónni a társaival együtt, vagy gyógyíttassák magukat, mert ez már több, mint beteges.

      Törlés
  5. Nem szoktam rosszat kivánni senkinek, de ezekre az aljas maffiózókra szálljon minden átok!

    VálaszTörlés
  6. Remélem a Jó Istentől elnyerik méltó büntetésüket! Tudom hogy ez nem keresztényi hozzáállás, de én ezeknek nem tudok megbocsájtani!

    VálaszTörlés
  7. Testvéreim az Úrban imádkozzatok András testvérünkért és családjáért! Adj Uram örök nygodalmat Neki és az örök világosság fényeskedjék Neki! Nyugodjon békében!

    VálaszTörlés
  8. Jó reggelt Gábor, Jó reggelt Demokraták!
    Olvasva Gábor írását, teljesen egyetértek vele. Tegnap Etyeken nem temetés volt és búcsúztató hanem egy vádbeszéd hangzott el. Most is hallom a fülemben azt a kétségbe ejtő kérdést: "Hol vagy" ember?
    Sok száz ember némán és hangtalanul hallgatta végig a beszédet, csak a szemek beszéltek helyettük.
    A két kislány szemében mérhetetlen fájdalom és bizonytalanság látszott. Azokat a szemeket nem lehet elfelejteni.
    A baleset helyszínére megérkezve újabb, s újabb kérdéseket tettünk fel egymásnak. Hiteltelennek tűnt a rendőrségi helyszíni vizsgálata.
    A helyszínen csatlakoztak hozzánk a rokonok az ismerősök, elmondták az eljárással kapcsolatos véleményüket, mely messze nem igazolta a rendőrségi jegyzőkönyvbe foglalt tényeket.
    Míg ott a helyszínen beszélgettünk elhúzott mellettünk alcsut fura urának biztonsági szolgálati autója is.
    A békés gyertyagyújtás után tele megválaszolatlan kérdésekkel indultunk haza felé.
    Átkot szórni nem fogok, mert az átok visszaszáll azokra akik küldték. De kívánom, hogy ne legyen nyugtuk éjszakánként és lássák a gyermekek vádló szemeit.
    Hajrá Magyarok! Hajrá Demokraták!

    VálaszTörlés
  9. A gyerekek csodálatosak, erősek; ártatlan lelkük nem tudja megmérgezni ez az igazságtalan feldolgozhatatlan veszteség. A felnőttek gonosz világától EGY láthatatlan burok védi őket, és ez a CSALÁD. Kívánom, és remélem összefognak körülöttük a rokonok, hogy ez a burok megvédje őket egy rideg, kegyetlen felnőtté válástól. Sok erőt, higgadtságot és józanságot kívánok hozzá. Talán SIKERÜLHET. Őértük. Mély részvétem.

    VálaszTörlés
  10. A kép előterében az a juhász, Váradi András látható Felcsúton, akitől Orbánék elvették a földjét, és ezzel kisemmizték. Mögötte az ordibáló viktorozók.
    De nem ez a lényeg. Nézzék meg a kislányt, hogy kapaszkodik félelmében az apjába.
    Őket semmizték ki, az igazság az ő oldalukon áll, miközben csak a szemellenzős tömeg ordibálása hallatszik.
    Ez a kislány, ez a jelenet ma Magyarország szimbóluma.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban ez jellemző, ma Magyarországra. A veszett kutyaként acsarkodó viktorozók és a rémült arcú emberek.

      Törlés
  11. Részvétem a családnak! Váradi András Nyugodjon békében,legyen könnyü neki a föld!

    VálaszTörlés
  12. Elment az igazmondó juhász!
    Isten nyugosztalja.
    A családjának megnyugvást kívánok s emelt fővel viselt gyászban együtt érzek velük!

    Elég volt! Nem engedhetjük, hogy a családjainkat, a gyermekeinket tegyék tönkre az Orbán-rendszer és talpnyaló kiszolgálói !
    Álljatok ki a jövőért, a gyermekeitekért, velem együtt ! ! !
    Éljen a Magyar Köztársaság, éjlen a HAZA ! !

    VálaszTörlés
  13. "Senki sem különálló sziget; minden ember a kontinens egy része, a szárazföld egy darabja; ha egy göröngyöt mos el a tenger, Európa lesz kevesebb, éppúgy, mintha egy hegyfokot mosna el, vagy barátaid házát, vagy a te birtokod; minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel; ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang: érted szól".John Donne

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://vilagesegyebkatasztrofak.blogspot.hu/2010/03/ernest-hemingway-akiert-harang-szol.html

      Törlés
    2. Ernest Hemingway: Akiért a harang szól „Senki sem különálló sziget; minden ember a kontinens egy része, a szárazföld egy darabja; ha egy göröngyöt mos el a tenger, Európa lesz kevesebb, éppúgy, mintha egy hegyfokot mosna el, vagy barátaid házát, vagy a te birtokod; minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel; ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang: érted szól

      Törlés
  14. sverde
    Nagyon tetszett, amit írtál. Ugyanazt kívánom én is a gyermekeknek, az egész családnak.

    VálaszTörlés
  15. Agybeteg cikkíró, agybeteg libsi kommentelők!! Ennyire átmosta az agyatokat a bolsevizmus?? Hogy lehet egy ilyen balesetet másra fogni? Ennyire hülyék vagytok? Részvét a családnak! Sajnálom, hogy ennyi barom kommentelő van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Váradi András akkor halt meg, mikor lelketlen,kapzsi emberek elvették a földjét és ezzel a megélhetését. Ez a tény. Ez magában felér egy gyilkossággal.

      Erről pedig ép erkölcsi érzékkel rendelkező ember nem beszélhet felháborodás nélkül.
      Hol hagytad elveszni a lelkiismeretedet, mikor agymosásról beszélsz?

      Törlés
    2. Egyetértek, csak egy agy mosott barom mossa össze a két árván maradt kislány könnyeit a bolsevizmussal. te mesefigura nevű ökör az Édesanyád méhe miért nem volt szecska vágó?

      Törlés
    3. Döbbenetes ez a butaság, a gyűlölet, ami ebből a fenti írásból süt. És döbbenetes a kommentelők beteges gondolkodása... Nem találok rá megfelelő szavakat. Egy tragikus baleset kapcsán ennyi értelmetlen, eszement átkozódást még nem hallottam. Ezek az emberek egytől egyig betegek. Ennek szegény elhunyt sem örülne, abban biztos vagyok. Isten adjon neki örök békét...

      Törlés
  16. Ez az írás, Gábor, a képekkel és a hozzászólásokkal felér egy bírósági tárgyalás vádbeszédével. Orbán és csatlósai bűnt követtek el. A legnagyobbat, amit ember elkövethet: Gyilkosságot. Még ha a "tettes" személye nem azonosítható a felcsuti "mészárosok" meghosszabbított kezének. Ma Magyarországon mindenki megvehető! - Ha jó pénzt kínálnak tette elkövetéséért.

    Nem voltam ott: De lélekben Veletek voltam! Megrendülten olvastam minden sort, amit leírtatok. AZ IGAZSÁG - Igazságért kiált! És el fog jönnni az Igazság pillanata, amikor el kell számolni Mindenkinek az Úr színe előtt. Remélem, Isten mindent lát, és Igazságos ítéletet fog hozni: Ezek a szemetek mind a pokol fenekére kerülnek majd.

    De addig is: Remélem, a jövő ávtől MINSDEN ÉVEN érezni fogják a Nép gyűlöletét a zsarnoki önkény ellen, amikor EMLÉKEZNI FOGNAK Váradi Andrásra, "Orbán áldozataira", és a kislány szemére.

    Kívánom, hogy ne legyen egy nyugodt napjuk sem, amíg a méltó büntetésüket el nem nyerik: MÉG ITT A FÖLDÖN. Remélem, lesz annyi eré ebben a megnyomorított népben, hogy ezt az akaratot kikényszerítse, aminek a lényege: ORBÁNNAK /és bandájának/ MENNIE KELL.

    Arany János "A walesi bárdok" címü versét ajánlom Orbánnak és híveinek: Különös tekintettel az utolsó néhány versszakra.

    http://www.youtube.com/watch?v=9JBJhd0xKuk

    Gratulálok Gábor az íráshoz.

    Nyugodj békében, Váradi András!

    VálaszTörlés
  17. Tudod Gabi, ha nem tetszik a rendszer szavazz a háztetőről :)

    VálaszTörlés
  18. Minden embernek kotelezoen el kell olvadnia !!!

    VálaszTörlés
  19. "De hát az ember nem arra született, hogy legyőzzék. Az embert el lehet pusztítani, de nem lehet legyőzni." Hemingway.

    VálaszTörlés
  20. Ennek a családnak igazságot kell szolgáltatni.A demokraták kérjék meg Magyar Györgyöt,hogy képviselje a családot,ha kell tegyen kifogást,kisérje figyelemmel a nyomozást. Azt is meg kellene tudni,hogy az osztrák állampolgárnak volt -e "zsebszerződése" és talán igértek neki valamit..Minden megtörténhetett.Talán ez az eset valaminek a kezdete lehet..

    VálaszTörlés
  21. Sajnálatos eset, részvétem a családnak.
    Nem szeretném védeni Orbánt és a pártját és párttársait sem. (Mocskos egy banda, de volt már rosszabb)
    Azonban kissé túlzásnak tartom ezt a gyilkosság elméletet. Történt egy baleset amiből egyesek hasznot húztak, nem kell túlmisztifikálni. Ha a lehetséges merényletet nézzük többet veszthetnek mint nyerhetnek általa, nem logikus lépés.
    Másrészt a baloldaliaknak néha előjön az a rossz szokása, hogy mindenről a nácik és a fasiszták vagy nyilasok tehetnek.
    Orbánt meg a pártját párttársait nemzetiszocialistának ,hungaristának vagy fasisztának beállítani is erős túlzás. Sőt hatalmas butaságnak tartom.
    Tudom viszont, hogy a legtöbben ezen kifejezések gyakorlatilag pusztán szitokszóként használják valós tartalom nélkül. Jobb lenne erről leszokni.

    VálaszTörlés
  22. bocs, de ki az a Váradi András????????!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked nem kell tudni. Te fel voltál mentve gondolkodásból.

      Törlés
  23. Őszinte részvétem a családnak! Fájdalom, hogy ez az eset ilyen hihetetlen módon és ilyen "pontos időzítéssel" megtörhénhetett. A véletleneknek sincs ilyen összjátéka.
    Mégis azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy addig gyilkost kiálltani, amíg nem derül ki az igazság, nem szabad.
    Emlékezzünk Horn Gyula 1998-as balesetére. Ahogy szerencsésen "megúszta" azt az ütközéses balesetet, ugyanúgy ott is maradhatott volna.
    Mi volt az? Az akkori győzelemre esélyes párt vezetőjének, miniszterelnök jelöltjének likvidálási kisérlete vagy csak egyszerű baleset? Sajnos ma sem tudjuk és azt hiszen soha sem fogjuk megtudni.

    Mindettől függetlenül, ha a kezdetektől napjainkig végigpörgetjük a Fidesz nevű párt történetét abból sok minden kiderül. Aki harcos liberálisból, autoriter konzervatívvá változott, aki a saját hatalmának megszerzéséért - eszközökben nem válogatva mindenen és mindenkin átgázolva -mindent megtett, arról minden feltételezhető - még egy ilyen szörnyű tett is.

    De ha javasolhatom; - vizsgálódjunk de ne prejudikáljunk. Talán egyszer kiderül az igazság! Talán...

    VálaszTörlés
  24. Őszinte részvétem a családnak!Én úgy gondolom,hogy ez a szomorú eset megmutatja ki a Magyar és ki a magyarországi!!!

    VálaszTörlés
  25. Az a helyzet, hogy a mai Magyarországon a blogjába mindenki akkora marhaságot ír le, amekkorát akar. A demokráciában a hülyéknek pont annyi joga van beszélni, mint az eszeseknek. Nálunk pedig demokrácia van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Demeter Attika ! Ha jól értem fennkölt szavaidat, mely szerint te vagy az eszes aki megmondja a tutit, aki pedig másképp gondolkodik, ráadásul ki is mondja az hülye demokrata ? Avagy hogy is van ez ? világosits meg kérlek ! Számitok a segitségedre !

      Törlés
  26. Őszinte részvét a Családnak, kegyetlen büntetés a gyilkosoknak.
    Így legyen.

    VálaszTörlés
  27. Csak a tények, most néztem meg: Felcsúton Mészáros Lőrinc győzött 680 szavazattal, utána egy LMP-s és egy független következett 100 alatti szavazattal. Szerintetek aki rá szavazott volna, az Mészárosra szavazott? Persze, hogy nem. Otthon maradt, vagy a másik 2-re. Ebből látszik, ez az ember esélytelen volt a polgármesteri címre, és mint ilyet, senkinek se állt érdekében megölni. Az öreg bácsi egyszerűen nem vette észre, ennyi. Ez egy baleset, tragédia, semmi több. Nyugodjon békében.

    VálaszTörlés
  28. NEKROLÓG A KÖNNYES GYERMEK SZEMEKÉRT




    Egy szeretett családtag elvesztése mindig nagy tragédia, nehéz feldolgozni, idő kell a megnyugváshoz, de nincs, az-az idő mely elég lenne a feledéshez.
    Hány gyermek könnyes szemével, de főképp a lelkével kellene törődnünk.
    Nem tesszük, vagy, csak pár semmit mondó, szokványos részvét szóval elintézzük.
    Sajnáljuk őket, beszélünk róluk 1-2 napig és részünkről feledésbe merül.
    2006-ban Olaszliszka, ahol 2 gyermek nézte végig apjuk agyonverését, haláltusáját.
    Nekik mit láthattunk volna a szemükben, ha akkor valaki bele néz, és a lelkükben?
    A kis lelkükért senki sem aggódott, és ennyi év után valaki tudja, hogy sérült lelkük és szívük megnyugodott-e már? Nem valószínű, azt ők soha sem felejtik el. Lehet, ha álomra hajtják a fejüket, még mindig ez a lidércnyomás nehezedik rájuk.
    Még sem indult lincselni senki, nem vádoltak harmadik személyt.
    Szintén 2006-ban, október 23-án a szüleikkel ünneplő gyermekeknek kellett menekülni a könnygáz, a lovas rendőr kardlapjai és a gumilövedékek elől!
    Ezeknek a gyermekeknek a szemébe ki nézett bele akkor? Senki, a menekülők azért nem, mert magukkal voltak elfoglalva, a kivezényelt, magas adrenalin szinten lévő rendőrök pedig nem láttak, hallottak mást, csak a vezénylő tisztet és a vezényszót.
    Mi van az ő szemükkel, mi van az ő lelkükkel, érdekelt valakit? Nem, nem érdekelt senkit.
    És még ezen túl hány könnyes gyermekszembe kellene belenéznünk, mennyi az a gyermek, kinek meggyötört lelkével kellene foglalkoznunk, hány könnycseppet kellene letörölnünk? Ez felett elnézünk, vagy esetleg elrebegünk, egy sajnálom szót és elfeledjük.
    Két kislány tragikus körülmények között elvesztett egy dolgos, gyermekeit szerető apát, bizony nagy tragédia, törést okozott lelkükben, szívükben.
    Hagyjunk nekik időt a megnyugvásra, csak így tudják feldolgozni nagy fájdalmukat. Szívükbe költözzön békesség, hogy tovább léphessenek az életben, szép emlékek maradjanak édesapjukról, törékeny lelkükön esett seb mihamarabb begyógyuljon.
    Segítsük, töröljük le könnyeiket egy-egy kedves szóval, vagy egy segíteni kész kézzel.
    De ne használjuk fel őket a politikai cirkusz színpadán!

    Sándor Kinga

    VálaszTörlés
  29. Ugy legyen, Gábor! Derüljön ki

    VálaszTörlés