2014. augusztus 15., péntek

A Demokrácia Erődje

Az elmúlt hetekben megvívott győztes csatáink eredményeként nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy a Parlament főbejárata előtti téren fölépíthessük Mozgalmunk központját, a Demokrácia Erődjét. Hivatalos neve a térnek: a Nemzet Főtere, és mi most ennek valódi értelmet adunk.




Mozgalmunk önkéntes aktivistáinak száma 1000 fölött jár és ennek sokszorosa az a tömeg, mely egyelőre még nevüket nyilvánosan nem vállaló támogatóinkból áll. Célszerű részletesebben elmondani, hogy mi is a Célunk a Demokrácia Erődjével, és általában is előre tisztázni, hogy az Ország Gyűlése Mozgalom milyen úton kívánja elérni Orbán trónfosztását, és a Köztársaság helyreállítását. Narania Ura hosszú évek szisztematikus munkájával, állandó tömeglélektani hadviseléssel gyűrte maga alá politikai ellenfeleit, majd pedig az egész országot. Lépésről lépésre irtotta ki a magyar virtust, a dacot, és mostanra már a puszta életösztönt is mindannyiunkból. Látható, tapintható folyamat volt, be lehetett volna avatkozni sokkal korábban is, ám azok, akiknek ez lett volna a feladata, nem ezzel foglalkoztak: elfogadták egyre szűkülő mozgásterüket és azon belül próbálták meg egyéni érdekeiket képviselni a köz érdekére hivatkozva. Orbán teljhatalmának kiépítésében hivatalos ellenzékének gyengesége, megosztottsága és megvehetősége nagyobb szerepet játszott, mint a Narancsok saját tettei.


De nincs még lefutva ez a meccs, utolsó pillanatban vagyunk, de ha jól csináljuk, akkor még épp időben. Tömeglélektani hadviseléssel szemben csak ugyanilyen módszerrel lehet sikeresen fölvenni a harcot. Orbánék mocskos játszmájának lényege egyszerű és sajnos nagyszerű: elhitetni minden magyarral, hogy a Nép Őket akarja, így hiába van 8 millió Honfitársunk, akiknek a hócipője tele van Velük, ha egyszer mindig csak az a kétmillió látszik, akik viszont tűzön-vízen át kitartanak Mellettük. A mi dolgunk, az Ország Gyűlése Mozgalom feladata ebből következik: megmutatni a 8 millió magyarnak, hogy Ők a többség, hogy igenis vannak olyanok, és számosan, akiknek elege van Orbánékból. Ezt pedig csak terepen lehet megmutatni, részben Orbánék médiafölénye miatt, részben pedig azért, mert az emberek addig nem fognak fölébredni, amíg nem szembesülnek azzal élőben, hogy vannak, akik személyes bátorságukkal mutatnak példát a ma még belenyugvóknak. A Demokrácia Erődje az a Jelkép, melyet Orbán 2/3-os teljhatalmának szimbólumával, a bábszínházzá silányított Parlamenttel szembeállítunk. Ezért fontos számunkra a helyszín: ha egyszer Narancsék a Nemzet Főtere nevet adták a Kossuth tér központi részének, akkor mi oda fölépítjük a Demokrácia Erődjét, hogy megmutassuk: a Nemzet Főterén a Demokrácia van otthon.


Napról napra többen vagyunk, és akik már élőben is töltöttek velünk több-kevesebb időt a Kossuth téren, egyelőre még átmeneti táborunkban, azok már megérezték: fontos, amit csinálunk. Akik először kimerészkednek, azt megilletődötten teszik, és ahogy ott tartózkodnak, átélik: puszta ottlétük már maga az ellenállás. Kétségek között élő demokraták válnak békésen harcos ellenállókká néhány óra alatt, és ez a folyamat már megállíthatatlan. A Demokrácia Erődjének fölépítése nem maga a Cél, hanem annak csak első és legfontosabb eszköze. A Cél az Ország 8 millió polgárának fölébresztése: mindenki kénytelen legyen szembesülni azzal, hogy igenis van ellenállás Orbánékkal szemben, és a passzívitás önbecsapása nem megoldás, hanem a probléma maga. Ahhoz, hogy az egész Országot föl tudjuk rázni a kómából, mindenhol ott kell lennünk, és ott is leszünk. A Demokrácia Erődje az a pont, ahonnan akaratunkat és erőnket szétsugározzuk Hazánk minden pontjára. Ahogy elérünk ott egy állandó tömeget, már állítjuk is föl máshol a következő állandó tüntetéseinket, a Demokrácia Végvárait. Azt akarjuk elérni, hogy minél gyorsabban ellepjék az Országot ezek a Végvárak, hogy minden Honfitársunk találkozzon az ellenállás élő formájával. Mertha találkozik, és elégszer találkozik, akkor kénytelen lesz kiemelni a fejét a homokból és látni a valóságot, ha pedig már elgondolkodik, nyert ügyünk lesz gyorsan.


Egy éven belül minden fontos közintézményünk előtt ott állnak majd a Demokrácia Végvárai: a Minisztériumok, Főügyészség, Rendőrkapitányságok, Polgármesteri Hivatalok, ésatöbbi, a fővárosban és vidéken: egyik sem fogja megúszni a demokratákkal való állandó szembesülést. Narania Urának Szolgaserege vezérének lelkét tette magáévá: a Hatalom rabszolgái és betegei mindahányan, akikkel a legnagyobb rosszat épp azzal tudjuk tenni, ha tetteinkkel mutatjuk meg mindenhatóságuk korlátait. Az Ország Gyűlése Mozgalom egy tömeglélektani hadművelet hadserege: megrendítjük a Narancsmaffia önbizalmát és erőt adunk a kétségek közé süppedt demokratáknak. És minden egyes nappal, minden egyes csatlakozóval, minden egyes Végvárral erősebbek leszünk, Narania Urai pedig egyre gyengébbek. Ők évtizeden át, terepen építették föl hatalmuk forrását: uralták az utcát, és ezzel elhitették mindenkivel, hogy Ők vannak többen. Mi most épp ezt tesszük, fölhasználva saját fegyverüket ellenük: megmutatjuk, hogy az utca a miénk, és Ők már csak saját Hatalmuk falai között vannak többségben. Nekik évtizednyi idejük volt lépésről lépésre kiépíteni az utcák fölötti uralmukat, nekünk ennyi időnk nincs, de nem is kell. Utálják Őket éppen elegen ahhoz, hogy gyorsan sarokba lehessen szorítani Őket.


Minden demokratát a sorainkba hívunk. Ezerféle módon tudtok támogatni minket és ezzel segíteni végül önmagatokon. Fészbukos csoportunkban megy a háttértoborzás, ott gyűlnek össze azok, akik aztán a terepen is megjelennek. Ha elég bátor vagy ehhez, akkor lépj be a csoportba, mert ott minden szervezési információt megtalálsz. Ha még nem tartasz ott, akár lelki, akár fizikai okból, hogy személyesen is fölvedd a harcot Orbánékkal, akkor segíts minket máshogy: oszd meg a neten mindenfelé a híreinket, cikkeinket, beszámolóinkat, terjeszd a barátaid, ismerőseid körében. Ha van rá lehetőséged, támogass bennünket pénzadományokkal, technikai fölszerelésekkel: sátrakra, székekre, asztalokra, egyebekre folyamatosan szükségünk van, hisz bővülésünk hátterünk erősödését is megköveteli. Személyi kifizetésekre egy forintot nem költünk, mindannyian lélekből és nem anyagi érdekből tesszük a dolgunk, és minden egyes forint sorsáról beszámolunk. A magyar kreatív nép: az általam elmondott támogatási lehetőségeken túlmenően még számtalan módon lehet erősíteni bennünket és ezzel az ellenállást, aki ezt akarja tenni, az megtalálja a módját. Az elmúlt héten szinte lehetetlen terepkörülmények között, a Hatalom ellenállásával szemben bebizonyítottuk eltökéltségünket, és már az első csatákat is megnyertük. Higgyetek bennünk, Demokrata Barátaink, higgyetek Magatokban, mert amit hosszú évek alatt elrontottunk, azt most rendbetehetjük. Csak rajtunk múlik Orbán elűzése, másra nem várhatunk és nem is várunk, és az idő már szorít.

Most vagy soha.



6 megjegyzés:

  1. Veled vagyok , korán keltem vártam a blokkot! Nagyon drukkolok neked, Még én is valahogyan felevezek a Kossuth térre . Vigyázz magadra !

    VálaszTörlés
  2. Jó reggelt Téren lakók, éjszakázok! Jó reggelt Gábor! Ma fontos nap lesz életünkben, a kitartás meghozza a gyümölcsét. A tegnapi esős,hűvös idő ellenére kitartottunk a Téren, esőkabát ernyő alatt beszélgettünk és nevetve terveztük a jövőt. Lassan indulok, millió tenni való vár a téren, várja a segítő kezeket Húzzunk bele........ további szép derűs napot.

    VálaszTörlés
  3. Igen! Sikerülni fog! Nem szabad türelmetlennek lenni, most van óriási szükség a türelemre, s hogy m indenkihez eljussonak a hírek, s minél több ember ébredjen fel, s próblájon tenni - önmagához képest a legtöbbet!!!
    Hajrá!!!!

    VálaszTörlés
  4. Én Gábor nagyon optimista vagyok.Idáig is megtettem a környezetemben amit lehetet,csak itt Nyíregyházán a demokratikus ellenzék mindent megtesz annk érdekében,hogy távol tartsa az embereket a Mozgalmunkhoz.Sajnos olyanokat mond az emberekenek ami nem fedi a valóságot.Csak egyet a sok közül,hogy a Mozgalmunk ellensége a demokráciának,mivel nem választásokkal,hanem radikálisan akarja elzavarni a diktatorikus,fasiszta Orbán rezsimet.Jelentem útban vagyok a Demokrácia Erődje felé,dél körül szolgálatra jelentkezem. JOCO

    VálaszTörlés
  5. érdeklődve vártam a beszámolót ! kitartás és vigyázzatok magatokra ,amit tudok segítek !higgadtan mindent Gábor mint eddig az eredmény szép lesz !Gondolatban veletek !Kitartás ! Üdvözlet a térre :Ica

    VálaszTörlés
  6. Találtam a neten egy szerzőt, és egy verset, ez is passzol a jelen helyzethez.
    Egyébként a facebookon is van saját profilja:

    Aranyosi Ervin: Gondolat – Ébresztő!
    március 21st, 2010

    Acsargó, veszett farkascsordák,
    osztozkodnak a koncokon.
    Te vagy a préda Magyarország,
    - édes hazám és otthonom.
    A történelem viharában
    bárkivel szembe szállt hadunk.
    “Magyar szúnyog” szív vért a mában,
    s ellene védtelenek vagyunk.
    Országunk annyi drága kincse,
    széthordva már! Nem létezik!
    Mert van ki sajátnak tekintse,
    - a dolgozó meg éhezik.
    Dolgoztunk köröm szakadtáig,
    adósságunk meg egyre nőtt.
    Nincs jog mi véd, jövőnk nem látszik,
    így állunk istenünk előtt.
    Birkák vagyunk, gyapjúnk lerágva,
    pásztor mi ránk már nem figyel,
    zsebét tömi, – a nép meg árva -
    s tehetetlen, ha tenni kell!
    Egészségünk, lelkünk szakadtan.
    Terelgetnek, s megosztanak.
    Bégetve, sírva szakadatlan,
    s nézve, ki hogyan fosztanak?
    Néhányan érzik, tenni kéne!
    De mit? Hogyan? És nincs vezér!
    Nincsen “király” kit becsül népe,
    ki bosszút állhat mindezért.
    Tanácstalanság húz a mélybe,
    ha így folytatjuk, elveszünk!
    Az irányítást vegye kezébe,
    a nép, és mentsük NEMZETÜNK.

    VálaszTörlés