2014. szeptember 22., hétfő

Falus Ferenc a Kossuth téri Erődünkben

Tegnap reggel Falus főpolgármester-jelölt meglátogatta a Kossuth téri Demokrácia Erődünket, beült a sátrunkba és beszélgetett az ott ügyeletben lévő önkénteseinkkel. Szép gesztus, más körülmények között viszonoznánk is, de most a tét túl nagy ahhoz, hogy megtehessük.




Nyilván erős összefüggés van a látogatás időzítése és szombati Seregszemlénk (videó itt) Bokros Lajos főpolgármester-jelölt általános támogatására felszólító határozata között, de a gesztus akkoris szép, és emberi. Ilyen tekintetben Falus Ferenccel eddig sem volt problémánk: emberként, egészségügyi vezetőként respektáljuk, de a hely és az idő rossz ahhoz, hogy főpolgármester-jelöltként támogatni tudjuk. A mai magyar politika leginkább bozótgyilokra, vagy méginkább aréna közepén zajló közelharcra hajaz, ahhoz meg gladiátor kell, nem íjász, ez van. Másképp mondva: homo politicus, vagy political animal, magyarítva: vérbeli politikus, és Falus nem az. Sokminden megtanulható a politikacsinálás során, kiváló szakértők tudják retorikára, imázsra, miegymásra kiokítani az embert, de a születéskor bizony eldől mindenki habitusa, ami már mesterségesen nem befolyásolható. És Falus inkább joviális, míg Bokros inkább bozótharcos típus, utóbbi esetében a nomen est omen is bejátszik, ha már idegennyelvülünk.


Van azért még pár aspektusa ennek a hirtelen jött látogatásnak. Nem valószínű, hogyha a sarki zöldséges azt mondja: Bokrost tessenek mindahányan támogatni, akkor ott is hirtelen megjelenne Falus Ferenc. Úgyhogy valszeg van némi súlya annak, ha nem a boltos, hanem az Ország Gyűlése Mozgalom mond valamit, merthát a látogatás tényében testet öltött nettó Valóság ezt mutatja. Karácsony Gergellyel és Juhász Péterrel voltak egyébként a Kossuth téren, DK-s politikust nem láttunk a környéken sem, lehet hogy mások is gondolkodóba estek főpolgármester-jelöltek ügyében. Legalábbis remélem. Az meg persze a szokásos tragikomikus szitu volt, ahogy a sok tévékamera úgy manőverezett, hogy még véletlenül se tűnhessenek föl, de még vágóképként se a Mozgalmunk sátrai. Ha valaki úgy gondolja, hogy puszta üldözési mánia részünkről arról beszélni, hogy az ellenzék politikai-média elitje ukázba kapta agyonhallgatásunkat, annak mondom: elég lett volna látniuk azt a kínos manőverezést, ami a Kossuth téren a kameramannok részéről történt. 


Józan paraszti ésszel persze nyilvánvaló, hogyha én mondjuk egy tévés vagyok, aki először megy ki a Kossuth térre, akkor rácsodálkozom, hogy ottan ilyen tüntetős dolgok vannak sátrastul, legalábbis elég szokatlan az ilyesmi Narania Földjén, hogy mindenképp forgassak erről nemkicsit. De nem, még véletlenül sem, ez meg aztán annyit jelent, hogy pontosan tudták, hogy ott vagyunk, és utasításuk volt a nemészrevételünkre. Hja kérem, kiderülnek ám a dolgok előbb-utóbb és mindig, és tegnap több szempontból is épp megtörtént a megvilágosodás. Mostanra ez persze kevéssé érdekes, nemrég beüzemelt Hírhálózatunk már napi 18 ezer embert ér el, és ha valaki amúgyis rápislant a netre, akkor igen sokfelé találkozhat Mozgalmunkkal, mondhatni: elkerülhetetlenül. Aztán van itt még egy dolog. Filózok egy ideje azon, hogy vajon hogyan is sikerült épp Falus Ferencet megtenni hárompárti főpolgármester-jelöltnek. Az nagyjából megerősítetten közismert, hogy Szigetvári ötlete volt az Együtt-PM részéről, és a többiek rábólintottak. De vajon Szigetvárinak honnan jött ez a lúzerség, aki azért csinált már egykét országgyűlési kampányt, és bár változó eredményességgel, de csak van ilyen irányú tudás a fejében.


Aztán az előbb rájöttem: pont azért, mert országgyűlési választási tapasztalata van, önkormányzati meg nincs. A két választás logikája, lélektana ugyanis erősen eltér. Csécsei Béla polgármester állandó kampányfőnökeként vezettem a Nyolckerben 3 országgyűlési és 3 önkormányzati kampányt. Utóbbiakon mindig két és félszer annyi szavazatot szereztünk, mint előbbieken, ezért is maradhatott Csécsei még akkor is polgármester, mikor már pártunk, az SZDSZ szinte mérhetetlen mélységbe süllyedt. Az önkormányzatin, azon belül is a polgármester-választáson ugyanis személyt kampányolunk, míg a parlamentin pártot. Személyt kampányolni pedig művészet, míg pártot inkább csak jól összerakott, körző-vonalzós iparosmunka. És Szigetvári csak az utóbbit ismeri: térkép, választókörzet, közvéleménykutatás pártokra, exceltábla és sok pici zászlócska szavazókörökkel. És azt gondolta, hogy mindegy kit jelöl a hárompárti koalíció, mert a személy nem számít, csak a párt, és majd szépen bejön mindaz a szavazat, ami az országgyűlésin megérkezett. És Bokrossal még csak nem is számolt, merthát pártja, a MoMa ugyebár még csak elindulni sem tudott az EP választáson.


Hát innen jött ez az egész dráma, ami miatt szegény Falus épp irtóztató, és meg nem érdemelt pofon felé halad: Szigetvári nem érti az önkormányzati választások lélektanát, és ugyanazzal a konok magabiztossággal viszi a falnak Falust, mint korábban Bajnait. Úgyhogy most akkor csaxólok: polgármester-választáson - és a főpolgármester-választás is ez a kategória - a személy az elsődleges. Ha a minimum 50 milliónyi főpolgármesteri kampányra szánt lóvéból csak egyet egy közvéleménykutatásra költöttek volna, ahol megkérdezik a budapestieket 5 különböző névről, akkor nem most kéne pipázó pontyként kifelé szemlélődni a kiszáradó tóból. Választáson nem árt figyelembe venni a szavazók saját véleményét is, nemdebár, mielőtt elkezdjük lecseszni Őket, hogy nem elég fegyelmezettek. Ez a fajta magatartás, hogy páran egy hátsó szobában összedugják a buksijukat és ráböknek a kampányolandó jelöltre, ez már áprilisban is politikai öngyilkosságba hajszolta az ellenzéket. Nem a budapestiek a hülyék, ha értitek, mire gondolok, Srácok. Ja, egyébként meg saját, ilyen irányú tapasztalatom alapján mondom: egy nap alatt át lehet állítani a kampánygépezetet egy másik személyre, ha az eleve közismert és közelismert. És legalább nem dobtok ki az ablakon pártucat-millió forintot fölöslegesen. Na, ébresztő, tessenek akkor végre személyre kampányolni kezdeni, és már mehet is Bokros a címlapokra. Köszi.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!



46 megjegyzés:

  1. Bokros győzelme a MoMa erősödésével járna. Gyanítom, hogy nem érdeke egyik ellenzéki pártnak sem egy fejlődőképes konkurens. Pozitívan csalódnék, ha bekövetkezne az a csoda, hogy csak a főváros érdeke számít. Na, jobb, ha kialszom magam, mert kezdek félrebeszélni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig most pártérdek is egyben csak Bokros jelölése...

      Törlés
    2. több dolgok vannak földön és egen.....persze hogy érdekek húzódnak a háttérben. Megy a harc a "baloldali" pártok között továbbra is. Ez az összefogósdi csak maszlag. Kár hogy nem látják ezt a cumit még egyszer nem vesszük be.
      Úgy látszik vezéreink semmit sem változtak Mohács óta. Az ország kivérzik, de ők még mindig csak a saját kis pecsenyéjüket sütögetik.

      Törlés
    3. Ha a lé(t) a tét, az más. (Bokros, Bajnai, Gyurcsány ismert kivételek. És ki még?)

      Törlés
  2. Én már kétszer is megírtam a véleményem!Nem tudom hová lettek?

    VálaszTörlés
  3. Én személy szerint a XIII.ker.polgármestert jelöltem volna főpolgármesternek !Van Önkormányzati tapasztalata és nagyon sok jót csinált a XIII.KERÜLETBEN! Nem is értem az MSZP-ét, miért nem jelölte?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez igy igaz, ezért is ragaszkodunk hozzá:)Szeretném ha továbbra is maradna a XIII. ker. élén.

      Törlés
  4. Szerintem mindegy, hogy Bokros vagy Falus ez a meccs már el van vesztve4 NE LEGYEN IGAZAM!!!

    VálaszTörlés
  5. Mi van? Itt van Bermuda háromszög? Sorra tünnek el az írásaim!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bittos rossz gombokat nyomogatsz:O)))

      Törlés
    2. Küldés előtt másoljátok le, mert elsőre nem mindig megy át.

      Törlés
  6. Jó reggelt Gábor! Én nem értek egyikféle kampányhoz se, én csak az áprilist csináltam végig kis hangyaként. Aztán jött a nagy füles, s mintha ökör lettem volna, s nem hangya, akkora volt, tán még csattant is, mint tudjuk a szinte teljes vereség miatt. Akkor azt hittem, hogy majd mi megváltjuk a világot. S kiderült, hogy semmit nem váltunk meg, sőt kb. 40 %-nyi ember otthon jót röhögött a markában, Orbánékról már nem is beszélve. Most is elég sokat - finoman szólva is - hezitáltak. Próbálják a támogatósdit csinálni, de nem jól. Persze én nem értek hozzá, de ezt látom:( Amíg itt mindenki a pártját akarja előtérbe helyezni, addig itt megint akkora "ruhára" számíthatunk, hogy többen fogunk beleférni, mint gondolnánk. Egyedül Magyar Györgytől hallottam azt, hogy ha úgy látja visszalép valaki javára a kampány végén, a szavazás előtt. Pedig szerintem neki is elég nagy támogatottsága van a nem pártok területén. Itt most nem pártnak, pártoknak kéne győzni, hanem egy Embernek, egy hozzáértő, kemény embernek. Hogy Bokros érti az biztos, hisz az országot is kihúzta már a kakiból, de rajtunk kívül is sok-sok országot mentett már meg a csődtől, igaz - nem símogatással, ígérgetésekkel. Szóval most is ezt kéne tenni. Megfogni Bp. haját és húzni erőteljesen kifelé a sűrű mocsokból. Ha most ezt elbaltázzák, akkor nézhetünk ki a fejünkből, hogy hogyan fogjuk át- és túl élni azt a nem rövid időt, míg Orbanisztán Urát tolják és segítik a koncért sorbanálló hívői. Mert akkor ez lesz., s akkor folytatja Orbán tovább a megkezdett játékát velünk, míg mi leszünk, s ő pedig egy üres ország királya lesz. Azért üres, mert egyesek és kettesek belepusztulnak, a 3-ok és 4-esek pedig már az országban sem lesznek. Talán hosszút írtam, de így látom, s nincsnek jó érzéseim okt. 12-ét illetően....

    VálaszTörlés
  7. Akinek egy kicsit is rálátása van a választásokra az tudja,hogy egy főpolgármester csak az lehet akinek közígazgatási és közgazgasági maximális tapasztalata van elméletben és gyakorlatban is. Nos minden főpolgármester jelölt közül CSAK Bokros Lajosnak van meg ez,de nagyon.Még nem késő kedves demokratikus ellenzéki pártok,hogy változtasatok és Bokros Lajosra írányítsátok a Fővárosi emberek fígyelmét.Ha így tesztek akor Bokros Lajos tuti befutó lesz és a következő 4 év a Főváros felvírágoztatása lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 5 éves ciklusra választanak polgármestert és képviselőket!

      Törlés
  8. Azért takarnak ki mindig bmeg mert Te ebből a játékból már kiszálltál. Nagy mellénnyel előrerohanva menekülést győzelemnek színlelve a partvonalról kibicként ugatsz bele abba a csalánba, amibe Te a Tiedet nem lógattad bele. Ház ezért..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a mélyelemzést, a valóság alapos megismerésének szándéka lengi át, mint az összes többi ostobaságodét :D

      Törlés
    2. Nopersze. :)

      Törlés
    3. sverde! "Verdefényed" megfakulta miatt egy költői kérdés: Mi vagy te? EMBER?

      Törlés
    4. Csak vitára ingerelsz! Tudom..persze.. információ hiányos vagyok, meg nem is értem a kis csipkelődéseidet... de azt sem értem, hol is az a partvonal? Meg ki lógat hova, mit:O)))
      Én mint kezdő azt látom, hogy itt valaki beszállt és nem kiszállt. Ja, hogy más formában? Igen. Épp ideje volt, hogy valaki megtegye. Te is megtehetted volna és most te állhatnál a téren kitakarva:)) Hm?

      Törlés
    5. Asta! Eljön majd a Te időd is. Jussak majd eszedbe.. ;)

      Törlés
  9. Pénzügyi problémára pénzügyes kell. A hitelekkel sem lett volna ekkora katyvasz, ha nem a szomszédra, rokonra hallgatnak, no persze a 2 hónap alatt képződött pénzügyesek kellettek habnak a tortára.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Sajnos itt már nem csak pénzügyi probléma van! Az én meglátásom az, hogy még nagyon sokan emlékeznek, főleg a kismamák (!) akiknek a gyes-e "adómentes" volt!...mindaddig, amíg az le nem járt (év közben) mert amikor visszament dolgozni, az abban az adóévben kapott gyes után (mert össze kellett vonni és nem lehetett kivenni az adóját a számított adóból, meg kellett fizetni az adót)! Nagyon érzékenyen érintette őket, különösen azokat akik egyedül nevelték a gyermeküket! És ez sajna a Fidesz idejében is megmaradt! Ja és a jövedelemfüggő családtámogatási ellátások! A lecsúszó középosztályt vastagon érintette....nekik már csak "félpénz" vagy semmi nem járt... A gazdagokat meg sem érintette, nekik volt miből élni! Nincs kétségem affelől, hogy jót akart, de a nyomott bérekkel fizetett tömegnek ez akkor is nagy érvágás volt! Szerintem nem véletlenül nem erősödik a pártja! Ha annyira esélyes lenne, miért nem erősödik a pártja??? Ő is csak a legszegényebbeken keresztül akarta a "világmegváltást"! A vállalkozások meg sorra csalták ki a bevételeiket az adózások alól! Hiszen lehetetlen akkora ellenőr-apparátust fenntartani, hogy mindenkit elérjen.
      Nem lenne itt semmi probléma, ha az emberek rendesen meg lennének fizetve, működne a piac, nem kellene a vállalkozásoknak trükközniük, mert lenne rendesen munkájuk... De azt hiszem, ez már meghaladja Magyarország képességeit.... tudniillik az, hogy a gazdasági mechanizmusokat mivel lehet életben tartani korrupció nélkül.... mert ez az ami rengeteg pénzt emészt fel, vesz el onnan, ahol stratégiailag szükség lenne rá. Csak a hatalom, pénz, vadlkapitalizmus forog fenn. És szerintem Bokrosnak eléggé neoliberális nézetei vannak...tudjuk, hogy sikerre vitte máshol is a gazdaságot, de senki meg nem kérdezte...Milyen áron? Kiknek a bőrére?

      Törlés
    3. Idehaza akkor is csalnának, ha rendesen meg lennének fizetve.
      A gazdagabb vállalkozók sem érzik úgy, hogy eleget kapnak...
      De a témánál maradva, mégis kit választana ön polgármesternek?
      Az, hogy Bokrost ne, eléggé gyér érv...

      Törlés
    4. Katalin! Tisztelettel olvasom sorait. A tényszerűség megkívánja: akkor szükség volt a "csomagra"! Ennek ára, lefedte a gazdagot, szegényt egyaránt. Persze, akiknek vastag volt a bukszája, nagyon nem dobott hátast. AZ ÁRA: 200 milliárd volt. Viktorunk több adót vetett ki és vett el (pl.:törvénytelenül is a nyugdíj megtakarítást: 4200 milliárd), de nem megmentésre kellett, hanem a klientúrájának kielégítésére. Tisztelettel: Attila

      Törlés
  10. Már réges régen Bokros mellett/mögött kellene állnia az egész "csapatnak". Lehet részletesen elemezgetni előre és jósolgatni is, minek???!!!! Veszett fejsze nyele az egész esmeg..... fiaskó készülődik újfent....

    VálaszTörlés
  11. ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK
    2014. október 12.
    Budapest főpolgármester jelöltjei
    Jelölt neve Jelőlő csoport Státusz Dátum
    Dr. Thürmer Gyula MUNKÁSPÁRT Nyilv. vétel elutasítva 2014.09.09
    Ács László ZÖLDEK Nyilv. vétel elutasítva 2014.09.12
    Galyas István Független jelölt Nyilv. vétel elutasítva 2014.09.12
    Tarlós István FIDESZ-KDNP Nyilvántartásba véve 2014.09.01
    Dr. Staudt Gábor JOBBIK Nyilvántartásba véve 2014.09.01
    Csárdi Antal LMP Nyilvántartásba véve 2014.09.08
    Dr. Falus László Ferenc EGYÜTT-PM Nyilvántartásba véve 2014.09.08
    Dr. Magyar György Független jelölt Nyilvántartásba véve 2014.09.09
    Dr. Bokros Lajos András MOMA Nyilvántartásba véve 2014.09.12
    Dr. Bodnár Zoltán György MLP Nyilvántartásba véve 2014.09.12

    Ez 10 jelölt Ha 4 visszalép, akkor is sokan maradnak!
    Most Budapest érdekében nem szabad az összes megállapodást kockáztatni!
    Az OGYM csak akkor éli túl az önkormányzati választásokat , ha nem akar pártpolitikát összezavarni--A választások után --mivel a pártfelállás marad továbbra is--- majd a demokratikus pártok : amelyek hisznek a közös szabályalkotásban és annak közös betartásában ( NEM BETARTATÁSÁBAN) -- Majd kötnek új egyezségeket--addig míg köthetnek---
    // most egyre inkább szabályok meghozása van és annak betartatása----minőségi különbség//

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az OGYM léte vagy nemléte nem függ egy percig sem az önkormányzati választásoktól, remekül megtanultunk széllel szemben vitorlázni, mert meg kellett tanulnunk. A föpolgármesteri kérdés pedig a pártok szerint pártpolitikai kérdés, a szavazók szerint meg nem. Utóbbiak számítanak.

      Törlés
    2. "Az OGYM csak akkor éli túl az önkormányzati választásokat..." - Darwin díjas mondat.

      De ha már itt tartunk. A demokratikus pártok idén már nem egyszer megmutatták, hogy mekkora hülyeségekre képesek. Egyszer már belebuktak abba, hogy mindent felülről akartak eldönteni. Ideje lenne tájékozódni előtte, még akkor is ha a helyzet reménytelennek látszik. Egy vesztes csata is jobb egy elvesztett háborúnál...

      Nehéz lesz kimagyarázni, ha Falus a második helyet sem szerzi meg. Ezt PuPu-nál is leírtam.

      Falus doktor naggyá tenné magát, ha saját döntést hozva visszalépne.

      A demokratikus ellenzéki pártok pedig nem győzik az OGYM-et elhallgatni és közben az egyszeri választó tőlük várna valami hasonlót.

      Na mindegy. Úgy látszik, hogy kell még egy pofon... bár attól tartok, hogy az ellenzék ebből sem fog tanulni.

      Törlés
    3. Kedves Ottilia! Még mindig nem érted, hogy éppen nem pártpolitikáról van szó. Személyről van szó! Alkalmasságról van szó! Érted a különbséget? Nem? Nem.:)

      Akkor fussunk neki még egyszer: Az OGYM pártok feletti civil mozgalom és a kormány ellenzékét a civileket próbálja összefogni... ( még jobbról is, ha jönnek). szóval a túlélése egyáltalán nem függ semmiféle párt határozattól vagy véleménytől. A pártok jönnek-mennek, a civilek meg maradnak ... már aki el nem menekül innen.

      Ilyen értelemben pedig nemcsak természetes, hanem kívánatos is, hogy bizonyos, az ország számára fontos kérdésekben véleményt nyilvánítson. Nem párt, hanem személy mellett tette le a voksot.. mint a nép hangja. A pártok pedig jól tennék, ha meghallanák a szavazóik hangját, hátha akkor ők is jobban járnának:)

      Törlés
  12. Nem lep meg Falus megjelenése. Ő egy intelligens ember. Szigetivel kapcsolatban: nem is értem, hogy a szocik miért fogadták be. Az a benyomásom, hogy neki a saját szempontjain kívül nincs fontosabb. Egyszer (többször) Bartus László írt Szigetiről, múltjáról. Csak alátámasztotta a róla alkotott elképzeléseimet. http://nepszava.com/2013/08/velemeny/bartus-laszlo-ut-a-bukashoz.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szigetvárinál a gondolat, hogy "Bokros", szerintem addig jutott el, hogy azzal a MOMA esetleg megerősödne és az a triumvirátusnak nem lenne jó "politikailag"...

      Törlés
    2. Szerintem, ha Sz. őszinte demokrata, akkor nem pártba kellene gondolkodnia, hanem a közös pártkiállásra. Így a gondolatával árt, segíti Viktor éltbe maradását.

      Törlés
  13. Amúgy Falus meg nem rossz döntés. Még a pókerban is igaz, hogy "szűz kéz" szerencsét hoz. Csak kéne mellé egy-két tapasztalt, dörzsölt segítő, aki végig megy vele a kijelölt úton anélkül, hogy elárulná. Van ilyen? :o

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A választáshoz szavazók kellenek, Falusnak nincsenek, Bokrosnak vannak, egyszerű ez.

      Törlés
    2. Falus nem lenne rossz döntés, egy kevésbé "háborús" helyzetben. Szimpatikus, halk, jó arcú.... De! Falus most rosszkor van rossz helyen. Ez van. Gábor nagyon jól fogalmazott: bozótharcos kell most, nem íjász. Ezt érzi mindenki.

      Nagyon sajnálom, hogy ezt a kedves, normális embert ilyen méltatlan helyzetbe hozták olyan politikusok, akik úgy látszik tényleg képtelenek realitásokban gondolkodni. (ld. Mesterházy és a bukás). Akkor is tudta előre mindenki, aki kicsit is figyelt.

      Néha az az érzésem, hogy óvodások játszanak a homokozóban és a egészet afféle játéknak tekintik...Becsületről, meg adott szóról, megegyezésről beszélnek, átkozzák a szavazókat ( mert nem akarják megérteni az ő játékszabályaikat)... közben pedig a szervezett gépezet háborítatlanul, ellenállás nélkül vesz minden akadályt. Tarolhat, rombolhat kedvére... ezek meg ártatlan kék szemmel néznek a világba és nem értik... még most sem értik a lényeget. Ez NEM játék! Ez a mi életünk!

      Törlés
  14. Leírom ide is, hátha látják akiknek "eltűnnek a hozzászólásaik".
    Először jelentkezzetek be a google fiókotokba, mielőtt hozzászólnátok.
    Ezt úgyis megtehetitek, hogy először csak egy karaktert írtok be megjegyzésnek és utána be tudtok jelentkezni. Na onnantól már tudtok hozzászólni, egészen addig, míg ki nem léptek.

    VálaszTörlés
  15. Már írtam több helyen. Faluson múlik, hogy visszalép-e, nem az őt támogató pártokon. Ha megteszi, le előtte a kalappal. Valószínű, hogy az ún. baloldali pártok, tartanak a MOMA megerősödésétől. Nem kéne, nem megy az olyan gyorsan. Amellett nem véletlen írom, hogy az ún.baloldali pártok. Tényleg, csak úgy nevezzük őket, mert nem azok. akkor meg mi a baj? Ha megtörténnek a visszalépések Bokros javára, akkor viszont úgy kell összefognia a pártoknak és Budapesten a demokrata oldalon álló választóknak, ahogy ezt PuPu írta az egyik, 2013-as cikkében. " A valódi összefogás a diktátor ellen azt jelenti, hogy a politikai elit valamennyi, a demokrácia iránt elkötelezett, diktatúraellenes szereplője rész vesz benne, kivétel nélkül. Nincs finnyáskodás, nincs primitív gyerekeskedés, nincs " alma játszik, körte nem" típusú kiszámolósdi, összefogás van." /PuPu/ 3 hét van vissza. Mit gondoltok, ez a része is menni fog?Optimista vagyok. Bokrost felépíteni nem kell, ezt megtette már ő maga. Kevés az idő, hogy a Fidesz megpróbálja "leépíteni." A bpestiek előtt nem is tudná. A pártok gyors megegyezése a döntő. Menni fog? Úgy, ahogy PuPu írta? Mert másképp nem mehet, csak úgy. Mégegyszer. " Nincs finnyáskodás, nincs.....nincs....., összefogás van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is igazad van, hogy BP-n nem tudná a fidesz leépíteni Bokrost.
      Fanyalognak páran, hogy a szavazóknak csak a Bokros-csomag negatív csengése jutna az eszébe. Ez viszont csak a vidéki, királyi televízióra korlátoltakra jellemző.

      Törlés
  16. Igen, nagy igazságokat írt le, és milyen jó lett volna, ha az illetékesek megfogadták volna a tanácsait.

    Ámde más az elmélet és más a gyakorlat. Akkor Bokros ma micsoda? Alma, vagy körte? Vagy esetleg banán? Szerintem inkább egy sziciliai gyümölcs, aminek nem tudom a nevét, de kívül tüskés, belül meg egészséges:) Nehéz meghámozni. Na pont ilyenre van szükség, mert ha a kezedben marad a tüske, nehezen lehet kiszedni és folyton irritál. Ha hozzá nyúlsz, rosszul jársz.

    Ilyen az OGYM is, amely mellesleg ennek a nagybetűs összefogásnak a katalizátora lehetne mint a nép hangja. És most valahogy mégsem akaródzik észrevenni. Ki kéne már nyitni az ajtókat és észrevenni, hogy a választó választ... jéé? ... és nahát!?

    VálaszTörlés
  17. Budapest megnyerése Főpolgármesterestől, közgyűlésestől (kerületi polgármesterestől)= az ország visszanyerésének jó esélye.
    Láttyák? Nemláttyák? Naláttyák.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nemláttyák! Nézz be a PuPu blogba és sírd el magad.

      Én vagyok a rögeszmés, mert próbálom magyarázni, hogy a nyeretlen kétéves most sem tud nyerni... és van egy tapasztalt mén, aki esetleg nyerhetne is, ha mindenki mögé áll. A nyeretlen akkor sem tud nyerni, ha mindenki mögé áll, és a mén udvariasan előre engedi mert egy csomóan érdektelenséget jelentenek be, ha van eszük.
      Tényleg úgy tűnik, hogy egyesek csak választósdit akarnak játszani és ragszskodnak a régi szabályokhoz, amelyeket az ellenfél már régesrég felrúgott és röhög az arcukba.

      Furcsa népség vagyunk---- mondtam már. Még nem döntttem el: mazochisták vagy hülyék.
      Ide kívánkozik még valami, ami nem türné a nyomda festéket:O)

      Törlés
  18. Tök igaza van Falus Ferencnek. Nem köll visszalépni. Senkinek. Ő majd szorongatja a Tarlóst. Már ha fel találna állni a fotelból, ahová a kávét rendelte tejszínhabbal.
    Pontosan így jó minden. Győzzön a Tarlós. Hát az a cél! Vagy nem???????

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Nagyon finom volt a croissant, és a programról beszéltünk és semmi egyébről"

      Most sírjak, vagy röhögjek?

      Törlés