2015. augusztus 5., szerda

Hóban, fagyban, NAPsütésben

Szombaton lesz egy éve, hogy Orbán tusványosi illiberálisozó beszéde elleni tiltakozásként blogom közönségével kimentünk a Kossuth térre tüntetni, és mozgalommá alakulva ott is maradtunk, nonstop sátortáborral demonstrálva a kialakuló diktatúra ellen.




Az Orbánbeszéd még akkor is mellbevágott mindenkit, ha voltak már jelei, hogy itt önkényuralom készül. Bloggerlelkemmel azt gondoltam, hogy eddig és nem tovább, és nyilván a kódolt, ámde könnyen megfejthető szöveg után a magukat ellenzékinek érzők utcai demonstrációkba kezdenek: táncsak nem hagyjuk már, hogy frissen kialakult demokráciánkat mindenféle ellenállás nélkül elvegyék tőlünk. Írtam is erről blogot, felkértem benne az ellenzéki pártok vezetőit, meg pár közelismert személyiséget, hogy együtt csináljanak egységfrontot Orbán ellen, és mindenki menjen a Kossuth térre. El is jutott az minden címzetthez, ám semmi nem történt. Páran kiadtak valami sajtónyilatkozatot, hogy ejjjdecsúnya volt ez, Orbánúr, aztán visszamentek a Balatonra nyaralni tovább. Én meg nem tudtam, mi dühít jobban: hogy egy egykor magát demokrataként feltüntető emberből ilyen kóró lett, vagy pedig az ellenzék semmittevése. Aztán akkor eldöntöttem magamban: ha mások nem, akkor majd én megteszem, ha kell, egyedül, de nyilván lesznek olyan demokraták, akik megértették Orbán hadüzenetét és csatlakoznak hozzám. Úgyhogy fogtam magam, bejelentettem az állandó tüntetést a Kossuth térre, a Parlament előtti nagy térségre, aminek a neve: a Nemzet Főtere. Gondoltam, pont jó lesz megmutatni a Diktátornak, hogy odabent Ő van, odakint meg az ellene felkelő Nemzet.


A rendőrség persze menetből elutasította, mentem  bíróságra, de közben azért megnyitottam egy másik jogi utat: a spontán tüntetését. Felkértem blogom Olvasóit, hogy csatlakozzanak hozzám, aztán addig is, amíg a bírósági csata megy a tüntetés jóváhagyásáért, menjünk ki a Kossuthra, ne otthon lóbáljuk a lábunkat. Sokan vették az adást, jól elvoltunk a Kossuthon a oldalsó sétányon, és egyszercsak hívtak a Fővárosi Törvényszékről: megvan a döntés. Nosza, taxi, szaladás a papírért, és az volt benne, amire vártunk: az engedély. Úgyhogy augusztus 8-ra meghirdettem a már kint lévők mozgalommá alakulását, és a Kossuth közepére a sátorverést. Nemcsak az olvasóimat hívtam, hanem az országos média ellenzéki részét is. Voltunk kint háromszázan, épp csak média nem, pedighát akkor még nem voltak tüntetések, egy 300 fős elég ritkaságnak számított. Node ha így, hát így, nem érdekes, gondoltam naivan, lényeg hogy ott vagyunk, tegyük a dolgunkat, próbáljuk meg rávenni az ellenzékieket, hogy minél többen csatlakozzanak. Egyszerű volt az elv: ha azt látják az otthonülők, hogy valakik mernek tevőlegesen is szembeszállni a Felcsútival, akkor majd Ők is felbátorodnak. Magánemberek jöttek is szép számmal, csak épp az ellenzéki potentátok közül nem érezte szinte senki a szükségét, hogy legalább szolidaritásból megjelenjen nálunk. Persze Gyurcsányt vártuk leginkább, belőle kinéztük, hogy képes lesz túllépni a puszta dumálás határán, meg is ígérte kamerába, aztán nem jött.


Páran azért jöttek: Demszky, Karácsony Gergely, Gőgös Zoltán, aztán Bokros, Falus Ferenc, örültünk Nekik. Jött az európai média is, volt némi hírértéke, hogy emberek fogták magukat, aztán beleálltak Orbán arcába, miközben az már megkezdte "szabadságharcát" a minket eltartó Európai Unió ellen. Depersze megintcsak tapasztaltuk, hogy az ellenzéki média nagy ívben kerüli növekvő sátortáborunkat, meg azt is, hogy a Narancsok szócsövei megkezdték a karaktergyilkosságot ellenem. Naja, ez kevéssé volt meglepő, az már inkább, hogy a balliberális értelmiség egy része is szószerint átvette a Fideszmocskot, tán elfelejtették, hogy ott nem igazat szoktak írni. Szombatonként tüntetéseket tartottunk, elmentünk mások demonstrációira, közben meg kaptuk a hatósági zaklatásokat: a Parlament Hivatala, aztán a kerületi közterületfelügyelet gondolta, hogy Nekik ott jogaik volnának minket egzecíroztatni, csakhát gyorsan infomáltuk Őket arról, hogy takarodó, mert bírósági döntéssel szegülnek szembe, nehogy bajuk essen. A legelején a Fidesz nem vett minket komolyan, gondolták, elhal úgyis az újdonság varázsa, hazamegy a Szabó a csapatával, megunja, aztán akkor mehet minden tovább a megszokott rendben. Csakhát azok az emberek, akik odagyűltek, nem hazamenős fajtából voltak, úgyhogy kezdtünk roppant kellemetlenné válni Hataloméknak.


Jött az őszi nagy forradalmi hevület, részvettünk mindenben, amiben csak erőnk engedte, biztosítottuk a teret gyülekezési jogunkkal, hogy másokét se utasítsák el: zsaruék tudták, hogy nem érdemes, mert max annyi történik, hogy a mi gyülekezési jogunkra fogják mások is a tüntetéseket szervezni. Aztán a lázat csendes és mocskos eszközökkel lecsillapították, jött a tavasz, mi meg egyedül maradtunk a cselekvő ellenzékiségünkkel. Éjszakai TEK akciókat kaptunk, ötször, lebontották a sátrainkat, minket elvittek, és mindezt a hivatalos parlamenti ellenzék mély hallgatásba burkolózó, semmittevő kollaborációja mellett. A TASZ mellénk állt, minden rendőri erőszakot Strasbourgba vittünk, de közben el kellett gondolkodnunk: van-e értelme olyan politikai erőket a Kossuthra várni, akik már belenőttek időközben a képviselői bársonyszékükbe, és egyetlen politikai aktivitásuk a szövegelés. Arra jutottunk, hogy tapasztaltunk már elég kollaborációt és árulást, hogy naivitásunkat föladva magunk vágjunk neki az Orbán Rezsim eltakarításának, mert azt más helyettünk nem fogja megtenni. Megalakítottuk a cselekvő ellenzék pártját: a Nincs Alku Pártot (NAP) és nekivágtunk az országnak, hogy fölépítsük az ellenállást, és terjesszük annak szellemét. Most szombaton, augusztus 8-án leszünk épp egy évesek, azóta terepen vagyunk, és leszünk is, amíg csak kell. Most éppen a Nyolckerben, a Rákóczi téren van az állandó tüntetésünk, odavárjuk a NAP szimpatizánsait délután 5 órára, hogy megünnepeljük elpusztíthatatlanságunkat és erőt adjunk egymásnak a következő időkre. Nehéz, de nem lehetetlen feladatot vállaltunk: az európai demokrácia helyreállítását, és minden ahhoz szükséges kockázatot és küzdelmet.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


10 megjegyzés:

  1. Sok megjegyzést nem lehet hozzá tenni,mert így volt.Ez a mi történetünk.Engem is éltetett,sajnos a tehetetlenség érzete kicsit eluralkodott rajtam /is/. Sosem hittem,hogy így 'egyedül' maradhatunk egy állítólagos demokráciában.

    VálaszTörlés
  2. ÉRTSÜK MEG VÉRE AZ ORBÁN REZSIMET,
    KÉT MÓDON LEHET SZÁMON-KÉRNI ELSZÁMOLTATNI.
    EGYIK AZ ERŐSZAKKAL KIKÉNYSZERÍTÉS ( de mint demokrata, ezt elítélem )
    MÁSIK A SAJÁT JOGHÁLÓJÁVAL MEGFOGNI !
    NINCS JOG ALAPJA TÖRVÉNYT VAGY BÁRMILYEN RENDELKEZÉST HOZNI !!
    mert azok A L K O T M Á N Y és A L A P T Ö R V É N Y E L L E N E S E K,
    ép ezért ....TALPRA CIGÁNY, ÖRMÉNY, ZSIDÓ és MIND MAGYAR !
    TALPRA ! TALPRA DEMOKRATÁK ! HÍV A HAZÁNK !
    ELLEN MÁR A PARLAMENTBEN ŰZI NÉPÜNK SZELLEMÉT !
    NE VÁRJUK MEG! MÍG E SÖTÉT SZELLEM, FELEMÉSZTI NEMZETÜNK https://www.youtube.com/watch?v=UmuLV00SFrc 0'50" a magyarkormány pucsott hajt végre a népe ellen ...
    https://www.youtube.com/watch?v=AyRPvM4-19k

    -dulakodas-buzizas-zsidozas-a-nemzeti-muzeum-elott-94159
    Mondta mindezt 2008-ban. Paksi-atomerőmű

    https://www.youtube.com/watch?v=hvof-2CPdiM
    Az új kormány beiktatása, dr. Orbán Viktor esküje és beszéde, majd a Parlament előtti beszédek 10

    Nyílt levél polgártársaimhoz az (alkotmányunkról)!
    .... a fülek nyitottak a szóra, de az agy még kissé zárt ...
    Nézzük csak miért is I L L E G I T I M Orbán rezsimje
    Által összetákolt alaptörvény és ennek okáért semmisek,
    az erre épülő törvények rendelkezések határozatok.

    Tisztelt Fülkeforradalmárok! Drága Miniszterelnök Úr!
    Szeretett Felebarátaim!

    Okuljunk!! olvassátok el értelmezzük beszéljük át,
    és javitsunk rajta !
    Mire hivatkozik és mivel próbálkozik takaródzni,
    (mint Pa-mádé király ruhájában)
    az ORBÁN-ILLEGITIM MAFFIA KORMÁNY
    ....elborult az elmém mikor elolvastam... hát kiírtam magamból;
    Miért illegitim az Alaptörvény?
    2010-ben a FIDESZ választási kampányában szó sem esett új Alkotmány létrehozásáról.Tehát a szavazók NEM adtak nem adhattak felhatalmazást alkotmányozásra.
    "Demokrata nem fél felvállalni önmagát" Bibó
    AZT ÜZENEM A NEMZETI
    HÍMVESSZŐ KÉZI VEZÉREL EJAKULÁTUMAINAK
    ORBÁN VIKTOR FASISZTA-MAFFIA REZSIMJÉNEK
    ÉS KISZOLGÁLÓ BANDÁJÁNAK
    ------------------------------------------------------------------------
    EMBERI és ÁLLAMPOLGÁRI valamint ALKOTMÁNYOS JOGOMNÁL FOGVA
    VÁDOLOM és PERLEM ISTEN és EMBER ELŐTT,
    ORBÁN VIKTORT és ILLEGITIM MAFFIA REZSIMJÉT
    1,hazaárulás,
    2. folytatólagosan elkövetett Magyar-alaptörvény megsértésével,
    3. folytatólagosan elkövetett hivatali hatalommal való vissza élés,
    4. folytatólagosan elkövetett magán és közokirat hamisítás,
    5. nemzetközi bűnszövetkezetben elkövettet igen jelentős értékű csalás sikkasztás,
    6. gyilkosság, vádjával !
    Bizonyítékaim az alaptörvény rendelkezések határozatok,
    és ennek hatása mindennapi létünkre.
    http://tennikell.ucoz.com/index/a_honlap_letrejottenek_oka/0-2
    Kohut Mihály paraszt-munkás-értelmiségi, zsidó-keresztény,
    liberális-demokrata, cigány identitású MAGYAR-EURÓPAI POLGÁR
    Élérhetőségeim:
    E-cím: kohutmihaly53@freemail.hu// kohutmihaly@gmail.com
    Tel: 06707729567

    VálaszTörlés
  3. Hogyan,tovább?
    Az orszàgjárás ugye véget èrt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már mitől ért volna véget? :D Most a Nyolckerben vagyunk, aztán jön megint a vidék. ;)

      Törlés
  4. És mit tehetünk? Hiába tudjuk, igazoljuk, senki nem akarhat polgárháborút, 56-ot! Viszont, ha így halad ezen az úton, a kormány sajátmagát fogja felfalni, mint egyes kígyók, amelyek elkezdik enni a farkukat, aztán belendülnek...

    VálaszTörlés
  5. ..Mihály orbán rezsimét demokratikus módon nem lehet ,"elzavarni,",nem tarthatsz népszavazást,nem tüntethetsz soroljam? akkor ,hogy gondolod,..? persze mondod alap-törvény ,alkotmány bíróság,ügyészség stb..,te is tudod ,hogy ez a társaság orbánt erősíti,,akkor mi maradt?szerinted? csoknyai.geza@gmail.com

    VálaszTörlés
  6. KedvesTuareg !
    Boldog és sikeres évfordulót, no meg tömegesedést --mint az egyetlen lehetséges megoldást-- kívánok a megismert és nekem szimpatikus szándékaid megvalósításához!
    Barátsággal;)
    nemó

    VálaszTörlés