2014. augusztus 21., csütörtök

Orbán ostoba szolgálói

Viktorunk kétmillió szavazattal uralkodik egy tízmilliós országban. Józan paraszti ésszel ez persze hihetetlen, pedig a magyarázat rémegyszerű: magukat ellenzékieknek tartó csőlátásúak szorgos ostobáskodása tartja hatalomban a felcsútit, nem pedig saját Narancshadserege.




Legelejétől mondom: az Ország Gyűlése Mozgalom egy megtervezett provokáció az Orbáni Rendszer ellen. Puszta létünkkel mutatjuk meg a Narancsok módszereit, rendszerük sebezhető pontjait, és azokat kihasználva hívjuk föl a figyelmet legyőzhetetlenségük téveszméjére. A Budapesti Rendőrfőkapitánnyal vívott kéthetes csörténk kiütéses győzelmünkkel zárult, jogszerűen, Bírósági védelem alatt tüntetünk a Parlament főbejáratánál a nap 24 órájában, és addig, ameddig csak akarunk, és olyan tábort építve, amilyet csak jólesik. Kivágtuk Orbánéknál a biztosítékot, az adminisztratív betiltási kísérletek mellé megkaptuk, megkaptam a szokásos Fideszsajtós lejárató címlapsztorikat, ha meg valaki látni akarja élőben a Narancshad kétségbeesett reakcióját ottlétünkre, akkor bátran látogasson ki hozzánk. Tüske vagyunk a köröm alatt, vagy kedvenc példámmal élve lódarázs a hálószobában: az akaratuk csorbítatlan teljesüléséhez szokott Fideszhorda agyvérzést kap a puszta látványunktól is, napersze ez is egy lehetséges módszer szavazótáboruk csökkentéséhez.


Szóval a Fidesz megtette, és megteszi, amit megtehet, és az okosabbja próbál jópofát vágni nyilvánvaló vereségükhöz. De ha igazán meg akarjuk érteni Orbán hatalmának alapját, akkor nem a Narancsokat kell néznünk, hanem magukat ellenzékinek tartó ballib kollégáink tevékenységét. Mert mint az elején mondtam: Orbán nem azért uralkodik, mert van kétmillió szavazója, hanem azért, mert van 8 millió honfitársunk, aki ebbe a lehetetlen állapotba belenyugszik. És ahogy elnézem a látszatellenzék magatartását, egyre jobban meg is értem ezt a nyolcmilliót. Az igazi támadásokat ugyanis Mozgalmunk már nem a Fidesztől kapja, hanem hátulról, fúrásfaragással az "ellenzéki" oldalról. Interjúban elmondtam: ha föl akarnám sorolni mindazokat, akik nagyobb ellenségnek tartanak minket, és főleg engem, mint Orbán Viktort, akkor az egy félórás interjú lenne. Úgyhogy itt sem kezdek listázásba, mert másra kell a terjedelem, de általánosságban azért megmutatok egykét módszert.


Irigység, hiúság, dögöljön meg a szomszéd tehene, önbecsapás, szolgalelkűség, nagyjából így foglalható össze az "értékvilág", ami az ellenünk folyó ballib lejárató kampányt mozgatja. Olvasóikat az idők folyamán elvesztő egykori újságírók gyűlölnek pusztán azért, mert a Blogomat többen olvassák, mint Őket. Nem vicc, tényleg ez áll a háttérben, még az Ország Gyűlése Mozgalom seholsem volt, amikor ezek a közérdektelenségbe süllyedt olvasatlan tollnokok elkezdtek piszkálódni. Mostanra meg már én vagyok számukra a vörös posztó, és ez még akkor is igaz, ha bátorságuk, egyenességük, nyíltsisakos viselkedésük teljes hiánya nem teszi Őket katalán bikává. Sutyorognak, fúrogatnak, farigcsálnak, idejük és maradék kreativitásuk döntő részét az ellenünk folytatott csendes háborújuk köti le. Oly fontossá váltunk számukra, hogy egészen az egyének lebeszélésének szintjéig lemennek: fészbuk csoportokban, tagként, adminisztrátorként próbálják megakadályozni cikkeink, sajtóanyagaink terjedését, magukat demokratának vallók tanusítanak Észak Koreai stílusú demokráciafelfogást.


Persze eleve vesztes meccset folytatnak, sőt: annál érdekesebb valami, minél inkább tiltják, ennyit legalább megtanulhattak volna az emberi lélektanból, tán akkor azt is megértenék, hogy miért olvasnak az emberek Tuareget és miért nem Őket. És persze csörögnek a háttérben a telefonok: ha valamilyen televíziós szerkesztőnek épp a töke tele lenne már azzal, hogy nem tudósíthat rólunk, akkor kapja a régibarát típusú lebeszélő telefonhívást. Működik az évtizedek során összeérett kapcsolati háló, mely a pártokat és médiamunkásaikat köti össze láthatatlan szövedékké: abban a téveszmében élnek, hogyha agyonhallgatnak bennünket, akkor majd jól elhal a Mozgalmunk. Ez pedig ugyanaz az ostoba magatartás, ami végül Orbánt hatalomra juttatta: inaktivitással, ötlettelenséggel, letiltással semmit nem lehet elérni, maximum csak annyit, hogy még szűkebbé válik a rájuk odafigyelők köre. Merthát az mondjuk alsótagozatos szinten is belátható, hogy folyamatos erősödésünk eddig sem a külső médiának, hanem Blogom és fészbukos kommunikációnk összehangolásának köszönhető, amihez mostanra folyamatos terepaktivitásunk is komoly pluszt nyújt.


Arra is rájöhetnének, hogy a netkorszakban már nem lehet semmit és senkit betiltani: az emberek kíváncsiságuk kielégítésére úgyis megtalálják a megfelelő helyeket. Nyugodt tempóban teszik rosszakaróink az ország legolvasottabb politikai Blogjává a Tuareget, kösz Srácok, nem így terveztem, de hálás vagyok Nektek, fészbukos csoportjainkba meg egyre több a belépni szándékozó, alig bírjuk a szűrést a tagfelvételeknél. Tragikomédia zajlik, pontosan megmutatva, hogy mitől lehet Orbán az ország mindössze egyötödének támogatásával uralkodó: hát ettől, a kisstílű, ostoba, két lépésre előre gondolkodni nem tudó "ellenzéki" magatartástól. Persze nemsokára túllép ezen az Élet: megkezdődik a parlamenti ülésszak, mi meg ott vagyunk és leszünk Orbán Bábszínházának főbejáratánál, és egyre többen vagyunk: elkerülhetetlen, hogy egyszercsak főszerkesztők döntsenek médiajelenlétünkről. Aranyos az is, hogy előbb készített velünk riportot az ARD - német közszolgálati TV - mint az ATV, naja Németország sem véletlenül tart ott, ahol, a jó magyar ugarral szemben. Szóval szépen összeáll ám Mozgalmunkkal kapcsolatban a kép: Orbán nem saját tehetsége, hanem leginkább eddigi "ellenzékének" tehetségtelensége miatt lehet hatalmon. Úgyhogy ezen is változtatunk, bocsi.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!

36 megjegyzés:

  1. El se tudom képzelni, hogy mi az a dolog, milyen az az injekció, mellyel azt a 8 millió ember a kómából föl lehetne ébreszteni??? Van ilyen egyáltalán?
    Köszönet a Mozgalomban résztvevőknek, elsősorban Gábornak és a nap, mint nap kintlévő embereknek, akik nem igazán az ideális jó időben, de állnak a vártán kitartással!

    VálaszTörlés
  2. Hát ez nagyon jó.Mármint nem a fekete teám(márka nevet nem mondok)hanem Tuareg tökéletes és tévedhetetlenül ígaz rálátása a jelenlegi demokratikus oldalon való ténykedésről vagy nem ténykedésről.Én itt Nyíregyházán élem meg azt amit Tuareg itt leírt.Aki velem beszél,konzultál a Mi Mozgalmunkról,hozzá téve,hogy ők demokratának valják magukat,azokban igen nagyfokú kétely merül fel,hogy a Mi Mozgalmi tevékenységünk helyén való e a mai Önkormányzati választás elött.Ezek a demokratának mondó egyének nem a saját énjükkel kételkednek,hanem a demokratikus erők,beleértve a pártokat,tanácsolják el a Mozgalmunktól.Fantasztikus amit művelnek a demokratikus pártok,már-már ott tartanak és hírdetik,hogy a demokrácia ellenségei vagyunk.Nem tudjják és talán nem akarják megemészteni,hogy egy alulról kezdeményező civil emberek(amelynek a gerince valamely demokratikus párt tagjai)ott vanak a Parlament elött a Kossuth Lajos térren.Én tudom és híszem és tanulhatnának a demokratikusan gondolkodó emberek és pártok,hogy az Orbán fasiszta diktaturájában,csak így és ezt kell csinálni amit a MI mozgalmunk csinál.Nagyon szépen kérek minden magát demokratának nevező egyént és pártokat,gondolkozanak el a Mii Mozgalmi tevékenységünkön és elöbb vagy útóbb,de szerintem elöbb álljanak közénk és így közös erővel hamarabb eltudjuk zavarni Orbán fasiszta,diktatorikus őrült hatalmát.Szerintem a józan ész győz és Mellénk állnak és nem acsarkodnak lejárató megmondó ember módjára. ÁLLÍTSUK VÍSSZA MI DEMOKRATÁK KÖZÖSEN A MAGYAR KÖZTÁRSASÁGOT ÉS A DEMOKRÁCIÁT.

    VálaszTörlés
  3. Jó reggelt Gábor! Jó reggelt Demokraták! Tökéletes amit leírtál, sajnos ez a mai magyar valóság.
    Sok embernek csipjük a szemét, sokan kételkednek abban, hogy a Mozgalom képes lesz megvalósítani a célját, pedig sikerülni fog. Köszönöm azoknak a vidéken élő embereknek a segítségét, akik felismerték a hívó szavunkat és csatlakoztak hozzánk.
    Az FB-n fanyalgó csoportoknak, vezetőiknek és adminjainak üzenjük: a negatív reklám is reklám, az ellenünk alkalmazott tiltások miatt, a véleményük csirájában való elfojtása egyenes út a csoportjaink felé.
    Hajrá Magyar Köztársaság!

    VálaszTörlés
  4. Lényegre törő és pontos, mint mindig. Engem az érdekelne hogy mikor kerül adásba az említett interjú és neten meglehet-e majd vagy már tekinteni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek a blognak a végén találod a VIDEÓT, AMIT KERESEL:
      http://tuaregblog.blogspot.hu/2014/08/hadgyakorlat-szabadsag-teren.html

      Törlés
    2. köszi. ezt már láttam korábban. Pontosíthattam volna a kérdést, de miután csak harmadszorra sikerölt a hsz-t beküldeni, így sajnos lemaradt. Ami engem érdekel az a 19?-én felvett ARD-s német interjú.

      Törlés
  5. Az OGYM eljutott a parlament kapujáig! Van egy egyszerű kérdésem:... Ti nagy "demokraták" a baloldal elszánt védői... Ti meddig jutottatok el a pofázáson kívül?... DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ BARÁTAI,TÁMOGATÓI csapata, akkor lehet ide beírni a felsorolást! ...Mert, ha nem tévedek Ti vagyok a legádázabb ellenségei ennek a mozgalomnak T.Péterrel-el az élen, és ráadásul a DK nevének használatával... Legalább annyi vér lenne a pucátokban, hogy mernétek vállalni a nyílt vitát...Nem kedves barátaim! Ez így nem fog menni, mert nem fogjátok tudni elkerülni a végső lelepleződést, és egyszer majd sokan ráfognak jönni, hogy egyes emberek azok, akik ellopják mások elől a szabad gondolkodás lehetőségét önös érdekből.

    VálaszTörlés
  6. DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ BARÁTAI,TÁMOGATÓI ! .... Lesznek, akik ezt közületek olvassák. Tessék, akkor Ti kérdezzetek rá a csoportotokon belül, hogy akkor most mi a franc folyik a saját csoportotokban?... Kérdezzétek meg Pétert,hogy akkor szerinte ki is az igazi ellenség?...Persze csak akkor kérdezzétek meg, ha meritek is, mert hamar repülni fogtok onnan, mint mi a sokan, akik megmernénk kérdezni, csakhogy már nem tehetjük, mert már a kérdésért is kizárás jár!...NESZTEK NEKTEK DEMOKRÁCIA!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ráadásul nekem az az érzésem, hogy arra várnak legyünk "elegen" s akkor majd ők az "élére" állnak a mozgalomnak.Ezért van az, hogy számomra szimpatikus emberek is folyton azt szajkózzák, hogy politikusok nélkül nem lehet...Látjuk hova vezettek bennünket a politikusaink.A mai politikusok mind egytől egyig az MSZMP köpönyegéből bújtak elő, (nem véletlenül titkosították az öt párti tárgyalást) mi meg beszoptuk, hogy vannak köztük különbségek. Nincsenek! Megmutatkozott ez a legutóbbi választásokon is. Vajon miért nem csatlakozott az LMP az összefogáshoz? Azért mert ezzel segítette a Fidesz hatalomban maradását. 2010-ben az ellenzéki pártok letették az esküt a törvénytelen alkotmányra. Azt mondták nem volt más választásuk. 2014-ben Orbán nyíltan megmondta: szándékában áll felszámolni a demokráciát! S történik valami az ellenzéki pártoknál? Az égvilágon semmi! Egy "bloggernek" kell kivinnie az embereket az utcára.

      Törlés
  7. Ha az OGYM 8 méter magas erődöt építene a téren, a bal oldalon az ATV és a többi ál-baloldali média akkor is háttal állna neki.

    VálaszTörlés
  8. Van másik két csoport is, ahol rendesen összegyültek a "tuaregezős" ostoba gyűlölkodők..
    A Tolerancia csoportról eléggé köztudott, elejétől fogva, személyes sértettség, hibás rasszizmus-felfogás stb.Mióta a Köztársasági vagyok nem orbanista csoport főadminját, trollkodás miatt, kitiltották az OGYM és a Demokrata Oázis csoportokból, minden eddigi TP és egyéb akciót maga mögött hagyó, "reális" megitélésnek álcázott, cinikus gyűlölködés folyik ott. is, már a
    kizártak utáni kérdezésért is kizárás jár...Csaxólok...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem baj. Legalább akiknek nem tetszik ez a módszer mind átjönnek hozzánk!

      Törlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lóránt! Öt egész évetek volt gondolkodni azon, miért buktatok ....de még azt sem sikerült kitalálni. Nem hiszem, hogy az elkövetkező 10 évben bármi értelmeset ki tudnátok találni. Ha nem érted, elmondom: eljátszottatok minden bizalmat... és most fogjátok eljátszani még a maradékot is.
      Csaxolok!

      Törlés
    2. Tisztelt asta!

      Mire ez a támadás, nem megnyerni kellene az ügynek a kétkedőket, bizonytalanokat?

      Vagy valaki csettint egyet és mindenki megvilágosodik és beáll Tuareg mögé és nem kérdez és nem gondolkodik csak üveges tekintettel követi bárhová?

      Valamint nem látom, hogy Loránd bármely párt vezetőjeként írt volna.

      Nem fogadatlan akartam lenni, csak tudom, hogy ez az azonnal toroknak ugrás százakat tart távol a jó céloktól is. Nincs párbeszéd, tisztázása a felmerülő kérdéseknek, csak kinyilatkoztatás van és punktum. Ez nem jó.

      csaxolok.

      Törlés
    3. Kedves Béla! Valószínüleg igazad van...sajnos elvesztettem már a türelmemet...és ez nem jó. Torkig vagyok a nyilvánvaló töketlenkedésekkel és azzal, hogy megy a százszor kipróbált és sercegő lemez változatlanul. Sivít és nyikorog, mégsem veszi észre senki, hogy cserélni kellene. Ha ezt valaki nem érti ennyi idő után, akkor menthetetlen. Sajnos nem tudok már vitatkozni vele. Félek, hogy nem én vagyok az, aki nem gondolkodik. Fanatikus soha nem voltam, Tuareg mozgalmát egy esetleges jó kezdeményezésnek tartom...még nem lehet látni mi sül ki belőle. Mindenesetre egy olyan próbálkozás, amely felrázhatja az alvókat. Oda kell figyelni rá!

      Törlés
    4. Mi is figyelünk rá, megosztjuk kétségeinket és gondolkodunk, mert azt egy szabad országban lehet! Azt a szabad országot is csak olyanokkal tudom elképzelni, akik nem akarják megtiltani, hogy gondolkodjak.
      Szerintem ide kevés olyan bejegyzés került, hogy "hülyeség az egész, minek ugráltok, mit játsszátok az agyatokat", és ez szerintem jó.

      Törlés
  10. Kedves Kedves Loránd!

    Megspóroltál nekem jó pár karaktert, nem kopik a billentyűzetem annyit. Szerintem sokan vagyunk beleszorulva azokba a kétségekbe, amelyekről írtál.

    Annyit tennék hozzá, hogy az ellenzéki oldal elleni ekkora kirohanás eléggé furcsa egy olyan blogertől, aki előtte, ha úgy vesszük, "Dk-s polgármester-jelölt" (dk támogatással) szeretett volna lenni. Változott a helyzet, de most már csak az nem birka és ostoba, aki áhítattal csüng a szerző szavain és feltétel nélkül vallja a nézeteit. Ez szerintem nagyon nem tesz jót a valójában helyes szándéknak, hogy tegyünk valamit magunkért. Azt gondolom azonban, hogy a nagy tenni akarásban ne riassza el azokat, akik, ha kicsit is, de másképpen, vagy más sebességben gondolkodnak. Vagy csak a diktátummal lehet előre menni? Akkor tényleg mi a különbség?

    Engem még nem sikerült felállítani a fotelból, maradok a választott pártom mellett. Amit tehetek, azt megteszem a pártpolitizálás keretein belül, egyenlőre!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi a franc van!!!!!!!!Féltek a győzelmünktől.Bár már ott tartanánk.Mozgalmunk célja elzavarni ezt a fasiszta,diktatorikus Orbán rezimet.Ti már azon szarakodtok,hogy mi lesz azután.Az országban vanak értelmes demokraták akik tovább fogják vini a győzelmünk után az ország írányítását.Adig arra kérlek beneteket,hogy gyertek ki az Erődbe és segítsétek a mozgalmunk győzelmét.Per pillanat most ez a cél.Útána lesznek majd akik kezükbe veszik,hogy egy demokrtikus kormányt létre hozanak .Hogy milyen modszerrel az majd akor dől el.Álljatok fel abból a rohadt forgószékből és gyertek ki a az Erődbe harcolni.

      Törlés
    2. A győzelmetektől nem félek!

      Azt viszont minden demokrata vegye tudomásul, hogy a demokrata tudomásul veszi, hogy nem vagyunk egyformák.
      Mindenki a maga módján tesz, vagy nem tesz!!!! meg dolgokat!

      Írtam lentebb szempontokat.

      Törlés
  11. Bírom, amikor olyan kérdésekkel próbálják Gábort lejáratni, amire gyakorlatilag már választ adott pár évnyi blog cikkeivel.
    Lórándról is világlik, hogy maximum felületesen követi a fejleményeket és az alapján akar véleményt alkotni.

    VálaszTörlés
  12. Béla Nob Milyen sebességben gondolkodtok a fotelból? Mint a csiga...? Egyébként, mint látod (ha figyeled) itt sem rakétasebességről van szó, hanem tudatos építkezésről. Diktátumról szó sincs.Remélem, sikerül majd felállni a fotelból, s esetleg a választott pártod tenni akaró tagjait is felállítanod. Magam már ezen dolgozom, s alakulgat. Az itteni DK elnök nem zárkózik el, sőt, segít a terjesztésben. Ha meg sem próbáljátok, helybe egyik sem fog menni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha nem is csigaként, de az biztos hogy más szempontok miatt lassabban.

      Más szempontok:
      1. munkahely
      2. család.
      3. s talán ez a legfontosabb : egyéni habitus (nem gyávaság, de egy kicsit azért félve tartózkodás)

      A kezdeményezést helyénvalónak tartom. Jó az, ha megoszlik Mordor (nem narania) figyelme. A fenntartásaimat pedig le kell bontani, ahogy ti szántok magatoknak időt, így én is.

      Törlés
  13. Gábor, mindenben igazad van, de a "szembeszéllel" nem tudsz mit kezdeni. Szerintem egyszerűbb volna tovább menni, a fejedet félrefordítani, és csak menni előre szó nélkül. Attól kapnának tényleg agyvérzést. Ha nem törődnél velük. Csak az erőidet - a Te személyes erőidet - akarják felmorzsolni.

    VálaszTörlés
  14. Az igazán bátrakon kívül, első sorban azok csatlakoznak tevőlegesen az OGYM-hoz akiknek nincs veszíteni valójuk és megtudták (felfogták) ezt a lehetőséget.
    Az itt filozofáló, mindenféle indokot és kérdést felvonultatók bevallottan nem tartoznak ebbe a két kategóriába mint ahogy az "ellenzéki" pártok és médiák sem.
    A mozgalom kitartása és a hatalom arrogáns, cinikus magatartása azonban megváltoztathatja a most még fenntartással és óvatossággal viszonyulók véleményét.

    K Lóránd:
    ...."Filmnek jó, de a túsz szerepéből inkább egy profi tárgyalóra szavaznék, akinek elsődleges szempont, hogy a bomba ne robbanjon fel. Szerintem ez magyarázza a hivatalos ellenzék és média hozzáállását is."....

    Szerinted ki állna szóba egy profi tárgyalóval akinek láthatóan nincs bombája?
    De még bombagyáros Clodoja is a hatalomnak van. (ha emléxel, hogy ki találkozgatott Clodoval annak idején)

    Majd cáfol ha gondolja de:
    Tuareg az OGYM-el --és írásaival is-- ezen a helyzeten szeretne változtatni. Ő biztos nem akar sem robbantani, sem felrobbanni.

    VálaszTörlés
  15. Üdv mindenkinek.

    Nulladik körben:
    Nagyon hajlok az (ön)iróniára, viszont ez írásban nem mindig esik le az embereknek. Szóval így tessék tovább olvasni.
    Első körben:
    Némileg gáznak gondolom, hogy de úgy tűnik, hogy a gyanúsítgatások elkerülése végett tisztázni kell: Nem vagyok/voltam semmilyen politikai szerveződés tagja, se párté, se másmilyené.

    Átböngésztem a blogot, noha közel sem olvastam el mindent. Az remekül átjött, hogy Gábor le akarja győzni a rendszert, és hogy ehhez milyen eszközt választott.
    Viszont felvetődött bennem jó néhány kérdés:
    Az ilyen-olyan hangvételű cikkek keltette forgalomnövekedéssel együtt még mindig csak egy nagyon szűk réteghez juttok el. Hogyan akartok valóban széles tömeget megszólítani, netán megmozgatni? (A szemtől szemben beszélgetés, csak bizonyos létszámig működik)
    Hogyan akarjátok bevonni a vidékieket? Pl fogtok kiadni valami útmutatót arra, hogy hogyan kell beadni egy hasonló tüntetésre kérelmet, mondjuk a xy kisváros polgármesteri hivatala elé/főterére/akármilyen forgalmasabb helyére? Esetleg nyújtotok egyéb jogi segítséget?
    Lesz valami így légy polgári engedetlen Narniában összefoglaló? (Itt jegyzem meg, hogy egy széles körű adófizetés megtagadás valszeg igen gyorsan betenne a kormánynak.)
    Van bármilyen célkitűzésetek, manifesztótok azon túl, hogy a jelenlegi kormány takarodjon a hatalomból?

    Szálka vagytok a köröm alatt, de mi lesz akkor, amikor a gennyes seb kifakad?
    Milyen elképzeléseitek vannak? Alkotmányozó nemzetgyűlés? Új választások?
    Hogyan akarjátok kitakarítani a közéletet? Mi jönne helyette? Felelősségre vonás?
    Ha nem akartok pártosodni, akkor milyen elképzelés van a szerepetekről a hatalom (remélhetőleg inkább rendszer) váltásban?
    Vannak valamilyen kialakult véleményetek olyan fontos témákról, minthogy hogy lehet csökkenteni a korrupciót? Mi legyen az oktatással, az egészségüggyel, az energiaüggyel? Vannak gazdaságpolitikai elképzeléseitek?
    Ha minderre nincs is válasz még, lesz? Ha lesz, kit és hogyan akartok bevonni? Én mint átlagpolgár beledumálhatok, hogy szerintem mi és miért lenne jó?

    Ha mégis vannak válaszok, és én nem kutattam eléggé, akkor egyrészt elnézést, másrészt nem lehetne egy GYIK-et összedobni a megfelelő linkekkel? Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki friss húsként téved ide, érdekli is a dolog, viszont nincs ideje kibogarászni az elmúlt öt év szellemi terméséből a neki fontos válaszokat.

    Érdekes, és jó kezdeményezésnek tartom az OGY-t, de sajnos (vagy hálaóda annak, akit illet) nem vagyok sem fanatizálható, sem rajongó alkat. Eddig a karizmatikus vezetőn kívül, aki hajlandó megmozdulni, nem sokat látok. Az viszont megfelelő válaszok nélkül számomra kevés. Szóval hol találom őket? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Júliusi blog, "Orbán megbuktatásának forgató könyve" Itt kaphatsz egy-két kérdésedre választ.

      Törlés
  16. Kedves Lóránt, Ildikó Olasz, valamint Eryn kommentjeivel nem érdemes foglalkozni, mert egyszerűen látszik belőlük, hogy nem olvasták el az OGYM célkitűzését és ahhoz való eljutás "útvonallal" foglakozó blogot. Így bizony vakon tapogatóztok és rakjátok fel azokat a kérdéseket, amelyekre értelmes olvasás mellett már választ kaptatok.
    Ne erőlködjetek, egyetlen párt, vagy személy megbízásából sem sikerül ezt a maroknyi csapatot szétvernetek..

    A kedvetekért rakom fel az idővonalamra az OGYM blogokat az alábbi szöveggel:

    Mielőtt bármit hozzáfűznél, olvasd el és csak a témára/témához válaszolj, mert különben törlöm a megjegyzésed, mivel nem értetted meg a tartalmát!
    Akinek ezt sikerül elérni, az nyugodtan forduljon Lázár Jánoshoz (Miniszterelnöki kabinet miniszter) és érdeklődjön, hogy neki hogyan sikerült 8 év alatt megérteni Gyurcsány Ferenc Őszödi beszédét.

    A pártok is meg fognak jelenni, abban a pillanatban, mikor majd a sikert már közelinek érzik és rájönnek, hogy csak az ALKOTMÁNY visszaállítása az OGYM célja, hogy ismét el lehessen indulni a DEMOKRÁCIA útján.

    VálaszTörlés
  17. Nem értem azokat akik azt vetik Tuareg (Szabó Gábor) szemére, hogy a pártok ellen „beszél” ebben a posztjában.
    Egy túrót!
    Ahogy olvasom, azokkal hadakozik, akik valahol a fészbuk rengetegében, vagy valahol,BÁRHOL és
    BÁRMIKOR megsértették az egyet nem értésükkel. No és az már mindegy is, hogy mikor is tették. ( a pártok csak mellékszereplők ebben a darabban, de talán még az igazán jelentős politikusok is….)
    Nem jó ez így Gábor! Félő hogy hiába így egy igazán jó cél…
    Nem hogy a fotelből, de sehonnan sem fogsz tudni híveket szerezni így… Még magadnak sem….
    Félő, hogy Zoltai lányának a sorsára jutsz… Hírhedté vállig az egód…
    Ha végül kiderül, hogy tévedtem, elnézést fogok kérni. Addig pedig teszem a dolgom az egyik ellenzéki párt és egy komolyan vehető aktív mozgalom szimpatizánsaként.
    (Egy nem igazán aktív blogger,egy soha sem volt újságíró, és egy már végképp nem aktív vadászpilóta)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát ja...................


      Meg kell nyerni az embereket, győzzétek le a kétségeinket előbb, hogy sokan legyetek velünk is.

      Törlés
  18. Nekem az jött le olvasva a kommenteket, hogy hiányoznak a konstruktív viták. Akik pedig az aggályaikat fejezeték ki azokkal kapcsolatban csak annyit, hogy nem a tartalma a lényeg, hanem a megléte! Előbb ezt kell felismerni, és csak azután következhet a tartalmi válasz.

    A LEGNAGYOBB BŰNT azok követik el, akik pont a tartalmi viták elől zárják el az utat személyeskedésükkel, és vissza élve az admin hatalmukkal... Ezek után senki ne csodálkozzon, hogy a szar éppen általuk ömlik azon pártok nyakába, akiket a "maguk HÜLYE módján" védenek.... Régi, elavult reflexek, amiket még az mszmp-ből hoztak át az mszp-be és próbálják tovább vinni más pártba. (Nem írom le a nevét, mindenki tudja mire gondolok)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szórólap Titokgazda, ebben bizony nincs igazad, de tökéletesen látszik, hogy nem értesz egyet az OGYM megalakulásával sem, mert az alapot nem olvastad, vagy nem értetted (ez a nagyobb hiba) meg, hogy kiket várunk
      Mi nem akarjuk Orbán Viktort megdönteni, elzavarni, mi egyszerűen csak az ALKOTMÁNYOSSÁGOT kívánjuk visszaállítani, a fékekkel és ellensúlyokkal együtt. Ezért kívánunk a régi Alkotmányhoz visszalépni, ami garantálná a demokratikus választásokat. Az új választásnál, már a pártok "hadakoznak", az új demokratikus viszony között..

      Orbán Viktor, maga dönthet, hogy ragaszkodik-e a hatalomhoz, vagy korábban lemond a külső nyomás hatására.

      Törlés
  19. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  20. Kedves László Mészáros! Nem mond le, és nem is mondhat le objektív okok miatt. Nem tudom miből szűrted le, hogy nem értek egyet, és nem is értem.... Az OGYM indulása a 10-ek felállításának igényével indult. Nem a pártokkal szemben, hanem annak az egyszerű és logikus igénynek a megfogalmazásával, hogy egyetlen cél érdekében semmi mást nem kell tenniük az ellenzéki pártok vezetőinek, minthogy leülnek egy asztalhoz, és kivezetik az országot ebből az állapotból azzal, hogy előbb tiszta helyzetet teremtenek, visszaállítva a 2010 állapotot, és új választás kiírásával egyenlő eséllyel indulhat ismét minden párt (fidesz si!)...Se több, se kevesebb....Ezen már túljutottunk, mert a 10-ek nem reagáltak...Most amit inkább hiányolok az, hogy a megváltozott helyzetre való tekintettel újra kellene fogalmazni a mozgalom célját a pártokhoz való viszonyában...Ebből a folyamatból nézetem szerint az ellenzéki pártok nem vonhatóak ki. A mozgalom pártatlansága csak egy módon tartható fent, ha egyetlen pártot sem támogat külön, csak az összeset együtt és azt is csak egy cél érdekében..Visszaállítani a régi alkotmányt és a választási törvényt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az alapvetésben kristály tisztán benne van, mit akar ez a mozgalom. Azt kell felfogni, hogy ez NEM pártellenes mozgalom, sőt! Épp arra van, hogy a pártok elvesztett tömegbázisait állítsa helyre. Itt nincsenek és nem is lehetnek hatalmi harcok, mert a cél nem a hatalom megszerzése. Ez a lényege. Ezért fog tudni, ha a megfelelő kitartás megmarad, sokkal nagyobb tömegeket megszólítani. Itt nem kell veszekedni, nincsen konc, amit meg kéne szerezni....csak a startvonalat kell újra visszaépíteni úgy, hogy a pálya hossza mindenkinek újra egyforma legyen. Ez a pártok érdeke is, akik később ki tudják dolgozni az újraépítkezés stratégiáit.Ez nem egy új párt...ez sok normális, racionálisan gondolkodó ember mozgalma. Itt nem kell hogy elválasszon bennünket az un. jobb vagy baloldaliság. Itt újra megtanulhatunk kulturáltan vitatkozni egymással, itt nem kell gyűlölni a másikat, mert nem ugyanazt gondolja a világ minden dolgáról, mint én vagy te. Van amiben egyetértünk, van, amiben nem... egytelen dologban kell egyetérteni: szeretnénk békében élni végre a közös hazánkban! Nem szeretnénk gyűlölni egymást... És ennek szeretnénk megteremteni a feltételeit.
      Ha a pártok fel tudnák fogni, hogy ez segítség nekik, akkor lenne áttörés.
      Én legalábbis így értelmeztem...????

      Törlés