2014. augusztus 20., szerda

Utánam!!!

Tegnap interjú közben röviden kellett válaszolnom arra, hogy miben is más az Ország Gyűlése Mozgalom, mint a többi ellenzéki szerveződés. És ez jutott eszembe: mindenki azt mondja: Előre!, de mindezt otthonról, fotelból, mi meg ennyit mondunk: Utánam!, és kimegyünk a terepre.




Amúgyis ideje van egy összefoglaló cikknek rólunk, mert eszméink terjedésével párhuzamosan a téveszmék is szaporodnak, pláne ha azokat gerjesztik is. Kezdjük azzal, hogy mi NEM vagyunk: nem vagyunk politikai párt, nem pénzelnek bennünket sehonnan, inkább megpróbálnak agyonhallgatni minket, kevés sikerrel. Civilek vagyunk, egyértelmű politikai célokkal, melyeket kőbe véstünk, és azokkal megyünk együtt, akik ezeket fölvállalják. Vissza akarjuk állítani a Magyar Köztársaságot, az alkotmányos jogállamot, a Jog Hatalmát a Hatalom Jogával szemben. Megértettük azt, hogy amíg életünk alapvető normáit naponta változtatni lehet, akkor akár személyre szabottan is lehet törvényeket hozni, és Narania Urai épp ezt teszik. Ha Rogán valamelyik haverjának kell egy nyilvános vécé, akkor belerakják az Alkotmányba, mert belerakhatják. Emberek tömegeit semmizik ki az adott helyzetre szóló törvénykezéssel, kivédve ezzel azt, hogy mikor eljön majd a számonkérés ideje, akkor törvénytelenségeiket a fejükre olvassuk.


Ha pedig egy ország törvényes alapjait naponta meg lehet változtatni, akkor ott a jogban rögzített játékszabályok káoszba fordulását a Nép mindennapjainak elviselhetetlen létbizonytalansága követi. Ha a Hatalmat nem köti meg egy jogállami normarendszer, mely egy "lebetonozott" Alkotmányon alapul, akkor az a Hatalom mindent megtehet, és Orbánék ezt gátlástalanul ki is használják. Nem az egyes döntéseik taszítják erkölcsi és gazdasági megsemmisülésbe az Országot, hanem az a gondolkodásmód és a hozzá kapcsolódó módszertan, amit követnek: a "mindent lehet, mert megtehetjük" elve. Nekünk pedig első körben az a feladatunk, hogy ezt a gátlástalan nyomulást megállítsuk, de második körben, mint távlati célt, azt is el kell érnünk, hogy soha, semilyen Hatalom ne élhessen a "mindent szabad" játékszabályrendszere szerint. Pórázt kell rakni a Politikára, mert ha mi nem korlátozzuk a mozgásterét, akkor gyorsan abban a helyzetben találhatjuk magunkat, mint amibe mostanra kerültünk.


El akarjuk érni, hogy egy csaknem megváltoztathatatlan Alkotmány kerüljön elfogadásra. Mivel Hazánkban mindenki egy kicsit többet tud és akar, mint ami egységes társadalmi céllá kovácsolható, ezért aztán ragaszkodunk egy közismert alapszöveghez: ez pedig a 2010-es Alkotmányunk, betűhíven. Sokan mondják, hogy miért nem egy korábbi, vagy mit kéne azon változtatni, dehát épp ezért mondjuk, hogy a 2010-es Alkotmány, úgy ahogy van: ha elkezdjük pontonként értelmezgetni, akkor abból nem kőbevésés lesz, hanem anarchia. Nem azért választottuk a 2010-es Alkotmányt, mert akkor baloldali kormány volt, és nem is azért, mert azt tökéletesenek tartanánk: egyszerűen ezért döntöttünk mellette, mert az közismert, és mert akkortájt nem volt pofára menő törvénykezés, és nem kellett mindenkinek attól tartani, hogy holnap arra ébred, hogy a magánnyugdíját, a bankszámláját, a lakását, a földjét a Hatalom alkotmányosan nyúlja le.


A mi célunk a Köztársaság, az Alkotmányos Jogállam helyreállítása, és nem több, de nem is kevesebb. Együttműködünk minden olyan demokratikus politikai erővel, amelyik e céllal azonosul, mert létre kell hoznunk egy akkora tömeget, mely előrehozott választást kényszeríthet ki, de minimum azt, hogy 2018-ban is legyenek még választások, mert Orbánék jelenlegi politikájából már ezzel ellentétes szándék érződik. És nagy tömegre lesz szükségünk, hisz az Alkotmányunk visszaállításához 2/3-os választási győzelem szükséges. Nem oly lehetetlen persze, mint elsőre látszik, hisz a Narancsok épp arra alapozták a választási törvényeiket, hogy az Országunk lakosságának kisebb része is kétharmados többséget tudjon összehozni, és ezt a fegyverüket ellenük tudjuk fordítani. Ha össze tudunk gyűjteni 2 és félmillió demokratát, akik fölébrednek mostani apátiájukból, akkor könnyen meglesz a kétharmad, és akkor percek alatt visszaállítható társadalmunk jogállami alapja.


Ahhoz, hogy ezt a 2 és félmillió embert a zászló alá gyűjtsük, föl kell Őket ébresztenünk, meg kell mutatni saját példánkkal, hogy a négy fal közti magányos fogcsikorgatás és fotelpolitizálás nem alkalmas Orbán elűzésére. Ezért a cím: Utánam!!! Nem otthonról osztjuk az észt, hanem kimegyünk a terepre, annak is a legközepére, a Kossuth térre, Narania Urainak arcába. Kitapogatjuk az Orbánrendszer gyenge pontjait, megmutatjuk, hogy messze nem olyan félelmetesek és erősek, mint azt sikerrel próbálják elhitetni a Népünkkel. Tulajdonképpen nem igazán tudnak velünk mit kezdeni, adminisztratív szarakodáson kívül más eszközük nincs: Ők is tudják, hogy a fizikai erőszak bármiféle alkalmazása gyorsan a vesztüket okozná. Ha a Demokraták fölfogják, hogy nincs más módszer Orbánék legyőzésére, mint az utcai tömegesedés, és azt valahol el kell kezdeni, akkor gyorsan sokan leszünk, és minél többen vagyunk, annál inkább fölbátorodik a Népünk. Ha majd minden főterünkön és közhivatalunk előtt az Ország Gyűlése Mozgalom Demokráciaerődjei állnak a nap 24 órájában, akkor Orbánék levegője elfogy. Félnek Ők a Néptől, és nekünk meg kell mutatnunk, hogy sokan vagyunk, hogy mindenki megértse:

Mi vagyunk a Nép.


12 megjegyzés:

  1. Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!

    Bizony ez most lemaradt.:-)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. " Nem elég az útat látni,az úton menni kell" Váci Mihály

    VálaszTörlés
  4. József Gönczi "Egyedül is, elsőnek is, elöl indulni el. S nem elég elindulni, de mást is hívni kell. Csak az hívjon magával, aki vezetni mer." Itt minden meg van!

    VálaszTörlés
  5. Ez így IGAZ, de végig kell menni !

    VálaszTörlés
  6. Én sajnálom a legjobban hogy "csak" foteles tag vagyok .
    De mindent elolvasok ami rólatok szól és gondolatban veletek vagyok !
    Tudom hogy evvel nem sokra mentek de az én lelkem megnyugszik.
    Csak így tovább !!!!!Gábor minden szavával egyetértek !

    VálaszTörlés
  7. csak a háttércég-ember-pénzember kell kinek érdekei diktálnak.. fölösleges bármilyen mozgalomba is belekezdeni mert mindenkit e világon a pénz mozgat, és ha pénzt ajánlasz a szavazatáért akkor már ez az egész nem tiszta játék

    VálaszTörlés
  8. Gábor sokan tudjuk az igazságot csak egyszer ki ne derüljön, hogy miért is lett vége a fogorvosi karrierednek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hehe, szegény lúzer, ez a lemez is már volt elégszer... :D

      Törlés
  9. Ez a lemez elég slágergyanús!
    Örökzöld slágereket nem lehet elégszer lejátszani!

    VálaszTörlés
  10. Valami gikszer van!
    Még a kommentem sem ment át.
    Már is működik a Nagytesó, vagy csak a blogoldal a hülye?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Veled szórakozik, a Blogajánlónál sem működik rendesen, minden más blognál automatikusan frissít. Pikkel rád, pedig én nem, sőt :D

      Törlés