2014. december 4., csütörtök

A Józan Ész Minimuma

Tegnapi cikkem kapcsán voltak, akik nemigen értették meg, miről beszélek, bár az olvasottsági adatok szerint a döntő többség azért igen. Mondok akkor néhány tényt, aztán a többit az Olvasókra bízom. Legyen ez a Józan Ész Minimuma.




Ma este hatkor NAV-os tüntetés lesz, a Kossuthon. Mármint így van a főcímben meghirdetve, cikivé vált mostanra hálisten olyan tüntetést szervezni, amelyik elkerüli a Parlamentet, merthát a Hatalom továbbra is ott található, ami ellen tüntetünk. A Tömeg kikövetelte a Kossuthot a tüntetések során, hát ennyit legalább a szervezők figyelembe is vettek a Népakaratból. De csak látszólag, jelentem. Tessenek ugyanis elolvasni a mai tüntetés szervezőinek bejegyzését:

A mi országunk a mi pénzünk demonstráció holnap. Találkozunk 18 órakor a Kossuth tér sarkán a Nagy Imre szobornál. Az elején beszédet mond: Somló Eszter (Népharag csoport), Farkas Ottó (szónokverseny). A menet a Lánchídon át megy fel a Várba. A Kozmosz zenekar koncertje után felszólal Vágó Gábor (Népharag csoport), Szabó András (szónokverseny), Szegfalvi Zsolt (Greenpeace), Paul Tamás (szónokverseny), Karancsi Tibor (Korrupcióellenes Szövetség).

Itt a mellékelt útvonalkép is hozzá:


Igen, jól teccettek olvasni: a tüntetés valójában NEM a Kossuth téren lesz, hanem azt fineszesen kikerülve, de persze hivatkozási alapként be kellett írni a meghívó főcímébe, hogy valaki megmozduljon. A Tér sarkán, a Parlamenttől legtávolabbi zugban, egy nagyjából 500 fős befogadóképességű terecskére lett a valóságban összetrombitálva mindenki, kérdés, vajon a tüntetők a meghívó, vagy az apróbetűs rész alapján fognak megérkezni a Parlament közelébe. Azt a helyet egyébként úgy hívják: a Vértanúk tere, és ha a szervezők nem megtéveszteni akarnák a jószándékú, és Orbántűzni akaró tüntetőket, akkor biz ezt kellett volna odaírniuk. Ja, akkor persze kaptak volna az arcukra már a fészbukon is dögivel, hogy miért is nem a Kossuth, csakhát ezt nem vállalták be, inkább lapítanak. Aztán meg a menet szépen a Kossuth tér legszélén, a Parlamenttől ismét csak a lehető legtávolabb, felmegy szépen a Várba. Ahol meg koncert lesz, meg szónokverseny, meg kis Grínpísz, aztán ott véget is ér a dzsembori, a Várból majd szépen a Nép egyenként hazamegy, nehogy fejfájást okozzanak Orbánnak akár csak egy percre is egy valódi Kossuth téri tüntetéssel.


Szóval a helyzet az, hogy este hatkor a tüntetők egy része, nem tudni hányan, a Kossuthra fog megérkezni, merthát oda lett kiírva a tüntetés, és a Józan Ész Minimumával a Kossuth tér az a Kossuth teret, és nem a Vértanúk terét, meg aztán egy Budai Várbéli koncertes X-faktort jelent. Nem leszek könnyű helyzetben, bár sosem vagyok abban, hisz a Kossuthra beérkező tüntetők meg fogják kérdezni, hogy hol van a tízezres tömeg. Az már az előzetes jelentkezésekből is látszik, hogy tízezer ember messze nem lesz, tán párezer igen, azoknak meg egy része a Kossuthon, az OGYM sátrainál, másik része, akik meg az apróbetűs részt is elolvasták, azok meg a Vértanúk terén, a halló-, és látótávolság határán. Namostakkor mit mondjak azoknak a tüntetőknek, akik a valódi Kossuthra érkeznek, valódi tüntetésre? Küldjem át Őket a sarokra, magyarázkodva Vágó Gáborék helyett, hogy Ők jót akartak, csak elírták a tüntetés helyét? Mondjam mindezt azoknak a demonstrálóknak, akik azért indultak el otthonról, hogy a Kossuthra jöjjenek, nem pedig valami egész más helyre, egész más tematikára, mint az Orbántakarodj?


Hát nem Tesókáim, nem fogom mások sunyiskodását kimagyarázni. Ha már Ti nem tartotok ma a Kossuth téren tüntetést, akkor majd mi igen. És akkor majd a valódi Kossuth téren beszélünk a Valóságról: a Józan Ész Minimumáról. Mert a Józan Ész Minimuma azt mondja, hogy minél nagyobb tüntetések kellenek, minél keményebb Orbánellenes tematikával, ha valamit el akarunk érni. A Józan Ész Minimuma azt mondja, hogy ehhez a pártszimpatizánsokra is szükség van, merthát teccik-nemteccik, de azért 1 millió szavazója még mindig van ám az MSZP-DK-Együtt hármasnak, és Ők is járnak ám igencsak a demonstrációkra, míg haza nem sértitek Őket. A Józan Ész Minimuma azt mondja, hogy nem teszek egyenlőségjelet az elmúlt 25 év politikai erői közé, mert Orbánék gyilkolták, és gyilkolják csak szisztematikusan a demokráciát, és fordulnak el Európától, más politikai erő meg nem tett ilyet. A Józan Ész Minimuma azt is mondja, hogy ne olyan ember nyomakodjon egyszercsak a civilek közé, és próbáljon meg pártellenes demagógia köré a valódi civileknek előírásokat tenni, aki maga az előző ciklus Zöldnarancs kollaboráns pártjának az egyik vezető parlamenti képviselője volt, és csak azért lépett ki az LMP-ből, mert nem tették bejutó helyre az újabb parlamenti ciklus pártlistáján. Ja, és aki bár kilépett az LMP-ből januárban, de azért a parlamenti mandátumát annak lejártáig megtartotta. Szóval kösz, Vágó Gábor, a mai tüntetésedből nem kérünk, Belőled, a pártellenes műcivil pártkatonából szintén, mintahogy a tüntetésnek álcázott LMP-tagtoborzó bulidból sem. Az OGYM a továbbiakban Vágó Gábor néphülyítésétől elhatárolódik, valódi Orbánellenes tüntetéseket pedig továbbra is támogat. Vagy épp tart, mint ma este hatkor. A Kossuth téren.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


17 megjegyzés:

  1. Ércsük! :D Vágó valóban egy köcsög...

    VálaszTörlés
  2. Döbbenetes,ez a külön utas viselkedés. Nem értem, hogy miért ez az ellenszenv az OGYM iránt. Féltékenység? Mert Ti hónapok óta, egyfolytában ott vagytok, tűritek a közönyüket, sértéseiket, hűen kitartotok a kitűzött cél eléréséért... Ezek a sértett volt politikusok pedig nem akarják tudomásul venni a közös célt. Inkább szétforgácsolnak mindent és szerepelni akarnak. Ez a magyar virtus, képtelenek vagyunk egy nyilvánvaló rossz ellen közösen tenni. Én Veletek vagyok, legalább is így a gépem mellől. Mindent olvasok, naprakész vagyok!!!! Hajrá OGYM.

    VálaszTörlés
  3. Az előző bejegyzést a javíthatatlan elütések miatt töröltem ��

    A naiv ember (like me), arra gondolna, beszéljék meg, legyen egységes álláspont.
    Ma tüntetés itt-ott = megosztja a tömeget. Egyetlen előnye mindig van az utcákba térített tüntetéseknek: jobb világítás, jobb hang, pénzért felépített profi színpad.

    Gábor!

    1. Próbáltad ezeket a kérdéseket megbeszélni a szervezőkkel?
    2. Posztoltad véleményed az esemény lapjára? Ha rajta van, tájékoztatod a tömeget, reagál(hat)nak a szervezők, ha pedig leveszik a postot, annak is jelentősége van. Súlyt ad az itt is megjelent érveidnek, bizonyítja együttműködési készségedet, hogy csaxoltál.
    3. Ne legyenek kétségeid, Orbűn (Szász Judit) most örül - problémák, amik maguktól megoldódnak! Itt már csak uralkodnia kell, a megosztást megcsináljuk mi magunk.
    4. A nagy politikusokat nemcsak az jellemzi, hogy világosan látják a helyzetet, hanem egységbe tudják tömöríten az embereket egy adott cél érdekében.
    5. Hívd meg Vágó Gábort a térre, akár nyilt vítára! Ha visszautasít gyáva, különben lássuk az érveit.
    ATV-s szereplése elég gyenge volt.
    6. Gábor mutasd meg magad, hogy megismerjen a tömeg! Ez fogja azt eredményezni, hogy a média is érdeklődni fog utánad.

    Isten őrizz, hogy osszam az észt, ez csak egy vélemény.

    Én a Kossuth térre megyek.

    VálaszTörlés
  4. Jó írás, fújjad csak a passzátszelet, én díjazom. De nem leszek ott.

    VálaszTörlés
  5. Sokan vagyunk, akik a Kossuth téren ott leszünk, de a várba nem megyünk. Minek, Semmi értelme nincs. Klassul megírtad. Az ellenzéki pártok szimpatizánsai, tagjai és sok civil pedig azokat a megmozdulásokat fogják megtalálni, amelyek helye a Nemzet Főtere.

    VálaszTörlés
  6. Vágó próbálkozik, de mintha magát más mércével mérné. Saját karrierjén kívül más nem nagyon érdekli. Számomra hiteltelen!

    VálaszTörlés
  7. Jó reggelt Gábor! Lehet, hogy nem fogsz annak örülni amit írni fogok, de ez a véleményem.
    Te is mi is eleinte arról híresültünk el igazán, hogy a DK politikáját támogatjuk. Ez rajtunk ragadt, mint Gyucsányon a "kabát ügy". Hallottad biztos elégszer, hogy a mostani tüntetők az elmúlt 25 éve akarják "kiönteni". Ezzel én se értek egyet, de fiatalok, de tapasztalatnok, de makacsok, de önfejűek, mint mi voltunk az ő korukban. Mi már többet tudunk tapasztalataink miatt. Hiába írják, hogy más hibájából jobb tanulni, mi is, ők is a sajátjukból akarnak és fognak is tanulni. Ellenkezni velük - szerinetem - nincs értelme. Te, ti, és mi már szinte a szemükben egyfajta "pártként" szerepelünk, amit nem szeretnének. Ezért kerülnek, mint ördög a tömjént. Én azt mondom, hogy beszélni, beszélni és beszélni kell velük! Csak a tettek tudják őket meggyőzni, az "azért se", az belőlük is ezt fogja kiváltani: "azért se!' Azt te is írod, hogy kell a tömeg, kell az összefogás, ebben az esetben is kell - szerintem - mi az okosabbak a megsértődést (már tapasztalataink alapján) nem engedhetjük meg, mert akkor mi is aprózzuk a "népet" - mindig írom szerintem. Én eddig is most is azt mondom, hogy türelem, türelem kell hozzájuk és a párbeszéd. Tudom ez nehezebb, mint a Kossuth téren összehozni sok-sok embert, mégis ezt az utat választanám, mert itt és most nem az út nehézségét kell, kéne nézni, hanem az eredményt, s a beszéd, párbeszéd, összefogás nélkül nem megy. Értem, hogy ők azok, akik ezt még most is elutasítják, mégis meg kell várni a percet, amikor rájönnek, hogy nem jó a döntésük, s leülnek tárgyalni, megbeszélni a dolgokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyakran hallani, hogy a fiatalok pontosan olyanok, mint amilyenek anno mi voltunk, legyünk velük türelmesek, próbáljuk rávezetni őket, hogy mi a helyes, mi a követendő példa.
      Ezzel kapcsolatos fenntartásaim a következők:
      1./ A mi lázadásaink sem voltak soha eredményesek és az eredménytelen akciózás nem több hőbörgésnél.
      2./A mai fiatalok jelentős része - a megismert közvélemény-kutatások eredményeit is figyelembe véve - akkor sem állnának be a demokratikus oldal mögé, ha azt a pártok jelentős ígéretekkel nyomatékosítanák.
      Akkor vajon kik is állnak a "rendszerváltó tüntetések" mögött? Kinek is áll érdekében a Fidesz megbuktatása? Honnan is érkezet VG! Az állandóan "különutas" LMP kinek a szekerét tolta?
      Nekünk, baloldaliaknak fontos az Orbán rezsim bukása, csak bennünket nem támogat a tüntető fiatalok jelentős része. A fiatalok zömében a Fideszt és a Jobbikot támogatják.
      3./Ti OGYM-esek nem gondoljátok, hogy kígyót melengettek a kebleteken. Ti, akik jórészt DK-támogatók vagytok, miért nem kérdezitek meg egyszer SZG-t, hogy ő valójában kit képvisel. Számomra mindig gyanús az-az "ellenálló", akivel egyáltalán nem foglalkozik a kormánypárti sajtó, aki még igazán soha sem mutatta meg magát, és aki állandóan azzal dicsekszik, hogy őt a tevékenysége miatt milyen méltánytalanságok érték.

      Azon kellene elgondolkodni, hogy a blogger sértődéssel telített "forradalmi hangja" érdemes-e arra, hogy az olvasása során oly sokan hasra essenek előtte.

      Törlés
    2. Ez azért elég nagy általánosítás, hogy "jórészt DK-támogatók vagytok".
      Például az EU-választás óta az OGYM-től többet láttam, mint amit a DK-tól elvárnék.

      Igenis foglalkozik vele a kormánypárt és minek rákérdezni arra, amire már többször is válaszolt? Ne legyél már HírTV riporter szinten. :)

      Törlés
  8. Rossz címet adtál az írásodnak. Ez nem a józan észről szól,még csak a minimumáról sem, ez az elégedetlen tömeg megosztásáról szól. Hogy ebben az adok-kapókban ki adta az elsőt és majdan ki adja azt vissza, az a lényeg szempontjából teljesen indifferens.
    A külső szemlélő számára az jön le, hogy a magyar megint nem tud összefogni, még most sem tud összefogni, amikor már a körmére ég a baj..

    VálaszTörlés
  9. Engem csak egy bosszant: Amikor a CIVIL /aki egyébként sose volt az/ Vágó Gábor mondja meg, ki a civil, és ki az, aki nemkívánatos személy a politika játszóterén.

    Amíg az ilyen "álcivilek" uralják a tömeghangulatot, EREDMÉNYE NEM LESZ A NÉPAKARATNAK! Addig Orbán vígan köpi a szotyolát a Nép fejére a Stadionjai díszpáholyából.

    De mondok más példát is: Az a Kész Zoltán, aki FÜGGETLENKÉNT indul a veszprámi időközi választáson, és akit a demokratikus pártok szinte együntetűen támogatnak, tegnapi utolsó mondatában Olgánál "elszólta magát":

    A kérdésre, hogy "Hová fog beülni, ha megnyeri a mandátumot"? - azt felelte, "Maradok független".

    Nekem csak egy kérdésem van ezek után: Mennyivel különb ez a "civil", mint volt Fodor Gábor? SEMMIVEL! Mert a Parlament a demokrácia szabályai szerint működik, ahol a Pártok hivatottak dönteni az ország sorsáról. Ezt mindenkinek tudomásul kéne vennie, aki politizálásra adja a fejét.

    EGY FECSKE NEM CSINÁL NYARAT, egy független képviselő kb annyit ér a Parlamentben, mint a fing a fürdőben.

    Mikor nő be végre a feje lágya a sok agyalágyult CIVILNEK?

    VálaszTörlés
  10. Milyen furcsa a helyzet? Nem a "demokratikus" pártok hitelüket vesztett vezetői, hanem a maroknyi OGYM fogalmazza meg az egymillió szavazónál nagyobb tömeget jelentő társadalmi réteg természetes jogát a valódi rendszerváltás kivívásáért folytatott küzdelemben való részvételhez. A vezető politikusok a szégyenlős, zavarodott szájkaratét leszámítva, bénán vártak és várnak a csodára, miközben az események eldübörögnek mellettük. A Józan ész Minimumához tartozna, a magukra hagyott szimpatizánsok megszólítása, tüntetésre hívása, azzal a megszorítással, hogy a fanok, a vezérhívő, kritikátlan rajongók kíméljenek. Az ő hátukon ugyanis visszalopakodik a már százszor elcseszett múlt, százegyedszer is

    VálaszTörlés
  11. Veszprémben is csak a kifogás megy az LMP részéről, holott Kész Zoltán mögé kellene beállnia nekik is. Hacsak nem Orbán szekerét akarják tolni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért csodálkozol az LMP-n? Schiffer régen Orbán ügyvédje volt.

      Törlés
    2. http://index.hu/belfold/2014/12/04/az_lmp_teljes_ellenzeki_osszefogast_akar_veszpremben/

      Igen. Csodálkozom, hogy ennek a puki-kavarásnak még bedől valaki.
      Biztos voltam benne, hogy találnak valami kifogást, de hogy még mosakodni is akarnak a saját hülyeségük miatt.
      Az év eleji összefogdosós kabaré miatt szidta az LMP a többi ellenzéki pártot, most meg pont ők akarnak ilyen bohózatot bemutatni. Nincs már újabb casting-ra idő.
      A Jobbik amúgy is identitás-zavarban lehet, hisz az őket támogató fiatalok Európa pártiak és szeretik a szabad internetet.

      Törlés
  12. Szép délutánt Mindenkinek!
    Van még 1 óra arra, hogy mindenki megtalálja a magának megfelelő demó helyszínt. Hiszem és tudom, hogy Gáborral az élen az O.GY.M. megállta a helyét az utóbbi 3 hónapban. Kaptunk, hideget, meleget,, könnyeket és "köpéseket" is. De kibírtuk ..... mert tudjuk nekünk lesz igazunk ott a Nemzet Főterén.
    Tehát 18 órakor a Kossuth Téren várunk mindenkit aki fel akarja emelni a hangját az elnyomás ellen.
    Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!
    Hajrá Ébredők akik a Kossut térre tartanak!

    VálaszTörlés
  13. Hoppácska. Törlődött a hozzászólásom. Magyarázat nélkül? Nagy komolyak vagytok :)

    VálaszTörlés