2016. szeptember 22., csütörtök

Gyenge pont

Nem kell túl sok dolog az ellenség legyőzéséhez. Nagyjából ennyi: megismerni a gyenge pontját, és koncentráltan odaütni.




Az Orbán Rezsim gyenge pontját mostanra kiismertük. 50 napja vagyunk a Korrupcióirtó Népszavazás aláírásgyűjtő sátrával nonstop az egymást követő városok főterein, beszélgettünk sokezer honfitársunkkal. Tapasztalatunk lényege ennyi: nem mozdulnak addig, amíg Orbánék vannak többen. Merthát minek. De pont ezekből a beszélgetésekből, azok tömegéből és tartalmából tudjuk: a Felcsútiék valójában NINCSENEK TÖBBEN. Ügyesen eljátsszák az általuk megírt színjátékot: úgy választanak témákat, olyan közjogi aktusokat tartanak - népszavazás, választás, miegymás -, amelyekben többnek TŰNNEK. De valójában többszöröse a rezsimtakarítani akaró ember, mint annak támogatója.


Gyenge pontjuk tehát ennyi: megmutatni, hogy valójában kevesebben vannak. Ezt két módon lehet: vagy létrehozni olyan közjogi aktust - lásd följebb -, amelyikben kiderülnek a valós arányok, vagy olyan tömegben utcára vinni a Népet, ami egyértelművé teszi a fölényt. Abban a pillanatban, hogy bármelyik megtörténik, az Orbán Rezsim véget ér. Mihelyt a Nép látja a valós arányokat, fölbátorodik, és megindul. Aztán ki tudja, hol áll meg. Létező parlamenti műellenzékünk erkölcsi-szellemi-szervezeti állapotát ismerve töknyilvánvaló, hogy egy velük szembeni választást Orbán nagyobb fölénnyel nyer meg, mint bármikor korábban. Merthát az emberek nem mozdulnak meg, hogy a Nagyrablót kisebb rablókra cseréljék.


Olyan témát kell tehát előtérbe helyezni, amelyik a Nép igazságérzetét a leginkább fölhorgasztja, és képes hatalmas tömegekben szavazóurnákhoz vinni, keményebb esetben pedig utcára. Nem véletlenül vonták vissza a vasárnapi boltbezárás törvényét Orbánék, és tettek meg mindent, hogy ne legyen ezügyben népszavazás. Maga az Ügy persze nem a legfontosabb, de ahhoz elég lett volna, hogy sokkal többen menjenek el szavazni, mint egy kamuválasztásra, és arra is, hogy a többség a Fidesszel SZEMBEN szavazzon. Ha pedig olyan közjogi aktus történik, amiben Orbán neve mellett sokkal kisebb szám villog, mint ellene, akkor létrejön a kívánatos helyzet: a Nép rájön, hogy többen van, éspedig sokkal, mint a Narancsmaffia.



Korrupcióirtó Népszavazásunk témaválasztása nem véletlen. Épp eléggé tele van a kollektív hócipő az elmúlt 26 év önerősítő spirálban megizmososdó politikai szabadrablásával. A mai politikai "elit" reménykedik benne, el is mondja, hogy áááádehogy, nem olyan kulcstéma ez. Pedig DE. Tömeges utcai tapasztalatunk van máris erröl: ELÉG VOLT. Honfitársaink döntő többsége tisztán látja, hogy Orbán mindent lenyúló szabadrablása csak egy folyamat utolsó fázisa: a fehérgalléros bűnözés nem vele kezdődött, csaképp Ő vitte tökélyre annak módszertanát. Persze, Őt, meg a rendszerét kell a korrupcióellenes mozgalommal eltakarítani első lépésben, de az egész 26 év alatt fölhalmozódott erkölcsi-szellemi pöcegödörnek kell VÉGET VETNÜNK.


Ha ugyanis ennél kevesebbet teszünk, nem fog a Nép megmozdulni, nem alakul ki sem a népszavazási urnánál a kritikus tömeg, sem az utcán. Ott tartunk mostanra, hogy MINDENT vagy SEMMIT. A létező politikai "elit" egészét kell eltakarítanunk, vagy nem is érdemes belefognunk. 50 napnyi nonstop flaszterkoptatás, 10 város sokezernyi utcai beszélgetése alapján nyilvánvaló: ha az egész szar eltakarítását vállaljuk, elegen leszünk. Májusra 90 legnagyobb városunkban meglesz a hatalmas, és szervezett mozgósítási hálózat: olyan tömeget tudunk utcára vinni, amilyet még nem látott az Ország a rendszerváltásnak nevezett humbug óta. És meg is tesszük. Aztán már csak annyit választhat a Rezsim: korrupcióellenes népszavazáson bukik meg, vagy utcán. Előre szólok: utóbbi sokkal keményebb lesz. És ez nem fenyegetés.

Ígéret.


13 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Lényegtelen ahhoz képest, hogy MI jön utánuk. Olvasd el légyszi a kettővel ezelőtti blogot... :)

      Törlés
  2. Hogy ki jön utánuk?
    Az Admirális tejhatalommal! Aki benyal neki tövig azt élni hagyja, a többit meg küldi a gulágra. Rákosi rémuralma is eltörpül majd ha ez a diktátor lesz a nagyvezír!
    Nem a sajtószabadság fog megszűnni hanem maga a sajtó! Minta államunk Észak-Korea lesz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Joe, alias Simon György, a DK 8.kerületi, Kocsis Máténak minden közbeszerzési mutyiját készséggel megszavazó önkormányzati képviselőjének magvas hozzászólását külön köszönöm. Természetesen kamunicken, mint az pártjának erkölcseiből és felelősségvállalási normáiból szervesen következik. :D

      Törlés
  3. A KORRUPCIÓS NÉPSZAVAZÁST kell meglovagolni! Olyan tömegben kell utcára vinni az embereket, amivel meg tudjuk mutatni, hogy fölényben vagyunk. Ha ez megtörténik, az orbán rezsimnek vége. Az emberek igazságérzetére kell hagyatkozni. Csakhogy hol az ellenzék? „Mert hát az emberek nem mozdulnak meg, hogy a NAGYRABLÓT kisebb rablókra cseréljék.”

    VálaszTörlés
  4. Szakértői kormány, alkotmány - amit a nép szavaz meg - és demokratikus választás, mi jöhetne? Ja és Köztársaság!

    VálaszTörlés
  5. Mindenkinek olvasnia kellene ezt az írást!
    Is!

    VálaszTörlés
  6. ...és Tuareg újfent nagyot álmodott. :D Ez az ígérgetés mintha pár év óta ösmerős vóna. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vannak a hegymászók, meg azok, akik elmondják, miért lehetetlen megmászni a hegyet. Aztán egyszer csak elhallgatnak.

      Törlés
    2. Vannak a sivatagi "vezetők", akik éveken át hegymászást akarnak vezetni, de valahogy sosem jön össze. Aztán érdekes módon, mindig a hegyet mászni szándékozók lesznek a hibásak. Talán a sivatagi" vezetőnek" kéne a teve karavánoknál maradnia. Naaagy emberek má rég megaszonták... "Hegymászást csak az akarjon vezetni akinek megvan az alkalmassága és a felszerelése." Nálad jócskán heányos.

      Törlés
    3. Kifejtve sem lett értelmesebb :)

      Törlés
    4. Olvastuk a "dékas kamunicket".
      Hát az ellenzèki "kollégàk" sem hisznek neked,Gábor.
      A "nép" sem "követ".
      Akkor hogy lesz ebből "orbánűzés"?
      Valami nem passzol itt
      ;)

      Törlés
    5. Mióta is "ellenzéki", vagy "kolléga" egy dékás megélhetési?

      Törlés