2014. augusztus 5., kedd

Bírósági döntésre várva

Ma délben jár le a 72 órás határidő, melyen belül a Bíróságnak határoznia kell: helybenhagyja-e Budapest Rendőrfőkapitányának pénteken kezdődő állandó tüntetésünket megtiltó végzését, vagy pedig lehetővé teszi eredeti tervünknek megfelelően a Demokrácia Erődjének Kossuth téri létrehozását.




Fontos döntés lesz ez, leginkább országunk demokrácia-állapotának felmérése szempontjából. A Főkapitányi végzés jogi szempontból a vicc kategóriájába tartozik, Önmagában az, hogy a Legmagasabb Illetékesként Önmaga döntött pedig jelzés számunkra: a rendőrség felsővezetése már narancs uniformisban parancsteljesít. Napersze arra is jelzés, hogy Orbánéknál már pusztán Mozgalmunk létrejötte is a telegatya szindrómához vezetett: aligha emelik a legmagasabb szintre a döntést és aligha keresnek még a nemlétező kákán is csomót, ha épp csak rálegyintettek volna kezdeményezésünkre. Ha pedig már puszta létünket is fenyegetésként élik meg Narania Urai, akkor biz önmaguk mutatják meg saját gyenge pontjukat: mitől sem tartanak jobban, mint az ellenzék folyamatos utcai jelenlététől. Úgyhogy ha valakinek kétségei vannak afelől, hogy vajon jó úton járunk-e Mozgalmunk céljainak és módszereinek megválasztásában, akkor olvassa el ITT a Főkapitány vért izzadó elutasító határozatát: igen komoly parancsot kaphatott legfölülről, ha ilyen blamát kellett összeizzadnia.


Szóval ma dél körül eldől, hogy milyen úton megyünk tovább, mert bármilyen döntés esetén természetesen továbbmegyünk, mondhatnám azt is, hogy még csak most indultunk neki. Ha mehetünk az eredeti tervünknek megfelelően, az számunkra kényelmesebb utat és megvalósítást jelent, ha meg egy másik forgatókönyvet kell életbe léptetnünk, akkor meg azt tesszük. Ahhoz képest, hogy egy héttel ezelőtt írtam le először ezt a nevet: Ország Gyűlése Mozgalom, mostanra 780 önkéntes aktivistánk van, és kétszer annyi csendes támogatónk. Ez meg már önmagában is erő, és láthatóan olyan emberek csatlakoznak hozzánk, akik nem csak szövegelni akarnak az Orbánnal teli hócipőről, hanem tenni is akarnak valamit. Hogy pontosan mit, az viszont már függ a mai Bírósági döntéstől, és annak nyilvános részeit majd csak a Határozat ismeretében fogom részletezni. Gondolom ez érthető magatartás: egyrészt ha ma pontosan tudni fogjuk, hogy merre van az előre, akkor fölösleges ezt megelőzően ötletelgetnünk, másrészt meg nem minden kártyánkat fogjuk kiteríteni soha, hisz nemcsak jószándékú emberek olvassák, amiket leírok.


Mikor egy héttel ezelőtt Mozgalmunkat meghirdettem, leírtam elég pontosan, hogy mit is akarok és hogyan is akarom elérni. De egyrészt nem mindenki tudja, hogy a szövegen belüli narancssárgán, aláhúzással kiemelt részek azok hivatkozások (linkek), elég rájuk kattintani és már jön is egy cikk, ami az adott témáról szól, másrészt meg épp a bővülés miatt nem árt az ismétlés. Úgyhogy leírom mégegyszer, meg még sokszor majd, elkerülendő a félreértéseket és a tévutakat. Az Ország Gyűlése Mozgalom célja Orbán utcai tömegesedéssel való békés, de határozott megbuktatása. A cselekedni akaró demokraták egyre több csomópontba való összegyűjtése, a Kossuth téren kezdve pénteken, és folyamatos jelenléttel pszichológiai nyomás alatt tartani Narania Urait. Ha jól csináljuk, előbb-utóbb Budapesten és vidéken is sok helyen lesznek állandó tiltakozó demonstrációk, megmutatva az apátiába süllyedt Népnek, hogy van kihez csatlakozniuk, és vannak bőven olyanok, akik nem félnek, és nem hagyják a gerincüket elgumisítani. És ha elérjük a kritikus tömeget, akkor polgári engedetlenséget fogunk hirdetni, és akkor bizony már Orbánék nagy bajba kerülnek.


A Mozgalom Célja egyértelmű: visszaállítani a 2010-es alkotmányos helyzetet, a választási rendszert is az akkori formára visszaírni, és ezen újra hatályba léptetett szabályok bármikori önkényes újraírását Népszavazáshoz kötni. Ha ezt annak idején megtette volna a magyar politika, akkor hiába lett volna Orbánéknak bármekkora kétharmada, aligha tudnának ma akár egy haver érdekében percek alatt alkotmányt és kétharmados törvényeket módosítani. Szóval ezt elcsesztük Demokraták, és nagyon elcsesztük, lássuk be. De felnőtt, értelmes emberek tanulnak a hibáikból és megpróbálják azokat helyrehozni: és épp ez a Célja az Ország Gyűlése Mozgalomnak. Helyreállítani a tömeg erejével a Köztársaságot, mertha Köztársaság van, akkor minden van: van Európa, nem lehet egész társadalmi csoportokat lenullázni néhány tollvonással. Ha Köztársaság van, akkor a törvényesség uralkodik, és nem a törvényhozók, ha Köztársaság van, akkor nem kérdés, hogy a többi Köztársasághoz tartozunk, amit Európának hívnak, vagy pedig azokhoz, akik Keleten fojtják meg a demokráciát a mindennapokban.


Nem írom túl, várom a Bíróság döntését, és aszerint fogom majd itt elmondani további teendőinket. Közben pedig pár fontos szervezési információt leírok. Először is, van már bankszámlaszámunk, rengetegen jeleztétek, hogy támogatjátok Mozgalmunkat, de különböző okokból fizikai jelenlétetek a tüntetéseinken nem lehetséges. Türelmetlenségetek érthető volt, siettünk a bankszámla nyitással, de arra is figyelnünk kellett, hogy az első átutalás megérkezésétől az utolsó forint takarékos elköltéséig minden átlátható legyen. Olyan embert kellett keresnünk, akinek becsületességében megbízunk, olyan belső kontrollt, mely szintén elégséges ahhoz, hogy ne lehessen majd minket lejáratni. Mivel nem vagyunk bejegyzett szervezet - ennyi idő alatt a magyar jogszabályok szerint nem is lehetnénk, ezért a Mozgalom pénzügyi főnöke, mint magánszemély nyitott meg egy új, csak a Mozgalom céljait szolgáló bankszámlát. Azt kérném mindenkitől, hogy csak annyi segítséget küldjön, amennyit valóban megengedhet magának: Mozgalmunk hosszú távon fog működni, senki ne nyomorodjon bele az adományozásba, mert Orbán elűzése azért nem pár napos program.


Bankszámlánk:
Raiffeisen Bank
Szilágyiné Dendisz Ilona
belföldről: 12012008 01461632 00100000
külföldről: HU42 12012008 01461632 00100000 Swift kód: UBRT HUHB
közlemény: OGYM

Csatlakozni pedig továbbra is Mozgalmunk Fészbuk Csoportjában tudtok, személyes jelentkezéssel: ITT.

Hát akkor csapjunk a lovak közé.



31 megjegyzés:

  1. Csak így röviden, mint nagyapám mondta: Gyíííííííí te!!

    VálaszTörlés
  2. Húzzunk bele......... már csak 3 nap. Ott leszel? Én igen!

    VálaszTörlés
  3. Gábor, légyszi: csinálj a bankszámlára paypal account-ot is, így gyakorlatilag névtelenül is lehet utalni a mozgalomnak és csak egy donate gomb kell a honlapra. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudjuk enyi idő alatt megcsinálni, mostmár nagyon dübörög a háttérmeló, rákérdezek azért majd este. :)

      Törlés
  4. PuPu tegnapi letargikus posztjához rekord mennyiségű hozzászólás között csupán egy hívta fel a figyelmet az OGYM-re.
    Utólagos engedelmeddel ma én is ráerősítettem.
    Remélem nem különböztetek össze.

    VálaszTörlés
  5. Igen. Ahogy már jelezték neked, a paypal egy lépcsőfoknyi védelem a fidesznyik titkostalpnyalókarhatalmiszolgákkal szemben.

    VálaszTörlés
  6. csak az óvatosság miatt írom ide, a magánszemély bankszámlájára való utaltatással vigyázzatok, volt már belőle gubanc más szervezetnél is. amíg nincs meg az egyesület vagy akármi addig ne kérjetek ilyen módon pénzt, ne legyen támadási alap. "csaxólok", hogy merjem idézni a nagy klasszikust :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Novemberig nem várunk átutalással, mert addigra lehetne cégszerű számlánk. Áttekinthetően fogjuk kezelni, minden látszani fog, az utolsó fillérig. ;)

      Törlés
    2. pont ebbe a láthatóságba szokott belekötni a NAV. ne ezen bukjon el a dolog. szóval maradok a véleményemnél, hogy gondold át. (az adakozók bizalmában nem kételkedem, ahogy ők sem a megbízhatóságodban)

      Törlés
  7. Gábor,bárhogy alakuljon én péntek délelött megjelenek a Kossuth téren és most 3 napig ott leszek.Azt nem ígérem,hogy éjjel-nappal de az első éjszakát a Kossuth téren töltöm és végzem a rám bízott feladatot.

    VálaszTörlés
  8. Elmúlt 16 óra, van már eredmény?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Holnap lesz csak, a beadványom "kis késéssel" ment csak tovább rendőréktől... Majd holnap erről cikkben többet, párhuzamosan elindítottam a C Tervet, a rendezvényt továbbra sem veszélyezteti semmi. :D

      Törlés
    2. Ezért nem posztoljuk a haditervet, mert azt talán az ellenség is elolvassa...

      Törlés
    3. Gondolod, hogy én ezt nem tudom? ;)

      Törlés
  9. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1sQ-kgIO9RE

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neeeeeeeeeeeeeee, ez valami borzalom........... nem bírtam végighallgatni.

      Törlés
  10. Gyurcsány, Bajnai és Tóbiás tegnapelőtt összeültek és úgy döntöttek, hogy a Józsefvárosban teljes összefogás esetén is csak a FIDESZ győzhet az októberi önkormányzati választásokon. A kerületet biztos bukó körzetként oda dobták a szemétdombra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem baj! Komássyt most már X-edszer is rommáverheti Kocsis.

      Törlés
  11. Szerintem a Bélának igaza van a magán számlával kapcsolatban! Minden utalás a magánszemélynél jövedelemként fog megjelenni és SZJA vonzata lesz!
    Amiért ide ki lett rakva tuti, hogy célirányos NAV vizsgálat lesz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyan a Nagymester biztos erre is gondolt. Közismerten jó az ilyen papírügyekben. :D

      Törlés
    2. Ügyvédi letéti számla kell, ügyvédi papírral a felajánlásról. szerintem ennyi elég lenne, hogy ne tudják firtatni a pénzt. esetleg egy rendezvényszervező bt-t összehozni gyorsan. 3 nap és van bankszámlaszám, ha az egyesület létrehozása olyan macerás. vagy egy működő alapítvány bevonása a mozgalomba, amelyik legálisan tudja biztosítani az anyagiakat. stb................................

      nem véletlen, hogy az mno ráugrott a témára és már össze is keverte a dolgokat úgy, hogy megingassa a bizodalmat egy pénzgyűjtéshez. úgy kell csinálni, mint ők, baráti kölcsönből :)

      Törlés
  12. Már tűkön ülünk, hogy mi a bíróság válasza. :)

    VálaszTörlés
  13. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  14. Válaszok
    1. A Bíróság mind a négy pontban nekem adott igazat, a Főkapitányi Végzést elutasította, új eljárásra kötelezte Őket, melyet a tüntetés kezdetéig le kell folytatniuk, és már csak a GYTV 8.§ (1) szerint mérlegelhetnek - parlament és közlekedés biztonsága - amivel korábban sem volt gondjuk. Magyarul: nyertünk.

      Törlés
    2. csak feszültségoldó humornak szánom: a 2-es villamos nem tud a tüntetés miatt az alkotmány(???) utcába nagy ívben BAL-ra (!!!!!) fordulni! valamint a föld alatti szervek(2-es metró) a Duna alatt rekedhet a tüntetés miatt. van itt indok bőven.


      még egyszer bocs a komolytalanságért :)

      Törlés
  15. Most majd lesz! :)

    Gratulálok, így tovább!!!

    VálaszTörlés
  16. A feljelentéssel kapcsolatban több helyen olvastam, egyáltalán nem okvetlenül a Mozgalom támogatóitól, megvan annak az oka, miért éppen most került sor rá. Néhányan még azt is irták, őket is megvádolták ezzel-azzal, évekig tartott a cirkusz, ami csak diffamálásra volt jó.
    Most még nem beszéltünk akkor a koncepciós perekről.
    Egy olyan "élő" személyiségnek, mint Gábor, aki nem ma állt fel a fotelből, hanem már régen
    kint van a csatatéren, ezt bizony el kell viselnie.
    Meg is teszi, mi meg ott állunk mellette, segitjuk, amiben tudjuk.
    Hajrá OGYM!

    VálaszTörlés