2016. november 12., szombat

Élősködők

Ez a cikk NEM az Orbánbandáról szól. Róluk még a leghülyébbnek is nyilvánvaló, hogy gazemberek. Hanem a többi élősködőről.




Rossz hírem az, Kedves Hontársam, hogy Te vagy a gazdatest. De úgy is mondhatom: hülyére vesznek. Kiosztottak Rád egy szerepet: Te vagy a kedves idióta, akinek nincs memóriája, nem tud egyszerű számokat összeadni. És még rosszabb hírem, hogy ezt a szerepet remekül el is játszod. Nem, nem mindenki, de roppant kevesen vannak, akik átlátják, és hajlandóak kifütyülni a rossz színészeket előadásuk jutalmaként. Az élősködők röhögnek Rajtad. Beveszed a nyilvánvaló hazugságaikat, csatlakozol a szekértáborukhoz, és még büszke is vagy rá. A kedvükért hajlandó vagy VALÓBAN törölni a saját memóriádat, és elfelejteni a legegyszerűbb számtani műveleteket.


Azt kérik Tőled: ne gondolkozz, inkább érezz. Érezd a csapatélményt, és ne foglalkozz a többivel, megmondják úgyis, mit kell gondolnod, és ne zavarjon, hogy ugyanarról a dologról akár mindennnap mást kell. A legjobb gazdatesteknek jut közös fénykép, piszipuszi, egy kis önkormányzati pozíció, kis felügyelő-bizottsági hely. Az élősködő hülyére vesz Téged, és igaza van. Nélküled, Kedves Hontársam, megszűnik létezni. De ilyen veszély nem fenyegeti egyiküket sem: elegen vagytok ahhoz, hogy legyen kaja-pia-audi-titkárnő, másra persze nem, az Ország meg közben szétrohad, dehát amíg a színházban ülsz, fűtött székben, és bámulod az előadást, addig tökmindegy, mi van a hideg utcán, nemde.


Az élősködő persze tud számolni. Az élősködőnek a memóriája is . Fosik is rendesen, hogy egyszer felébredsz, helyreáll a gondolkodóképességed, visszatér a memóriád, meg a számtani alapműveletek elvégzésében való rutinod is. Ami a boltban, a kasszánál simán megy egyébként, ha egyszer közügyekben is sikerül, na onnantól lesz vége az élősködőknek. Nekik ez a rendszer. Nem akarnak Ők túl sokat, tisztában vannak vele, hogy a Felcsúti milyen szerepet osztott ki rájuk, és azzal is, hogy azt be kell tartani, mert különben jön a dorong. Be is tartják. Az Ő feladatuk demokráciának hazudni a diktatúrát, lecsapolni a felgyülemlett feszültséget, mert az okos király gondoskodik arról, hogy önmaga válassza ki az ellenzékét is. És Orbán sajnos okos király.


Az élősködőt azzal tartod el, Kedves Hontársam, hogy mikor egy közvéleménykutató felhív, bemondod a nevét. Azzal tartod el, hogy elmész választásra a nevéhez ikszelni, holott nyilvánvaló: semilyen esély, sem politikai, sem matematikai nincs az Orbán Rezsim voksolással való eltakarítására. De megteszed azt a szívességet, hogy erről nem veszel tudomást, törlöd a memóriádból 2014 emlékét, nem adsz össze egyjegyű számokat, helyette inkább mindent megteszel azért, hogy páran az élősködők közül újra bársonyszékbe kerülhessenek a diktatúra Bábparlamentjében. Hogy az azért járó hivatalos és nemhivatalos pártfinanszírozással, a Rezsim által biztosított médiázással tovább hülyíthessenek. Az élősködők röhögnek Rajtad. A Rezsim röhög Rajtad.

Ameddig tűröd.

7 megjegyzés:


  1. a kis 4%-os! Számolja már meg valaki, hogy az utóbbi két évben mit tett önállóan a nép érdekében. Az a pár TV-s bohóc mutatványán kívül. Miért nem tud kitörni a 4%-ból!


    VálaszTörlés
  2. Gábor, gondolom Neked ez ismerős, mivel voltál már a rendezvényükön. Mi a véleményed, megvalósítható-e, a Jobbiknak van helye egy ilyen szövetségben? Mint jogászt kérdezlek, és nem mint utcai harcost. http://kard1.hu/tag/kettos-valasztas/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem voltam, egyszer bejelentkeztem, de aztán nem volt hozzá se időm, se kedvem. A kettős választásnak tán lett volna értelme, mikor azt Bokros meghirdette 2013-ban, mostanra éppannyira értelmetlen, mint a választás maga, bármilyen formában. A Jobbikkal pedig annak náci volta miatt semilyen együttműködés nem képzelhető el, tele van a történelem a példákkal, mi történt, mikor taktikai okból kiengedték a szellemet a karanténból.

      Törlés
    2. Tetszik, nem tetszik a szellem kint van, a Jobbik bizony tényezővé vált.
      Vele inkább lehetne kettős választást tartani mint bojkottot.
      Ha volna egy okos, határozott, bátor, nyilvánossággal bíró ellenzéki vezető, valszeg meg is próbálná háziasítani a Jobbikot. Egyelőre minősítés van miáltal a gond megy a szőnyeg alá.
      Ez 2018-ban vissza fog ütni.

      Törlés
    3. "Ha volna egy okos, határozott, bátor, nyilvánossággal bíró ellenzéki vezető, valszeg meg is próbálná háziasítani a Jobbikot"
      1. Jelenleg NINCS!
      2. Háziasítani a Jobbikot épp Orbán szeretné, mivel kiengedte még anno 2006-ban a palackból. Egyébként jelenleg is sok-sok témában tökéletes együttműködés van a Fidesz és a Jobbik között, így szerintem értelmetlen a felvetés.
      3. Mindenhol csak azt lehet hallani, olvasni, hogy az összefogás a matematika miatt nem lehet, miközben a matematikában az is benne kellene, hogy legyen, hogy a legrosszabb verzióban is van 34% olyan potenciális szavazó, amelyik nem tud kire szavazni. A Bokros féle felvetés épp arról szól, hogy talán ha visszaállítanánk a demokratikus környezetet, akkor megnyílna a lehetőség, hogy mindenki arra a pártra szavazzon, amelyikre szeretne.
      4. Én pl. szívesen hallanám azok véleményét, akik fanyalognak, hogy mondják már ki, hogy esetleg egy ilyen demokratikus környezet visszaállítást, vagy a további Orbáni önkényt akarják?
      Választási lehetőség ennyi van, de sokkal több "békés" variáció nincs.

      Törlés
    4. Bakszi
      ad 2.Egészen érdekes módja az orbáni háziasításnak a pártelnök és a frakcióvezető ekézése.
      ad 3.A Jobbik Orbán mellett nem tud a hatalom közelébe jutni. Egyedül sem megy neki.
      Ellenzékből kénytelen megpróbálni és erre a "Bokros féle felvetés"-t (kettős választás) akár be is vállalhatják.
      Csak hát a 34% passzív szavazóból mennyi erősítené a Jobbik és mennyi a "Ballik" tábort?
      Az ezen kérdésben mutatkozó önbizalom, politikai tartás és tömegbázis hiány kapcsán egyszerűbb nem közösködni a Jobbikkal. Mantra meg van az indokra.

      Törlés
  3. Pedig biztam benne hogy talán Gyurcsány ki tudd lépni saját árnyékából, de már nem vagyok biztos benne!

    VálaszTörlés