2014. szeptember 24., szerda

Bokrost javasolta főpolgármester-jelöltnek Demszky

És időben javasolta, még augusztus legelején, de valamiért az ellenzéki pártok le se tojták a mondanivalóját. Pedighát főpolgármesterség kérdésében egyetlen magyar szakértő van nemdebár: Demszky Gábor.




Magam úgy vagyok vele, hogyha valamilyen döntést hozok, akkor kikérem olyan emberek véleményét, akik lehetőleg jobban képben vannak az adott ügyben, mint én. Napersze nem könnyű minden kérdésben topszintű szakértőt találni, de ha már önmaga ajánlkozik, ráadásul ingyen és bérmentve, mint Demszky tette, akkor tán meg kellett volna fontolni, amiket mondott. Merthát jókat mondott ám, nemcsak bebüfizett egy nevet, hanem meg is indokolta, itt tessenek elolvasni a Népszabadság cikket. De jó alaposan elolvasni, merthát ott vannak mindazon érvek, amiket én is mondogatok, és amelyek alapján az Ország Gyűlése Mozgalom Bokros Lajos támogatása mellett döntött elsöprő többséggel. Aztán most mondom mindazon mélyenszántó intellektusoknak, akik döntésünk óta engem Orbánügynököznek, hogy akkor a saját logikájuk szerint Demszky Gábor is Orbánügynök, ugye okoskák. Van néha olyan érzésem, hogy az ember evolúciója során túl gyorsan alakult ki a beszéd meg az írás képessége a gondolkodáséhoz képest: kicsit még fejlődhetett volna az agy, mielőtt a száj beleszabadítja a világba a sok hülyeséget.


Mérlegeljünk kicsit. Van egy Demszky javaslatunk az egyik oldalon, olyantól aki 20 éven át volt sikeres főpolgármester, ezért aztán 5-ször választották újra, és még akkor is simán nyert, mikor pártja, az SZDSZ már csak 5%-on állt. A másik oldalon meg ott van az ellenzéki pártok Szigetvári Viktor által kierőszakolt Falus melletti döntése, attól a Szigetváritól, aki még csak képen látott önkormányzatot, mikor épp két excel-tábla közé valaki besuvasztott egy fotót. Hegedülni tanulni lehet Yehudi Menuhinnál is, meg a Nyírfa étteremben is, utóbbi se rossz, de azért nem az igazi. Vagy egyszerűsíthetem még: célszerű olyannak a szavaira odafigyelni, aki tudja mit beszél. De ha a hírek igazak, akkor Demszky időben, még az ellenzéki pártok döntése előtt megtett javaslatával egyáltalán nem foglalkoztak az alkudozó felek. Miért is tették volna nemdebár, végülis épp azzal voltak elfoglalva, hogy melyik fixtutira Narancskerületben hanyadik nem bejutó helyen legyen adott párt futottak még kategóriás apparatcsikja. És mikor ilyen fontos témák zajlanak az excel-táblában, már csak nem fognak olyan aprósággal foglalkozni, hogy meg kéne nyerni az ország fővárosát egy jó jelölttel.


Nos, az eredmény közismert: itt állunk két és fél héttel az önkormányzati választás előtt, Bokros önmaga jogán, gyakorlati párttámogatás nélkül - a MoMa még nem tényező, bár nyilván a választás után azzá válik, csaxólok - simán vezet a hárompárti Falus előtt. Nem, továbbra sem a közvéleménykutatások miatt vagyok ebben biztos, hanem amiatt a párezer élő találkozó miatt, amit valódi budapestiekkel tettünk meg a Kossuth téren az elmúlt másfél hónapban. Ráadásul láthatóan Bokros lendületben van, hívja már a média is, valószínűleg Ők is arra jutottak, hogy Bokros erősen létező entitás, nem lehet kihagyni, mert hülyét csinálnak magukból. Még mindig időben vagyunk egy jó döntés meghozatalához: tessenek visszaléptetni Falust és beállni falanxban Bokros mögé. Ha ugyanis nem teszitek, Drágajó Ellenzéki Pártok, akkor a szitu a választás estéjén az lesz, hogy a hárompárti jelöltet elveri egy gyakorlatice civil jelölt, az meg nem tesz majd jót a választók szemében a hitelességeteknek. Mondjuk esetleg rájönnek, hogy elbaltáztátok, de csúnyán, aztán az is eszükbe jut, hogy már nem először, merthát ugyanez a konok pártalku-tartás vitte a jégre Mesterházyval az ellenzéket áprilisban, kialakítva a Fideszkétharmadot. Aztán esetleg eszükbe jut, hogy eljárt felettetek az idő, és nem képviselitek a választókat.


Szóval az itt a helyzet, hogy az október 12-i választás egyrészt a fővárosról fog szólni, de valójában az ellenzéki pártok jövőjéről is. Ha ugyanis tartják magukat a nyilvánvalóan megbukott döntésükhöz, akkor elvesztik a demokrata szavazók döntő többségének támogatását, és jön a süllyesztő. A puszta létetekről döntötök, Drágajó Ellenzéki Pártok, fogjátok tán föl időben. Mert megnyerhetitek Miskolcot, meg Szegedet, úgy legyen, de ha Budapestet, a demokraták fő harci bázisát a saját kisstílűségetek miatt odadobjátok harc nélkül Tarlósnak, akkor az nem lesz bocsánatos bűn. És egyébként most piszok rendes vagyok Veletek, hogy ezt itt leírom: ha az Ország Gyűlése Mozgalom saját politikai érdekeit nézné, és nem az egész ellenzék jövőjét, akkor most hallgatnék, mint a sír. Ugyanis ha Ti a Falus mögötti kiállásotokkal nekimentek a falnak, mi meg minden erővel támogatjuk a Tarlós mögé sima másodikként befutó Bokrost, akkor bizony mi nyertesek leszünk, Ti meg nagyjából kinullázódtok. Úgyhogy ácsi, tessenek gondolkodni, de gyorsan, és politikusként viselkedni, nem pedig pártapparatcsikként. Simán át lehet programozni Bokrosra a kampányt, a terepen az aktivistáknak is könnyebb lesz saját helyi jelöltjeiket kampányolni, ha esélyes főpolgármester-jelöltre buzdíthatnak közben. Na, szedjétek össze Magatokat, tudjátok:

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


37 megjegyzés:

  1. Jó reggelt Gábor!
    Igen, Bokros, nekem is ő! Én nem tudom, de nem is akarom olyan szép és hozzáértő szavakkal magyarázni saját döntésemet, hogy miért Bokros? Csak úgy eccerűen: Mert egy nagyon jó pénzügyi szakember (már több országot is megmentett a csődtől, köztük minket is!). Amiben jó és tudja, hogy igaza van, abból nem enged, kellően makacs. A vitakultúrája jelentősen megelőzi az induló ellenfeleiét. Van ismeretsége a határon túl is. Tehát sok információt tud begyűjteni, s mint tudjuk, az információ hatalom. Nem a pénzért, zsíros fizetésért tesz, mint tudjuk, van neki annyi, hogy a következő életében is elég legyen. Küzdeni képes ember, s mint látható, itt aztán lesz ok a küzdelemre, kitartó és állandó küzdelemre kell fölkészülni, annak aki Bp-et vezetni akarja, no pláne, ha még a választások után meg is változtatja a Fidesz a rendszert. Utoljára, de nem utolsó sorban, és becsületes embernek, egyenesnek, igazmondónak tartom. Kb. ennyi a "kampány" írásom mellette.

    VálaszTörlés
  2. Jó reggelt Erőd, Jó reggelt Gábor!
    A csodavárás időszaka lezárult már, most csak egy cél érdekében kellene összefogni, hogy Bokros Lajos nyerje meg a főpolgármesteri széket Budapesten. Ne a parlamentből kiszorult fidesnyikek kapják meg a kerületeket, hanem értelmes, okos tenni akaró emberek. Akiket háttérbe szorított a négy éves fidesznyik ciklus.
    Csak 1 példa, a mi kerületünkben 4 év alatt nem történt annyi esemény mint most 1,5 hónap alatt. A közterületeken olyan helyen kezdték el a parkok rendbetételét ahova még nem jutottak el az időszakuk alatt. De jó szokásukhoz híven elkezdtek mini focipályákat építeni, a kivágok bokrok és cserjék helyére.
    Bokros Lajosnak meg van hozzá a programja és kellő tapasztalata, hogy ezeket az önkormányzati elhajlásokat megfelelően kezelje. Budapestet nem akarja egy összevont nagy kerületként látni.
    Nem célja a Városliget átépítése,hanem a meglévő zöld terület tovább fejlesztése, megújítása. Nem új múzeumokra és épületekre van ott szükség, hanem közösségi térre.
    Bokrosnak innen is sok sikert és jó erőt kívánok az elkövetkező időszakra. Remélem felébrednek az emberek és tudni fogják hova kell tenni az x-t a választás napján.
    Hajrá Köztársaság ! Hajrá Magyarok !
    Viva O.GY.M !

    VálaszTörlés
  3. A kialakuló szigeti vár kapitánya ezt nem érti mert olvas is, ír is de nem gondolkodik felelősen. További békés embereket akar feláldozni a saját oltárán. Téved ha azt hiszi, hogy így mindenkit eltakaríthat az útból. A bukta után majd meglátjuk kinek kell takarodnia, de sebesen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A MOMA pénzéből foglalni a Kossuth teret mások elől ?!? Bravooooooooooooo

      Törlés
    2. Mivel az eredeti cikkhez szóltam hozzá azt reméltem, hogy a szójáték (szigeti vár kapitánya= Szigetvári) érthető lesz.
      Carlo Gellfy hozzászólásából azt látom (be) melléfogtam.

      Törlés
    3. Tökéletes érthető voltál, Carlo meg csak egy fikanick :)

      Törlés
  4. Én AZ elmúlt 25 év politikai szerplőinek igen nagy fenntartással fogadom minden megnyilvánulását! Sokszor azt sem hiszem el nekik amit kérdeznek! Az én szememben leszerepeltek!

    VálaszTörlés
  5. Arról ugyebár a Demszky is mélyen hallgat, hogy a Tocsik ügyben a Főváros is vastgon benne volt, csak ŐK EGY ÜGYVÉDI IRODÁT BÍZTAK MEG TÖBBSZÁZ MILLIÓ FORINTÉRT! Amikor kirobbant a botrány az ügyvédi iroda visszautalta a pénz egyrészét. Vajon miért?És erről a média is mélyen hallgtott!

    VálaszTörlés
  6. Szóval száz szónak is egy a vége, nagyon vigyázz Gábor nehogy bevigyenek ezek a rutinos vén rókák az erdőbe!

    VálaszTörlés
  7. Magam nem indulok főpolgármester-jelöltnek, így a legesélyesebbet, legjobbat támogatom :D :D :D

    VálaszTörlés
  8. Kedves Gábor! Valóban Demszky Gábornak igaza van,hogy ő ajánlat szavazásért Bokros Lajosra a főpolgármesterért !!!! Nekem mindketten is Bokrosra vagy Falusra !!!!! Sem-sem elfogadjunk szavazni Tarlósra !!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Judit! lehet hogy nem vagy magyar és kevésbé tudsz magyarul, de ezt most nagyon elszúrtad. Gyakorlatilag értelmezhetetlen amit írtál.

      Törlés
    2. Ez egy bing forditás, mint Judit minden hsz-e. Tehát valszeg magyar de nem tud magyarul. Én ugy értelmezem, igazat ad Demszkynek és Falus visszalépését javasolja. Egyébként -ha mindkettőre szavazunk - Tarlós győz.
      Szerintem a visszalépést elfelejthetjük, a közös reggeli nem a kezdete, hanem a vége volt valaminek.

      Törlés
  9. ...hát valóban most az a legfontosabb, hogy a fővárost visszavegyük a diktatúrától.
    Könnyű azt belátni, ez inkább sikerülhet Bokros Lajossal, mint Falus Ferenccel...

    VálaszTörlés
  10. A főpolgármesteri szék eldöntése,immáron a választók kezében van!Végre.A budapestiek,belefásultak a " kormányváltók " töketlenségeibe,akik most nevetségesen mosakodnak azzal,hogy kiállnak " igazukért " amivel nevetségessé teszik önmagukat!Az értelmes EMBEREK előtt egyre jobban kidomborodik a " megélhetési polititizálás " valós ténye! A NÉP ma az m1 - en szembesült azzal,hogy nem a politikából él Bokros,és nem is abból fog!A nagy nyilvánosság gátja 8 percre átszakadt,de a nagy árvízvédő most,már törheti a fejét,mit hogyan kezdjen ezzel a buzgárral!

    VálaszTörlés
  11. Itt bizony szerződés felbontására/felrúgására és szószegésre buzdítanak pártokat civilek!
    A civilek maradjanak civilek ! Demszky pedig a múltját le nem tagadhatja--Ha nem Bodnár
    Zoltán mellett kampányol, akkor meg cui prodest(kinek az érdeke) hogy megállapodások felrúgására buzdítson civilek által most?!
    http://jobbik.hu/hireink/vita-fovarosban
    ""Demszky: a mostani baloldal úgy ahogy van, hiteltelen
    A volt főpolgármester megadta a kegyelemdöfést is a megszeppenten ülő balos képviselőknek, amikor úgy fogalmazott, „...az a probléma az én véleményem szerint, hogy ezek a pártok nem csak ezen a területen nem rendelkeznek hiteles programmal, hanem -eleve- hitellel nem rendelkeznek. Ez az, ami tükröződik a közvélemény-kutatásokban is...”." És akkor most Demszky szavára kéne mozdulni?!
    szerződést felrúgni?
    azt a maradék hitelt is elvesztegetni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod kedves Ottilia, a civileket nem köti az általad említett szerződés.
      Az általad említett buzdítás viszont valóban alkalmas arra, hogy a pártok ezt a megállapodásukat újraértelmezzék.
      Erről szavazott az OGYM szombati tagsága, azt javasolta, hogy egyedül Bokros Lajos legyen a főpolgármester jelölt, Tarlós kihívója.
      Gondolom Te is belátod, egy ilyen szerződés nem írhatja felül a fővárosiak valódi érdekét, pláne, mikor a fennálló diktatúra itt elkezdhető megbontásáról is szó van, ami pedig országos érdek is.

      Törlés
  12. Ne viccelj ! Jelenleg 10 jelölt van :
    munkáspárt zöldek jobbik fidesz---2 független moma lmp mlp + Falus
    A legnagyobb támogatottsága bizonyára annak van, akit pártok szavazóbázisa támogat!
    A civilek dönthetnek bárhogy mondhatják a magukét, de nem kérhetik a pártokat, semmire sem! az az kérhetik--de akkor önmagukat kérik--mert a pártok támogatói civilek--szóval csak zavart keltenének--ha nem zárnák el magukat így--a pártoktól is meg a megszólalástól is. Kár! Csak a zászlóbontás időpontja volt szerencsétlen--hogy 2018-ra építkezni lehetne pártoknak és civileknek együtt .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Otti, beakadt a lendkerék, látom. A civilek pont azt teszik, amit jónak látnak, tetszik ez Neked, vagy nem. Szokd a gondolatot :)

      Törlés
    2. "A legnagyobb támogatottsága bizonyára annak van, akit pártok szavazóbázisa támogat!"
      Nem biztos, Ottilia. A civilek éppen nem a már amúgy is szavazni járókat szólitják meg, hanem az otthonülő szimpatizánsokat, bizonytalanokat. Jelen esetben ezen kívül a pártok vezetőit, irányitóit is és ezen keresztül a szavazóbázist.
      Tehát a felhívásban nincs logikai hiba, egyszerüen megmutatja a lehetőséget egy győzelemre.
      A baj az, hogy pusztába kiállt...

      Törlés
    3. Nem is kicsit akadt be:))
      Ottilia, először is a kv kutatások szerint ( most már nemcsak a Nézőpont, hanem a többiek szerint is) bizony a kis párt támogatottságú Bokros előzi a3 párt támogatta Falust. Ez persze sokakat nem lep meg, mert milyen érdekes, a civileknek - úgy tűnik - jobb az ítélő képessége, és nem mellesleg ők fognak szavazni is. Őket sajnos, bármennyire is szeretnék egyesek, nem lehet kikapcsolni. A pártok akkor lehetnek sikeresek, ha képesek a civilek ( akik a szavazóik) tetszését elnyerni és rábírni őket, hogy arra szavazzanak, akit ők javasoltak.

      Már századszor és most utoljára: mindösszesen három, önjelölt párt javaslata volt Falus... ez tehát még csak nem is az ellenzéki tömb együttes döntése, ( merthogy ilyen tömb nem is létezik) különben nem lenne 10 jelölt.

      Sokakat, a többséget nem tudták meggyőzni arról, hogy az ő jelöltjük a jó jelölt. Falus mért százalékát is a még megmaradt pártfegyelemnek köszönheti... és szerintem, ha megfelelő jelöltet állítottak volna, a támogatottsága sokkal jobb lehetett volna.

      Esélyesnek ítélt jelölt esetében pedig megsokszorozhatnák a szavazói hajlandóságot is. Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni!!! Ez a lényeg!

      Ha a szavazók alkalmasnak ítélik a jelöltet és úgy látják, hogy vele ha bármilyen kicsi, de van esély a győzelemre, szívesebben mennek szavazni... Egy szavazás akkor érdekes, ha van tétje. Ha nincs, akkor azt mondják, minek ? Színjátékban senkinek sincs kedve részt venni.

      Ebből a logikából kiindulva pedig nagyon valószínű, hogy a most mért százalékokat el is lehet felejteni, mert ha a szavazói hajlandóság megnő, akkor az egyetlen alkalmas jelöltre sokkal több szavazat érkezhet és Tarlós esélyei jelentősen csökkenhetnek.

      Ha ezzel a pártok nem képesek szembenézni és korrigálni, újabb hatalmas bűn fogja terhelni őket és a létüket is fenyegeti.

      Sürgősen le kell szállni a nagy szavakról meg a magas lóról, mert akkora bukás lesz, mint a ház. Hányadik is?
      Mostanság úgy tűnik, némelyek a" hogyan bukjunk könnyen, gyorsan és biztosan" stratégiáján dolgoznak... mára már tökélyre fejlesztették.

      És még mindig nem fogják föl, ahogy te sem, csak hajtogatod a magadét.

      Törlés
  13. Csak ey kis közhely kiegészítésképpen: Nem az az erős és okos, aki kitart a döntése mellett, hanem aki képes a körülmények szerint rugalmasan alkalmazkodni a körülményekhez.

    Csak az ökör következetes....:))

    VálaszTörlés
  14. Felháborító, amit itt előadtok. Nincs ebben semmi demokrata. Olyan szinten zsaroltok pártokat, embereket, befolyásoltok szavazókat, hogy az már az lelki önkény, a tisztességtelen befolyás határát súrolja. Tudtommal Ti arra szerveződtetek, hogy a bizonytalan szavazókat szólítsátok meg, próbáljátok az esetleg önhibájukon kívül érdektelenségbe zuhant embereket felrázni (mert akinek ez saját döntése, ahhoz sincs jogotok!) és elvinni az urnákhoz. Mindenkinek SAJÁT döntése szavaz-e és ha igen KIRE. Saját döntése, hogy a fotelban forradalmár, netán nyáron nyaral, télen meg fűtött szobán csücsül, esetleg, ha Veletek szimpatizál, az őrjöngő szélben sátrat állít folyvást (ha már mást nem tud, vagy nem képes). Akit meg mindez nem érdekel éli a saját életét, dolgozik, gyereket nevel, unokázik, háztartást vezet, hétvégén pihen, netán szerelmeskedik, vesz magának egy szép cipőt.. Milyen jogon ökröztök, kritizáltok, kisstílűztök, appartcsikoztok le másokat? SZABAD választások! Értitek Ti ezt a szót? Vagy csak bemutatni tudtok középső ujjal? Gábor azt választotta, hogy kiáll a Térre és bemutogat. Toboroz embereket, akik szintén ezt teszik. Aki akar csatlakozik. Aki nem, az meg nem. Nem kell itt fel nem kért tanácsokat osztogatni. Lehet, hogy nagyon okos és tiszta érzelmű politikai elveket vallotok, de a kivitelezésbe, a felsőbbrendű arroganciába fogtok belebukni. Én, mint Troll mondok nem véleményt, csak trollkodást.. Aki az OGYM efogultja, ha patkányozik is elfogadható. MI EZ, HA NEM KETTŐSMÉRCE? Ez a kettősmérce. (persze aki orbánbérencezik meg megy a bíróságra..) Buzdítani, meggyőzni, figyelmet felhívni, kampányolni, pozitív véleményt megfogalmazni, megpróbálni rábeszélni a másikat lehet.. De a riválist leszólni, az azzal szimpatizálót lehülyézni, a pártokat, és azok szavazóit (akik a sajátjukat szeretnék képviselőjükként látni) NEM LEHET. Én demokrata vagyok. De erőszakos meggyőzéssel nem lehet célt érni. Százszor inkább taszít, mint egyszer is vonz. Ezt csak szelíden, bátorságot, biztonságot, el- és befogadást nyújtó, önzetlen módon lehet. Ha nem megy, inkább bontsatok sátrat. ..egy Troll.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Felháborító amit itt előadsz sverde, nincs abban semmi demokrata.
      Mi arra a 3 pontra szerveződtünk, amit a Kiáltványunkban olvashatsz el. Senkinek nem kötelező ehhez csatlakoznia, kijönnie a térre sem, így Viktornak sem kell bemutasson.
      Ha inkább azt akarja, akkor vegyen magának szép cipőt. Mi pedig télire is sátrat állítunk.
      Szabad választani is. Mi demokraták vagyunk, és tettünk egy közösen megszavazott javaslatot. Reméljük, menni fog!

      Törlés
  15. Arany barátom, Sverde!
    Már a kiinduló pontod is rossz. Zsarolni csak az tud, aki zsaroló pozícióban van. Ugye? Ki van itt zsaroló pozícióban? Én nem látok ilyet.
    Bárki mondhat bármit nekem ... a döntést én hozom meg. Ha akarok szavazok, ha akarok, nem, ha akarok kirándulni megyek és ha van pénzem cipőt veszek:))

    A döntésemtől csak akkor foszthat meg egy zsaroló, ha pl. kést mutat fel, vagy furkós bottal kerget, avagy pl. ahogy most szokás, az egzisztenciámban fenyeget meg és vannak még ennél is kifinomultabb módszerek... na akkor nagyon bátornak kell lennem, ha ellenállok.

    Te nyugodtan éld az életed, ahogy neked tetszik, mert ehhez jogod van és ha hagyják. Jogod van kritizálni a politikusokat, az OGYM-t is. Jogod van vitatkozni velem vagy bárkivel.

    Majd ezek után, nekem is jogom van elmondani a véleményemet, sőt még minősíteni is a kedvem szerint... legfeljebb nincs igazam, de majd te meggyőzöl erről:) Ígérem be fogom ismerni, ha tévedtem.

    Ez ugyanis a demokrácia. Ez benne a jó. Az egyik elmondja a véleményét, a másik kontráz és a végén kiderűhet akár az is, hogy az igazság, éppen középen van..:)

    Ki kényszerít téged késsel, vagy furkósbottal, hogy állj ki a térre? Ki kényszerít, hogy a fülke magányában Bokrosra add a szavazatodat? Senki! Te döntesz a magad nevében és a saját meggyőződésed szerint.

    Egy vélemény kimondása, akár sarkosan is, nem zsarolás, csak vitaalap.

    Megjegyzem senki nem ökrözött le senkit, csak egy magyar szólást idéztem ide, ami szerintem ide illik,és amely évezredes tapasztalatokon alapul... azért közhely.

    És még egy megjegyzés: a patkányozást sajnos senkitől nem tudom elfogadni... az más kategória.

    VálaszTörlés
  16. Mellébeszéltek.. :D "esküszöm,hogy tudatosan hülyék" "Egy ideje úgy érzem a mi népünk a legostobább a világon" "Ez az ellenzék egy csődtömeg! Képtelen felfogni.." "Ha továbbra is ragaszkodnak Falus dr.-hoz akkor elment az eszük, vagy a fidesz kottájából játszanak." "Az MSZP biztos hogy mutyizik mint mindig.." ..csak a maiakból idézve. És lényegrelátók is vagytok. A cipő volt a legfontosabb. :D :D Na szép napot.

    VálaszTörlés
  17. Neked is! A cipő nagyon fontos, te is említetted, akkor biztosan:)
    Mit vársz? Mit kéne mondanom? Ez tényleg érdekel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sverdének egy ideje már nincs mondanivalója, de azt mindig részletesen kifejti, és egyre dühösebben. ;)

      Törlés
    2. Semmit. Egyszerűen csak nem bírom tolerálni ezt a fajta felsőbbrendű arroganciát. Tudom, ne olvassam. Megszokás. Jótékony hatású az alacsony vérnyomásomra.. :D
      Sosem volt önálló mondanivalóm. Nincs politikai vénám. De egészséges igazságérzetem annál inkább. És még sosem csalódtam benne.

      Törlés
  18. Gábornak:)

    Sverde: akkor fogjam be a számat, vagy fogadjam el, hogy mások akarják rám erőltetni az ízlésüket? Ez egyik sem demokrácia.... Azt meg nem magyaráztad el, mit súg az igazság érzeted? Ez a "nincs mondanivalóm" nekem azért furcsa, mert ha nincs, akkor mégis miért írsz... ha meg van, akkor mondd el. Abból értünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon kedves Tőled, hogy érdeklődést mutatsz. Azt, hogy "nincs" nem én mondtam. Van. Le is írtam. Én azt nem akarom, hogy rám erőltessék, Te pedig azt nem akarod, hogy Rád erőltessék, hogy ne erőltesd. Érthető. Így, ebben egyet is értek. Jogos. Na szia, most már szépestét is. :D

      Törlés
  19. olyan ez az álljanak be Bokros mögé, mint a vallási kényszerítés
    "én nem mondom, hogy azáltalam képviselt a helyes, de ha nem látod be, hogy az általam képviselt a helyes , akkor gazember vagy!"
    Bokros tudatosan építkezik 2018-ra! Jól teszi! Nem lehet mindig a pillanathoz igazodni a pénz paripa fegyvert csak egyszer lehet felhasználni! Zsarolni-- és szószegésre buzdítani, akkor sem illendő a döntés után . Így Tarlós helyzete nem kétséges---de nem is volt az! Most a kerületek a fontosak--hogy legyen sziget, ahonnan építkezni lehet majd!
    Amíg nincs mondanivaló a fidesszel szemben másik ---addig mindegy! a 8 magát baloldalinak, de mindenképpen ellenzékinek identifikáló pártok miféle minimumban tudnának egyetérteni? Amíg az nincs meg addig a népek sem tudják mit akarnak?

    Alapellátást az egészségügyben és felette fizetőst? tandíjat az oktatásban vagy színvonaltalan oktatást? stb.?
    Melyik kérdés van már nyugvóponton? Mert a fideszé ott van! a 2/3-ad mindent megenged!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Falus Ferenc lemondta a vitát:
      http://index.hu/belfold/2014/09/24/falus_ferenc_tarlos_nelkul_nem_vitazik/

      Jól fog kinézni az ATV-ben, hogy Falus nem képes elmenni egy olyan vitára, ahol bebizonyíthatná, hogy ő Tarlós legfőbb kihívója.

      Törlés
  20. A mai nap tragédiája: Béláné Horváth nem szólhatott elsőként hozzá Tuareg mai beírásához.. :') :') :') Édes Istenem.. Bocsásd meg nekem.. :D :D :D .. Nem bírtam megállni, hogy ki ne írjam..

    VálaszTörlés
  21. Ó be kár!
    Pedig pont ma akartam elsőként én írni valami benyalós, defaszacsávóvagygábor tipusú messiás imádó hozzászólást! Sajnos nem jött össze :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Ma már csak a harmadik Béláné. Romlik a reakció idő.. Van egy kis latencia.. ;)

      Törlés