2014. december 24., szerda

A Vezér utolsó karácsonya

Tudom én, hogy Karácsonykor kedves dolgokat kéne írni, csakhát a helyzet az, hogy a Vezér nem bírta ki, és tegnap szózatot intézett a Néphez, így aztán én sem az angyalkás stílust választottam mára. És mivel a Felcsúti Führer mostanra kábé annyira érti a történéseket, mint a Ceausescu anno, így aztán a sorsa is hasonló lesz, na jó, nem pont olyan, mert higgadt demokraták vagyunk, nemde.




Persze nem az a baj a nyakunkra ült hazai Kárpátok Géniuszával, hogy belepofázik már megint az életünkbe, hanem az, hogy a mindennapokban is ott kotorász a magánszféránkban, és ahová beteszi a lábát ott az aranyból is képes biomasszát képezni. És tegye a szívére a kezét mindenki: vajon jobb, nyugodalmasabb, pozitív kilátásokkal telibb lenne-e az élete, ha végre a Felcsúti Szupermen Sopronkőhidán karácsonyozna már Haveri körben, mint azt bőven kiérdemelte? Naugye, erről van szó: lehet Karácsonykor behunyni a szemünket, de valójában mindannyiunk családjában, aminek a Karácsony az igazi ünnepe lenne, ott vannak ennek a Banditának az áldozatai, és nem csukhatjuk be a szemünket, és nem zárhatjuk el az agyunkat, ha épp mostanság kezd újra megnyílni. Romba döntött egzisztenciák, munkanélküliség, hatósági vegzálás, nyomor, éhezés, megalázottság, kiszolgáltatottság: mindannyiunkat érint, és a legtöbb családot közvetlenül is. Szóval az a helyzet, hogyha igazán boldog Karácsonyt akarunk magunknak, a hozzátartozóinknak, akkor azt ki is kell magunknak vívnunk: gondoskodnunk kell róla, hogy a 2015-ös Karácsony már valóban ilyen lehessen, mert ezt más helyettünk nem végezheti el.


Nemtom már melyik amerikai Alapító Atya mondta, tán George Washington, hogy ha békét akarsz, akkor mindig készen kell állnod a háborúra. Hát valahogy így: az elmúlt évtizedekben engedtük, hogy helyettünk gondolkozzanak és cselekedjenek, és rábíztuk a politikát a politikusokra, mi meg a tévén néztük. A következmény az, amit látunk és átélünk: a közügyeinkkel való foglalkozás nem úri huncutság, hanem Közös Ügyeink vitele, abba bizony bele kell szólnunk, és időben kell azt megtennünk, mert ha nem, akkor megkaphatunk bármikor egy újabb Orbánt. Ha 2015 Karácsonyán már nem akarunk politizálni, akkor ahhoz egész jövő évben politizálnunk kell: harcosan, keményen, eltökélten, és akkor kivívjuk magunknak az Ünnepek alatti békés hátradőlés privilégiumát. Aszonták a Srácok a múltkori tüntetésen, hogy nincs hová hátrálnunk, aztán kifaroltak a Kossuth térről a mellékutcába, onnan meg haza, meleg ágyikóba. Vegyük tán mostantól komolyan magunkat, mert Orbánt elnézve Ő már igencsak komolyan vesz minket: imperialista kémek és ügynökök vagyunk, akiket a titkos világösszeesküvés mozgat, tiszta Ceausescu, na.


Szóval tessenek most pár napot családi körben elgondolkodni azon, hogy milyen közösségi tettek lesznek ahhoz szükségesek tavasszal, hogy jövő ilyenkorra valóban békés és boldog Karácsonyunk lehessen. Mert el kell hajtanunk a Kárpátok Géniuszának magyar verzióját, meg az egész bandáját, mert mostanra a helyzet addig jutott, hogy ki kell mondanunk, és aszerint is kell cselekednünk: vagy Ők, vagy Mi. Az otthonunkat, a szeretteinket nem tudjuk egyedül, a falak mögött megvédeni: utcán hatalmas tömeg részeként viszont igen. Az eddigi tüntetések megfelezték a Fidesz támogatói körét, komoly belső hatalmi harcokat idéztek elő és beszaratták Orbánt, aki nem hiszi, nézegesse a rendőrtábornokok közötti fotózkodását, ugye milyen ismerős. Mondjuk arra kíváncsi leszek, hogy mikor eljön az ideje, melyik Tábornok lesz az, aki konkrétan letartóztatja majd a Felcsúti Géniuszt, mert biz az ilyesmi így szokott menni. Szóval Kedves Harcostársaim, Barátaim, Olvasóim, és Mindenki: tessenek most Karácsonykor elgondolkozni azon, hogy mitől is lehetne sokkal jobb a következő Karácsonyunk. Naugye, erről beszélek.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


21 megjegyzés:

  1. Persze,tömegesen tüntetjünk és harcoljunk Orbán diktatúra ellen !!!

    VálaszTörlés
  2. Si vis pacem, para bellum! Julius Cézár mondta amikor Róma ellen vonult. A mondást Vegetiustól származtatják. Egyébként BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYT!!!! Üdv Gyurma

    VálaszTörlés
  3. Akartam volt mondani én is, akkor csak annyit, h J.Caesar, szal a pontosság kedvéért....:)
    Hogy mitől Gábor? :)
    Attól, h ez lesz nekije az uccsó Karácsonya "felettünk", elzavarjuk! :)
    Ennek reményében is BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK! :)

    VálaszTörlés
  4. Igen mostmár kezdjük belátni,hogy demokratikus eszközökkel nem lehet ezt a fasiszta,diktatorikus Oebán rezsimet eltávolítan a hatalmukból.Az eltávolításukban igen is kell radikalizmus.A radikalizmus értelme és alkalmazása igen széles választékon alapszik.Sajnos a magyar nép nem tudja és nem is akarja fígyelembe venni,mert féltik a nyavajás szaros életüket.Bíztos vagyok benne,hogy a folyamatokat látva egyre nagyobb tömeg belátja,hogy csak ez az egyetlen út a fasiszta,diktatorikus Orbán rezsim eltávolításában.

    VálaszTörlés
  5. "annyira érti a történéseket, mint a Ceausescu anno, így aztán a sorsa is hasonló lesz, na jó, nem pont olyan, mert higgadt demokraták vagyunk"

    Nem akarok én senkit elkeseríteni, kormány-, és talán rendszerváltás is lesz. De azt gondolni, hogy bármiféle módon felelősségre vonják majd azokat, akik arra minden tekintetben rászolgáltak, teljesen indokolatlan optimizmus.

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Szép napot Gábor! Szép napot Erőd Őrzői!
    Való igaz, ha a demokratákon múlik ez lesz az utolsó karácsonya az ország élén.
    Addig is Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok!
    Meghajtom fejemet és tisztelgek ma a Szentestét az Erődben töltők előtt!
    Hajrá Magyarok! Hajrá Köztársaság!
    VIVA O.GY.M. ! Békesség az Erődnek!

    VálaszTörlés
  8. Mosóporos forradalom
    -----------------------------------
    Van egy trükk, egy nagyon aljas kereskedői trükk, melynek minden becsületes és jóhiszemű állampolgár bedől!

    Tegyük fel, van egy termék, amire semmi szükségünk nincs, nem kell – és a kereskedő, aki ilyen portékákat árul, ártatlanul megkérdezi tőlünk: „Hát akkor milyen színűt parancsol? Pirosat? Kéket? Zöldet? Narancsot?”
    És akkor a gyanútlan állampolgár mond találomra egy színt – és már benne is van a csapdában – beindul az eladói gépezet, megkapja, amit válaszott, fizet a pultnál – és a kereskedő dörzsöli a markát, a polgár meg fizet, fizet, fizet és fizet! Életkorától, nemétől, lakóhelyétől, pártállásától függetlenül! A gyanútlan polgár meg nem veszi észre, hogy rútul becsapták, mert ezek a „hagyományos mosóporok” teljesen egyformák! Káros anyagokat tartalmaznak, drágák, rongálják a ruhát, az idegen multik zsebét tömik pénzzel, rombolják a környezetet, – és ami a legocsmányabb trükk: nem is tisztítanak megfelelően, hanem helyette fehérítő festéket tartalmaznak!
    Amit látunk az szemfényvesztés és hazugság reggel, hazugság délben és hazugság este: a hagyományos mosóporok nem tisztítanak, hanem a tisztaság látszatát keltik csupán! És minél tovább versenyeznek egymással, annál drágábbak, annál több káros anyagot tartalmazak és annál jobban becsapnak bennünket!
    De úgy tűnik, ennek a néphülyítésnek lassan vége szakad! A nép ugyanis – aki már az összes addig használt mosóporban csalódott - legutóbb áprilisban a narancsszínűt választotta. Vesztére, mert a narancs mosópor a legkárosabb, legdrágább és legagresszívabb mosópor! Nem csak hogy minden ruhát tönkretesz, hanem még a viselőjét is és az országot is mérgezi! Külföldre már be sem engedik! A narancs színű mosópor miatt Magyarország egy nemkívánatos, fertőző ország lett, melyet a barátai is távoltartanak maguktól!
    És ekkor a nép 2014 novemberében rájött: minden „hagyományos mosópor” egyforma! Drága, környezet-szennyezö, szemfényvesztő és káros! Rájött, hogy nem szabad hagyomáyos mosóport venni, hanem természetes mosóport kell használni helyette.
    És mi történt ekkor? Az egyik cég, a piros mosópor gyártója –félve attól, hogy a piac teljesen mellőzi – más, ármányosabb stratégiába kezdett: azt kezdte szajkózni, hogy „Tegyétek ki az összes mosóport a polcra! Mutassák csak meg a mosóporok magukat! Vegyétek a legjobbat! Lássátok az összeset, vegyétek a legjobbat!”. Tette mindezt annak a reményében, hogy a nép majd beveszi a trükköt, veszi a hagyományos mosóporokat és így majd neki is csurran-cseppen valami az üzletből!
    Barátaim, ismerőseim, polgártársaim, ellenfeleim: Ne hagyjuk magunkat becsapni mégegyszer, ne essünk ismét csapdába, NE VEGYÜNK HAGYOMÁNYOS MOSÓPORT!
    Használjunk természetes mosószert, amit népünk már régóta ismer!
    Egy apró feladatunk van csupán: mivel nincs még csomagolása e mosószernek, és valamibe bele kell tennünk, átmenetileg használjuk a régi dobozokat – de fessük le a színes márkajelzéseket, legyen egy fehér doboz azzal a felirattal, hogy „Természetes mosópor”! De akár azt is felírhatjuk rá, hogy „Rendszerváltás”! Lesz egy tavaszi nagytakarítás – és oda vigyünk magunkkal természetes mosóport!

    VálaszTörlés
  9. Másképpen fogalmazva, hogy mindannyiunk megértse:
    Rendszerváltásra van szükség! Nincs már szükség pártokra!
    A demokráciák kialaulásakor sem kellettek és nem is voltak pártok! A lakosság a fórumokon döntött. A társadalmak növekedésével és fejlődésével, a több ember, a nagyobb országok, a nagyobb, országos ügyek és távolságok miatt a döntési centrumok, fórumok, városok fizikailag távol kerültek a lakosságtól, ezért szükséges volt a képviseleti, majd később a listás, totális képviseleti rendszer létrehozása a döntések meghozatala érdekében. Ez kitermelte magából a pártokat, melyek a listás jelölésnek köszönhetően egyre inkább önállósították magukat, eltávolodtak a néptől és a népakarattól, és a hatalomért küzdő, gátlástalan és korrupt, a totális hatalom megszerzésért küzdő társaságokká, sok helyen állam-maffiákká váltak.
    A technika fejlődésével, a telefon, rádió, televízió, az Internet, a személyi számítógépek, tabletek és okostelefonok megjelenésével a nagy távolságot áthidaló kommunikációs korlátok megszűntek, nincs szükség a döntésekhez pártokra, a szavazások és a népképviselet már más, demokratikusabb és igazságosabb eszközökkel is megoldható.
    A pártok az emberiség történetének egy hajdan szükséges, de csak átmeneti konstrukciói, ma már nincs szükség rájuk. Mára elavultak, drágák és károsak mind gazdasági, mind társadalmi, mind morális szempontól.
    Egy progresszív magyar demokratikus rendszer pontos megtervezése és az alapok újbóli lerakása , az Alkotmány visszaállítása, a törvények megváltoztatása, a kodifikációs és államigazgatási szervező munka sajnos nem megy máról holnapra, néhány évet igénybe vesz. Nem is lehet gyors a folyamat, hiszen minden magyar állampolgár ötletére és tevékeny közreműködésére szükség van egy szebb, jobb és demokratikusabb rendszer kialakításához.
    Az első lépés a listás szavazás rendszerének megszüntetése kell hogy legyen. A békés és jogszerű átmenet egy igazabb demokráciába valószínűleg csak úgy tud megvalósulni, hogy a nép egy átmeneti pártot hoz létre, mely – a rendszerváltás alapjainak megteremtése után – feloszlatja önmagát és népi mozgalomban folytatódik. Célszerű ennek a pártnak a „Rendszerváltás” nevet adni – és ekkor a „Szavazz a Rendszerváltásra!” mondat értelmet nyer!
    Magyarország szép, jó és adottságaiban gazdag ország. Megtermel már ma is annyit, hogy polgárai ne szegénységben és nyomorban, hanem emberhez méltóan, békében, barátságban éljenek egymással és más népekkel, nemzetekkel. Jelenleg csak és egyedül az igazságtalan elosztás és a hagyományos pártrendszer az, ami ezt meggátolja. Rendszerváltásra van szükség!
    Polgártársak,ébresztő! Ne tegyetek HAGYOMÁNYOS MOSÓPORT a karácsonyfa alá!
    Kellemes, Boldog és Békés Karácsonyt, szebb 2015-ös esztendőt mindenkinek
    2014, decenber 24, Karácsony napja
    Sas Tibor

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Első körben az is elég lenne ha megszűnnének a listák helyek a parlamentbe. Mindenki csak saját jogán juthatna be...aztán meg bevezetni a visszahívhatóságot és fél évente számoljanak be a választóiknak mit végeztek.Minden szavazás név szerinti lenne és senkit nem kötne a pártfegyelem.

      Törlés
    2. Egyetértek, ezt írtam kb. én is :)

      Törlés
    3. "a nép egy átmeneti pártot hoz létre, mely – a rendszerváltás alapjainak megteremtése után – feloszlatja önmagát"
      És akkor mi lesz ha ebben az átmeneti pártban többségbe kerülnek a nácik?
      Ha megszüntetjük a listát akkor pont azoknak a képviseletét vesszük el akik nem tudják megszerezni a többség szavazatát de azért 30-35%-ot megszereztek!
      Én nagyon nem szeretnám, ha egy ilyen parlament hozna döntéseket!
      Ha nincsenek pártok akkor az egyéni jelöltek programjairól hogy értesülnek a választók? Csak a gazdagabb jelöltek tudnák minden háztartásba eljuttatni a választási demagógiát, a kisembereknek esélyük nem lenne arra hogy szavazatot szerezzenek. A gazdag emberek parlamentje kiknek az érdekeit szolgálná?

      Törlés
    4. Basszus Joe, utálom, ha egyetértünk :) Tibor, becsülöm az elkötelezettségedet, de amit írsz, az egy tévút, írok majd erről magam is blogot nemsokára ;)

      Törlés
    5. Aki pártok nélküli "rendszert" akar,az anarchiát akarja bevezetni a demokrácia helyett! Olvasni kellene Bibó írásait és a Függetlenségi Nyilatkozatot! Hajrá Magyar Köztársaság, hajrá demokratikus pártok!

      Törlés
  10. A széthúzás ártott eddig legtöbbet az országnak.Ezért ágyazódhatott be Orbán ilyen mélyen a társadalmunkba. Tessék már tudomásul venni,hogy mindenkire szükség van:civilek,pártok,szakszervezetek kiábrándult fidesz hívők. Ahogy Orbán mondta: Egy a tábor,egy a zászló.S ez nekünk is bejön. A mindenki az MINDENKI.Ébresztő!!!!

    VálaszTörlés
  11. "Igitur qui desiderat pacem, praeparet bellum." - " Következésképpen aki békét óhajt, készülődjön a háborúra [készítse {elő} a háborút]." Vegetius IV.századi római író szavai. A mondat rövid és sokat idézett változata: "Si vis pacem, para bellum."

    VálaszTörlés
  12. Azért szilveszterkor még elbúcsúztatjuk, ugye?! :D Könnyeket nem fogok hullatni...

    VálaszTörlés
  13. ,,Köszönöm a megtisztelő bizalmat, és tájékoztatást az Orbán rendszerre alatt Nyugdíjfolyósító Igazgatóság". Ha majd nem lesz Orbán rendszerre lefénymásolom a levelet, és a fénymásolatot ketté tépve kísérő levéllel együtt eljuttatom postai levél útján a Ny.U.F.I-hoz. Nevemen nem szólítottak a postai levélben csak Tisztelt Cím. 2. Úgy írták a Rokkantsági járadékomat mintha 2003. Augusztusi folyósítása óta, nem tudnék a Rokkantsági járadékban lévő részesüléséről. És a járadék összegét a Kormány Kormányrendeletben határozza meg. Így esetleges Rokkantsági járadékban lévő emelésről nem áll módjukban tájékoztatni. 2012.12.12. íródót a válaszlevelem.

    VálaszTörlés