2014. szeptember 16., kedd

Na, akkor most jön a turbó üzemmód

Az Ország Gyűlése Mozgalom elérte azt az önkéntes aktivista erőt, amit a mai naptól már minden ponton aktív cselekvésre fogunk bevetni. Mi ugyanis valóban hadat viselünk Orbán Rendszere ellen, nemcsak beszélünk róla.




Augusztus 8-án alapított Mozgalmunkhoz a kevesebb mint másfél hónapnyi eltelt idő alatt 1550-en csatlakoztak. A kezdet kezdetén még vettünk föl ajánlásra embereket, de pillanatok alatt átváltottunk az önkéntesek fogadására: amit mi csinálunk, az a bátrak és elkötelezettek sportja. Nem lehet egy ország apátiába süllyedt Népét fölébreszteni, ha magunk is éppoly teszetosza módon, kinn is vagyok, benn is vagyok stílusban próbáljuk elérni céljainkat, mint a hivatalos ellenzék nagyobbik része. Aki hozzánk belép, és részt akar venni Orbán elűzésében, annak vállalnia kell a feladat rá eső részének elvégzését: mint tegnap mondtam volt, vattaemberekre nincs szükségünk. Nincs ellenzéki terepaktivitás? Nem probléma, csinálunk. Nincs ellenzéki sajtó? Nem gond, létrehozzuk. Nincs ellenzéki gazdasági háttér, amelyik támogatna bennünket? Sebaj, sok szempontból ez inkább előny, mint hátrány, ugyanis támogató magánszemélyek kisösszegű adományaiból éppúgy föl tudjuk állítani táborainkat, és nem kell elköteleződnünk senkinek, semilyen vitatható viszontszívességre. Mi a szükségből kovácsolunk erőt, megteremtjük mindazt, amink nincs, és elvileg is helyesebb új, egészséges cölöpökre építkezni, mint a korhadt, elporlásra ítélt maradványokra.


Tevékenységünk legkézzelfoghatóbb, leglátványosabb része természetesen Kossuth téri Demokrácia Erődünk. Folyamatosan növekvő tüntetőlétszámunkkal, és az ahhoz hozzáigazított erősödő infrastruktúránkkal máris eléggé látszunk, hogy figyelembe kelljen vennie jelenlétünket mind a Hatalomnak, mind a járókelőknek. Erről épp mondhatnék ezernyi példát, de most nem ez a téma, még akkor sem, ha a tegnap megkezdődött parlamenti munka rengeteg különböző színű politikust sodor a látóterünkbe. Ami persze kölcsönös, ha valaki lapos pillantásokat ránk meresztő Fidesznyikeket, meg minket kerülgető kínosan feszengő műellenzékieket akar élőben látni, a legjobb hely erre a sátrunk: kész tanulmány. Egy embert azért megemlítek, mint pozitív példát: Gőgös Zoltán tegnap bejött a sátrunkba kezet fogni, respekt, Zoltán. De ezekről majd máskor, most térjünk vissza saját teendőinkhez. Sokféle módon lehet az OGYM tagjaként erősíteni az ellenállást: fizikailag, a terepen, hétközben vagy épp a szombati Seregszemléken, ez a legkézenfekvőbb. Sokan vannak azonban köztünk, akik objektív akadály miatt erre nem képesek: egészségi állapotuk, lakóhelyük, egzisztenciális helyzetük ezt valóban lehetetlenné teszi számukra. Nektek is van feladat, Barátaim, és nagyon fontos feladat.


Ha az embernek blogja van, ráadásul olyan háttértechnikával rendelkező, mint az enyém - a Google alap sok minden funkciót tartalmaz -, akkor van bőven lehetősége ellenőrizni írásainak terjedési körét. Az utóbbi napokban egyértelmű jelei vannak, hogy elvileg demokrata netes felületeken megpróbálják blokkolni a Blog terjedését, és a hozzá kapcsolt egyéb OGYM hírekét is. Írtam már korábban Orbán ostoba segítőiről, akik mindent megpróbálnak, hogy valahogy lassítsák Mozgalmunk erősödését, némelyik odáig elmegy, hogy automatikusan kizárja a fészbukos csoportokból azokat az embereket, akik belépnek az Ország Gyűlése Mozgalomba. Tölgyes Péter, Zoltai Andrea, Rába György, a kezdeti fölbátorodás után Izraelbe elmenekült Dániel Péter - Vörös Dani néven bátorkodik külföldről -, és persze a DK-ből való kilépéssel elhíresült Hell Nagy István: csupa műellenzéki, akiknek egyetlen látható tevékenysége Mozgalmunk tagjainak folyamatos kizárogatása. Ha már nincs tehetségük és erejük bármi valódit tenni Orbán ellen, mert súlytalanok, akkor legalább megpróbálják lejáratni, és akadályozni azok tevékenységét, akik valóban veszélyt jelenthetnek majd a Narancsokra. A pótcselekvés is cselekvés, van aki be is éri ezzel, mint az ábra mutatja. A legüdébb színfolt ebben egyébként Hell Nagy István, aki egyenesen kilistázta azokat az ismerőseit, akik az OGYM tagjai, és fölszólította Őket, hogy lépjenek ki a Mozgalomból, vagy törli Őket az ismerősei közül. Tudom, hihetetlen, pedig igaz, úgy tűnik Hell a DK ostorozása után most az OGYM-re állt rá, hiába, minden ami mozgékony, az ellenséggé válik a műtevékenységbe beledermedteknek.


De vissza akkor arra, hogy mit is tudnak tenni a Mozgalom tagjai és szimpatizánsai, ha objektív okból a terepen nem tudnak velünk lenni. A segítségetekkel ki tudunk alakítani egy alternatív Hírhálózatot, amelyik naponta több embert tud elérni a nettérben, mint bármelyik nagy hírportál. Nem a levegőbe beszélek: vannak, akik még emlékeznek arra, hogy írtam régebben egy cikket egy Demokrata Hírhálózat létrehozásáról. Nos, nemcsak cikk maradt, meg is csináltuk, le is teszteltük, működik, rengeteg embert lehet általa elérni. Ha nem hoztuk volna létre az Ország Gyűlése Mozgalmat, akkor tovább működtetnénk, de innentől abban a formában már nincs rá szükség. Az ott felhalmozott tapasztalatot most egy az egyben fölhasználjuk az Ország Gyűlése Mozgalom Hírhálózatának fölépítéséhez. Ha csak a Mozgalom önkénteseinek fele beszáll a működésbe, akkor napi 100 ezer embert tudunk elérni legfontosabb híreinkkel, az meg már bőven elégséges a szabad hírterjedéshez, a módszer pedig blokkolhatatlan. És persze az OGYM Hírhálózat megalapítása egyben választóvíz is lesz önkénteseink számára: kiderül, kik léptek be csak azért, hogy kukkoljanak, és kik akarnak valóban tenni is valamit Orbán ellen. Utóbbiakra számítunk, a kukkolóktól meg megválunk, szelavi. A mai naptól turbó üzemmódra váltunk.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


39 megjegyzés:

  1. Jó reggelt itt is. Már olyan jól esik egy kis jó hír:) Körülöttem, csak a rossz műkszik, hátha ad a lelkemnek valami pluszt is, hogy tudjam csinálni és viselni a körülöttem kialakult bajt, rosszat. Már nagyon rámfér valami biztató is. Várom a híreket, várom a cikkeket!!! Le a kalapom előttetetek és most sok-sok erőt és ébredő, tenni és még sokat tenni vágyó embert kívánok hozzá! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez amit felvetettél nálam már felmerült,de tudom és tudtam,hogy a szisztematikus esemény felépítését elöbbvagy útobb úgy is meglátod és megoldod Gábor.Igen pontosan azt kell tenni amit Gábor ír.Én tudomásul veszem és a jövőben e képen fogok cselekedni,nem mintha idáig is nem ezt tettem volna.Aki aktiv tag,vagyis már aktivista színten van jelen a mozgalmunkba az már látja ,hogy a tagságunk 4/5-e pasziv.Szerintem ha nem teszik oda magukat a Mozgalmunkhoz azokat úgyanúgy kell elbírálni elbáni velük ahogy azt Gábor leírta.Kevesebben legyünk,de azok űtő képes aktivistává tegye oda magát a mozgalmunkhoz.Igen ezkkel az emberekkel tísztázni kell a jövőbeli elképzelésünket és ha nem veszi tudomásul,le is út és fel is út.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így lesz az 1500-ból 500 jó esetben. De legalább végre megvalósulnak a lépcsőfokok és szűrők rendszere, amit már az indulás után is felvetettem. Csak így tovább! ;)

      Törlés
    2. Igen, valóban így kell tenni! Kibicekre semmi szükség! Különben is a tett halála az okoskodás! És lehetetlenség nincs, csak tehetetlenség!

      Törlés
  3. Jó reggelt Gábor, Ébresztő Aktivisták!
    Olvastam Gábor mostani blogját. Mindenben egyetértek vele. Az adott hírhálózat mikor elindult próba jelleggel szintén kiverte a biztosítékot. Szorgos "támogatóink" elmondták azokat az embereket mindennek, voltak panel- szendvics és még sokféle jelzővel megáldott aktivisták. Lám még is eljuttatták az írásokat sok emberhez.
    Sokszor elmondtuk a Mozgalmon belül is, hogy nemcsak a fizikai jelenléttel van jelen, hanem a háttér munkával is sok segítséget tud adni.

    Köszönjük azoknak akik eddig is tették a dolgukat, hogy velünk vannak.
    Hajrá Magyarok, Hajrá Köztársaság!
    Vivát O.GY.M !


    VálaszTörlés
  4. Gábor Te reményt adsz sok embernek és ez ma a legtöbb ami adható
    Hajrá

    VálaszTörlés
  5. Kedves Gábor ! Nagyon örülök amit leírtál. Teljes mértékben egyetértek vele.
    Hajrá O.GY. M. !

    VálaszTörlés
  6. En Tuareget az OGYM megalakulasaval parhuzamosan kezdtem csak olvasni -- es mivel idöm nem volt regebbi bejegyzeseket elolvasni, igy szamomra teljesen uj hir volt a junius 11-i bejegyzes.
    Tehat csak hogy jol ertem-e:
    Mostantol minden OGYM tag rakja fel azt a 4 utös hirt az uzenöfalara, amit "reggel ukaszban" megkap Tuaregtöl. Tegye a profiljat nyilvanossa. Es lehetöleg mast ne is tegyen fel az uzenöfalara, koncentraljon csak erre a negy hirre.

    En ebben benne vagyok. De van par kerdesem:
    *aki ezt nem vallalja, azt kiteszitek az OGYM-böl??? "kukkolóktól meg megválunk, szelavi"
    *hogyan lesz ez technikailag megoldva, mikor kapjuk a tovabbadando hirt es honnan/hol?
    *csak Tuareg lesz felelös a hir kivalasztasaert, vagy esetleg egy kis csapat targyalja meg, mi legyen a tema aznap?
    *naponta uj hir kell? es egyböl negy?

    Na, szoval --tan mert nekem uj volt az egesz -- sok bizonytalansag van bennem a dolog közul, de erzem, hogy ez muködni fog. S igen, követem az "ukaszt", mert hiszem, hogy ugyanaz a celunk! S az eszközök megtalalasaban lathatoan Tuareg sokkal rutinosabb. :)
    KOrsi (aki nem erospista)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden részletesen le lesz majd írva a csapatnak később az egyelőre még elzárt, de még a mai nap folyamán megnyitásra kerülő belső helyen. Oda már nem jönnek kukkolók, az nettó aktivitás lesz :D

      Törlés
  7. Ki hagytad a felsorolásból Eótsa Misit , André Bozotharcos Liniket.

    VálaszTörlés
  8. Ez jó, ebben a formában én is be tudok kapcsolódni a "háttérmunkába".
    Ha esetleg egy kicsit részletesebb információval szolgálnátok, azt megköszönném!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ehhez be kell jönnöd a csoportba a fészbukon, ott van a csomópont ;)

      Törlés
  9. Zoltai Andreának ezt a képét ide tenni túlzásnak és kontraproduktivnak tartom.
    A blogban leirtakkal teljesen egyetértek, megyünk az úton előre!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az olvasottsági adatokat majd este a csoportban megmutatom, és meglátod, mennyire nem kontraproduktív. :D Nem épp közszeretet tárgya, és ez egy valós nyilvános kép egy közszereplőről, aki tucatszám mocskolja és irtja a valós ellenzékieket. Olybá tűnik, nem épp közszeretet alanya.

      Törlés
    2. A kontraproduktivitást nem az olvasottságra vonatkoztattam - a képig mindenképpen el kell olvasni a blogot,hogy tetszen vagy ne - tehát arra nincs hatással. Ez a buta tyuk egy közszereplőnek a lánya, ő maga csak szeretne mindenáron közszereplő lenni...arra gondoltam, a blog lényege nem olyan, hogy egy ilyen prosti-szerű képződménynek helyet kellene adni...amiben teljesen igazad van: nem közszeretet tárgya.....

      Törlés
  10. Gondolom a részleteket majd elmondjátok sokan nem tagjai a hírhálózatnak.
    Egyetlen kérdésem maradt csupán. Akik nem tudnak netezni valamilyen okból kifolyólag, azokra nem is számítunk?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogynem, de az egy következő kör lesz, tudod, lépcsőzetesen, és finomhangoltan. ;)

      Törlés
    2. bocs, hogy mindig előre rohannék. Tudom kicsit türelmetlen vagyok.Alaptulajdonság ez nálam. Majd igyekszem uralkodni magamon.

      Törlés
  11. A turbó üzemmóddal egyetértek.
    Viszont látva az elmúlt napok történéseit és úgy általában is, mielőtt tovább élesítjük ellenzéki aktivitásunkat lenne egy javaslatom. Állapodjunk meg abban, akiről úgy tudjuk vagy úgy gondoljuk, hogy a "mindössze" három alapelvből álló minimumkonszenzusunkat egyébként magáénak vallja, azokba MI sohase rúgunk bele.
    Ebből is tudva azt, hogy ki való közénk...

    VálaszTörlés
  12. Nekem valahogy a cím és a tartalom nincs összhangban!
    Az lenne a turbó fokozat, hogy a most még nem létező napi 5 hírt meg kell osztani??

    Az alsó képen az a luxusprostinak öltözött nagyi a Zoltai Andrea lenne? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Napi 100 ezres minimálelérés saját erőből. Csináld meg a századát, aztán majd megdumáljuk, mi a turbó :D

      Törlés
  13. Szia Gábor !
    Természetesen csatlakozom ehhez is. Tudnod kell azonban, hogy sajnos nem vagyok egy Bill Gates. Elkövettem azt a hibát, hogy túl korán születtem meg, így fiatal koromban nem a tablettel találkoztam, hanem pl. a "drótostóttal" Írásaidat eddig is továbbítottam az ismerőseimnek, illetve megosztottam a facebook oldalamon. Szeretnék legalább egyszer az erődben is találkozni Veletek, de addig is amit tudok segítek.
    Barátsággal Bíró Péter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Semmi speckó nem kell hozzá, meglátod majd, a csoportban mindent kifejtek részletesen nemsokára ;)

      Törlés
  14. Örülök, hogy rám is szükség van, örömmel csatlakozok.

    VálaszTörlés
  15. Turbó üzemmód? Akkor eddig csak lazsáltatok? :D Vagy valami erősebb kávéra váltottál? :D

    VálaszTörlés
  16. Gábor! Most csak pár percre néztem ide. Most megyek a nyomdába. Utána a szórás 1-2 segítővel. Továbbra is kérem, hogy igazold távollétemet. Okt 12 után én is turbóra váltok. Addig is ha valamit lájkolni kell, de lemaradok róla, vedd úgy hogy lájkoltam, vagy "csörögj rám". Igazad van: valóban ránk fér egy kis "szelektálás"! Üdv. Mindenkinek!

    VálaszTörlés
  17. No akkor hajrá4 Kapcsoljunk turbó üzemmódra! Komiszárnak csak annyit aki akart eddig is tehette a dolgát,segíthette az OGYM munkáját.De eddig az erősödéssel,és a lábunk megvetésével voltunk elfoglalva,ami nem jelentette azt,hogy közben nem voltunk aktívak.Egyszerűen arról van szó,hogy magasabb sebességi fokozatba kapcsolunk.Aki tud autót vezetni az tudja,,hogy direktből elindulni nem csak nagyon nehéz,hanem károkat is okoz az autónkba.

    VálaszTörlés
  18. Ha mindenki megteszi ami tőle telik csodákat fogtok látni! NEKEM ELHIHETITEK!

    VálaszTörlés
  19. No akkor hajrá! Kapcsoljunk turbó üzemmódra! Komiszárnak csak annyit aki akart eddig is tehette a dolgát,segíthette az OGYM munkáját.De eddig az erősödéssel,és a lábunk megvetésével voltunk elfoglalva,ami nem jelentette azt,hogy közben nem voltunk aktívak.Egyszerűen arról van szó,hogy magasabb sebességi fokozatba kapcsolunk.Aki tud autót vezetni az tudja,,hogy direktből elindulni nem csak nagyon nehéz,hanem károkat is okoz az autónkba.

    VálaszTörlés
  20. Azt hiszem, némi szelekció nem árt..aminek az alapja az alapelveink elfogadottsága.. azaz aki azok ellen tesz vagy ír, attól tényleg célszerű (mondjuk egy visszakérdezéses ellenőrzés) után megválnunk.. Nagyobb a gondom a turbósítási elvárásokkal.. mert mi nem egy profi/hivatásos hanem egy civil szervezet vagyunk, sokféle taggal és pártolóval, akiknek különböző a ráfordítható idejük. Én nyuggerként is viszonylag hektikusan veszek részt az itteni dolgokban.. Van úgy, hogy napokig sem tudok belépni egyéb dolgaim miatt.. Javaslom hogy a napi tevékenységi szint-alapon való szelektálás most még ne kerüljön bevezetésre.. és később is kellő megfontoltsággal..nekem nem az elkötelezettségemmel hanem a ráfordítható időm egyenetlen eloszlásával van/lenne bajom.. Nem hiszem, hogy egyedül állnék.. és nagyon sajnálnám.. önmagamat is meg a többi hasonló cipőben járót is.. (az OGYMet is)

    VálaszTörlés
  21. Nem tudom, hogy pontosan miről van szó, mert az előzményekből kimaradtam. De szívesen segítek: megosztani, tovább küldeni? Nem vagyok egy PC guru, alapműveletek alapjait ismerem, ha ez elég, nagyon szívesen teszem.

    VálaszTörlés