2014. május 12., hétfő

Tisztel(te)lek és kedvel(te)lek - Levél Bajnainak

Kedves Gordon! Elolvastam reggel az ORIGO-nak adott interjúdat, aztán a biztonság kedvéért mégegyszer elolvastam. Nem a szövegértésemmel van a baj, nem szoktam kétszer nekiugrani ugyanannak, de ezesetben meg kellett arról győződnöm, hogy ez nem valami rossz tréfa-e, ahol a neveddel visszaélnek.




Meggyőződtem, igen ez egy rossz tréfa, de nem az ORIGO követte el, hanem Te. Kezdjük tán azzal, hogyha kivesszük a fényképedet, meg a nevedet az interjúból, akkor egy nettó mellébeszélő, középszerű politikust olvasunk. Minden kérdés elől kitér, határozott véleménye csak egy dologban van: hogy mindenben más a hibás. Na persze azt is csak olyan elkenten, olyan sugdolózva, azt kell mondjam: sunyin. És ahogy a címben írtam: tiszteltelek és kedveltelek, de hozzá kell tennem, a mai naptól jóval kevésbé tisztellek és kedvellek.

Tudod Gordon, én azok közé tartozom, akik mikor két évnyi elvonulásod után visszajöttél, akkor egyoldalúan segíteni kezdtek. Írtam Rólad pozitív cikkeket, szerveztem az október 23-i beszédedre kéttucatnyi résztvevőt, meg ilyesmik. Még az is tetszett, amit ott akkor elmondtál, és bizony az ott lévő másik 60 ezer embernek is. És én még akkor is kimentem pár barátommal megnézni, mit akarsz tenni, mikor félévvel később, a havazás miatt elhalasztott március 15-i rendezvényt tartottátok. Jó lett volna, ha akkor elgondolkodsz azon, mitől is fogyott el félév alatt a 60 ezer annyira, hogy tán ha ötezren voltunk már csak ott márciusban.


És mivel ebben az interjúban eljutottál a magyar politikai gondolkodás origojáig, mely szerint a gyurcsányahibás, itt akkor most kicsit megállunk, és elmondom Neked, hol cseszted el valójában. Amivel elindultál az jó volt: összefogni, egy ernyő alá hozni minden olyan demokratát, pártoktól a civileken át, akik vissza akarják téríteni az Országot a nyugatos, európai útra. Kezdeti politikátok elveiből ugyanis épp a civilekkel való együttműködés volt a legvonzóbb és legerősebb mondanivaló. Szinte minden városban találhatók ugyanis olyan emberek, akik helyben ismertséggel és elismertséggel bírnak, így Őket megkeresni és velük szövetséget kötni, hogy a sokfajta helyi erőforrást egy egységes akarattá és erővé lehessen formálni az Ország érdekében: ez új és jó koncepció volt. És mivel a Nyolckerben én vagyok az a civil, aki ebbe a képbe belepasszol, ezért aztán össze is jöttünk Szigetvári Viktor kollégáddal két ízben is megbeszélni közös teendőinket.

Előélete miatt volt ugyan némi averzióm Szigetvári Viktorral kapcsolatban, de gondoltam, ha Neked jó, akkor nekem is, végülis csak tudod miért épp Őt választottad. Mondtam is még Neki pár nevet, akiket más kerületekben vagy városokban érdemes lenne megkeresnetek, ha vezető civileket akartok a zászló alá gyűjteni. Ilyen volt Wittinghoff Tamás Budaörs kiváló és ezerszer újraválasztott polgármestere, vagy Gegesy Feri, Ferencváros szintén közmegbecsült polgármestere, aki még úgyis majdnem az tudott maradni 2010-ben, hogy senki sem támogatta saját egyesületén kívül, a Fidesz meg az MSZP is elindult Vele szemben. Mondtam még másokat is, csupa helyben nagy nevet, ugyanis komolyan vettem, amit Te nyilvánosan, Szigetvári meg négyszemközt elmondott.


Ha valaki most keresné esetleg a soraitokban akár Wittinghoffot, akár Gegesyt, akkor mondom: nincsenek ott. És nem azért nincsenek ott, mert ne lettek volna hajlandóak a jó cél elérése érdekében együttműködni, hanem azért, mert Nektek nem kellettek. De Nektek aztán senki nem kellett, az egész országos civilszövetséget szőnyeg alá söpörtétek, és tulajdonképpen senki sem értette, miért. Hallottunk persze olyan hangokat, hogy egykori SZDSZ politikusok - mindhárman azok voltunk - nem lehetnek hitelesek. Nem tudom ugyan miért, de ám legyen ez egy elv, csakhát abba meg nem tudom, hogy fér bele Gulyás József, aki viszont az egyik megmondóemberetek, és aki az SZDSZ Országos Tanácsának Elnöke és Fodor Gábor jobbkeze volt, míg jómagam, Gegesy és Wittinghoff messze nem vittünk soha a SZDSZ-ben ilyen magas pártfunkciót. Vagy épp Karácsony Gergely, aki Horn Gábor egyik állandó tanácsadójaként szintén az SZDSZ központjának dolgozott igencsak sokáig.

Vagy épp mitől hiteles maga Szigetvári Viktor, akiről köztudott, hogy mindkét oldalnak szívesen dolgozik és bár kampányszervezőként jónak mondható, de politikai stratégaként már jópárszor megbukott, többnyire magával rántva azt is, akinek a szolgálatába szegődött. Szóval Kedves Gordon, az általad fémjelzett Együtt 2014 nem az országgyűlési választáson bukott meg, hanem jóval korábban, és nem a gyurcsányahibás, hanem Te Magad. Te mentél szembe meghirdetett elveiddel, mikor a helyi civil vezetők ki tudja milyen érdekek miatt egyszercsak nemkívánatossá minősültek. Szerény véleményem az, hogy épp Szigetvári és Karácsony voltak azok, akik ismerték pár ilyen vezetőnek a képességeit, és attól tartottak, hogyha azok vállalják a közös munkát, akkor gyorsan kiderül, hogy mind erkölcsileg mind képességileg jobbak náluk. Így utólag gondolj azért bele: ha minden helyen megkötöttétek volna a szövetséget a beágyazott és saját szavazattömeggel rendelkező civilekkel, akkor nem estetek volna a kezdeti 15%-os országos támogatottságról pár hónap alatt annak a felére vissza.


A civilek saját szavazói beálltak támogatótoknak kezdetben, követve a vezetőjüket, aztán ahogy kiderült, hogy semmit sem gondoltok komolyan az egészből, akkor meg legyintettek egyet és szépen kiálltak a zászlótok alól, cumi. Annyi embert csaptatok be, hogy törvényszerű volt a gyors becsapódásotok. Gondolom mikor zuhanásotok okait elemeztétek, épp csak ez a minimállogika kerülte el a figyelmedet. Szigetvári és Karácsony ugyanis saját érdekében elfelejtett erről szólni, Te meg, mint aki azért a valós pártpolitikában két év kihagyás után eléggé idegenül mozogtál, magadtól nem láttad át főembereid önérdekű manipulációját. Kedves Gordon, Te mindennel szembementél, amit 2012. október 23-án meghirdettél. Távolságot akartál tartani az MSZP-től, de aztán mégis Te voltál az első, aki összebútorozott velük. Te voltál az, aki teljes összefogást hirdetett meg, de aztán élenjárt a többi ellenzéki politikai szereplő kigolyózásában. És ne kamuzz arról, hogy az ország érdekében egyeztél csak bele, hogy Gyurcsány is a DK-val részévé váljon az összefogásnak. Egy frászt ezért mentél bele, Gordon, hanem inkább azért, mert Gyurcsány kiebrudalása után a DK havi 2%-kal erősödni kezdett, Ti meg csaknem ugyanilyen tempóban gyengülni. Ha nem veszitek be a DK-t - jobb lett volna, de mostmár ez van - akkor az Együttnek mostanra összesen három szavazója lenne: Te, a Szigetvári, meg a Karácsony, mindenki más már a Feri mögött sorakozna.


Gordon, itt nem a Feri hiteltelenedett el az elmúlt években, hanem Te. Itt nem a DK változtatta napról napra az elveit, hanem az Együtt. Tudod, mi sem mutatja jobban állandó zűrzavarotokat, mint amit saját Pártotokkal csináltatok. A legyünk-e párt, vagy inkább mozgalom, vagy lehet hogy egyesület, de ha más nem gombfociszakkör, aztán a nevetekkel való állandó kínlódásaitok, amin egy egész ország röhögött: ez mutatta meg, mennyire nem is tudjátok mit akartok, és hogyan akarjátok. Nem hiszem, hogy az én politikai alulműveltségem az oka, hogy nem tudom megmondani, mit is képviseltek: szerintem Ti sem tudjátok. Úgyhogy Kedves Gordon, ne hibáztass Te senkit semmiért. Kizárólag Magatoknak, Magadnak köszönheted, hogy az Együtt már akkor megbukott, mielőtt egyáltalán kialakulhatott volna. De mivel láthatóan már nem vagy a Magad ura, hanem leginkább csak a címer a Szigetvári-Karácsony pingpongpáros mezén, ezért aztán mondom:

Reménytelenek vagytok.






28 megjegyzés:

  1. Francba tök jót írtam és eltűnt. mindegy, B.G. is úgy tűnjön el, mint a megjegyzésem..............

    VálaszTörlés
  2. ja és még annyit, ez az első cikked amivel tényleg az első karaktertől az utolsóig egyet értek :)

    a többivel mindig tudok vitatkozni, ezzel most nem is akarok.

    VálaszTörlés
  3. Gulyás Kövér embere. Nem kell csodálkozni,hogy ide jutott a párt. Akik megtagadja az előző 24 évet az saját magát tagadja meg.

    VálaszTörlés
  4. A pártok halála a korlátlan bizalom. Így van ez Bajnainál is.

    VálaszTörlés
  5. Ez így teljes mértékben igaz, sajnos Bajnai alól kicsúszott a talaj, és most kapkod, meggondolatlan, ezzel politikai sírját ássa.

    VálaszTörlés
  6. Ez az írásod nagyon jól rámutat Bajnai személyes felelősségére abban, hogy mind az Összefogás, mind az Együtt-PM oda jutott, ahova jutott! Ebből következik, hogy a választási vereségben is nagy szerepe volt!

    VálaszTörlés
  7. Sajnos, egyetlen szót sem írtál a Szolidaritásról, a Milláról, melyek vezetői legalább annyira hibásak a történtekben, mint Bajnai. Kónya képessége csak addig terjedt, hogy beülhessen a parlamenti padsorba, Juhász pedig erkölcsileg ásta alá a párt tekintélyét. Nem beszélve arról, hogy mögötte aztán tényleg nem voltak tömegek, mint ahogy azt elhitette.

    Hogy nem kerülhetett be pld. Wittinghoff vagy éppen Gegesy? Vagy a többi? Na ez az ő műve volt. Ő volt, aki kiválogatta, ki kell a pártnak és ki nem. Persze, igazad van, Szigetvári és Bajnai is hagyta. Most megnézhetik az eredményt.

    VálaszTörlés
  8. Bocs, "Na ez az ő műve volt" = Gulyás Józsefről beszélek a továbbiakban

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben az a különösen gusztustalan, hogy Gulyás annak a Fodornak a Sancho Panzája volt, aki pártelnökként a Bajnai kormányt akarta buktatni, és ezekután Ő kasztingolta Bajnaihoz azokat, akik ugyanakkor a Kóka vezette parlamenti frakcióban végig támogatták a Bajnai kormányt, ld. Wittinghoff és Gegesy. Ez ám a köpönyegforgatás Gulyás Joe részéről, és ez ám a politikusi alkalmatlanság Bajnai részéről...

      Törlés
    2. Gondolod, hogy Bajnai tudta, hogy Gulyás mit összehisztizett, hogy ne támogassa az SZDSZ Bajnai jelöltségét? S hogy a költségvetését sem szavazta meg? Ennek ellenére ölelte a keblére? Vagy zárt az ilyenkor szokásos fal, hogy a vezető ne halljon, ne lásson semmi ilyesmit? S mikor már valahogy mégis a fülébe jutott, már késő volt? Nem tudom, de sajnálom, hogy ez lett az egész vége.

      Törlés
  9. Bajnai Gordon vezette összefogás, már 2009-ben megbukott, mikor mindegyik MSZP-s képviselővel aláíratta a "hűségnyilatkozatot". Azok azt pont úgy nem bocsájtották meg neki, mint Gyurcsánynak az Őszödi beszéd igasságát.

    VálaszTörlés
  10. Mennyit vitt és mire Bajnai Gordon? Nem tudom. Csak azt tudom, hogy Gyurcsány Ferenc derék férfiú. Ki ellene tesz- szóljék okáról, mert tettei Őt dicsérik, Őt, aki mit kellett és lehetett- megcselekedett. Bajnait is dicsérném- de vele nehezebb az eset ! Hiszen ha lennének tettei- Bár hogy nincsenek-ez az, mivel hálámat érdemli- hogy nem vitt el sokkal többet tőlünk - mint amennyit hozott- azt a nagyon keveset..csak annál amit lám, most elvihetett.. Gordon polgártárs - nálam nem mentél át a vizsgán búcsuzom-Isten veled!

    VálaszTörlés
  11. Jó ez a kép, Gábor. Ez téged ábrázol, vagy azért már idősebb vagy egy kicsit?
    Viccet félretéve: komolyan egyetértek ezzel az írásoddal.
    2012. október 23-án az Egyetem téren kezdtünk, ahol Gyurcsány Ferenc üdvözölte a Bajnai által megindított összefogást, innen mentünk a Szabadsajtó útra, ahol megtapasztalhattam sokadmagammal, hogy lesz kivezető út. De már akkor jöttek olyan szirén hangok, hogy majd ő, Gordon fogja megmondani, hogy kikkel, milyen sorrendben tárgyalnak. És a DK valahogy nem került sorra....
    Azután, amikor megkötötték a paktumot Mesterházyval, akkor a DK-val való tárgyalást az Mszp-re bízta..... ott már nagyon büdösödött a dolog. Ferenc még mindig lelkesített bennünket, de akkor már úgy készültünk, hogy külön indulunk. Főleg az 1 éves évforduló után, az emlékezetes Műegyetem-rakparti "ÖSSZEFOGÁST" kiabálás után.... Én láttam, hogy egy zászlórúdon volt fenn a DK-s és MSZP-s papírzászló. És nem igaz, hogy a DK-sok kiabáltak, mert mindenki.
    Bizony, igaz, hogy a legnehezebb tükörbe nézni. A legkövetkezetesebb párt, amelyik a legkevésbé taktikázik, az éppen a DK. Ami meg Gordont illeti: 2012-ben ő volt az ellenzéki oldal legnépszerűbb politikusa a közvéleménykutatók szerint. Mostanra ez nagyon megváltozott. Csak nehogy a Vona legyen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden szavaddal egyetértek, én is ott voltam sorban, nekünk se tetszett, de megértettük, ilyen a választási törvénynek nevezett izé...:( Szó nélkül tettük, csináltuk, s nem keveset.
      Különben meg az Együttnek nem volt kiépítettsége szinte semmi, hisz a Millára épült. Még a Szolidaritásnak is nagyobb volt szerintem. Bajnaiék az MSZP és a DK szervezeti képítettsége nélkül még itt se lettek volna....

      Törlés
  12. Heltai Zsuzsanna2014. május 12. 18:59

    Gábor, többször ledöbbentem már, h mennyire egyformán látunk dolgokat,pedig más a szemszög,hiszen én nem mozgok a politika berkein belül,simán életemben először evidencia volt, hogy alakulásakor azonnal beléptem a DK-ba. /ezt egyébként orbánnak+a balfék mszp-nek lehet köszönni,korábban nem izgatott a politika/. Szóval lépésről lépésre a leírtak szerint alakult a véleményem Bajnairól és az Együttről.A 2012.októberi " nem a megfelelő színpadra állt fel" momentumot még elfogadtam,ugyan bántott, de arra gondoltam,így nyilván szélesebb tömeg érhető el /civilek, nem elkötelezettek, Millások stb./ és majd lesz ernyő.Ez biztató volt, hiszen elfogultságom ellenére tudtam, h a DK még óvodás korban van, nagyobb tömegbázis kellett/volna/. Aztán rohamos kiábrándulás,minden megnyilatkozás után.Amikor már az mszp paktum és a vele járó rémségek zajlottak, sikerült a civileket is elhajtani, a Milla és a Szolidaritás kiüresedett.Valójában 2013 okt.23 után tudat alatt már mindig ott volt, h nem szabad "összefogni", csak lehúznak minket is.Sokan bíztunk az1 esélyben, h hátha az elszabott választási törvény trükkjei visszaütnek.Ez naív gondolat volt,matematikailag szinte lehetetlen. Aztán a kampányban szembesültünk azzal, h az Együtt-PM alig,az mszp pedig szinte egyáltalán sehol sincs, szóval bejuttattunk nekik 29 képviselőt.Azóta azt hallom a médiában, h 300ezerrel növelték a szavazóik számát....és még egy riporter sem kérdezett vissza! Még Olga sem!Az 1290ezer fele lehet az mszp-é max.Nélkülük a DK-nak legalább 7-8 képviselője lehetne. Eltértem a szorosan vett témától,ami Bajnai pálfordulásait illeti , sajnos egyetértek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így ismeretlenül -egy közös vonással, ami a DK- teljesen egyetértek gondolataiddal ! Szerintem a kegyelemdöfést a "paktum" adta, aminek abnormális betetőzése az okt. 23-i "közös" széthúzás ünnepe...Innen már végképp nem lehetett nyerni, minden úgy alakult, ahogy azt a Fidesz jog zsonglőrei, korifeusai sem gondolhatták....és mit látott, tapasztalt a megszólításra váró a Tuareg szerinti 9millió? Beletörődést a megváltozhatatlanba.....! Talán még egy gondolat a baloldal lejtmenetét illetően, illetve annak kezdetét honnan lehet számítani.... Emlékezzünk Sólyom László elnök választására.....Egy megnyugtató parlamenti többséggel rendelkező koalíció képtelen volt saját köztársasági elnököt választani.....bizonyítva politikai életképtelenségét. Meggyőződésem, hogy amíg nincs egy karizmatikus egyén, aki képes egységbe hívni a a baloldal szimpatizánsait, rajtuk kívül a "közömbösöket" addig esély sincs a Fidesz legyőzésére, sajnos. Úgy látom, hogy Feri erre képes, de az Őt körül ölelő poitikai közeg és vezetői olyan mértékben "amortizálták" hogy innen megújulva újra vezetővé válni, annak a 9 millió felének vezetőjévé !!!!! Hát rajtunk nem múlik !!! Azt hiszem ennek ellenére Tuaregnek van igaza...."Feri még ne" Ok! Akkor még nyolc éve van ennek a hitvány embernek.....?

      Törlés
  13. Heltai Zsuzsanna2014. május 12. 19:12

    Eszemben volt, de kimaradt! Belák Andrea eszembe juttatta: az Egyetem térről /a rossz színpad választásakor/ végeláthatatlan sorban vonultunk át DK-sok zászlókkal a Szabad Sajtó útjára, és szemmel láthatóan mi adtuk a tömeg javát! Akkor még nem volt megmondva, h pártzászlók kitiltva, sztem akkor szembesültek azzal, h milyen sokan vagyunk!

    VálaszTörlés
  14. Kedves Gábor.
    Írásod a mai magyar baloldal keresztmetszete.Bajnai,Szigetvári,Karácsony és még jó páran
    ennek a rákfenéje! Persze Meseházi és jó pár MSZP-s társa sem piskóta! Most hogy a neveket leírva látom szinte mindenki!!! Közeledik apillanat, amikor Ferinek be kellene inteni a sok
    tetünek. Egyedül a DK sokkal szerethetőbb és erősebb.

    VálaszTörlés
  15. Gábor! Azt sajnálom nagyon, hogy nem lesz válasza rá. Pedig szívesen olvasnék konkrétumokat tőle, amit az interjúból is hiányoltam...:(
    Ezt szeretem, egyenesen, bele a szemébe!

    VálaszTörlés
  16. Nagyon szomorú .

    VálaszTörlés
  17. Nagyon jó a cikk. 2013. október 23-án sok minden eldőlt, a 2014-es választás eredménye is. (Bár a Fidesz a törvényeivel mindent megtett, hogy mindenáron megnyerje a választást.) Mi is kinn voltunk együtt az ismerőseimmel, voltak benne DK-k mint jómagam, Együtt PM és MSZP-k. Ami fönn a színpadon zajlott mindenki tudja, de lent független a hovatartozástól egyhangú "összefogás" skandálása hangzott. Spontán jött mindenkiből. Azzal, hogy a végén a szónokok nem jelentek meg együtt fönn a színpadon, tudtam az összefogásnak vége, elkésett...

    VálaszTörlés
  18. Nagyon sajnálom ,hogy idejutottunk.Nekem fogalmam sincs ,hogy ki miatt egész pontosan nem akarom tudni.Mint elkötelezett DK szimpatizáns " a bukott baloldal" jelzőt szeretném Győztes baloldalként minél előbb megélni.!Hajrá DK!

    VálaszTörlés
  19. Azért egy-két dolgot nem árt tisztázni. Ha Gyurcsány Ferenc 2010-ben visszavonult volna a politikától, és Mesterházy nem olyan hataloméhes mint amilyen, akkor ma a miniszterelnököt Bajnai Gordonnak hívnák.
    Gyurcsány egy ripacs aki egy elképesztő álomvilágban él. A miniszterelnöksége pedig számomra meglehetősen vegyes megitélésű. Bár voltak el nem vitathatóan jó kezdeményezései is (pl. egészségügyi reform, közigazgatás), amik sajnos végül a fidesz kökemény ellenállása miatt nem valósultak meg, de volt jó pár vállalhatatlan dolga is, pl. a nemzetpolitika kapcsán vagy a 2006-os események kezelése. Itt most nem az öszödi beszédre gondolok, mert azzal semmi gond nincs, hanem az utána a fidesz által felheccel tömeg tökéletesen szakmaiatlan kezelése a rendőrség által. Az sem mentség számára, hogy a mostani kormány még nála is fényévekkel rosszabb.
    Bajnai Gordon 1 éves miniszterelnöksége ehhez képest a hozzáértés és a kiegyensúlyozottság szigete volt, magasan leiskolázta elődjét és utódját is.
    Az persze tényleg nem jó, hogy ilyen szervezetlenség volt az Együtt körül több mint egy évig. Itt Szigetvári Viktor biztos hogy hibás, viszont ebben magasan benne vannak a szocialisták is, akik végig gáncsolták őket, mert be voltak szarva hogy esetleg nem ők adják a miniszterelnökjelöltet.
    Ha jól tudom az EP választás után újra megnyitják a belépési lehetőséget az Együttbe, így ha Ön vagy az említett utak szeretnének csatlakozni, most egészen biztosan megtehetik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hiszem, hogy ezután a katasztrofálisan végigvitt másfél év után lene olyan vezető civil, aki csatlakozni szeretne... Az Együtt láthatóan képtelen valós helyiértéken kezelni az embereket, ez pedig olyan szervezeti kultúra, ami kevéssé vonzó.

      Törlés
  20. DeKa
    Gábor!
    Kiváló írás. Csak egy apró kiigazítás.

    Gegével szemben a fidesz természetesen elindult, az már más kérdés, hogy az mszp vajon mért is!?

    Gege lemondott a parlamenti mandátumáról "félúton" 2008 szeptemberében és időközit kellett tartani, ugye nem kell bizonygatnom, miszerint borítékolható volt bácskai sikere és az enélkül is agonizáló ballib formációnak még bevittek egy övön aluli ütést. Ez vajon hova sorolandó???

    Információim szerint szigetváriék tavaly megkeresték Gegét.

    VálaszTörlés
  21. Gratulálok!

    Nem csak Gábornak a kitűnő elemzésért és korképért, hanem a hozzászólások realitásáért is. Ez az írás /így együtt/ a baloldal bukásának igazi okait tárja fel, amiből tanulni kéne MINDEN PÁRTNAK, civil szerveződéseknek egyaránt.

    Ezzel szemben nem ezt érzékelem: Kizárólag a "bűnbak-keresés" fázisában leledzik majdnem a teljes "bukott baloldal". Üdítő oázist csak a DK jelent: Ezeken a rendezvényeken a bizalom és a remény hatja át a résztvevők lelkét és szinte érezni a levegőben az egymás iránti elkötelezettség összetartó erejét! Erről számtalan nagy-gyűlésen vagy bármilyen eseményen meggyőződhettünk, akár személyesen is.

    Egyetértek azzal a gondolattal, hogy ha Bajnai a megfelelő színpadot és a megfelelő személyeket választja politikusi visszatérése alkalmával, ma Ő lenne Magyarország Miniszterelnöke. De nem ezt tette: "Sokat akart a szarka, de nem bírta a farka". Vagy inkább a "tanácsadói" vitték rossz utakra.

    Egy szó mint száz: Népszerűsége mára elvesztette hitelességét és tömegeit. Ma már csak egyet tehet: Megkeresi a hibát, /MAGÁBAN/ és ha nem képes újra felállni, félreáll.
    Vagy követi a DK példáját, megszabadul kerék-kötőitől és "tiszta lappal" újraépíti önmagát és pártját, megszabadítva magát a fölösleges ballasztoktól, akik a mélybe lehúzták.

    Van egy harmadik lehetősége is, ami a legmegfelelőbb lenne számára: Összefogni azzal a párttal és emberrel, akitől a legtöbb segítséget kapta és akitől bocsánatot kellene kérnie eddigi eltévelyedései miatt. De ehhez előbb túl kell esnie a szembenézéssel, ami qrvanehéz, de elengedhetetlen ahhoz, hogy hitelességét visszanyerje. Legalább azok körében, akik abban bíztak, hogy a két sikeres Miniszterelnök egyesíti tudását a HAZA ÉRDEKÉBEN.

    Talán még nem késő belátnia, hogy az az út, amin eddig járt, ZSÁKUTCA! És azok a "barátai", akik eddig kijelölték útját, tudatosan rossz irányba terelték. Ha képes belátni tévedését, képes megváltoztatni Gyurcsányhoz való viszonyát, ketten Együtt lehetnek az Új Magyarország "új baloldalának" MEGHATÁROZÓ EREJE.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jól látod, csak drukkolni lehet, hogy így legyen. Inkább előbb mint utóbb.

      Törlés