2014. szeptember 1., hétfő

Szeptember 6. - az Ellenállás Napja

Sokan várják epekedve, hogy nekipattanjak a DK-nak, sokan meg épp az ellenkezőjét, de ez már örökre így marad: egyszerre vagyok DK-ügynök, és DK-ellenes ügynök, meg amúgyis minden, ami rossz, meg annak az ellenkezője is.





Az Ország Gyűlése Mozgalom pártsemleges szervezet, kristálytiszta és kőbevésett Célokkal. Aki mindezt valóban fölfogta, az pontosan tudja, mit fogunk tenni a DK szeptember 6-i tüntetésével kapcsolatban, aki meg nem, annak most elmagyarázom. Mozgalmunk célja egy minimál-egyetértés összehozása az ellenzék demokratikus politikai erői között Orbán Rendszerének békés megdöntéséért és az Alkotmányos Köztársaság helyreállításáért. Ebből aztán következik, hogy mit is teszünk egy demokratikus ellenzéki erő Orbán-ellenes naggyűlésével: részt veszünk rajta. És nem szájhúzogatva, hanem lelkesen, mert bármily erősek is a fönntartásaink a hivatalos ellenzék módszereivel szemben, azért a Célt nem tévesztjük szem elől. Ugyanígy résztveszünk az MSZP, az Együtt, a MoMa, vagy akár az LMP és a Liberálisok hasonló Antinarancs megmozdulásain is, ugyanis nem gyerekek vagyunk, akik ne tudnák magukat túltenni egy közös Cél miatt korábbi mégoly megalapozott ellenszenveiken is. Legutóbbi beszédemben az ellenzéki pártok megállapodásképtelen magatartására ennyit mondtam: dedó. Én pedig sem magánemberként, sem bloggerként, sem az OGYM vezetőjeként nem fogok soha vizet prédikálni és bort inni: ha az Ő végletes kompromisszumképtelenségüket oviszintűnek minősítem, akkor nekünk ezt is meg kell haladnunk.


Az OGYM tagjai között a legkülönbözőbb pártok szimpatizánsai éppúgy jelen vannak, mint a minden pártot elutasítók. És mindahányan pontosan értik, hogy MINDEN demokratára szükségünk van és lesz, ha Orbánt akarunk űzni, és össze akarjuk szedni azt a 2,5 millió szavazót, akikkel ezt végre is tudjuk hajtani. Épp ezért tűztünk ki kevés, és mindenki által könnyen elfogadható célt, mert tapasztalatunk szerint ennél szélesebb feladatra a ma Magyarországán lehetetlen lenne elérnünk a kritikus demokrata tömeget. Orbántűzni, Alkotmányozni a 2010-es állapot szerint, és Népszavazáshoz kötni annak bármikori módosítását, majd Parlamentet önfeloszlatni és új, immár szabad választásokat kiírni: ennyi, és nem több, amit el lehet és el is kell érnünk. És igen, folyamatosan kapjuk az ellenzék hivatalos erőinek soraiból a támadásokat, és az agyonhallgatást, de mi nem azért vagyunk mások, hogy valójában ugyanolyanok legyünk: megtanultunk kétlábon, felegyenesedve járni, nem fogunk lemenni kutyába.


A DK szeptember 6-i tüntetése Orbán Rendszere ellen hívja utcára az embereket. Mindenkit, nemcsak a DK szavazókat, így minket is. Alapélményeim egyike a Gyűrűk Ura, és próbálom annak nagyívű mondanivalóját saját életemben is maradéktalanul alkalmazni. Márpedig Mordor legyőzéséhez minden erőre szükség van, és aki látta Rohan királyának válaszát Gondor hívására, az érti és érzi, miről beszélek. Igen, nekünk mennünk kell, ha hívnak minket, még akkor is, ha nem az OGYM-et hívják, hanem általában az Orbántűzni akarókat. A mi helyünk mindenütt ott van, ahol van szervezeteknek és embereknek bátorsága saját arcukat fölvállalva utcára menni. Hosszútávra tervezünk, Orbán megbuktatása és antidemokrata rendszerének fölszámolása nem néhány hetes, hanem inkább többéves történet, és nekünk így kell ehhez hozzáállni. És ha így állunk hozzá, akkor várhatjuk el azt minden ellenzéki szimpatizánstól, hogy megértse és támogatni tudja Mozgalmunk céljait.


Az Ország Gyűlése Mozgalom ereje a példamutatásban rejlik. Meg merjük csinálni mindazt, amit mások nem: betelepülni Orbán arcába a Parlamentnél, bemutatni Neki virtuálisan és valóságosan is, és nem mozdulni onnan, amíg Ő hatalmon van. Vagy Ő, vagy mi, ez a kérdés, amire mi megadtuk már a saját válaszunkat, és ehhez ragaszkodnunk is kell. Nekünk ugyan senki nem segít tömegesedni, de láthatóan meg tudjuk ezt oldani segítség nélkül is. A mi tömegünk azonban segítség lehet mindenkinek, aki végre elszánja magát, hogy utcára vonuljon: részt fogunk venni minden olyan akcióban, mely értelmes ellenzéki célokat tűz ki, legyen szó nemzetközi neonáci gyűlés elleni tömegesedésről, vagy épp egy ellenzéki párt naggyűléséről. És nem várunk cserébe semmit: mi nem üzletnek tekintjük a politikát, hanem az Ország szolgálatának, azért adjuk azt, amink van, hogy annak Mindannyiunk számára haszna legyen. Van már tömegünk, lesz az még nagyobb is, sokkal nagyobb rövid időn belül, lehet ránk támaszkodni. Nekünk példát kell mutatnunk nemcsak az egyes ember, hanem a politikai szervezetek felé is: a példa ugyanis ragadós, és ha nem előbb, akkor később. És inkább bukjon Orbán kicsit később, de bukjon mindenképp. Mert ez a Célunk.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


13 megjegyzés:

  1. Nagyon jó!!! Igen, nem mint pártnak, mint embernek, embereknek kell megmutatni, hogy igenis már nem tele van, hanem már kicsorog a csizmánkból is az Orbáni diktatúra!!!
    Helyes!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon is igazad van kedves Gábor. Akik el akarják űzni orbánt, azoknak nem szabad civakodni, a pártok másképpen csinálják, de ez az ő ügyük. A cél és a beteljesedés a lényeg.

    VálaszTörlés
  3. Jó reggelt Gábor! Jó reggelt Demokrácia Erőd védői!
    Túl vagyunk egy esős hosszú éjszakán. Gábor megint kifejezésre juttatta azt az elvet amiért létrejöttünk. Igen megyünk a szeptember 6-i kihívás napjára. Utána megyünk a Kossuth térre a heti seregszemlénkre.
    Én ott leszek mindkét rendezvényen, Te is ott leszel?
    Hajrá Magyarok, Hajrá Köztársaság!
    Viva OGYM!

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Előző bejegyzésem nem fenyegetés volt, =D hanem azt hittem, be tudok linkelni valamit...hát nem.
    A mozgalom céljaival, módszereivel abszolut egyetértek és támogatom!!!
    Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!

    VálaszTörlés
  6. Mindkét rendezvényen ott leszek. Azt hiszem, sokan át fognak jönni velünk onnan a Kossuth térre! :)

    VálaszTörlés
  7. Minden elismerésem....csaaaaak, de erről majd legközelebb...

    VálaszTörlés
  8. Tegnap írtam egy megjegyzést...de kitöröltem, ma pedig megírtad azt, amit vártam:) Így legyen sokáig! Ki kellene írni hatalmas betűkkel ezt felhívásként a sátorok elé, hogy végre felfogják azok, akiknek kéne:)

    VálaszTörlés
  9. Féllábon is kibírjuk azt a 32 évet, amíg Orbán lesz kormányon.

    VálaszTörlés
  10. Én drukkolok a mozgalmatokért. Sajnos már nincs annyi erőm, hogy ott a téren erősítselek Benneteket, de a mostani kampány lejárta után mindenképp elmegyek hozzátok.
    Ha bármi népszavazást kiharcoltok, az fix, hogy számíthattok rám. A napi utcán harcolás már nem ekem való.

    HAJRÁ!!!
    (egy fotelforradalmár :( )

    VálaszTörlés