2014. augusztus 27., szerda

Ledőlt az elhallgatás fala

Na, megvolt az első fecske a tömegmédiában, tegnap Bolgár Györgynél a Klubrádióban már főtéma voltunk, nem is egyszer, aztán most indul majd a sajtógépezet, és főszerkesztők fogják a szerkesztőiket megkérdezni, hogy miért is nem tudtak eddig rólunk.




Írtam már erről, beszéltem is többször: mind a "baráti" média, mind az ellenzéki pártok agyonhallgatnak bennünket, és nem egymástól függetlenül teszik ezt, természetesen. Klassz kis klientúrák, érdekközösségek, haveri körök épültek ki a ballib oldalon is az elmúlt 20 évben, akik a "mindegy milyen kicsi a torta, csak nekünk jusson belőle" elvén működnek. Aki azt hiszi, hogy a Narancsok találták föl a bérújságírást, meg a közbeszerzési mutyit, azoknak ideje fölébredni: a Fideszfijjug csak azt folytatják, amit a mi oldalunktól megtanultak, igaz, azt viszont ipari méretekben és félelemetes precizitással. És mivel visszajelzésekből és tapasztalatból tudom, hogy Blogom a jelen ellenzéki pártstruktúra vezetőinek asztalán landol naponta, ezért aztán azt is tudom, hogy a körénk épített elhallgatási falat nem a természet szeszélye, hanem politikai és médiakorifeusok kőműveskedték össze.


Az Ország Gyűlése Mozgalom önkénteseitől is gyakran kapom a türelmetlen sürgetést, hogy miért nem fordulunk direkt módon a tömegmédiához. Én pedig minden alkalommal türelemre intem Őket, ugyanis egyrészt szisztematikusan építkezünk, pontos terv szerint, kapkodás nélkül, másrészt pedig senkitől nem kérek szívességet soha a jelen ellenzéki politikai-média struktúrából, mert annak nagyobb az ára, mint a haszna. Aki valóban érti, hogyan is működik a tömegmédia a netkorszakban, az kénytelen igazat adni nekem: nem lehet a fortyogó üstre rányomni a fedőt, ami hírértékű, az úgyis leröpíti az elhallgatás fedelét. Márpedig töknyilvánvaló, hogy erősen hírértékű egy demokrata sátortábor a Parlament előtt, amiben ráadásul három hete vannak éjjel-nappal tüntetők, és egyre többen és egyre otthonosabban.


A parlamenti szezon pedig mindjárt kezdődik, nehéz lesz figyelmen kívül hagyni növekvő demonstrációnkat annál az épületnél, ahonnan épp közvetíteni kezdenek. Mozgalmunk elpusztíthatatlansága épp függetlenségében és öntörvényűségében rejlik: sem kommunikációs, sem anyagi szempontból nem vagyunk kiszolgáltatva senkinek. Van a Tuareg Blog, erős fészbuk csoportok, terebélyesedő aktivista-hálózat és széles magánemberi támogatói kör. Soktízezer embert érünk el naponta, legföljebb nem oly látványosan, mint egy főműsoridős tömegmédia-interjú, de szisztematikusan terjedünk, mint sziklában a vízerecskék. És most jön az a pont, mikor hirtelen a beszivárgó víz megfagy, és repeszti a sziklát, olyan marha trendi lesz a Mozgalmunk, hogy alig győzzük majd időbeosztással a riportokat.


Mennek majd a háttérben a kínos magyarázkodások középszintű médiamunkásoknál, akiket a főnökeik megkérdeznek, hogy miért is nem voltunk eddig hír az adott tömegmédiában. Lesz padlótnéző feszengés, merthát igazat mégsem mondhatnak, mert akkor a nagyfőnökök számára is kiderülne, hogy milyen szintű az ellenzéki pártok összefonódása a média-középszerrel. Csakhát így aztán más probléma lesz a pártközpontokhoz bekötött szerkesztőurakkal: alkalmatlanságnak hívják ugyanis azt, ha egy nyilvánvalóan hírértékű dolgot nem vesznek észre, mert ez a többi csatornát versenyelőnybe hozza. Mindez annyira szánalmas, annyira magyar sztori, és mindez annyira előre látható volt, hogy az szinte fáj. Ez a fékezett habzású ellenzéki politikai és sajtóaktivitás vezetett Orbánék fékevesztett hatalomgyakorlásához, de úgy tűnik a "mieink" korlátoltságának, rövidlátásának és szűkkeblűségének még a rendszeresen megkapott Narancsverés sem képes gátat szabni.


No nem baj, tulképp annyira már nem is érdekel a dolog, mi megyünk a magunk útján, a Nép meg úgyis rákényszeríti a politikát meg a médiát, hogy tudomást vegyen rólunk, az okosabbja még arra is rájön, hogy jobb előbb lenyelni a feketelevest, mint később belefulladni a kőgombócokba. A valaha hatalmon regnált ballib kultúrkörnek úgyis annyi: elavultak, kiégtek, pozícióik és hírnevük romjain keseregnek, magyarul: lúzerek. Orbánt valójában Ők tartják hatalmon, és legalább most, Mozgalmunk kapcsán ez már mindenkinek ki is derül majd fehéren-feketén. Ideje életet lehelni a demokratákba, ideje meghágni a szalonellenzéki urambátyámrendszert, ideje az utólag megszépült múlt helyett a jelen, de még inkább a jövő felé fordulnunk. Szóval csaxólok, kedves megélhetési ellenzékiek: a Ti időtök lejárt, elkopott a zafírtű a Tesla lemezjátszón, és mi már DVD-t használunk, nem bakelitlemezt. Vigyázó szemetek az Ország Gyűlése Mozgalomra vessétek, mert mi valóban fájdalmasan odaverünk Orbánnak, de nem azért, hogy az Nektek aztán hasznot hozzon, bocs.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


22 megjegyzés:

  1. Gábor ez nem semmi ahogy leírtad ezt az egész balliberáris összefonodást a média hatalommal.Én tudtam,hogy valami nincs rendben,mert itt Nyíregyházán,ha nem is hívatalos nyílvánoság elött a demokratikus pártok tudták,hogy mi folyik a Kossuth Lajos térren,de mind végig ígaz csak nekem mondva elhatárolódtak,hogy valamilyen formában eltítkolják,hogy ilyen is van a kis hazánkban.Nyíván az vezérelte őket amit oly precizen laírtál,hogy amedig csak lehet eltítkolni,mert az Ő preztisüket rontaná.Na ez most a tényeken látszik megbukott.A média is tudott róla,csak nagyfokú érdekeltsége volt a demokratikus balliberális pártokkal.Mint ezt valamelyik kommentben jeleztem,hogy ez igen nagy felelöséget is teremt a Mozgalmunkra.Csak kizárólag olyan emberek szólaljanak meg a média felé,akik hítelesen tudják mindazt előadni,bemutatni ami a MI Mozgalmunk alakulásának a célja illetve a közeli és a távoli további tevékenysége.Mert bízony lesznek olyan emberek szervezetek illetve mozgalmak akik lejárató módon próbálják lejáratni a MI Mozgalmunkat.Mint ahogy erre volt is péda a Városomba,hogy az ellenzéki pártok megtíltották a tagjaiknak,hogy kapcsolatba kerüljenek és anyagilag támogasák egy olyan mozgalmat amelynek a vezetője bűnözöi múlttal rendelkezik,amit ezek a pártkatonák nagyonis jól tudták,tísztában voltak vele,hogy ez nem így van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben a cikkben írtakkal azt szeretném érzékeltetni, hogy 2010 előtt Orbán nagyon tudatosan és célratörően valójában hogyan fúrta meg az akkori ballib-kormányzást, lényegében a bojkott-eszközével hogyan jutott hatalomba, mára hogyan valósította meg diktatúráját, illetve ebből is jól láthatóan tulajdonképpen mire is alkalmas a mi drágajó és állitólag demokrata ellenzékünk:
      http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/402729_orbanisztan_osztrak_szemmel

      Ezekkel a megtörténésekkel szemben azonban annak gondolatát is szeretném Bennetek felébreszteni, hogy a tavaszi választásokon a szavazásra jogosult 8millió szavazóból 5milliónyian nem vettek részt, azaz valójában ennyi ember nem legitimálta az Orbán által definiált ún: második rendszerváltozást, azaz újhorthy/állammaffia-rendszerét.

      Véleményem szerint az őszi-választásokhoz a fentiek szellemében kellene megnyilvánulni, azaz minden párt rendezvényén a viszont-bojkott gondolatát érdemes kifejezésre juttatni, ezzel is segítve a valódi célt: Orbán végleges elzavarását...

      Törlés
  2. Írod Gábor, hogy: "szisztematikusan terjedünk, mint sziklában a vízerecskék. " Nekem erről megint Göncz Árpád Hazaérkezés c. könyve jut eszembe, benne hiszek, igen nagy embernek tartom őt.
    A Hazaérkezés c. könyvében írja: - „..A folyó nem folyik vissza a forrásához, de a forrás táplálja tiszta vízzel……”….” mégsem az szabja meg a folyó futását….”
    - "Fiam, nincs az a tiszta láng, amit a közöny szennyes vize ki ne oltana...." később:
    - ".... de nincs az a gránitkemény gonosz szigor, amit ugyen ez a víz holtbiztosan alá ne mosna..."
    Nem tudhatta, hogy egyszer ilyen lesz a tér, mint most, de remélem beteljesednek leírt gondolatai:))) Hisz Ő már csak tudja....
    Most majd tényleg téma lesz a KR-n, de nem kell nagyot várni tőle, ők már nem ugyanazok...., mondaná Zorán. Lassan több a fideszes és a jobbos, meg akadnak balos trollok is bőven a kevés jó szándékú ember mellett. Így talán Pesten jobban terjed a hír, vidéken már csak neten fogható az adásuk....:( Ez is leépülőben van, mint Ártunk és Ormányunk és annak Ormánya.

    VálaszTörlés
  3. Ajánlom, hogy használjátok a humor eszközeit is! GONDOLJATOK HOFIRA! Hidd el egy jófricska sokszor hatásosabb mint az ágyú!

    VálaszTörlés
  4. Tudjátok mért ilyenek a Fineszes FIDESZESEK? Hagyomány tiszteletből!

    VálaszTörlés
  5. Hajrá fiúk! Előre ifjúság! MEGFESZÍTETT KARJAITOKKAL VÉDJÉTEK A HAZÁT!

    VálaszTörlés
  6. Jó reggelt Gábor! A tegnapi KR betelefonálói igencsak szépen beszéltek a Mozgalmunkról. Elképesztő módon érthetően és világosan megkérdezték, hogy ha külföldön tudnak rólunk akkor itthon miért nem. A válasz igen csak egyszerű: félnek a Mozgalomtól, annak tiszta erejétől. Büszke voltam amikor megdicsérték a sajtóanyagainkat, a környezetünket. Örülök annak, hogy részese vagyok a Mozgalomnak. Az ér lassan eljut az Óceánig........
    Hajrá Köztársaság, Hajrá Magyarok!

    VálaszTörlés
  7. Sándorné Bene Nagyon igazad van! A politikának az egyik legnagyobb ellensége a humor!

    VálaszTörlés
  8. "HABÁR FELÜL A GÁLYA, S ALUL A VÍZNEK ÁRJA, -AZÉRT A VÍZ AZ ÚR!"

    Petőfi megfogalmazása ma is érvényes és igaz.
    Már az ELHALLGATÁS FALÁT sikerült ledönteni.
    Rövidesen a fortyogú ÜSTRŐL is lerepíti a fedőt a NYOMÁS.

    A Nép Akarata.
    Lesz ott még skandálva az "ORBÁN TAKAROGGGY"!
    De azt már nem párszázan, hanem SOKSZÁZEZREN kell kiáltani, hogy MEGÉRTSE:
    Lejárt a DIKTATÚRA IDEJE, és a Nép vissza szeretné kapni jogos tulajdonát, a MAGYAR KÖZTÁRSASÁGOT!

    Véleményem szerint közeleg az ÉBREDÉS IDEJE, amikor a pártok is MEGÉRTIK a Nép Szavát. Ha nem qrják el, az "Értől az Óceánig" fog erősödni a VÍZ EREJE,
    ami eltakarítja a szemetet Orbánostól, Fideszestől, maffiástól együtt.

    De ehhez kell az ÖSSZEFOGÁS!
    Civilek, Demokraták, Pártok, Emberek összefogása!

    A Demokrráciáért, a Köztársaságért!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon jó a stratégia Gábor! Türelem. Igen! Hamarosan a hegy megy Mohamedhez.:)

    Tudom, jó tanáccsal teli a padlás... mégis: nagyobb hangsúlyt kéne fektetni a pártokkal ( minden párttal) való kommunikációra, pont azért, hogy ha a vezetőik nem is, de a tagság megértse, hogy ez a mozgalom nem ellenük, hanem értük is van. Mindenkiért, aki tenni akar. Jól mondtad: le kell már venni a régi bakelit lemezt és teljesen új technikát kell alkalmazni. Az OGYM ilyen. Új forma, és más technika.
    A jövőben szerintem nagyon hasznos lenne napi vitatémákat megadni és minden pártnak lehetőséget adni, hogy ezeken részt vegyenek, még a Fidesznek is.... érdekes lenne, ha kialakulna egy civil vita fórum, ahol mindenki megnyilvánulhatna...tisztázódhatnának bizonyos fogalmak.( A Fidesz is a polgári körökből indult és tömegesedett.) Pl. Mit nevezünk diktatúrának, mi a demokrácia, mi a liberális demokrácia, és milyen az illeberális stbstb... millió téma van, amelyről beszélnek, de nem világos, ki mit gondol róla. Szerintem a legfőbb cél az lehetne, hogy a mozgalmon belül ne csak egyféle vélemény hangozhasson el, mert csak úgy lehet megtörni a szinte vallásos alapon létező kötődéseket, ha mások nézeteit is meghallgatjuk, megpróbáljuk megismerni...és megérteni. Csak így lehet megtörni azt a megosztottságot, amit lelkiismeretlenül használnak tömegek manipulálására. Ma ezt látom a legnagyobb akadálynak ahhoz, hogy bármilyen pozitív irányt vegyünk.
    Ezért nagyon okos dolog, hogy egyetlen célt tűztél ki.... amellé oda lehet állni sokféle oldalról.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. asta!... Aszta! ... ezt jól megírtad!... Sajnos a valóság az, hogy nagy létszám csoportosul sok FB-os csoportok köré, amelyek zárttá vannak téve és az adminjaik, hárpiaként őrzik a kapukat nehogy az igazság szele besurranjon... Nem engedik az infókat terjeszteni, aki megteszi kizárják.

      Törlés
    2. Mindig van kiskapu:))) Én pl. hiányolom a nyílt csoportot.... Kell egy zárt de kéne egy nyilt is, ahova mindenki bejöhet... Hm??

      Törlés
    3. ASTA van ilyen csoportja a mozgalomnak:
      https://www.facebook.com/groups/674721392597715

      Törlés
  10. Na végre... végre... kezdenek rátok figyelni:-))))

    VálaszTörlés
  11. Kedves Gábor !
    Mi mindig megosztottuk az összes infót e mozgalomról ...
    Híroldal Salgótarján Demokratikus Koalíció

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, és köszönöm :) A tömegmédia az agyonhallgató politikai nyomásra, a fészbukon rengeteg a barátunk, ott megy is a dolog pörgősen :)

      Törlés
    2. Ez igen! Ez is azt bizonyítja, hogy az igazságot nem lehet sem agyon hallgatni, sem elnyomni, mert az igazság a felettünk álló valóság, mi csak azt tükrözzük vissza.

      Törlés
  12. Hát igen, kedves ellenzék...
    A világ legnagyobb hadserege sincs olyan erős, mint egy gondolat, amelynek eljött az ideje (Victor Hugo után szabadon).
    Tuareg nem Gyurcsány, hogy az utolsó pillanatig lehessen fikázni, aztán mikor szemmel láthatóan kezd elhúzni mellettetek, akkor gyorsan szövetséget kötni vele.
    De nem is Bajnai, hogy a nevét kihasználva leamortizáljátok, aztán a népszerűsége romjain élősködjetek a mai napig is.
    Lehet csatlakozni, sőt előbb-utőbb muszáj lesz eljönni a hegynek Mohamedhez, de csak asszisztálni fogtok, nem diktálni.
    Csak az a szomorú, hogy a tagságotok elsőre felfogta ezt, ti, vezetők meg most kezditek kapiskálni.

    VálaszTörlés
  13. Tuareg! Tudod mit bírok a legjobban az írásaidban? .... A szófordulataidat! ... Elmehetnél tanácsadónak a médiához hogyan kell politikaiul kommunikálni! ... Egy biztos! Az írásaiddal nem sok barátot gyűjtesz magad köré onnan fentről, de az is egyértelműen lejön, hogy pont nem barátokra van most szükség, hanem a kötelességüket felelősséggel végző politikusokra, és olyan szövetségesekre, akik végre meg is értik mi a dolguk...Majd szépen eldöntik, hogy mit utálnak jobban, Téged a szókimondásod miatt, vagy az ügyet?

    VálaszTörlés
  14. http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20140827-155855.mp3 26:10-től.
    http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20140827-162854.mp3 az elejétől.

    VálaszTörlés