2014. augusztus 4., hétfő

Demokraták, ráértek Orbántűzni?

Valójában csak ennyi a kérdés, a többi, az önfelmentő magyarázkodások a nettó kamu kategóriájában találhatók. Az Ország Gyűlése Mozgalom tele van ötletekkel, azokat meg is valósítja, Nektek, Demokraták, csak annyi a dolgotok, hogy beszálljatok.




740 önkéntesnél tart az Ország Gyűlése Mozgalmat szervező zárt fészbukcsoport. Kizárólag önként jelentkezéssel lehet bekerülni, nem teszünk be oda senkit és nem is hívunk meg: ez Alapelv, tudnunk kell, hogy akik csatlakoznak hozzánk, azok ezt önszántukból teszik. Egyre több a nyilvánvalóan nem a Mozgalom célját követő jelentkező is: csípjük máris a hatalom szemét és persze jönnének a provokátorok, a tömeget saját céljaikra fölhasználni akaró szélsőségesek is. Őket eleve kiszűrjük, hameg mégis átjut a szitán egy-egy, akkor gyorsan megszabadulunk tőlük. A Csoportunk a terepre készül, és hosszú időre, ennek megfelelőek a működési szabályaink: pont úgy tesszük odabent a dolgunkat, mint majd odakint fogjuk: aki nem való közénk, azt eltávolítjuk. És vagyunk már 740-en, akik önkéntesek, akik aktívak, akik tenni akarnak és tenni is fognak.


Egyre több a kérdés, hogy pontosan mi is, amit tenni fogunk. Erre részletes választ akkor fogok adni, mikor holnap megtudjuk a Bíróság Mozgalmunk Kossuth téri induló rendezvényével kapcsolatos határozatát. Ha elutasítja Budapest Rendőrfőkapitányának nyilvánvalóan legfölső parancsra megírt elutasító végzését, és mehetünk az eredeti tervek szerint, akkor aszerint fogunk cselekedni. Ha pedig már a Bíróság is beállna a Hatalom kiszolgálói közé, akkor egy másik terv szerint megyünk tovább, egy azonban biztos: most pénteken, délután négykor törvényes alapon megkezdjük Kossuth téri demonstrációnkat. Nem azért vágtunk bele, hogy adminisztratív packázásokkal le lehessen szerelni minket, mindenre van tervünk, mint Rajkin mondta anno: van másik. De értelemszerűen a Bíróság döntése függvényében eltérő módon haladunk tovább, ha az pozitív és ha negatív. Szóval kedden megtudjuk a tutit, és szerda reggel már pontosan le fogom itt írni, mit fogunk tenni, addig pedig e tekintetben türelmet kérek.


Annyi azonban elmondható, mert bármilyen Bírósági döntés esetén igaz: nem az a tervünk, hogy csak összegyűlünk a Kossuth téren, aztán majdcsak lesz valami. A Kossuth tér csak a kezdőpont, a Demokrácia Újraalapításának Jelképe, hamár a Parlament Orbánéknak köszönhetően az antidemokrácia szimbólumává vált. És a demokrácia helyreállítását ott kell, mert csak ott lehet elkezdeni, ahol azt elvették tőlünk: onnan indulunk el demokratizálni, ahonnan az Orbánbanda 2010-ben megkezdte 2/3-os országrontó ámokfutását. És ahogy Ők szisztematikusan ellepték az országot, úgy fogjuk ezt mi is megtenni. Összegyűjtjük a demokratákat a Kossuth téren, felépítjük a Demokrácia Erődjét és aztán megkezdjük a portyázásokat, és a kiterjedést. Nem tudom mennyien leszünk a kezdőnapon, a visszajezések alapján sokan, de nem az első perc a leglényegesebb, hanem az utána jövő napok, hetek és hónapok. Mert Orbánék egy párórás tüntetéssel megtehetik azt, amit eddig is tettek: egyrészről megpróbálják megakadályozni és ellehetetleníteni, ha meg nem sikerül, akkor egyszerűen figyelmen kívül hagyják.


Naja, de ezeknek az Önkényuraknak és Akarnokoknak a leggyengébb pontja épp a lelkük: ha nap mint nap és egyre több helyen és egyre többen mutatunk be nekik, akkor alapvető lételemük dől meg: mindenhatóságuk tévképzete. Ha negatív küldetéstudatukkal szembe pozitív eltökéltséget állítunk, akkor akaratuk eddigi akadálymentes terjedése megáll, mondhatni zavar lesz az Erőben. A mi dolgunk pedig az, hogy ez a zavar minél tömegesebb, minél kiterjedtebb, minél láthatóbb és minél hangosabb legyen. Ha elérünk egy jókora alapsokaságot a Kossuth téren, a Demokrácia Erődjében, akkor szépen elkezdjük a főváros több pontjára és a vidékre kiterjeszteni állandó tüntetéseinket. Kapkodnunk nem szabad, a létező és valószínűleg folyamatos növekedésnek induló demokrata tömeget nem szabad szétaprózni: ha az Erőd meggyengül, akkor a helyőrségek sem lesznek életképesek.



Ugyanolyan szisztematikusan, lépésről lépésre fogjuk megtörni Orbánék akaratát, amennyire Ők azt szabad levegőnk, demokráciánk elszívásával tették. Kitartásból jelesre vizsgáztak, itt az idő, hogy mi is vizsgázzunk a bátorság, előrelátás és eltökéltség tantárgyakból A tét óriási, nem egyetemi diplomáért küzdünk, hanem az Országunkért, Demokráciánkért, a szürke, hideg tónusok helyett a Színes Magyarországért. Aki elszánja magát és velünk tart, annak megmondjuk időben, hogy milyen módon tudja ezt megtenni: mindenkire szükségünk van, és az eddig a tehetetlenség dühét magukba fojtó Demokrata Honfitársainknak pedig szükségük van ránk. Egymásra vagyunk utalva, de ha jól csináljuk, és csak rajtunk múlik, hogy tényleg jól csináljuk, akkor mindannyian büszkén nézhetünk majd egymásra és magunkba, mikor célba érünk.

Megtesszük, amit megkövetel a Haza. 


22 megjegyzés:

  1. Nagyon remélem, hogy még sokan, nagyon sokan így látják, s ha a szervezésben nem is, de ottlétükkel bizonyítják majd, hogy tényleg kell egy új Magyar Köztársaság , egy Szabad új Magyar Köztársaság! Az Alkotmány átírása, meggyalázása óta várom, hogy kint legyünk, kint legyenek az utácán az emberek és igenis tiltakozzanak, kérjék vissza a régit, a regnáló hatalmat küldjék el!
    Nem vagyok hívő ember, de mégi idákdozok már azon, hogy keljen föl mindenki a fotelból, legyen ott, hogy legalább azt lássák, hogy nem vagyunk hülyék, nem vagyunk marionett figurák, nem úgy táncolunk, ahogy Orbán fütyül! Remélem nem fog tudni fütyülni a fejünkre.
    Reggel van, tudom! De még most is azt írom majd este is ÉBRESZTŐ emberek!!!! Ha, most nem, akkor végünk van!!! Ez értsétek meg, no meg VACGAB írását is "csak egy dolgot kéne tisztázni a fejekben:
    egy esemény NEM AZONOS EGY CSOPORTTAL!!! azaz egy esemény az egy esemény, nem vitafórum.
    Egy eseményhez csatlakozó meg információt közöl (pl. "viszek ásványvizet"), a távolmaradó és hezitáló maximum indokol, hogy miért nem tud ott lenni és nem pedig "eseményt fúr".
    s még egy tőle:"Ez még kikívánkozik belőlem - gondold át!

    Nálam, bennem nagyon jól megfér egymással a "Hajrá OGYM!" és a "Hajrá DK!".
    ...továbbá szerintem normális dolog az is, ha másnál is így van ez (a DK behelyettesíthető bármely demokratikus párttal)
    ....sőt, ha valaki nem szimpatizál egyik párttal sem, akkor sincs semmi gond, sőt természetes a mai helyzetben...
    Mert a CÉL a fontos, bárki demokratánál: a Demokrácia és a Köztársaság visszaszerzése!

    Hagyjuk az indulatokat, hagyjuk! Majd jól elveszekszünk, ha már nem lesz orbanisztán.

    ...és még egy gondolat: rengeteg Demokrata van (nem csak kis hazánkban, hanem a világban) aki magánéletében egy szar alak, de kétség sem fér hozzá, hogy "közéletileg" DEMOKRATA.
    Na ezért nem kell foglalkozni az egyéni sérelmekkel: legalábbis MOST nem.
    Ez elfogadható???"
    Remélem egyik Gábor sem haragszik meg, hogy idetettem Várhegyi C. Gábor gondolatait is!
    Fontosnak érzem , hogy itt legyen, én így fogom terjesztneni!
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Igen minden körülmények közt kitartunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 4 indokot írtál, hogy miért ne, biztos van még sokszáz, én pedig ha nem probléma, akkor arra koncentrálok, hogy miért igen. Meg még sokszázan. Vedd úgy, hogy nem vagy célcsoport :)

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  4. Jó reggelt! Ébresztő van, nem a szívekben hanem a gondolatokban és a tettekben is. Jól írták le a Gáborok. Kedves Lóránd neked meg innen üzenem, hogy nem a kifogásokat kell keresni és a negativ megérzéseidet közvetíteni, hanem a régi igazság szerint minden rosszban meglátni a jót és a szépet.Remélem a ti gondolkodásmódotokkal vagytok kevesebben. Álljon itt Váci Mihály: Még nem elég.... cimü verséből egy részlet:
    Nem elég a célt látni,
    járható útja kell!
    Nem elég útra lelni,
    az úton menni kell!
    Egyedül is! ? Elsőnek,
    elől indulni el!
    Nem elég elindulni,
    de mást is hívni kell!
    S csak az hívjon magával,
    aki vezetni mer.
    Nem elég a jóra vágyni,
    a jót akarni kell!
    És nem elég akarni,
    De tenni, tenni kell:
    A jószándék kevés!
    Több kell ? az értelem!
    Mit ér a hűvös ész?!
    Több kell ? az érzelem!
    Ám nem csak holmi érzés,
    de seb és szenvedély
    keresni, hogy miért élj,
    szeress, szenvedj, remélj!

    Nem elég ? a Világért!
    Több kell ? a nemzetért!
    Nem elég ? a Hazáért!
    Több kell most ? a népedért!
    Nem elég ? Igazságért!
    Küzdj azok igazáért,
    kiké a szabadság rég,
    csak nem látják még,
    hogy nem elég!
    Még nem elég!

    VálaszTörlés
  5. Ennél aktuálisabb és szebb gondolatokat keresve sem találtam volna.Terjesszétek.

    VálaszTörlés
  6. Jaj de szánalmas Szabó Gábor! megtöri Orbán akaratát:o)Mutogatja a kjözépső ujját.o) Ennyi a tudománya.Még megérem,hogy leváltja az össze pártelnökököt, s mindenhol ő lesz.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Julcsi Te valamit félre olvastál, ki mondta, hogy Ő egyedül. Én ilyet sehol nem olvastam.

      Törlés
    2. Szegény julcsi, kinéztél a Tolerancia csoportból portyázni egyet a való világba, vigyázz itt nagyon sokan vannak, valódi emberek, itt könnyen beégsz. :D

      Törlés
    3. Julcsi! Szánalmas vagy.Inkább menj Orbán Viktor közszereplő oldalára,és ott zengjél keresztényi ódákat ahogy a többi agyhalott társad szokta tenni.

      Törlés
  7. Dörgedelmes kritikával kell illesselek. A van másik című örökbecsű mondat. Nem - az egyébként zseniális ) Rajkintól, hanem Ötvös Gábortól, minden idők legnagyobb magyar bohócától származik. Ő volt a világhírű Ötvösdinasztia megalapítója. Fővárosi Nagycirkusz az Ő irányításuk alat érte el fénypontját. Most jól megkaptad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)))) Igen már jelezték páran, megkövetem majd Eötvös (E-vel, szerintem. ;) ) Bohócot valamelyik következő cikkben, sőt, de utólag már nem válzotatok cikken. Köszönöm :)

      Törlés
    2. Gábor Szebenyi! "Válámi van,de nem áz igazi" Ez a rajkini mondás,pont rád illik! Valamit mondtál amiben igazad van,de nem ez az érdekes.Tévedni emberi dolog,mondta a sündisznó,és elnézést kért a drótkefétől! Az érdekes az,hogy van egy ember aki tenni akart,és a jelek szerint tenni is fog azért,hogy visszakapjuk az ellopott demokráciánkat.Lehetséges,hogy nem jön össze,de az is hogy igen.De a lényeg,hogy végre valaki azt mondta,hogy Ő csinálja,de segítsünk neki.Nos nem azzal segítesz,ha egy amúgy nem idevaló tévedését kritizálod,hanem azzal segítesz ha akarsz,hogy itt leszel augusztus 8-án. És ha van valami nem tárgyszerű véleményed azt inkább a priviben tedd meg. Jegyezed meg,"Ha valamilyen feladat elvégzése előtt állsz,ne azt keresd,hogy miért nem lehet megtenni,hanem azt,hogy hogyan hajthatod végre!" Ez az utolsó mondat nem neked,hanem "Kedves Lórándnak" szólt!

      Törlés
  8. Gabikám! Én nem vitázom veled, egyetértek minden írásoddal!

    VálaszTörlés
  9. Érthető tiszta és öszinte Gratulálok! Minden itt van csak menni és cselekedni kell Hajrá!!

    VálaszTörlés
  10. Izé..nem ma járt le a 72 óra? Vagy a Magyar Postát nem számoltad az időtáblába?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tán olvass vissza, tudod kedd az holnap van...

      Törlés
  11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés