2015. június 9., kedd

A karaván meg halad

Előző cikkem óta rég lelécelt extagjaink közül páran még fölfedezték magukban a forradalmárt, van aki Floridában bátorkodik, de a mókának vége: a NAP-ot 3%-os taglétszám-csökkenés érte, ez meg olyan, mint amikor a fáról leesik egy barack: nem a fa dőlt ki, bocs.




Úgyhogy a karaván halad tovább, 356 emberünkből 11 ment el, többre számítottak, sokkal, de hát a valós tevékenységnél maradt a csapat, nem a hógolyóhámozásnál. Lássuk akkor a következő lépéseinket, mert mint azt korábban elmondtam már: a NAP minden dolgát nyilvánosan intézi, csak a párt érdekeit alapjaiban sérteni képes taktikai elemek maradnak belügyek, más nem. Először is: magától a BRFK-tól megkaptuk a kéthetes Kossuth téri tüntetés jóváhagyását. Beszélgettünk előtte erről, ezt vártuk, a korábbi, minket kidobó bírói végzés legfontosabb két pontját ugyanis ezzel a tüntetéssel kivédtük. Azt mondta a bíró, hogy folytatólagosak vagyunk, és hosszú ideje, úgyhogy hagyjuk már abba, elég belőlünk. Jó, ez persze köszönőviszonyban nincs a gyülekezési joggal, az ügyet a TASZ Strasbourgba vitte, de amíg ott döntés nem lesz, addig is haladnunk kell. Úgyhogy tételesen meghatározott új célra, láthatóan valóban két hétre és nem többre kértünk jóváhagyást, és csak egy sátorra, nem az egész korábbi sátortáborra.


A június 14-étől 28-ig tartó állandó tüntetésünk témája az igazságszolgáltatás politikai kézivezérlése elleni tiltakozás, gondolom azoknak, akik követik a dolgainkat, a győri események után ez nem okoz meglepetést. Valamikor a két hét közben rendezünk majd egy nagyobb dzsemborit, de alapvetően arra használjuk föl az időt, hogy terepen tökéletesítsük Győrben kipróbált módszereinket. Egységesítjük a megjelenésünket, na erről többet most nem, de majd látja mindenki, mire gondolok. És ahogy a két hét végetér, a sátor lebontásával megindul a véget immár többé nem érő vidéki turné: még aznap fölállításra kerül egy nyugat-magyarországi város Városháza előtti főterén a frissen a Kossutról érkező sátor. Év végéig 24 legnagyobb városunkon megyünk végig egyhétnyi megalapozó állandó tüntetésekkel, a frissen felállításra kerülő helyi szervezetek pedig továbbmenésünk után folytatják a toborzást. Eredeti tervünkben 12 város szerepelt ezévre, de más módszerrel ez duplájára növelhető, és mivel terepen vagyunk erősek és mozgékonyak, a változtatást megtettük.


Négy régióra osztottuk föl a térképet, és akkor megyünk tovább, ha már egy régió 6 kulcsvárosában felállítottuk a helyi csapatokat, és azok már megkezdték egymás működésének támogatását is. Az első ilyen régiónk a nyugat-magyarországi: Győr, Székesfehérvár, Veszprém, Szombathely, Nagykanizsa, Zalaegerszeg. Mindegyik helyen várnak már minket ottani szimpatizánsaink, és ez a regionális szervezési elv lehetővé teszi a gyors tag és aktivitás-bővülést. Győrben még a pesti csapat vitte a prímet, de a következő helyszínen már mellettünk a fölállt győri csapat is besegít, a harmadik helyszínhez már a második helyszínünk csapata is beszáll, és így tovább. Ezt a különböző tudományágakban multiplikátorhatásnak nevezik, vagy mondjuk láncreakciónak, a lényege annyi: minden újabb helyszínre minden régebbi besegít, és mivel régiónként haladunk, ezért az újabb városok a korábbiak fizikai közelségébe esnek: könnyű a részvétel az akcióban.


Közben az egyes városok csoportjai összejönnek, együttműködnek, ami a jövőre nézve azért is kulcsfontosságú, mert a NAP az egyetlen olyan párt, amelynek különböző jelöltállításaiba a központ nem fog beleszólni: a helyi szervezeteknek kell megállapodni egymással. Ez év december 31-re a stratégiai terv annyi: 24 városi szervezet, szilveszterkor a Kossuthon és a 24 városban egyszerre politikai utcabál, 10 százalékos országos ismertség és 1 százalékos mért népszerűség. Addig a pontig a minket agyonhallgató országos médiával nem foglalkozunk, a terepes aktivitásunk, a helyi sajtó elégséges még, ha meg átlépjük az 1%-ot, úgyis kénytelenek lesznek hírt adni rólunk. Ja, és hogy miért merem lazán elmondani a tervet? Egyszerű: megtapasztaltuk, hogy a Jobbik kivételével egyetlen pártnak sincs létező terepaktivitása. Papírtagsággal dolgoznak, pártirodákban, ahol esetenként még a telefon felvételére sincs ember, aki aktív volt, az már bent ül valamilyen pozícióban az önkormányzatban, és nyomogatja a Narancsmutyik igen gombjait, vagy kilépett. Úgyhogy nincs konkurencia, terepen vagyunk mi, meg a Jobbik, megküzdünk egymással. Mert ez a dolgunk.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!








49 megjegyzés:

  1. Nos úgy látom, győzött a józan ész és a munka felé sikerült fordítani a gondolatokat. Ezt is megértük. Bár nem volt ügy, senki nem akart semmilyen harcot és ellenség sem volt, de végülis sikerült győzni! Személyes sikeremnek érzem, hogy a sárga alapon fehér betűket immár sikerült fekete kerettel ellátni, hogy végre láthatóak legyenek. A kezdő logo pedig a fejlődésről tesz tanúbizonyságot. Sok sikert kívánok a dologhoz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Ezt is megértük" - kicsit erős, eddig is minden a munkáról szólt, 3 napig beszédtémát adtatok, ez tegnap lezárult. A megtisztulás igenis pozitív dolog, kevesebb viszály=több hatékonyság, ami akár győzelemként is felfogható. Én kívánok Neked sokkal nagyobb sikereket, mint egy fekete keret egy betű körül!

      Törlés
    2. Gábor: A humor nem mindenkinek lehet erőssége, bár, ha nem nevetnek egy poénon, akkor az lehet, nem a közönség bűne. Azért az, hogy egy párt vezetője megszünteti a párt bejegyzését, megszünteti a kilenc hónapja élő 250 fős mozgalmát és új pártot szervez komoly tisztogatásokkal, több, mint három napos beszélgetés. Oka nem volt, mert a kutya sem akarta megpuccsolni és senki nem is akar más célt, de hát ez történt. Ha a rendszerváltáshoz ennyit hozzá tudtam tenni, akkor örülök. Mivel a logo kérdés kapitálissá lett fújva, igenis siker, hogy lett változás, de ezt is csak az érti, aki azon a 3 napon kívül jelen volt a folyamatokban.A jókívánságokat köszönöm, már nagyobb sikereink vannak a betűknél...

      Törlés
    3. Ja, ha csak viccelsz az más! Képzeld, én komolyan vettelek! Milyen ostoba is voltam!

      Törlés
    4. Nos, a humornak vannak fokozatai. A vicc és az irónia nem azonos fogalom. Ha komolyan vetted amit írtam, akkor köszönöm, ha nem értetted az ironikus oldalát, akkor nem követted elég hosszan a műbalhés szájkarateforradalmat, az azt követő mozgalom megszüntetést és párt újraalapítást...Mindezt egyetlen ember elhatározásából és utasításaira. De mindenki magának választ királyt. Még én is...

      Törlés
  2. SAJNOS NEM LEHET OSZTANI GÁBOR A BEJEGYZÉSETEKET SZIVESEN TENNÉM DE NINCS ENGEDÉLYEZVE KITARTÁST JÓL CSINÁLJÁTOK.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük. :) Innen is tudod osztani közvetlenül, a cikk alatt ott a fészbuk ikonja, csak rá kell klikkelni ;)

      Törlés
    2. Nincs sehol fészbuk-ikon, kerestem már én is, se oldalsáv, se lent, se fönt, sehol. Csak szólok

      Törlés
    3. Cikk alatt közvetlenül balra ;) Több ikon is van, egyik a fészé, klikk. ;)

      Törlés
    4. nálam nem jelennek meg sehol a kis gombocskák, komolyan, se közvetlen alatta, se lent se fent se balra se jobbra,se légördülősen-sehol, bár nékem van saját megosztóm, ahol a könyvjelzőim is vannak

      Törlés
    5. Szia KEN!
      Említetted korábban,hogy a rendszerváltas környékén(nyilvan nagyon fiatalon és még vörös sörény nèlkül) Pécsen èltèl.
      Mivel töltötted ott az időd,ha nem titok?

      Törlés
    6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    7. NZP, Te aztán tényleg ki vagy éhezve :D

      Törlés
    8. Szia Gàbor.
      Dehogy.
      Èrzès.A KEN a fèleszű Feri kiszessege idejèn esetleg ugyanott volt főiskolás..

      Törlés
    9. Jaaaa, hogy a Ferkóu gyereket? Há hoonne ismertem vóna! Ott lakott ű is a templonyos főuccán, ippeg szembe a jeddzőü, meg tiszteletes urékkal, szíp nagy marha ember vót má akkó is, csak éin ne lettem vón ollan kopasz a veres serínyem nékű, tán még ki is kezdek véle, hagyom ottfele bányász uram izibe, s a pulyákra se nízek többé

      Törlés
  3. Az első logó nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  4. Az első logó nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  5. Szép reggelt!Nagyon jó sikerült a blog!Remélem minél hamarabb elérjük a célunkat és le váltjuk ez a MAFFIA kormány!Hajrá MI,hajrá DEMOKRÁCIA!Szép NAP-ot mindenkinek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Janókám, hajrá, nem is szabad feladni. Az utak másak, de a cél ugyanaz...

      Törlés
  6. "always look on the bright side of life"

    VálaszTörlés
  7. Mikor lesz a NAP-nak nem Facebook-os oldala is?

    VálaszTörlés
  8. Bivalybasznàd is szerepel a "menetrendben",így megismerjük szemèlyesen a provokàtor Nagyit ès a törzskart.
    Szindarab vázlatok formàjàban -jobb ötlet hiànyàban-csak megírom a NAP küldetését,amely amelyet az öregek a tàbortűz zsarátnokànak fényénèl fognak mesélni (rövidesen visszasűlyedvén egy barbàr korszakba)-amikènt az Íliászt,Ossziàn küldetését,Ernesto Gevara utolsó útját,MaoCetung nagy menetelésèt is.."A jövőt az ismeri,aki a múltat ismeri"(Orwel)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha választáson akar valaki 5% os küszöbbel, akkor szüksége lesz kb 40 ezer szimpatizánsra, aki komolyan hajlandó dolgozni. Csak enyi a feladat. Az ötlet jó, lássuk hogyan megy a decentralizált rendszerben. Így még kevesen próbálták, de lehet sikeres. Hiába irígykedsz NZP!

      Törlés
    2. Bocs valahogyan kimaradt az állítmány: szóval 5%-os küszöbbel túljutni a helyes

      Törlés
    3. Szia Josepf.
      Nem irigykedem.
      Csak bàmulok..(a hajrá mit ki találta ki?akkora àllatsag,hogy màr érdekes!)

      Törlés
    4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    6. NZP milyen fasisztoid válaszaid jönnek ide, hogy törlésre kerül?

      Törlés
    7. Joseph!
      NZP segi mint mindig. Ezzel növeli a hozzászólások számát! :DDD

      Törlés
    8. A "rendszer" tette fel 3x.Letöröltem.Redundancia.

      Törlés
    9. A "rendszer" tette fel 3x.Letöröltem.Redundancia.

      Törlés
    10. Mondják maguk megbolondultak, hogy mindent kétszermondnak? Méghogy redundancia, persze

      Törlés
    11. Persze.. ;)

      Törlés
    12. Persze.. ;)

      Törlés
  9. Az élet pontosan azt adja, amire ebben a pillanatban a legnagyobb szükséged van ahhoz, hogy a célokat elérhesd. Szóval már nem húzhatod be a féket és nem hátrálhatsz ki a helyzetből! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Újabb Coelho? Jáájj, már én is teljesen betrollolósodom :) Szegény Tuareg, kikkel zabáltatja a szívverését

      Törlés
  10. A poszt a szokásos.
    Szar!
    Ezért is fizetik a KV-cigit a híveid Gábor!? :DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://31.media.tumblr.com/8c14091aef51da41b2a0d2a5f1cc7cc9/tumblr_n80bakoGgp1tw5bhko1_400.gif

      Törlés
    2. cicaaaaaaaaa...igen, kissé punnyadt a légkör, de ez bizti csak sivatagi vihar előtti csönd...... ööö Joe bácsi! Lehet, hogy a humornak vannak fokozatai, de annak, hogy VÉGE, nincs. Márpedig ennek vége, a Don leszámolt véled :(

      Törlés
    3. Kedves Katalin: Az a kisember. De én nem az vagyok, nekem most kezdődik...A donnem számolt vélem...

      Törlés
  11. Ezt most hogy értsem?
    " 356 emberünkből 11 ment el..."
    Ha úgy... akkor siralmas, de nem meglepő....
    Ha amúgy, hogy 356ból 11 lépett ki akkor ez a te statisztikád! :DDD
    Olyan mint a 40ezer percenként.....:DDD

    VálaszTörlés
  12. ..reméljük ,hogy elmaradnak az ellen drukkerek ,s valódi munkára fókuszálhat a NAP,én Budapest-től több szimpatizánst várok s ahogy jönnek a vidéki sikerek reméljük a taglétszám is növekedik meredeken Bpesten,a szilveszteri utcabálon már megtelik a Kossuth-tér a NAP-os párttagokkal s szimpatizánsokkal ,a vidékkel már eben az évben elérhető az 1%,gratulálok a NAP vezetőségének s a tagoknak is mert segítik az ő munkájuk s nélkülük nem lenne NAP....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. https://www.youtube.com/watch?v=16Smd5ItBvg

      Törlés
    2. Igen, ez a dal találó ehhez a mozgalomhoz!
      Amíg nem linkelted ide addig nem is tudtam honnan olyan ismerős a NAP jogója aztán a videó jobb oldali ajálnójában megtaláltam!
      http://retronom.hu/index.php?q=node/2772
      Tehát akkor ha a népies mondás szerint:
      búza = élet
      akkor a párt címere ezt jelenti:
      " A búza NAP-os oldala"
      a borsodi turnén ez a szlogen működni fog!

      Törlés
  13. Tuareg helyes, tartsd legalább a 10%-ot év végéig.
    Ha nem jön össze.
    Beláthatatlan következményei lesznek, a nyugger (szabad)csapataim föl fognak égetni mindent, minden sátrat az országban. Nem lesz menekvésed, úgyhogy szedd össze magad, mert nagy bajok lesznek itt!

    VálaszTörlés
  14. Gábor! Bocsi, de gratulálnom kell, amiért leleplezted az ellened irányuló "árulást". Maradtak még látom páran, de nem hiszem, hogy sokat kell várni arra, hogy tőlük is megszabadulj!
    A rólam való véleményedet N. Zsuzsannától tudom, a többiekét olvastam! Igaz, hogy elveszítettem két általam barátnak vélt embert, akiket valaha tiszteltem(kicsit még most is), de legalább többekről kiderült, hogy ők olyanok, amiket rólam állítottak, s azt gondolom, erre mondják, hogy visszanyal a fagyi!
    Valahol sajnálom, hogy így jártál ezekkel az emberekkel, főleg eggyel, aki az OGYM alapítóit akarta ellened összeverbuválni, s talán "felhasználni".
    Kívánom, hogy szép városunkban tartózkodásotokkor jó idő legyen, érezzétek jól magatokat! (Bár még mindig nem értem, hogy miért olyan városban "harcoltok" a Jobbik ellen, ahol vannak öten, max hatan, de biztos ez is egy stratégia, ehhez te értesz!)
    Lesz, ami lesz, tisztítsd a Pártod, mert csak úgy van értelme!

    VálaszTörlés