2015. szeptember 15., kedd

Üdv a Diktatúrában!

Éjféltől életbe lépett a Diktatúra Törvénye. És a címben szereplő köszöntés már nem a menekülteknek szól, hanem Neked, Polgártársam. A menekült találhat más utat Európába, de Neked ez a Hazád. Ami ma Diktatúrára ébred. Rajtad múlik, az marad-e.




Nem, ma még nem visznek el börtönbe, nyugi, ki van ez találva, szisztematikus folyamat, az elvivős fázis csak később jön. Nem sokkal, de kell még hozzá néhány kellék, amit Orbánék épp a színpadra cipelnek. Lesz ma egy Kormánydöntés, ami a friss Diktatúra Törvénye alapján bevezeti a "tömeges bevándorlás okozta vészhelyzet" nevű ordas hazugságot. Ugyan a szerb-magyar határnál ezt már tegnap is leszarták, páncélozott csapatszállítók, géppuskatoronnyal járőröztek úgy, hogy erre még joguk nem volt, dehát kicsire Ezek nem adnak. Riogattak 20 ezer menekült éjszakai érkezésével, a civil segítők tán ha pár tucatot láttak, ez is kamu volt, mint az egész hisztériakeltés. De lényeg a lényeg: az első lépés megvolt, a Diktatúra Törvénye hatályba lépett éjfélkor, ma meghozzák a végrehajtására a kormánydöntést, aztán szabad a pálya minden fegyveres erőszakszervnek, hogy a menekültekre hivatkozva bárkivel bármit csinálhasson. És ez itt van, nem Alsó-Rhodesiában, és nem a CNN adása a világ másik végéből, hanem a Te életed. A Te Hazád. Itt és most, élőben.


Aztán innentől másra senki nem mutogathat: vagy önként járomba hajtja a fejét, vagy ellenáll. Na persze, csomagolhat is, bár Vörösmarty a Szózatából kifelejtette ezt a részt. Nembaj, majd erre is lesz kreatív értelmiségi, aki menekülési szándékához hamisítja a történelmet, lesz valami ilyesmi: itt élned, halnod kell, vagy lelépned gyorsan. Igen, Orbánék verték szét a társadalom erkölcsi és szolidaritási szövetét, nem más, és ügyesen, lépésről lépésre csinálták. De könnyebb dolguk volt, mint a terveikben szerepelt: kaptak hozzá egy olyan "ellenzéket" parlamenti pártostul, háttérértelmiségestül, amelyik azzal volt elfoglalva, hogy egy soha megtartásra nem kerülő 2018-as választáson hány szavazattal kapjon többet a saját oldali konkurensénél. Mert eközben a Nép meg összességében elfordult végleg mindtől, valaha volt 1,3 millió szavazójukból 1 millió sincs már, a belső játszmázásaik tétje mára ennyi maradt: ki épít nagyobb homokvárat a játszótéren. Csak épp megjött a parkőr és egy laza mozdulattal porig rúgja szét a gyermeki remekműveket, és elkobozza a kislapátokat.


Jól kijátszottátok Magatokat, Seggfejek, közben meg kollaborációtokkal átjátszottátok az Országot a Diktátor kezébe, és a mai naptól ki is használja tehetségtelen haszonleséseteket. Beszéltetek Ti összefogásról, de a valóság az: úgy gondoljátok, az az összefogás, amit Ti magatok vezettek, képtelenek vagytok beállni más vezetése alá. Önérdekű pártkatonák vagytok, semmi több, mikor a TÖRTÉNELEM átlép a Diktátoron, rajtatok is keresztül megy, teljes joggal. Vasárnapi cikkemben előrejeleztem némi tüntetésszervezői tapasztalatom alapján, hogy Juhászon sokkal többen lesznek, mint Gyurcsányon. Látható volt, nem nagy kunszt az ilyesmit megjósolni, meg is történt. Nyilvánvaló volt a jelentkezési adatokból, és a két személy elmúlt évben végzett tevékenységéből: az Emberek arra mennek ki sokkal többen, aki nem a parlamenti székben ücsizve mondja a frankót, hanem a terepről, és folyamatosan mozog, és nyomoz és demonstrál, nem pedig sajtóosztályt működtet ellenállás helyett.


A következő hónapokban minden az utcán fog eldőlni, aki a legtöbbet tudja utcára vinni a demokraták közül, az a Vezér, csöppnyi aggyal ez fölfogható. Akinek meg annyi sem maradt, az magára vessen, imakörré silányult pártskanzenekbe is betörnek előbb-utóbb a vérebek, lehet majd meglepődni. A demokratáknak pedig újra kell építeni a szolidaritás szövetét, létrehozni a valódi összefogást, amikor elfogadjuk és tiszteletben tartjuk az erőviszonyokat, ugyanis az utcán nem statisztikák lesznek, hanem élő, és bátor emberek. Aki a Diktatúra Törvényének napján is 2018-ra játszik, aki nem hagyja ott a Parlamenti Bábszínházat, tovább asszisztálva Orbánéknak, hogy demokráciának hazudják az önkényuralmat, az HAZAÁRULÓ. Te pedig, Polgártársam eldöntheted: megvárod-e, míg Rád is sor kerül, vagy kiállsz azokért, akikre előbb fog. Mert lesznek azért jópáran, akik nemcsak írogatnak, szövegelnek, hanem tesznek is. Lesz kihez csatlakoznod, ha a BÁTRAK közé tartozol. Tudod:

Jobb állva meghalni, mint térdencsúszva élni.


1 megjegyzés:

  1. Fantasztikus, brillians iras, legmagasabb irodalmi erteku. Es a tartalom maga az igazsag, ami ragyog.

    VálaszTörlés