2014. szeptember 12., péntek

Van valakinek jobb terve?

Kritizálni csak akkor szoktam, ha van jobb tervem, mint aminek megvalósításába épp valaki belekezd. Ám egyre inkább úgy tűnik, hogy a demokrata oldalon nem ez az általános magatartás, ugyanis az OGYM kapja a savat, csak nem mond senki jobbat, mint mi.




Olvasóim igazolhatják: pusztán a kritika kedvéért soha nem ragadok billentyűzetet. Ha valamit elbaltázott dolognak gondolok, azt megírom, de mindig mellé teszem, hogy szerintem mi volna a jó megoldás ugyanarra a problémára. Az Ország Gyűlése Mozgalom létrejöttének pillanata óta kapja az áldást minden oldalról, ez nem lep meg, értem én, hogy sok érdeket sértünk, nyugi, ez a célunk. A Narancsoktól nem is várom el, hogy kritikájuk valami értelmes formát öltsön: maradjanak Ők csak a hatósági eszközöknél, meg a címlapos mocskolódásoknál, ahhoz értenek. De a demokratáktól is jön az áldás dögivel, és a mi oldalunktól azért kicsit többet várnék el erkölcsi és szellemi színvonalban, mint az Orbánbandától. Mondjuk valami képet, víziót arról, hogy mégis hogyan tervezik Narania Urainak búsba való elhajtását, de legalább agresszív nyomulásuk megállítását. Mert az szép és jó dolog, hogy most persze önkormányzati választási kampány van, ezzel sok mindent lehet kezdeni, de aztán eljön október 12., és aztán fölvirrad a másnap. És az a másnap az 2014. október 13. lesz, és aztán 2018. tavaszáig már nem lesz semilyen választás, amire hivatkozva el lehet kerülni a jövővel való szembenézést.


Az Élet pedig konkrétumokból áll, és ha azok számunkra cinkesek, akkor bizony rendelkeznünk kell tervekkel, hogyan is fordíthatnánk meg a kedvezőtlen trendeket. A Tények ugyanis azok, hogy az áprilisi országgyűlési választások óta a kormányoldali és az ellenzéki demokrata szavazótáborok érdemben nem változtak. Narancsék tán valamelyest gyengültek, de épp ilyen mértékben történt ez meg Antinarancséknál is. A Jobbik is stagnál, együttesen nagyjából az a helyes megállapítás, hogy igen jelentős számban fordultak el az emberek a politikától április óta, de az erőviszonyok ettől nem változtak. És ne feledjük: a választói passzivitás az a mindenkori kormányoldal érdeke, és különösen így van ez, ha a kormányoldal legfőbb lelki fegyvere az emberek apátiába üldözése. Az önkormányzati választásokon amúgyis kevesebben szoktak szavazni, mint az országgyűlésin, de ez most kirívó lesz: valószínűleg Országunk történelmének legalacsonyabb részvételű választása lesz október 12-én. És mivel a választók két évtized tapasztalata alapján hajlamosak pozícióban hagyni a regnáló polgármestereket, és azok döntő többségben Fidesznyikek, így aztán október 13-án is épp olyan narancssárga marad az ország, mint amilyenné azt áprilisban festették.


És aztán kezdődik egy olyan három és fél év, amikor már nem marad ürügy a komoly ellenzéki stratégia elodázására, merthát elvileg a legközelebbi voksolás csak 2018-ban lesz, és addig semmi ilyesmi. Napersze kérdés, az Orbánizmus egyre ocsmányabb cselekedeteit nézve, hogy lesz-e 2018-ban választás, vagy már annak puszta létéért is meg kell küzdenünk. Szerintem utóbbi, lehet hogy más szerint nem, de erről sem olvasok manapság semmi valós, átgondolt véleményt. Konkrét kérdésekre kéne konkrét válaszokat adnunk. Ilyesmikre például: milyen ellenhatással tudjuk Orbánék mindent elfoglaló nyomulását megállítani? Mivel tudjuk kikényszeríteni, hogy 2018-ban választások legyenek, és legalább minimális törvényességgel és átláthatósággal legyenek megtartva? Mivel akarjuk növelni a szavazóbázisunkat, hogy azokon a választásokon esélyünk legyen nyerni? Hogyan akarjuk a passzivitásba süllyedt magyarokat motiválni a közéletbe való visszakapcsolódásra? Ez ugyebár négy kérdés, és mindegyik húsbavágó, és mindre válaszolnunk kell, ha nem akarjuk Orbánt dinasztiaalapító egyeduralkodóként hatalomban hagyni a világ végéig.


És ezekre a kérdésekre nem válasz sem az Európai Uniós nyomásgyakorlás, sem az RTL Klub híradói, sem az Orbán-Simicska Háború. Ezeket ugyanis nem mi csináljuk, ezekre komoly befolyásunk nincs, az ezekkel való foglalkozás ismét csak ürügy saját terveink és tetteink elodázására. A kérdés az, hogy Mi, Ellenzéki Demokraták, itt, Magyarországon mit akarunk tenni az Orbáni Önkénnyel szemben. Aztán ha azt kitaláltuk, és meg is csináljuk, akkor már jól jöhet segéderőként az összes föntemlített pozitív tényező, de azok csak akkor érnek valamit, ha magunk megtesszük, ami a mi kötelességünk. Az Ország Gyűlése Mozgalom letett az asztalra egy Tervet, amelyik mind a négy kulcskérdésre választ ad. Tömegesedés a legkritikusabb közterületeken, az emberekben szunnyadó elégedetlenség cselekvéssé formálása, minimálcélokra teljes ellenzéki összefogás, majd az alkotmányos keretek visszaállítása, és bebetonozása. A Tervet letettük, és annak megvalósításába bele is kezdtünk, nonstop tüntetés a Parlament előtt, szombatonkénti tömegesedésekkel, holnap délután 5-kor jön a következő. Szeptember 6-án a DK tartott egy Ellenállás Napját, ami az egyetlen látható ellenzéki valami volt pártjainktól. De senki ezenkívül semmit sem mond vagy tesz, illetve ha mégis, azt csak velünk, és nem Orbánnal szemben. Pedig valóban kíváncsi vagyok:

Van valakinek jobb terve?


58 megjegyzés:

  1. Nyugi Gábor !

    Tudod ugatni a vak kutya is tud de nem látja hogy mit ugat ez egy ilyen ország :(

    VálaszTörlés
  2. Számomra nincs. Menjünk a megkezdett kitaposott úton.Ha lesz jobb az O.GY.M. úgy is változtat,mert rugalmasak vagyunk,legalábbis remélem. HAJRÁ O.GY.M. HAJRÁ MAGYARORSZÁG. HAJRÁ DEMOKRÁCIA. HAJRÁ KÖZTÁRSASÁG.

    VálaszTörlés
  3. Jó reggelt! Igen, a DK letett valamit az asztalra...Továbbá pártok???? Viccnek is rossz, mert nem lehet röhögni rajta. Még igazán a szájuk sem jár. Ha az OGYM kitart és bírja, talán mégis fölkapják a fejüket nem csak az egyesek, hanem a kettesek is. Bár vannak kétségeim. Lehet,hogy ez már csak akkor fog elkövetkezni, ha már a levegőt is csak tasakban, kimérve fogja osztani néhány narancsnyik, s abból csak a holdudvarnak jut, a többi pedig megpróbál kopoltyút növeszteni, hisz az időjárás ezt teszi még lehetővé. Ha ez se lesz, rohannak kiásni a sírjukat, hogy a szoc. temetéstől megkíméljék a családot. Óriási apátiát látok, s még ettől nagyobb is lesz, de akkor már azért, mert Orbánék folytatják, s akkor már nem lesz választási lehetőség a leváltásukra demokratikus, máshoz meg erejük nem lesz már...De nem maradunk az út szélén, sorban fognak bennünket az árokba rugdosni....

    VálaszTörlés
  4. Igen, van jobb megoldás.
    És mivel jó irányban haladsz kedves Gábor, meg is fogod azt találni...

    VálaszTörlés
  5. Jó reggelt Gábor! Jó reggelt Erőd!
    Gábor megint érthetően és világosan megfogalmazta a kérdéseinket. Kár az csak, hogy az maroknyi ember érti akik az OGYM-ben összegyűltek. Akik hívószavát már elég sok kis ember meghallotta akiknek elegük van a lehajtott fejjel való járásból. Elegük van az állandó félelemből. Elegük van abból, hogy nem találnak munkát, nem tudják biztosítani megélhetésüket.
    Gábor által feltett kérdésekre Ők is várják a választ mint egyszerű szavazó polgárok.
    Hajrá Magyarok, Hajrá Köztársaság
    Hajrá OGYM

    VálaszTörlés
  6. Hol vannak az egykori millások ezrei? Ők mit csinálnak most? Hogy lehetne őket felkutatni?
    Vagy 1-2 "híresembert" (demokratát) megnyerni, hogy jöjjön el.
    Hol van az a szombati létszámhatár, ami után, a rákövetkező hétfőre behívná a műsorába Gábort Kálmán Olga? Megkérdezné tőle valaki?

    VálaszTörlés
  7. Hívjatok Ti minden szombatra hiteles vendéget szónoknak.

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miközben írtam, te is dolgoztál, hogy a napi negatívat ide tegyed:) Köszi, hogy illusztráltad a mondandómat, így mindjárt sokkal érthetőbbé is tetted:)

      Mondom én, hogy sok dologban egyet tudnánk érteni. Pl. abban, hogy ez a terv, nem az a terv. Ez az építkezés és nem a robbantás terve. Ha ebből indulnál ki, lefogadom, mindjárt millió ötleted lenne..ugye? Nalátod!:))

      Az utcán való politizálás valóban veszélyes üzem... értem én az aggodalmad. Pont ezért kell okos mederbe terelni mindjárt az elején. Erre akkor van lehetőség, ha a békét hangsúlyozzuk. Senkinek nem lehet érdeke utcai felfordulást csinálni. Most persze azt mondod majd, hogy javíthatatlan álmodozó vagyok, pedig meg lehet csinálni, ha arra törekszünk. A cél persze az, hogy elzavarjunk a közéletből egy olyan vezetőt, aki nem vezető, hanem uralkodó akar lenni és ezzel veszélyezteti az egész ország jővőjét. ( ezt lehet még árnyalni..) A mostani pártpolitizálás időlegesen csődöt mondott, ki lehet tenni az üzemzavar táblát. Sajnos. Addig is, míg magukhoz térnek, tartani kell a frontot és fenntartani a reményt, hogy lehet tenni valamit.. és nem kell mindenbe belenyugodni, ami nem az érdekünk.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Kedves Lóránd!

      Ma ilyen napom van... rám tört a grafománia:) Akkor játsszunk értelmezősdit! A fenti szavakból egyedül a "mutassunk be" tűnik nekem kicsit neccesnek, bár ez csak az én kényes ízlésem...másoknak meg tetszik, ergo helye lehet. Az " erőd" szó a mai szituációban, de bármikor is, menedéket jelent, ahol meg tudjuk védeni magunkat mindenféle önkénnyel szemben, amely lassan és feltartóztathatatlanul szivárog be a mindennapjainkba. Az erőd nem robbant, hanem véd. A "legyünk többen" - na ezt a szót egyáltalán nem kell harciasnak értelmezni... persze van a Móricka, aki mindig ugyanarra gondol) Tehát ezzel a két szó/összetétellel semmi bajom sincs, még az aggodalmaidat tekintve sem. Ezennel töröltem a "Pont." részt a szövegedből... nagyon elvágó.

      Nekem eddig semmiféle mozgalomhoz nem volt közöm...hogy lesz-e igazán, hamarosan eldől. Sajnos van amikor az utcán dőlnek el a dolgok, de ezt nem kívánom magunknak. Nagyon remélem, hogy éppen egy ilyen békére törekvő mozgalommal lehet ennek elejét venni. Naívság? Nem! Akkor, ha a gyakorlatban valóban képes lesz úgy működni, ahogy ezt én értelmeztem., akkor nem.

      Amit te lényeges kérdésnek nevezel, az valóban lényeges kérdés:) Nagyon régóta foglalkoztat.... és sajnos ma a szemünk előtt, mint egy film, játszódik a válasz...Kíváncsi vagyok, mit írtál erről. El fogom olvasni, bár ha erről vitázni akarsz , nem hiszem, hogy ez lenne az a hely. Lehet viszont kinn a téren személyesen...mint már mondtam.

      Törlés
    4. Kedves ballábas Kedves Lóránd! Terv az valóban van.. csakhogy ez a terv nem teljesen az a terv, aminek TE látod.. mert az, amit látsz, az a látszat, pontosabban a tervnek a kiindulási része.. Cselekvési tervről beszélünk.. nem a robbantás, hanem a megérttetés, a csapatépítés, a tömegbázis teremtése most a közvetlen cél.. aminek az eszköze pl az utcai politizálás.. mert nemutcai politizálást mondjuk infrastruktúrával, szervezetekkel, parlamenti frakcióval és nem utolsósorban anyagi alapokkal rendelkező PÁRTOK tudhatnának bemutatni.. CSAKHOGY éppen nem azt mutogatják.. (nem írom le, mit, mert esetleg személyiségi jogokat sérthet..). Tehát ami most célnak látszik, az csupán eszköz.. a tényleges céljaink eléréséhez.. (ezekről a célokról bőven tájékozódhatsz az alapító blogból, én is onnan tudom..). Eszköz arra, hogy a csipkerózsikaálmot mutató pártok esetleg felébreszthetők legyenek.. Az az érzésem, hogy TE nagyon intuitív alkat lehetsz.. mert néhány címszóból meg felületi jelenségből megalkotod a mozgalom képét (bocs.. a benned élő képét!! - amit aztán úgy kezelsz, mintha az a mozgalom maga lenne..) Szóval ha elolvasod a Mozgalom alapjairól szóló írásokat/blogokat, remélhetően tisztulni fog a képed róla.. egészen valósághű is lehet.. nem biztos hogy azonnal, de idővel.. összeáll(hat).. és akkor nem kevered a célokat a pillanatnyilag alkalmazható eszközökkel.. A lényegi vitát azután lehet majd lefolytatni.. én szívesen részt veszek benne.. egy OGYM tag: Szent-Királyi István

      Törlés
    5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    6. Nos, mindhányszor megtudjuk Tőled, hogy kiváló minőségű tanácsokat adsz, ám sajnos ezt máshonnan nem tudjuk meg, saját Magad piedesztálra helyezését nem látom alátámasztottnak a magyar nyilvánosságban. Van egy kis probléma egyébként is, mondhatni kínos ellentmondás: milyen minőségi tanácsot adnál saját Magadnak, hogy blogodat ne itt kelljen állandóan reklámoznod, hanem páran önmaguktól el is olvassák? Tudod, ez csak azért fontos, mertha a gyakorlatban az általad leírtak közérdektelenségbe fulladnak, akkor aligha tudod jól megítélni egy tömegmozgalom szervezetét, céljait, és kommunikációját, ugyanis a tömeg, mint emberek nagyobb csoportja számodra meg nem tapasztalt entitás. ;)

      Törlés
    7. szerénység elvtársak,szerénység

      Törlés
    8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    9. Áttörés lesz munkásságodban, mikor majd a társadalmat is megpróbálod figyelembe venni a társadalmi kérdések megválaszolásában. ;)

      Törlés
    10. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  9. Tudják az emberek egyáltalán, hogy mostantól az önkormányzati választás az új vál.-i törvény szerint ezentúl 5 évre szól? S hogy ez mit jelent? / Nincs dobra verve balról, pedig kéne, nagyon! Szerintem. Netán fideszék megváltoztatták? " "Visszaléptek" volna? Haha!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van. Én se tudtam! Ez at jelenti ha 2018-ban sikrülne is leváltani őket, akkor is ők maradnának a végrehatjó hatalomban. természetesen mindent megakadályozhatnának.
      De könyörgöm MIÉRT NEM BESZÉLNEK erről az ellenzéki pártok??????

      Törlés
    2. Ha sikerül leváltani őket, akkor a fideszes önkormányzatok lesznek egy évig olyan helyzetben, mint jelenleg a nem-fideszesek vannak..ez nem tragikus...vannak ennél rázósabb pontok is a betonban, pl. az államelnök...szvsz.

      Törlés
  10. Van itt egy dolog..gyakorlati: volt már egyszer ilyen mozgalom. Senki se emlékszik jó szívvel rá. Csúnya dolgok elindítója volt. Nehéz tőle elvonatkoztatni. Tapasztalatból mondom, hogy azonnal ez ugrik be sokaknak. Már korábban is céloztam arra, hogy az OGYM-nak bizonyítania kell. Ehhez pedig idő kell és sok apró munka.
    Még egy gyakorlati dolog: tapasztalatom szerint nem elég összefogott a kommunikáció. Külsős gyakorlatilag nem fér információhoz... a keresésben sokféle oldal jön ki, ahol semmiféle mozgás nincs. Nincs interakció. A Tuareg blog ugyan mindent elmond ( ha végig olvassák), de hiányolom a vitát, az interakciót. Hiányolom, hogy valaki elmagyarázza pl. miért van szükség a demokráciára, mi Magyarország érdeke, miért rossz az irány és szerintünk mi lenne a helyes..stb
    Jobban kéne hangsúlyozni, hogy nem az a lényeg ki csinálta meg, ( mert ahogy ez most is látható, erre hegyeződnek ki a támadások) hanem az, mit csinál és mit lehet kezdeni vele a gyakorlatban.Ezzel kapcsolatban csak különféle írásokból lehet összeszedni a lényeget...Szerintem sokszor és sokféle formában kell ezt kommunikálni. Röviden és lényegre törően.
    Mára a munka legnehezebb része, az alap kész... ideje tovább építkezni. Szervezettebbé tenni. Szép feladat! Egy olyan lapot javasolnék pl., amelyen minden információ egyben elérhető a blogtól a Hírmorzsáktól a fotókig, videókig, valamint egy napi vitairat, amely felkelti az érdeklődést és vitára ingerel. Nagyon fontos lenne az un. jobb-bal oldal kiegyenlítődése, az esztelen ellenségeskedés megszüntetésének céljával. Olyan dolgokat kell felmutatni, ami mindannyiunkat érint a napi életben és amiben egyet tudunk érteni. Minden ellenkező véleménnyel szemben szerintem ez az egyetlen módja, hogy a hazug siker propagandával szemben, valami pozitív dolgot tudjunk felmutatni és ezzel több emberhez eljutni. Negatív kampánnyal szemben pozitív kampány! Szerintem ez hiányzik ma leginkább az ellenzéki kommunikációból. Az állandó negatív vélemények csak apátiához vezetnek.
    Ez itt csak egy jobbító elmélkedés, ami átgondolásra és kidolgozásra vár/na.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nemsokára Te is ki leszel zárva.. ;) (erre már volt korábban is javasalt, elvetélt)

      Törlés
    2. Itt megkérdőjelezhetetlen egy igaz út formájában létrejött doktrinák fogalmazódnak meg. Csak eretnek lehetsz, ha nem követed. Egy ész osztja a tudást. Más igazság nem létezik. Nekem kicsit már a szcientológia felé deviál. Hát nem értek egyet. És kész.

      Törlés
    3. Csak mindent sorjában. Előbb jön a sátor építés és az élet megszervezése, ha az kész ( most készen van), akkor lehet tovább lépni... én mindig előre szoktam gondolkodni... Nem érzem, hogy doktriner lenne a hozzáállás... egy mozgalmat elindítani nem könnyű dolog és eleinte kell egy ember, aki ezt irányítja és kézben tartja.. anélkül megvalósíthatatlan. Ha a dolog nőni kezd, csak akkor lehet a feladatokat lassan és óvatosan megosztani. Ez a jó építkezés alap feltétele. Az eddigi információim alapján, a kezdeményezés jó és a céljaival is egyet lehet érteni. De mint mindent, ezt is a körülményekhez alkalmazkodva állandóan csiszolgatni kell. Én csak erről beszéltem.
      Kizárni meg nem lehet, mert egyelőre benne sem vagyok:))) Vagy csak félig...

      Törlés
    4. Na asta itt a feladat! A Demokrata Oázisban és más coportokban is alakulnak ki viták ahol Te szépen türelmesen elnagyarázhatod amiket itt most leírtál.

      Törlés
    5. Na ez az: itt meg ott, meg amott.... ember legyen a talpán, aki mindezeket felkutatja. Pont erről beszéltem az előbb. Nincs kedvem századszor is, különféle lapokon elmagyarázni, mire gondolok. Most írtam a PuPu blogra, aztán ide, ahelyett, hogy lenne egy OGYM fórum, amit mindenki ismer és könnyen megtalál. Még a Tuareg blogra is csak véletlenül akadtam rá... mondja ezt tapasztalatból egy kezdő, mindeddig kívül álló és információ hiányos, ámde jóakaratú civil:)

      Törlés
    6. Kedves asta, én is azt javasolnám, jelentkezz az OGYM csoportba -nem ártana "bizalomnövesztési "céllal valami természetes névvel- és segitsd a mozgalmat véleményeddel. Csak kérdésekkel ne lyuggasd a tagok hasát...hahaha...

      Törlés
  11. Most igazában teljes mértékben egyet értek.Megnézem már ki reagál Viki szövegére

    VálaszTörlés
  12. Sverde ez kurvára nincs ígazad! Épp most írta Gábor, hogy mindenki elmondhatja ha tud jobbat! De az nem "jobb", hogy "nem tetszik ezaz egész". Nem kell tetsződjön. Nem kell támogasd! De akkor hagyjál minket békén!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem pedig ne hagyjon békén!:)) Ha nem mondja el, amit gondol, akkor nem is tudjuk, mit gondol. Ha viszont elmondja, vitatkozhatsz vele és esélyed van, hogy akár meg is győzd az igazadról. Ezért hasznos a vita.
      Ha egy közösségben nincs vita pláne, ha az ellentétes oldalak nem állnak szóba egymással, az előbb-utóbb gyűlölködéshez majd töréshez vezet. Az nem vita, hogy alapít valaki egy lapot, ahol csak azok gyűlnek össze, akik többé-kevésbé azonosan gondolkodnak és közösen hergelik egymást:) Bocsi az őszinteségért:)

      Törlés
    2. asta, nem vitáról van szó, habár az is nehéz műfaj demokráciához nem igazán szokott emberek számára. Hanem ex cathedra kijelentésekről, mint sverde ezt már régebben gyakorolja itt. Az ő véleményén már nem lehet változtatni, igy valóban nem igen fontos a vita vele. Mindenkit sajnos nem tudunk meggyőzni...

      Törlés
    3. Katalin - szerintem sverde epedve várja, hogy meggyőzzed:) Az ember sokszor tesz ex cahtedra kijelentéseket, majd később, ha nyílvánvaló a tévedése, visszavonja. Ha erre valaki nem képes, akkor egyedül marad. Ez pedig az ő baja. Szerintem nem neked/nekem kell ezzel foglalkozni:) Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Magánügy.

      Törlés
    4. asta :))) az OGYM nem ilyen lojális, mint azt Te gondolod. Már azzal, hogy nem csatlakoztam kizártam magam. ;) Meggyőzésről szó sincs. Annyi a magyarázat, hogy: ők tudják a tutit, én meg hülye vagy hozzá. Azért nem gondolnám. Élek állampolgári jogommal, elmegyek szavazni, dolgozom, eltartom az enyéimet, ha marad és van hozzá kedvem, meg bármely ügyben hitem adakozok. És poltikai nézeteimet sok félét meghallgatva magam alakítom ki. Függetlenre fogok szavazni.

      Törlés
  13. Egy mozgalom nem attól lehet csak aktív, hogy ÁLLANDÓ, hanem attól is, hogy RENDSZERES. Menjen szépen mindenki a dolgára. Ha már a Jó Isten erővel, ésszel, tudással áldotta meg. Termelje a magyar GDP-t, hogy eltarthassa önmagát, családját, gyermekét, idős szüleit. Ha marad miből, adakozzon. És emellett, ha valóban elszánt, szervezkedjen, és menjen ki egy héten egyszer a Térre. A 0-24 óráig tartó hőbörgés élettanilag is veszélyes. Főleg, ha a jelenlegi tüntetők korösszetételét nézem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nem tudom? Én hőbörgést nem láttam. Az éjjel-nappalnak pedig van értelme... ha értenék, akiknek kéne, ez azt jelenti, hogy bármikor, mikor a kenyérkereső és GDP-t termelő kedves állampolgárnak kedve és ideje van, avagy pl. éppen skandálni van kedve valamilyen konkrét célból, azt egy helyen tehesse, amikor épp aktuális. Mert ott jobban látszik, mintha elmenne pl. a Kakas utcába kukorékolni hármasával. Szerintem.

      Az idősebbek pedig megadják nekik a lehetőséget, mert ők már a fenti kötelezettségeiknek eleget tettek és van erre idejük egymást váltogatva. Mi itt a baj?
      Szombatonként meg meg lehet mutatni, mennyit nőtt a mozgalom. Ez jól van kitalálva, miért kéne változtatni rajta... mármint az alapokon? Ha valakinek nem tetszik az alapító képesfele, nem muszáj vele beszélgetni... valószínűleg ezt ő sem igényli. Max, annyit várhat el, hogy egy nagyobb, célzott felhajtást előre meg kell beszélni vele . Előny viszont, hogy bármiféle megmozdulásnak nagyobb lesz a tömege, mert nemcsak az adott három kukurikú van jelen, hanem az alap massza is:)

      Törlés
    2. sverde@ apró ellentmondás. Talán azért tűnhet fel a tüntetők korösszetétele Neked, mert ők már valamikor megtermelték az akkori GDP rájuk eső részét...hova is küldözgeted őket akkor? Ami az egyhétenegyszeri, valahol 3 órás tüntetést illeti, az egy formája a tiltakozásnak. Az OGYM egy másik.

      Törlés
    3. Minden tiszteletem a nyugdíjasoké. Nem őket küldözgetem. Ebben Te tévedsz. Valószínű ezért is lehetett némi tömegesedést elérni, mert Ők ott vannak. Könnyű félremagyarázni, ha megérteni nem akarod.

      Törlés
    4. sverde, nem vita képpen, nagyon is értem, mi van nálad. Valahogy mindenképp ellent akarsz mondani Gábor koncepciójának, mozgalmának, de nem sikerül igazán. Igy aztán érted már nem rohangál a jó pásztor, oda tévedsz, ahova jónak látod...sajnálom.

      Törlés
    5. Nem azért, mert csakhogy enyém legyen az utolsó szó.. de: a csatlakozás hiánya már eleve kizáró ok volt. Azt, hogy ehhez a saját érveimet felsorakoztattam pedig egyenesen eretnekség. Nem gondolom, hogy terelgetni kéne engem, egész jól menedzselem/tem az életemet eddig is. Mint minden, ez is csak lehetőség. És én nem éltem vele. Hajrá Demokraták. Kívánom, hogy sikerüljön, annak ellenére, hogy én nem értek vele egyet. :) Üdv

      Törlés
    6. T. sverde! Olvasom itt az írással kapcsolatos kommenteket, köztük a tiédet is és kialakult bennem egy olyan érzés, hogy te valamit nagyon benéztél, vagy félre értettél az OGYM mozgalommal kapcsolatban. Lehet, hogy nem olvastad Tuareg korábbi írásait, melyekből megismerhetted volna céljait, elképzeléseit, és indokait, hogy miért indította és választotta ezt a formáját mozgalmának? Én eddig nem azt érzékeltem, hogy nem lehetett volna véleményt, kritikát megfogalmazni feléjük. Más kérdés, hogy megfogadják, vagy nem. És nem kell megsértődni, vagdalkozni, ha nem találsz meghallgatásra. A lojalitást hiányolod a mozgalom irányításától, de az itteni kommentjeid sem éppen a Te rugalmasságodról árulkodnak. Talán elfogadod ezt az észrevételt egy henédzser nyugdíjastól...

      Törlés
  14. Sverde te eretnek! :D Ez annyira vicces, hogy maga SZG írja le, hogy aki nem a kijelölt irányba halad az hátráltatja a "mozgalmat" , troll stb. Ez nekem kicsit komcsi szövegnek hangzik még az átkosból, "aki nem velünk az ellenünk". Most meg persze mondjon valaki jobbat, vitassuk meg. Ez egy átlátszó kommunikációs trükk, ami persze majd arra lesz kifuttatva, mivel senki nem mond jobbat, az ő ötlete a tuti. Az egész blog csak önigazolás, a saját tévedhetetlenségének alátámasztásáról szól. Jegyzem meg nem a célok nemességével van a gondom. Nem véletlen fogytak el a barátok...ugye sverde?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem fogytak el. Ha elfogytak volna nem vitatkoznék itt. Az hogy ő utál meg egyéni szoc. problem.. ;)

      Törlés
  15. Jaj basszus! Nem kell, hogy a barátod legyen egy mozgalom alapítója. Nem szerethet mindenki mindenkit. A célt kell nézni, és a tömegben csak találsz olyat is, akit barátodnak is nevezhetsz.

    Bárki, aki a céllal egyet ért, ott a helye. Ha valami nem teszik, mondja el, szerinte hogyan lehetne jobb. Ötletelni lehet, de megsértődni azon, hogy az ötleted nem aratott tetszést, nem lehet. Valamint lehet: ha magával a mozgalommal, akár céljában, akár az eszközeiben nem értesz egyet, le lehet lépni. Ha ilyesmi történik, én is gondolkodás nélkül megtenném. Egyelőre viszont az ötletet és a formáját csak helyeselni tudom. Majd ha nem, akkor szólok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Nem akartam ujra beírni, hogy igazad van asta, csak helyeslő jeleket küldeni...de nem jeleniti meg a blog...hát most itt van: esmeg igazad van!

      Törlés
  16. A Salgótarján Demokratikus Koalíció Híroldal szőrén-szálán eltűnt. Készítettem egy új oldalt : Demokratikus Egyesült Európa Híroldal. Ott találtok meg :) Jó munkát, kedveseim ! Üdv : Jónásné Rozi

    VálaszTörlés
  17. Az 5let sztem jó, csak a kivitelezés körül van probléma, már nem a téren, vagy a bloggon, hanem a MI fejünkben.
    Vegyük az 50 év felettieket, vagy a II világháború, vagy az 1956-os körülmények befolyásolják a DEMOKRÁCIA képüket. Kit is érdekelt a háborúban a NÉP véleménye? Senkit. A II világháború romjaiból fel kellett építeni az országot, volt munka bőven, aki csak akart tudott dolgozni. Kereset ép annyi, hogy meglehetett belőle élni, de nem szóltak a szirénák a fejünk felett. Lassan belecsúsztunk a Rákosi rendszerbe, ahol egy picit visszaszólni ugyan lehetett, de nem volt tanácsos. Ugyan arra a sorsra jutott, mint most az Ökötárs. Ebbe a sorba illik az 1956-os elbukott küzdelem során történő "leszámolás" élménye.
    30-50 éves korosztály a Káderi rendszeren nőt fel, hallomásból sem ismerte a demokráciát, hisz kimondottan proletár diktatúra alapon szocializmus építése folyt. Munkalehetőség, kereset megvolt, meglehetett belőle élni. Még autóra is jutott, csak várni kellett pár évet. Szinte minden évben nyaralni volt a család, vállalati és SZOT üdülőkbe. Szavazáskor szavazhattak a Hazafias Népfront jelöltjére, tehát a demokráciának is lehetett hívni. A jelölt kiválasztása ugyan úgy nem volt a néppel megbeszélve, mint most.
    A 30 év alatti korosztály bizony van egy olyan állapotba, amelyik egyiket sem ismerte, csak hallomásból, ahogy elbeszélték neki a szülei. A tehetősebbje tanult, illetve a szülei mindenben segítették, kocsihoz, lakáshoz, munkahelyhez. Nem foglakozik azzal, hogy ez demokratikus, vagy diktatórikus vezetés mellett történik, csak azt érzi, hogy a Szülei "elnyomják", mert a barátjának több jut.
    Beszélhet akár badarságokat is, hisz semmi következménye nincs, sőt azt is észrevette, ha a Hatalomhoz húz, akkor neki személy szerint jobb.

    Vannak azok (kortól függetlenül), akik elhagyják az országot, hogy máshol keressék a boldogulás rögös útját. A szerencsésebbje olyan országba kerül, ahol sokkal magasabb a demokrácia igény és azt ténylegesen gyakorolja is a NÉP. Na amennyiben majd Ők hazajönnek, vagy hazalátogatva elmondják az ismerősöknek, hogy mit jelent az igazi demokrácia, na majd akkor kezd ébredezni a magyar ember tudata.
    Addig viszont a 90%-nak nem hiányzik a demokrácia, tehát nem megfelelő a hívószónak azt kiválasztani.
    A Hatalom vezetőjének az elzavarása hívószó sem jó, hisz ezt a Fidesz-KDNP Gyurcsánnyal szembe lejáratta.

    Az OGM ezért nem elzavarni kívánja Orbán Viktort, hanem LEMONDÁSRA kényszeríteni, az elégedetlen tömegek bevonásával.
    Mivel 2010-óta a demokratikus berendezkedésünkön törvényekkel nagyon nagy sebeket ütött a Fidesz-KDNP 2/3-d, így nincs más lehetőség, mint az előtte lévő alkotmányos berendezkedéshez visszanyúlni.
    Nem jelent ez semmi mást, csupán csak annyit, hogy elismerjük, hogy 2010-ig sem volt tökéletes a demokratikus berendezkedésünk, de még is jobb alapokat nyújt, mint az Alaptörvény. Még egyszer ne következhessen be, hogy a Nép nevében, helyette döntenek, így minden további változtatásnál NÉPSZAVAZÁST iktatnánk be.

    VálaszTörlés
  18. "Van valakinek jobb terve?"
    Van!
    Alkotmányos Ellenállás!
    http://www.egysegfront.net/alkotmanyos-ellenallas/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az OGYM csak ennyit vállalt fel:

      Az OGYM nem elzavarni kívánja Orbán Viktort, hanem LEMONDÁSRA kényszeríteni, az elégedetlen tömegek bevonásával.
      Mivel 2010-óta a demokratikus berendezkedésünkön törvényekkel nagyon nagy sebeket ütött a Fidesz-KDNP 2/3-d, így nincs más lehetőség, mint az előtte lévő alkotmányos berendezkedéshez visszanyúlni.
      Nem jelent ez semmi mást, csupán csak annyit, hogy elismerjük, hogy 2010-ig sem volt tökéletes a demokratikus berendezkedésünk, de még is jobb alapokat nyújt, mint az Alaptörvény. Még egyszer ne következhessen be, hogy a Nép nevében, helyette döntenek, így minden további változtatásnál NÉPSZAVAZÁST iktatnánk be.

      A saját elképzelésetek megvalósításához Ti is szerezzetek tömeget, hogy sikerre tudjátok vinni.

      Törlés
    2. László Mészáros!
      Kezdjük azzal, hogy Orbán elzavarása semmit nem old meg, a "rendszere" (a politikai elit magyar nép feletti diktatúrája) itt maradna. Legfeljebb a politikai elit másik része használná, Vonának, Gyurcsánynak és Tuaregnek is ez a célja.

      Majd folytassuk azzal, hogy a Magyarország nevű államban NEM LEHET visszaállítani a 2010-es állapotot, mert a Magyarország nevű állam 2012. jan. 1-én jött létre, ennek a fantomállamnak nincs 2010-es "alkotmányos" állapota.
      Na ennyit az OGYM kőbe vésett céljairól. Kővb véstétek a semmit meg a lehetetlent.
      A 2010-es helyzetet meg nem kell visszaállítani, hisz az ma is áll és hatályos....

      "A magyar állam ideiglenes nevét (Magyar Köztársaság) ugyanúgy csak egy nép alkotta új alkotmánnyal lehetett volna megváltoztatni, ahogy az ideiglenes alkotmányt is csak azzal lehet megszüntetni (hatályon kívül helyezni).
      Vagyis egyikhez se volt JOGUK és FELHATALMAZÁSUK a képviselőknek, ezért a Magyarország Alaptörvénye nevű törvény a magyar állam joga szerint közjogilag ÉRVÉNYTELEN a Magyarország nevű állammal együtt!!!
      Tehát a magyar állam neve továbbra is Magyar Köztársaság, és Magyarország (ideiglenes, átmeneti) Alkotmánya továbbra is a Magyar Köztársaság Alkotmánya.
      Ez ma a jogi helyzet és ennek a helyzetnek a visszaállítását fogja támogatni a magyar nép, a nemzetközi jog és a nemzetközi közvélemény, ha megértik, hogy milyen aljasságot követett el a magyar néppel szemben a saját politikai elitje..."

      Törlés
  19. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  20. Kezdjük inkább ezzel.
    Ha az ebben írtakat megérted, rögtön látni fogod, mi a baj az OGYM-el...
    http://www.egysegfront.net/alkotmanyos-ellenallas/a-demokratak-halozata-egyesulet-es-az-egysegfront-mozgalom-nyilt-levele-a-magyarorszagi-politikai-elitnek/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel próbálkozz a politikai pártoknál, az OGYM civil szervezkedést.
      Sok sikert kívánunk!

      Törlés
    2. Az volt a kérdése Tuaregnek, hogy van-e valakinek JOBB terve.
      Nos, én bemutattam, hogy van jobb, hatékonyabb és gyorsabb terv.
      Nem csak Orbán elzavarására, hanem a diktatúra felszámolására is (amit Tuareg valamiért nem akar....)
      Már próbálkoztunk a pártokkal, 2013-ban részt vettünk az ellenzéki pártok egyeztetésein, csak kiderült, hogy mind hazaárulók, meg az őket támogató mozgalmak és azok vezetői is, a diktatúra választásán jelöltként elindult összes párttal és képviselő-jelölttel együtt...:-(
      Te akkor adjál nekem tanácsot, ha majd az OGYM bizonyítja, hogy a diktatúra felszámolását akarja, és nem egy újabb hazaáruló, diktatúrát segítő mozgalom.
      Mert jelenleg az látszik róla, hogy tevékenységével a diktatúrát segíti...:-((

      Törlés