2014. szeptember 9., kedd

Sok kicsi nemsokra megy

Magukat roppant értelmesnek gondoló ellenzéki civilek, pártemberek és sajtómunkások a józan paraszti ész minimumát nem képesek hozni, ne csodálkozzunk, hogy Orbán ily könnyen uralhatja az Országunkat.




Tegnap ugyanaz a Nemzeti Nyomozó Iroda ugyanolyan jellegű politikai megrendelést végzett el házkutatással az Ökotárs Alapítványnál, mint két éve nálam. Ugyanazok az ellenzékiek, akik most koncepciós ügyről kiabálnak - helyesen, egyébként - a nálam zajlott és azóta is zajló hasonló eseményekre engem bűnözőznek. Mikor a zsigeri gyűlölködés, a hiúság, a savanyú a szőlő oly mértékben képes megfertőzni az elvileg gondolkodásra szolgáló agyakat, hogy UGYANAZT aszerint látjuk két egymással ellentétes dolognak, hogy az kinél történik, akkor ott rettenetes a baj. Ha az Ökotársnál házkutatnak, akkor az hatalmi önkény, mikor meg a Szabónál, akkor az a jogos bűnüldözési aktus, ugyanattól a Narancshatalomtól. Ugyanez a nettó kettős mérce persze a tüntetésekkel kapcsolatosan is nyilvánvaló: vezető sajtóhír minden ellenzéki médiában 300 ember háromórányi összejövetele az Ökotársnál, de agyonhallgatott esemény a már csaknem ugyanennyi Kossuth téri szombatonkénti tüntető. Mindezt persze úgy, hogy a mieink hétközben is folyamatosan kijárnak a Parlamenthez, egy hónapja a nap 24 órájában adva növekvő számú ellenállót Orbán közvetlen szomszédságában.


De nem panasznapot tartok, nyugi, egyszerűen csak néha kénytelen vagyok magamból kiírni sajátjaink rövidlátását. Nézzük meg ugyanis a Nép szemével mindezt: azt látják, hogy itt-ott-amott vannak ellenzéki csírácskák, fölemelkedik egy zászlócska, aztán meg eltűnik, és az élet megy tovább: megunták és hazamentek. Ez inkább a Falu végén kurta kocsma, mintsem a Föltámadott a tenger érzülete, nemdebár. Röviden: bohózat. Múlt szombati Demokrata Seregszemlénken meghívtam a DK-t, meg a Szabadság tériek Arcát, Zoltai Andreát, hogy csatlakozzanak hozzánk a Kossuth téren: a hely adott, és biz tüntetési szempontból ez a hely a legjobb. Namost erre Zoltai részéről a gyorsreakció nagyjából annyi, hogy Ő nem, nem és nem, a DK meg nem reagált semmit. Türelmes vagyok, nagyjából a végtelenségig, ezért is szánhattuk el magunkat arra, hogy addig maradunk a Kossuth téren, amíg Orbán hatalomban van, de ezek a jelek azért nem túl biztatóak. Szoktam lenni a neten, gondolom ez azért feltűnő, így aztán van pár olyan kommunikációs csatornám, amin el lehet érni. Közvetlen és nyilvános meghívásokra lehet ám többféleképpen reagálni 50 órányi idő alatt, mondjuk ilyen módon: kösz, kösz nem, gondolkodunk, satöbbi. De semmi ilyesmi nem történt, nembaj, várunk, minden kiderül.


A vicces persze a dologban az, hogy a tüntetőknek több józan esze van, mint a szervezőknek. Ebből következően aztán spontán megjelennek nálunk mindenhonnan a máshol is aktívak, és növekvő számban csatlakoznak hozzánk. Kis fizikai példával élve: az ellenzéki lelkületű magánemberek lassan rájönnek, hogy a Kossuth téren lehet a legerőteljesebben kifejezni az Orbánellenességet, ezért aztán a gravitáció úgyis előbb-utóbb mindenkit hozzánk vonz. Pláne ha olyan emberekről van szó, akiknek már annyira tele van a hócipőjük, hogy nem elégszenek meg a ritka demonstrációs alkalmakkal, hanem szeretnének ennél aktívabbak lenni: Ők nagyon gyorsan megérkeznek a Demokrácia Erődjébe. Ökotárséktól, a Szabadság tériektől, a Dk-tól is folyamatosan érkeznek az emberek, és nemcsak szombatonként jönnek, hanem már hétközben is. Miközben máshol fogy a tömeg, nálunk meg stabilan növekszik, tegnap, a szokásos hétfői pangás ellenére egész nap folyamatos volt a jövésmenés, neki kell kezdenünk a következő komolyabb sátor fölállításának, hogy elférjünk.


Szóval mint mondtam, nem panasznapot tartok de nyugi, nem is dicsekvőset: egyszerű ténymegállapítás, létező törvényszerűségek leírása a cikkem. Oszt vagy időben ébrednek a potenciális szövetségesek, és egyesítjük a Parlamentnél a tüntetési kapacitásunkat, hogy a Nép mielőbb komoly ellenzéki tömeget lásson, fölgyorsítva ezzel az otthonülők aktivizálódását, vagy marad végül az OGYM az egyetlen komolyabb tömegépítésre képes szervezet. Hányszor szóltam előre, hogy mi várható, hányszor jött már be, és hányszor hagyták figyelmen kívül: már megszámolni is fölösleges. Most azért megint megpróbálkozom, ugyanis továbbra sem törünk kizárólagosságra, inkább szövetségben gondolkodunk, de ha nem megy, akkor nem erőltetjük. Az Ország Gyűlése Mozgalom a célja, a módszere, és a helye miatt sikerre ítélt, és jobb ezt időben belátni, és bajtársként viszonyulni hozzánk, mintsem fölösleges küzdelmeket folytatni ellenünk. Elvileg közös lenne a célunk az ellenzéki erők különböző formációival, de a gyakorlatban nem igazán ezt érezzük. Na mindegy, mi tesszük a dolgunkat, de gondoltam: csaxólok.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!



40 megjegyzés:

  1. Igaz, Gábor igaz! Azt hallom több felől is most a választások előtt, hogy inkább a jobbikra szavaznak majd, mint ezekre a pártokra:( Az nem hallatszik a fülekig, hogy te és ti nem pártban gondolkodtok, hanem egy másik csoportban. Ja, és a jó magyar szokást ne felejtsük ki: az irígységet... Van aki azért nem csatlakozik, itt nem írom le, hogy ki, de akik figyelik a fejleményeket, azok tudni fogják, ez elég. A pártok meg? Hát... én úgy látom, hogy bármilyen színű, elhivatottságú egy párt, mégis nagyobb része megélhetési politikus és beíródott a merev lemezébe, hogy csak és kizárólag pártban lehet gondolkodni. Ez a helyzet - persze ez csak az én véleményem, lehet hogy rosszul látom.Kár...:(
    Pedig sok-sok ember örülhetne, ha a narancsnyikokat távozni látná szép hosszú tömött sorokban!

    VálaszTörlés
  2. Jól csinálod Gábor, és ez a lényeg!

    VálaszTörlés
  3. Inkább a Jobbikra szavaznak??? Na ez az! Ilyen a magyar fejjel a falnak típusú virtus. Ha már tönkremegyünk, akkorlehetõleg minél gyorsabban, ne ilyen lassú Fideszes tempóban! Népünk tudatlansága, felelõtlensége és ostobasága határtalan! Azt mondom erre, hogy aki demokratikus baloldali szimpatizáns volt és ezek után a Jobbikra szavaz, az elsõkézbõl viselje a náci terror minden következményét!!!

    VálaszTörlés
  4. Meggyőződésem, hogy a hivatásos megélhetésiek az önkormányzati választásokig --számításból-- nem fognak együttműködési szándékot mutatni. Riszálnak addig és ebben egységesek.
    Az OGYM. további türelmére van szükség, hogy maradjon a tömegesedés lehetősége, tényleg az ország erre leghatékonyabb helyszínén.
    Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!
    Türelem OGYM!

    VálaszTörlés
  5. Szép jó reggelt Gábor, szép jó reggelt Erőd!
    Gábor megint fején találta a szöget, megint csak rávilágított a mostani belpolitikai helyzetre. Csak várnak a kifulladásig............ Mi közben a Demokrácia Erődjében egyre többen teszik tiszteletüket, egyre több helyre jutnak a lángocskák. A szórólapok hozzák az érdeklődőket, beszélgetésekre és szabad levegő szippantására.
    Az O.GY.M-ben levő aktivisták pedig türelmes emberek, nem adják fel a küzdelmet azért, hogy visszakapja a nép a régi 2010-es alkotmányát.
    Hajrá Magyarok, Hajrá Köztársaság!
    Vivát O.GY.M !

    VálaszTörlés
  6. A sok kiskakas félti a saját szemétdombját, ahol eddig ő volt az "úr", és az ő hangja volt a leghangosabb. Számukra csak ez a fontos, és így is marad, amíg lesz tyúk a baromfi udvarban.

    VálaszTörlés
  7. A baloldal elfelejtette azt a régi igazságot,hogy egységben az erő:? Ébredjetek fel. A németek ezt felismerték és szövetségben működnek már évek óta.Mi kell még a megvilágosodáshoz?MSZP megváltozott a világ változtak a körülmények.Olyan nehéz ezt felismerni.?

    VálaszTörlés
  8. mi lehet a baj az OGYM-el?? legalább erről nyilatkozhatna a sok prominens "demokrata" ha már nem tolja oda a képét ahova igazán illene . hol késik Gyurcsány?? és a többi megmondó "én jobban tudom " balos. be lehetne iratkozni mindnek a fideszhez képzésre hogy hogyan kell ezt mert már egy sem tudja úgy látom . vagyis egy igen - de mellőzik pedig nem kéne mert az élet nagy valószinüséggel őt igazolja majd

    VálaszTörlés
  9. és egy észrevétel - lehet hülyeség de felmerült és az emberek többségének halvány fogalma sincs kik is azok a tuaregek és csak azt látják hogy ( avatar) egy arab .. esetleg iszlamista aki nem vállalja az arcát - lehet hülyeség .. nem tudom

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt már sokan mások is említették. Nagyon nehéz lesz a magyar embereknek azonosulni ezekkel a jelképekkel és szavakkal: tuareg, oázis, Narania, Mordor, csakxólok és így tovább. Ezek senkit nem fognak lelkesíteni vagy értelmet adni az Orbán utáni jövőnek...

      Törlés
  10. :D én sem vállalom de mentségemre - nagyon ronda vagyok :D

    VálaszTörlés
  11. A célokat tekintve és a módszereket illetően nagyjából ugyanezt mondja Gyurcsány is. Meglepően sok hasonlóság van az elképzeléseitek között. Ennek előbb, vagy utóbb össze kell érnie. Optimista vagyok és másoknak is ezt tanácsolom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végre valaki leírta az optimizmus szót:) Olyan jó hallani a sok depressziós nyavalygás mellett. Ne feledjétek: az optimizmus élesztgetése a depressziós semmittevés gyógyszere. A jó hangulatunk záloga.

      Ha teszel valamit, nem lesz idő a nyavalygásra.

      Törlés
  12. Gyurcsány egy volt miniszterelnök, SzG meg egy pályát elhagyó fogorvos, aki politizálni (jól és/vagy rosszul) kezdett, jelenleg munkanélküli blogíró. SZERINTED? :D (ha már trollá avanzsáltam.. ;) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Közös bennük, hogy mindkettőt sikerült kemény munkával kabátlopási ügybe keverni.:)

      Ja és van aki putriból jutott bársonyszékbe és már csak arra vár, hogy valaha végre befagyjon a Duna vize:)

      Törlés
    2. Ja, és két fülük, két szemük, egy orruk és egy szájuk is van.. :)))))
      .. csak nem egy az öltöző.. ;) tudod.. Fogott már valaha is kezet vele? Ismeri személyesen? Már csak hogy így pertu Feri?? A Tuaregek magányosak. Akkor mire most ez a nagy gyűljünk egybe hívószó? Érzek némi ellentmondást. ATV? RTL? Volt már Rátok kiváncsi?

      Törlés
    3. swerde, ne csodálkozz, hogy trollnak neveztek. Én is kétszer olvastam el az előbbi hozzá szólásodat, nem akartam elhinni, hogy Te írtad. A mai világban bárkivel és bármikor megesik, hogy munkanélküli lesz. Ezzel nem szórakoznék.
      Remélem, hogy vissza térsz a régi ön magadhoz, szivesen olvastam az írásodat, de ez a mai hozzászólások nem az igaziak.

      Törlés
    4. nyuszika57, hidd el, én önmagam vagyok. Nem értek egyet azzal, amit most csinál. Kiábrándítóan nem.

      Törlés
    5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    6. Az őrület magányossá tesz, hiába a követők hada. :)

      Törlés
    7. Komisszár, ne mondd ezt.. Tudjuk jól, hogy zseni. Csak gellert kapott.. ;) Elég lett volna Mátéka.. Ehelyett kiment a Térre. Most már láthatja, hány ellenzéki támogatja. Maguk közt sem értenek egyet, hát még vele, mint független "meg-mondom-a-tutit" emberrel.
      Az EU-s választások után tudni lehetett, hogy az ellenzék nem tudta átlépni saját árnyékát. Várt a DK-ra. Kár volt. De ez az én "troll" véleményem. Meg kellett volna próbálni. Mit vesztett volna? Előre kizárta magát. Pedig Józsefváros jól járt volna vele.
      És ahhoz értett volna is.

      Törlés
  13. Ja! Meg igen!:) Sőt tudom! És nem volt.

    A Tuaregek tényleg magányosak... de vannak idők, mikor ki kell lépni ebből. Nincs ellentmondás.

    Van viszont gőg, van hiúság, van törtetés... egy nincs: kellő alázat! Sehol!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hatalmi arroganciának a párt gőg nem ellenfele!A kormányváltók tönkre vágták - szinte az utolsó esélyt a demokrácia ujjáépítésének kezdetére - az önkormányzati választásokat!Az pedig a legnagyobb ostobaság,hogy az alternatíva ami szintén Vitya ellen szól,az ellenük szóló vétek!

      Törlés
  14. eGY MEGJEGYZÉS, amivel 100 %-ban egyetértek.

    Többen felvetették, hogy Gyurcsány "Angyalok és ördögök" c. írása szinte egy az egyben azonosat állít Tuareg mondandójával, aminek a lényege: Csak KÖZÖSEN van esélyük a Demokratáknak Orbán maffia-állama ellen a győzelemre.

    És ebben az Összefogásban tökmindegy, ki áll a másik MELLÉ, csak az a lényeg, jöjjön létre az EGYSÉG. Mert a néhányezer és a néhányszáz ember nem fogja leváltani Orbánt, de a világot sem megváltani. Ehhez néhány MILLIÓRA lenne szükség.

    Ameddig a különböző pártok, civilek mozgalma csak ünmagát preferálja, a másik tevékenységét naaagy ívben leszarja, addig ne ámítsuk magunkat: Nem lesz akkora TÖMEG, amelytől Orbánnak félnie kéne.

    A Fidesz megváltoztatott választási szabályai következtében lejárt a MAGÁNYOS HARCOSOK és a "magányos pártok" ideje. EGYSÉGBEN AZ ERŐ!

    eZT MÁR ŐSEINK IS TUDTÁK, EZÉRT SIKERÜLT az új hazát meghódítani, mert TÖRZSSZÖVETSÉGET kötöttek, vérszerződés formájában és betartották azt Árpád vezetésével és István államában is. Különben széthullt volna a Nemzet, mint "oldott kéve".

    Ma ugyanez a helyzet: Vagy összefugunk, vagy behódolunk. És alattvalóként éljük életünket az idők végezetéig.

    Be kell látnia a demokrácia védelmezőinek, hogy KÖZÖS A GOND, közös az ellenfél, így csakis közös fellépéssel lehet a célt elérni. A kérdés csak az, mikor esik le a tantusz: még időben, vagy olyan későn, hogy már beláthatatlan károkat okozott az orbáni uralkodás.

    minél hamarabb lesz az ÉBREDÉS, annál hamarabb lehet várni a sebek gyógyulását. A késlekedés BŰN A NEMZET egésze ellen.

    Kedves Demokraták!
    A 24. órában vagyunk.
    ÉBRESZTŐ! Nem akarunk Orbanisztánban, alattvalóként megrohadni!
    Kell az összefogás! Magyarországért, a Köztársaságért!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én abban látom a különbséget, hogy Gyurcsány csak mondja (illetve úgy képzeli az összefogást, hogy mindenki csatlakozzon őhozzá), mjg Gábor csinálja.
      Nem is értem? Aki DKs akart lenni, az már az. Aki meg nem akar az a büdös életbe se fogadja el őt, akárhányszor kiabálja el az összefogást.Egy jó politikusnak ezt látni kellene.
      De az idő majd mindent megmutat.

      Törlés
    2. Gyurcsány mondja és csinálja is. Igaz, nem a Kossuth téren. A DK vezetése a választásokkal van elfoglalva. Nem valószínű, hogy érdemben reagálni fognak okt. 12. előtt egy kísérleti stádiumban lévő kezdeményezésre, bármennyire ígéretes is.
      Ne legyünk türelmetlenek, hagyjuk beérni a dolgokat.

      Törlés
    3. Az ellenzéknek tudomásul kellene venni,hogy jelen pillanatban BOKROS LAJOS az egyetlen hiteles,hozzáértő szakember,aki tarlóst képes legyőzni,és Orbánnal szemben sikeresen felvenni a harcot!És ha Budapestet,elveszti Orbán,akkor még a többségi kerületi FIDESZES polgármester többségű fővárosi közgyűlés sem lesz elegendő a változások ellen!Tisztelem Falus Ferencet,de őt is " megeszi"
      a hatalom felülről!

      Törlés
    4. Szerintem meg Magyar György lenne a jó jelölt, de Falus-nál természetesen még Bokros is jobb.

      Törlés
  15. Nem árt tudni, hogy a tuaregek is csapatban harcoltak.. mert a szegényes legelőkön tevéket/lovakat legeltetni nem lehet tömegben.. DE ha kellett, összeálltak..(a sivatagban nem él meg, aki nem racionálisan tervezi meg az életét.. az emberi/nagyvárosi sivatagok mások.. - talán nem ez utóbbit kéne leképezni a politikusainknak.. nem sivatagot, de oázist kellene építeni..)

    VálaszTörlés
  16. Tisztelt Varszegi Szilárd! Tökéletesen egyetértek fentebbi gondolataiddal, ezért mindenkit arra inspirálok, hogy olvassa Gábor programját és mielőbb csatlakozzon a csoporthoz.

    VálaszTörlés
  17. A pártok szűklátókörűségét az is mutatja, hogy nem ismerték fel: aki elsőként csatlakozik a mozgalomhoz nagyot nyerhet. Később ezt még keservesen bánni fogják.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem meg azt látták be a pártok, hogy annak a pártnak van vége, amelyik ehhez a katyvaszhoz csatlakozik. És ezt soha sem fogják megbánni!

      Törlés
  18. Hová lett a megjegyzésem? Már itt is működik a cenzúra?

    VálaszTörlés
  19. Ha továbbra is ketten háromfelé húznak akkor itt soha semmi nem fog változni! Ráadásul fortélyos félelem igazgat, mert aki érti hogy mi zajlikebben az országban, az félti az állását, vagy a gyereke állását és ezért lapít, várva, hogy valaki majd csak kikaparja neki a sült gesztenyét!

    VálaszTörlés
  20. Mikor gogunk már összefogni? Mikor mondunk már egy nagyot? Mi elnyomottak, összetörtek, magyarok és nem magyarok?

    VálaszTörlés
  21. Arra nem gondolnak ezek a jó emberek,hogy Ők sem fognak kimaradni a szórásból, csak idő kérdése mikor kire kerül a sor.Akkor már késő lesz sopánkodni!

    VálaszTörlés
  22. Sok jó magyar közmondás van pl.:Gyáva népnek nincs hazája!

    VálaszTörlés
  23. Egy kis segítség, hogy tisztábban lássunk a hangosan hirdetett, de eddig mindenki által elszabotált összefogás ügyében. Azért a lassú erjedés beindult, néhány tiszteletre méltó kivétel akadt.
    "Karthauzi hallgatás.

    Illiberális, unortodox, elvarázsolt, mutyi ország. ( Hol álmomban jártam.) Az állítás a sajtóra, médiákra, politikai pártokra, véleményformálókra egyaránt érvényes. Az elmúlt két hét Magyarországi eseményeit, híreit vizsgálva, különös jelenséget vehetünk észre. Úgy tűnik, a fenti felsorolásban előfordulók, vaksági, hallgatási fogadalmat tettek. Hír az, hogy Csobot Adél, popsit villantott. Láthattuk Dúró Dórát a Kossuth téren, amint Kertész Imre kitüntetésre való alkalmatlanságáról tart sajtótájékoztatót. A felvételen látszik a Parlament, a képviselő asszony, de tüntetőleg nem látszik a tőle néhány méterre, a Független Magyar Bíróság által kiadott engedély alapján felépített sátortábor, zászlókkal, békés demonstrálókkal, rendőri biztosítással. Ugye ez mindennapos látvány a Nemzet Főterén? Lassan két hete éjjel, nappal demonstrál az Ország Gyűlése Mozgalom. Szép időben hazai és külföldi turisták ezrei látogatják a teret, fotózzák a Demokrácia Erődjét, viszik hírét a világban. Kis hazánkban meg néma csend. Nagy röhögés lesz ebből, ha majd visszamenőlegesen magyarázgatni kell a hírzárlatot. Érthetetlen az arra járók számára ez az összehangolt hallgatás, egyhúronpendülés, melyben a kormányoldal, a jobb és baloldali ellenzék szorosan összefog, a hiteles tájékoztatásért felelős médiákkal. Mi lehet ennek az oka? Reméljük, hogy nem a státus quo közös fenntartásáról van szó, vagy egy konkurensnek tűnő civil kezdeményezéstől való félelemről. Ilyen ingatag, gyenge lábakon áll a politikai rendszerűnk? Üres, hamis beszéd volna, amit emberi jogokról, sajtószabadságról, önszerveződésről, hiteles tájékoztatásról hallottunk jobbról-balról? A civil szféra, a polgári kezdeményezés lebecsülését, végső soron a demokráciában való hit hiányát jelenti ez a csend. Pedig arra ne számítson senki, hogy ez a kezdeményezés elfárad, elhal. Létezik egy másik Magyarország, melynek nincs tele a gatyája, van bátorsága és ereje az álláspontja következetes képviseletére. Meg kellene a létével barátkozni a későbbi arcvesztés csökkentése miatt is.

    Azért szép napot az illetékeseknek!"
    (http://face2face.blog.hu/2014/08/20/karthauzi_hallgatas)
    A fenti bejegyzést megkapta néhány felkent papja a demokráciának, de nem érte el az ingerküszöbüket. Az a tanulság, hogy közvetlenül a polgárokat kell megszólítani, elérni. Az elvben őket képviselők süketek és vakok. Innen még szebb Nyerni!
    Van még valami:az, hogy kik és hogyan fognak össze semmire sem elég a választók számára elhihető, támogatható program nélkül. Nélkülük az egész társaság nem egyéb gittegyletnél. A politika iránt érdeklődők, azt csináló, magyarázók, és a meglévő szimpatizánsok halmaza jó esetben másfél millió fő. Ez nudli.

    2014. szeptember 9. 15:44

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a megerősítést Gyuri! Másképp nem fog beindulni a gépezet.

      Törlés
  24. Egész nap mormolom a blogbejegyzés címét magamban "Sok kicsi nemsokra megy", de valahogy nem tartom az igazinak. Estére eljutottam oda, hogy talán így igazabbnak tűnik:

    Sok kicsi nemsokára megy.

    Ráadásul, így még a helyesírás ellenőrző sem húzza alá pirossal, mondván hibás a leírás.:-)

    VálaszTörlés