2014. november 11., kedd

Lassan minden a helyére kerül

Forradalom még nincs, de a láng nem aludt ki, köszönhetően az elmúlt hét eseményeinek: azoknak az embereknek, akik a nyilvánvaló mindenoldali ellenszélben beleálltak újabb tüntetések szervezésébe Budapesten és országszerte.




Rég tudjuk, hogy Orbán teljhatalmának kialakulásához kevés lett volna a Narancsok összes ereje, ahhoz bizony az ellenzék domináns erőinek alkalmatlansága is kellett, politikától a médiáig. Azt viszont nem tudom, hogy hol nagyobb a riadalom a mostani események után: a Fidesz, vagy a hivatalos ellenzék soraiban. Volt itt egy jó kis csendes alkurendszer, mindenki tette a dolgát, a Narancsok úgy csináltak, mintha tartanák magukat a játékszabályokhoz, az ellenzék meg úgy, mintha ellenzék lenne. Csakhát ez a hétvégi NAV-tüntetés most rendesen belepiszkított a politikai és médiaszínházba, annak tömege és radikalizmusa túlnőtt a politikai és médiaelitünk által tolerált mértéknél. Akik régóta olvasnak, tudják, hogy van némi tapasztalatom tömegbecslésben, és azt is, hogy soha nem lövök fölé, inkább alá: nem kaptak rajta még egyszer sem hamisításon. A NAV tüntetést a saját módszertanommal megszámoltam kétszer is, mindkétszer minimum 15 ezer fő jött ki, mondom: minimum. Először beálltam az Andrássy út 10-hez, mielőtt a Tömeg odaért volna, és szépen megvártam, míg az egész menet elvonul mellettem. Néztem az átlagos ember-sűrűséget aztán beszoroztam a vonulás teljes hosszúságával, csókolom, inkább 20 ezer felé tendált, de becsüljünk csak lefelé, abból nem lehet baj. Aztán kerülőúton szaladás a József Nádorra, beálltam a Nádor meg József Attila kereszteződésébe és mikor a tömeg vége is beért a Térre, újraszámoltam. Az már megint 20 ezer felé tendált, de a 15 ezres alábecslés ismét csak hitelességi okokból biztos, hogy helytálló.


Namost ehhez képest az "ellenzéki" média két zászlóshajóján - Index, ATV - nézhettem a 10 ezres maximum létszámról szóló híradásokat, aztán inkább nézte a rossebb. Egy ideje már elég belepislantanom, hogy világos legyen: mindkettőt éppoly szigorúan a tulajdonosi érdekek szerint szerkesztik, mint a HírTV-t, vagy a Magyar Nemzetet. Az Index újságírói liberális médiát játszanak, csakhát a tulajdonosok éppoly nettó Fidesznyikek, mint a vállaltan Narancsbirodalmi hírszócsöveké: innentől szerepük még undorítóbb, adnak egy kis hitelességet azoknak, akiktől inkább rohanva kéne elhatárolódniuk. Biztos jól megfizetik ezért Őket, egészségükre,  bértollnokokra mindig szükség van, mint Michael Corleone mondta ugyanezt a Jó Bírókra a Keresztapában. Az ATV meg már láthatóan a Hitgyülit vezető Németh család aktuális politikai alkuinak játszótere, addig egyensúlyoz, amíg a produkciót végül már nem nézi majd senki, mint az a folyamatosan fogyó nézőlétszámból már le is jön. A helyzet az, hogy a 100 ezres Erzsébet hídi menettől mindenki beszart, oldaltól, meg pozíciótól függetlenül. Látható volt, ahogy a kezdeti lelkesedés után a tömeg radikalizálódását érzékelő "ellenzék" éppúgy megpróbálta visszatuszkolni a fedőt az éppen robbanni készülő fortyogó üstre, mint a Narancsok. Nanehogymá a Tömeg vigye itten a puskát kéremszépen, jól jön egy kis balhé Orbánnal szemben, mert lehet annak birtokában jobb pozíciójú háttéralkukat kötni, de azért túlzásba se essünk, a jó kis megélhetési rendszert nem kéne azért fölrúgni.


Az Ébredő Népnek gyorsan be kellett dobni egy kis altatót, mert ha itt túl sokan üvöltik már az Orbántakarodjot, meg a Fideszmaffiát, akkor a végén még tényleg eltakarodik, aztán akkor a klassz kis keresztmutyik is hatályukat vesztik, oda a megélhetés. A pénteki "örömtüntetés" ilyen lezáró, elhallgattató aktus akart lenni, csakúgy, mint az összes többi demonstráció felcimkézése és agyonhallgatása. Csakhát a radikalizálódó Nép nem hagyta magát visszatuszkolni a kussba, az "örömtüntetést" nagyjából bojkottálta, míg a NAV-tüntetésre ismét igen erős részvétellel reagált. Nagy itt most a pánik, mennek a szokásos trükközések, a valós részvételi adatok durva alábecslése, a tematika elhazudása, más tüntetések elhallgatása, csakhát ez most már nem fog sikerülni Srácok. Ugyanis akik valóban ott vannak, azokat nehéz lesz már félrevezetni: egy hatalmas tömeg, az bizony hatalmas, az Orbántakarodj, az nem netadó, a Kossuth tér meg egyre inkább létezik, bármennyire is rettegtek ettől, mindenoldali Narancsfiak. Elvesztettétek a kontrollt az események fölött, minden keverés-kavarásotok ellenére jövő hétfőn este hatkor megérkezik a Nép a Parlament elé, lehet beszarni. Mindent megtettetek, hogy távoltartsátok, mert pontosan tudjátok: semmiféle agresszív cselekedet nem kell ahhoz, hogy a világsajtó megértse: mit jelent egy Tömeg, ami megtölti a Kossuth teret. De azért segítek: az azt jelenti, hogy az Orbán Rezsim legitimitását a Nép már megkérdőjelezi, és ez pedig bátorítás mindazoknak, akik Orbánnal szemben már előrántanák végre a Jolly Jokereket, de ehhez látniuk kell a Népakaratot. Jövő hétfőn, november 17-én este 6-kor, a Kossuth téren pedig látni fogják. Hát csak remegjetek, szorgos műellenzéki politikai és médiamunkások, mert az Orbán Rezsim eltakarítása nem fog megállni annak látható határainál. Minden és mindenki a helyére kerül.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!



24 megjegyzés:

  1. Igen, Gábor, tökéletes írás újból. Xarjanak be és vigyünk magunkkal seprüt, hogy azzal takarítsuk el őket!!!

    VálaszTörlés
  2. Jó reggelt Gábor! Jó reggelt Ébredők!
    Köszönjük ezt a blogot. Minden amit leírtál fedi a valóságot. Most már nemcsak a Fővárosban,, hanem a többi vidéki városokban, falvakban is ébredeznek és csatlakoznak. Alakul az engedetlenségi tüntetések sora.
    November 17-én lehet a végítélet napja a mostani kormánynak. A jövő évi költségvetés ismerete végre helyére teszi az embereket mit is várhatnak még.........
    Hajrá Magyarok! Hajrá Köztársaság!
    Hajrá OGYM !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elég volt az elégedetlenségből...én ELÉGEDETT SZERETNÉK LENNI! És ezért is leszek ott 17-én. Azért, hogy változtassak/változtassunk EGYÜTT, AZOKKAL egyetértésben, AKIK szeretnének egy ÉLHETŐ, DEMOKRATIKUS, ELFOGADÓ, MAGYARORSZÁGON ÉLNI! És nem pedig éhenhalni. HAJRÁ MAGYAROK!

      Törlés
  3. Igen.Elérkezett az az ídő,mikor már a NÉP vette át az írányítást a saját sorsuk fellett.Ez a bízonyítéka annak amit Gábor most leírt a blogjába.Tudom és híszem megídult egy olyan folyamat kezdete amit már nem lehet és nem szabad megállítani.A következő napokban a MAGYAR NÉP átveszi az írányítást,méghozzá oly modon,hogy november 17.-én kijön a Kossuth Lajos Tére is dönt a fasiszta,diktatorikus Orbán rezsim ellen.Talán ez lesz az útolsó döfés az Orbán rezsim elzavarásának.

    VálaszTörlés
  4. " A mór " teszi a kötelességét!Most,már tudja a FInESZes fijjjug korrupt,szalamandrafajta,rablóbandája,és a médea is!Agyon hallgatni lehet,de a NÉP erősebb!
    Mint tudjuk ,mind az irodalomban,mind a történelemben vannak nem várt fordulatok!
    A " MÓR " marad,teszi a dolgát tovább,s maldan tudja hogy MIKOR ,hova mehet!

    VálaszTörlés
  5. Adja Isten, hogy pozitív legyen a mérleg és új választásokat írjanak ki...

    De előbb ezt a választási törvényt meg kell semmisíteni és visszaállítani a régit .... annyi különbséggel, hogy ki kell alakítani a valós választókörzeti határokat annak érdekében, hogy egyenlő esélyekkel indulhassanak a jelöltek és a képviselők számát a jelenlegi szerint módosítva egy ideiglenes nemzetgyűlés által...valamint az Alaptörvény helyett visszaállítani az eredeti Magyar Alkotmányt, amely közmegegyezéssel lett elfogadva a rendszerváltozáskor...

    VálaszTörlés
  6. Remélem, hogy a magas hőfokú fortyogás ledobja azt a bizonyos tetőt, ami eddig megakadályozta az országnevű üstben fortyogó igazságérzet kiszabadulását!
    Hajrá!

    VálaszTörlés
  7. Hogy került a fedő a lábosra:

    http://youtu.be/u2VHMrpsNDM

    VálaszTörlés
  8. Kedves Gábor.
    Felemelő érzés volt vasárnap este a NAV-tól a Kossuth térig ott lenni.
    Hétfőn folytatás akit csak lehet mozgósítok!!!
    Ahogy a téren kértem most is kérem a nyavajgòkat.: ITT AZ IDŐ CSELEKEDNI ÉS NEM OTTHON SIRÁNKOZNI!!!!
    MUTASSUK MEG EZEKNEK HOL A HELYÜK, MERT NEM MINKET KÉPVISELNEK!!!!

    Üdvözlettel.: Vágó József.

    VálaszTörlés
  9. Aki devizahitelesként (értsd : nem tudott végtörleszteni) a fideszre szavazott, azt jól megvezették...
    Hány választás előtti blöfföt tud még a fidesz túlélni?

    VálaszTörlés
  10. Kedves Gábor,
    írhatnám azt, hogy minden pontben igazad van, de valahogy nem tudom tiszta szívvel megtenni.
    Mert tényleg igazad van, de újabban valahogy úgy érzem, hogy muszájbelerúgnod valaki(k)be minden írásodban. Azokon kívül, akik ellen ténylegesen harcolsz.
    Töketlen az ellenzék - ez igaz. Hemzsegnek a megélhetési politikusok - ez is igaz. ha távol is vannak a húsos bödöntől, azért a kutyánk odavetett maradék még mindig szépen hoz nekik a konyhára, tehát jogos, hogy nem állnak teljes mellszélességgel a tüntetők mellé - tehát ebben is igazad van.
    De az nem tetszik, hogy belerúgsz azokba, akik a lehetőségeikhez képest igenis tesznek valamit ezek ellen az ámokfutók ellen. ( Gulyás, TV)
    Volt egy fickó 2002-ben, aki elvesztette a játékszerét, mert a "polgárok" nem szavaztak neki újabb 4 évet. Ezért úgy döntött, hogy megossza őket. Ügyes volt, most is szívjuk.
    Én nem szeretem az ilyen megosztósdit. Pedig most te azt csinálod: Te jól demonstrálsz, a ti mozgalmatok tiszta, Te jól látod a háttérben zajló dolgokat, ti okosan tüntettek stb.
    Mindez igaz. DE. Ha földbe döngölöd a hasonlóan gondolkodókat, ha lemondasz egy szikrányi segítségről is, akkor nemhogy növeled, inkább csökkented követőid számát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem csak és kizárólag a valóság érdekel, más nem. És a tények ismét azt mutatják, hogy mind a Gulyásék, mind az ATV kérdésében igazam van. Nem várom el senkitől, hogy kövessen, a magam útját járom, és nem kötök semilyen alkut semilyen fidesznyikkel sem a háttérben, sem az előtérben. Aki pedig igen, az nem hasonlóan gondolkodó, ez ugyanis fogalmilag kizárt :)

      Törlés
    2. Ahogyan az ATV megemlítette, hogy "valami sátorral már pár hete tüntetgetnek a Kossuth téren, az önmagáért beszél".
      Ha megjelenne egy párt, ami a közpénzek minden nemű mozgását publikussá tenné online, akkor lennének meglepetések...
      Van az a gazdasági érdek, ahol a szemben álló politikai ellenfelek egy asztalnál ülnek. Ezért lett tele a töke sokaknak a narancs és a szegfű miatt is.

      Törlés
  11. Történelmi időket élünk. Ami nem sűrün alakul ki, csak ha a Népakarat kikényszeríti. Itt az idő a cselekvésre! ORBÁN TOTHADT REZSIMJÉNEK ELTAKARÍTÁSÁRA.

    Ahogy érzékelem, a Nép már készen áll. Csak a baloldali pártpk beszariságán múlt eddig, hogy még mindig ORBANISZTÁNBAN élünk, és a GÁLYA van felül.

    Pedig már Petőfi megmondta:
    "Habár felül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr!"
    Eljött az idő a végső leszámolásra! Enny bűn nem maradhat megtorlatlanul, ennyi ember nem bünhődhet egy maroknyi senkiházi miatt!
    Már látszik a fény az alagút végén: A Demokrácia, a Köztársaság, a Jogállam visszaállításának a lehetősége! Ha most veszni hagyjuk a lehetőséget, lehet, hogy örökre a nyakunkon maradnak ezek az élősködő, csak a maguk irányába részrehajló törvényeket megszavazó droidok és főnökeik, akik még a patkánynál is undorítóbb módon szereznek meg maguknak mindent.
    A Netadó volt a kezdet, amitől a parázs lángralobbant. A NAV-botrány csak szította a lángot. De ha minden kárvallott egységesen síkra lép igazságáért, az egész korrupt kormány maffiástól eltakarodhat a büdös francba, mert a Népet nem lehet sem megállítani, sem leváltani!

    De ehhez kell az EGYSÉG! Az sem baj, ha ebben már ott lesznek a megnyomorítottak tömegei mellett a PÁRTOK IS. Demokráciában ugyanis nincs lehetőség az utcáról megdönteni a kormányt. Az POLGÁRHÁBORÚ, amit józan ember nem kívánhat. Ha meg DEMOKRÁCIÁT AKARUNK, meg kell találni a megfelelő formát a megvalósításhoz, ja és a megfelelő pártot a harc mwegvívásához.

    Erre a jelenlegi kínálatból csak egyetlen párt alkalmas: A Demokratikus Koalíció.
    És egyetlen Ember: Gyurcsány Ferenc.

    Lehet fanyalogni, lehet kirekesztősdit játszani, csak egyet nem lehet: Nem észrevanni azt az erőt, amely a sok hiba ellenére ebben a pártban jelen van. És lehet Gyurcsány a közvéleménykutatrók szerint a legelutasítottabb politikus, de az igaz: Orbént legyőzni rajta kívül még senkinek nem sikerült!

    Adjuk meg magunknak, a DK-nak és Gyurcsánynak az esélyt Orbán elzavarására! Ezt kívánja a Nép érdeke, ezt a Haza fennmaradásának érdeke, és ezt az európai gondolkodás, a hovatartozás akarása, a szövetségeseink akarata egységesen.

    Ebben a történelmi helyzetben csak egy kérdésre kell megadni a választ:

    "Rabok leegyünk, vagy szabadok? Ez a kérdés, válasszatok!"

    A magam részéről a szabadságot választom. És Ti?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért írom ide a véleményemet mert a DK. és Gyurcsány F. ennyire direkt óhajtását elhamarkodottnak ezért károsnak tartom.
      De nem ez a lényeg hanem az, hogy 17.-től még nagyon sokáig, egyre növekvő létszámmal és folyamatosan kell az utcán tartózkodni ahhoz, hogy esélye legyen egy BÉKÉS változtatásnak.
      Pontosan érthető, valós sérelmekről szóló jelszavak és hiteles szónokok kellenek.
      Fel kell tudni mutatni a győzelem esélyét és éreztetni kell az erőszak szervezetek állományával, hogy kiket kell védeniük, kik állnak a demokratikus jogok és kik a kifacsart és visszaélés szerűen alkalmazott jog talaján.
      Transzparenseken érdemes megnevezni a hamis NER-t kiszolgáló hazugog nevét, akik felelősségre vonásra és valós vagyonosodási vizsgálatra számíthatnak.
      Nem lesz rövid és könnyű menet, de most látszik esély.
      Csak el ne szúrja valami kalandor vagy ami még rosszabb de lehetséges egy PROVOKÁTOR társaság.

      Törlés
    2. Rózsát csak a türelem teremt!
      Folyamatosan dolgozni - építkezni - kell és ki kell várni a megfelelő pillanatot.
      Ez a pillanat még nem jött el!

      Törlés
  12. A civil szerveződések ideje eljött!Mindenki a fedélzetre!!

    VálaszTörlés
  13. Döntsük el,hogy aláírást kezdeményezünk a 2010-es választási törvény visszaállitására a régi körzetek visszaállítása mellett.
    Ahogy megnyerte a választást,úgy veszítse is el azt Most már elég aktivista van az aláírásgyü
    jtéséhez.
    Hajrá Köztársaság.

    VálaszTörlés
  14. Nemóvatos. Veled értek egyet. Ez nem volna szerencsés. Ha sikerül Orbán hatalmát demokratikus úton megdönteni, szerintem ideiglenes, szakértő kormány kell. A baloldali pártok nincsenek felkészülve a kormányzásra. Még nem. Ezt maga Gy.F. mondta. Ami az utolsó sorodat illeti, az ugyanattól való félelem bennem is megtalálható.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És szerinted GyF. kormánya lenne a szakértő kormány?! Nofene!

      Törlés
  15. HAJRÁ!!!!!!!!! Tökéletes írás! Én ott leszek.

    VálaszTörlés
  16. Azt a pillanatot várom, amikor a különböző okokból szervezett tiltakozások találkoznak egy helyen és időben! Remélem hamarosan.

    VálaszTörlés
  17. Országos szavazások.


    Mivel az Alaptörvény szinte lehetetlenné teszi a népszavazást, így minden országos szavazást népszavazásként kell felfogni, mivel minden esetben népképviselőt választunk meg.
    Tehát hagyni kell a választási törvényt érvényesülni, csak egy kicsit igazítani kell rajta, hogy valójában kiderüljön, hogy a NÉP kit bíz meg a képviseletével.
    Marad a 199 parlamenti képviselő és marad, hogy a pártok indíthatnak jelölteket.
    A pártoknak országos szinten 20000 ajánlót kell összegyűjteni, hogy felkerüljön a párt a listára. Rendelkezésre áll 1 hónap, majd a Választási Bizottságoknak megyénként leadják, akik azokat az ajánlásokat ellenőrzik megyei vonatkozásban. Több jelöltet is jelölhet az egyén, de egy konkrét pártra csak egyszer írhat ajánlásként alá. Amennyiben ezt megszegi, akkor azon a választáson kitiltja saját magát a választói névjegyzékből, erről a tényről a megyei VB értesítést küld az illetőnek. Fellebbezés esetén megvizsgálják még egyszer az aláírásokat (írás szakértő bevonásával) és vagy a személy, vagy a Párt kerül le a választási listáról.
    A megyei VB-ok megküldik az ajánlások számát pártokként az OVB-nek, ahol csak összesítik, hogy a szükséges aláírást a megyei VB-ok visszajelezték, azok érvényességét.
    Az ajánlásokkal kapcsolatos felszólamlások az OVB-nél lehetséges, akik első fokon eljárnak ( a megyei VB-ket bevonva) és határoznak. További reklamáció eldöntése, már a Bíróságok feladatkörébe tartozik jogerősen.

    A szavazás során minden választásra jogosult személy szavazhat a lakhelye szerint arra a pártra, aki neki szimpatikus országosan és megyei listák alapján a konkrét személyre.
    Az országosra leadott érvényes szavazatok összességét, (független, hogy melyik pártra adták le), egy egységnek kell tekinteni és azt elosztani a 93 képviselői hellyel. A kijött eredmény alapján a pártra adott szavazatokat kell osztani ezzel a számmal és a listáról annyi személy kap képviselői helyet, ahányszor egészszámként meg van benne.
    A maradékokat csökkenő sorrendbe kell állítani és ahány képviselővel kevesebb jött össze a pártlistákról mint 93, na azokat kapják ebben a sorrendben pluszba a pártok.

    A listára jogerősen felkerült pártok indíthatnak listán jelölteket.
    Minden országos pártlistát vezető 1-5 személy köteles a képviselői mandátumát átvenni és azt a ciklus alatt megtartani. Elhalálozás esetén a listán következő személyre szál át ez a kötelesség. Az olyan esetben, ha egy pártlistán induló első 5 személye elhalálozik, akkor új választást kell kiírni 30 napon belül a Köztársasági Elnöknek.
    A Parlament választási időszakban új törvényt nem alkothat végérvényesen, azt a következő Parlamentnek megalakulásától, egy hónapon belül érvényesíteni, vagy eltörölni kötelessége.

    Számokkal illusztrálva:

    Választásra jogosultak szám: 8 200 000 fő.
    Az országos pártlistákra érvényes leadott szavazat: 8 150 000 fő.
    Egy képviselői helyre szükséges szavazat: 8150000/93=87634
    - A Fidesz kapott 2150000 érvényes szavazatot, így 2150000/87634=24 maradvány 46734
    - A KDNP kapott 262902 érvényes szavazatot, így 262902/87634=3 maradvány 0
    - Stb.

    VálaszTörlés
  18. zolema 114. Nem lehet egy olyan pártot csinálni, hogy CIVIL párt? és ebben a többi párt nem vehetne részt????

    VálaszTörlés