2016. november 25., péntek

Könyv


Kedves Olvasóim!

Az ország téli álmot alszik. Akár akarom, akár nem, akár tetszik ez nekünk, a rendszert eltakarítani akaróknak, akár nem. Annyi blogot írtam már, hogy abból 5 könyvnyi is kijönne, és visszaolvasva: minden bennük van, elég pipálgatni, ahogy egymás után megtörténnek, amiket előrejeleztem. Újabb blogokat írni per pillanat nincs értelme. Helyette inkább fogom magam, és írok egy könyvet. Mindarról, ami ezzel az országgal a "rendszerváltás" óta történt. Április végére készen leszek, addig csak akkor írok blogot, ha valami nagyon nagy dolog történik. Meg persze ott leszek a Téren, ha épp a Nép mégis felébred. Áprilisban, Veletek, újra itt.

Könyvvel a kezemben.


13 megjegyzés:

  1. Tulajdonképpen igazad van, jelenleg már nincs mit tenni, mindent leírtál, leírtunk, amit kellett, vagy talán többet is. Én is gondolkoztam már azon, hogy könyvbe kellene foglalni a történetet, mert a jelennek mindent leírtunk, hiába! Sokszor elgondoltam, hogy a kádárban a tízedét leírtam volna, golyó általi halál várt volna rám. DE, ha megköveztek érte, akkor is kimondom az igazat, akkoriban nem is voltak ekkora disznóságok.
    Meg aztán nem is, volt nagyon hova írni, csak olvasói levél formájában, ha megjelent. Egyetlen egy fizetős írásom jelent meg az Árkus féle Ludas Matyiban, egy banális apróságot gúnyoltam ki, de nem is ez a lényeg. A lényeg az, ha az akkori sajtóban valami kritika megjelent, annak súlya volt. A nejem megirigyelte az írói sikereimet :) írt Ő is egy olvasói levelet, valami olvashatatlan szavatosságú termékről, a megjelenést követő napon, a gyártótól, két személy jelent meg a lakásunkon (!!) a termékeikből összeállított untra csomaggal, hogy írja meg már azt is, hogy korrigálták a hibát.
    Csak azért írtam le ezt a történetet, hogy láttassam, hogy akkoriban a szónak súlya volt, pláne ha írott, vagy elektronikus formában jelent meg. Jó volt-e ez? Ezt mindenki döntse el maga, de egy biztos, hogy ami most megy, ez a következmények nélküli szófosás, nem jó, az biztos.
    Szóval írd csak meg azt a könyvet barátom, hogy az utókor számára rögződjön, volt egy ilyen Magyarország is, és reméljük lesz jobb is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meglesz, és köszönöm :)

      Törlés
    2. Kedves Miklos, nekem is ez a velemenyem. Egy masik pelda az eletembol: Mikor frissen vegzett diplomas voltam, nem kaptam aziskolai kinalatbol megfeleo allast azonnal. Mivel az evfolyam vezeto tanar vegig azzal biztatott minket, hogy konnyu lesz elhelyezkednunk, en csalodott voltam es fogtam magam, az utcarol azonnal bementem az EU. miniszteriumba reklamalni. Azonnal fogadott az illetekes titkar, kedvezen leultetett es biztositott rola, hogy aggodjak, a kezembe nyomott palyazatokat es javasolt egyeb lehetosegeket. Egy het mulva lett allasom. Ma ilyesmi elkepzelheto lenne? Hogy azonnal, bejelentes nelkul fogadnak es segitenek is, valamint megbecsulnek, mint zoldfulu diplomast(v. barkit)?

      Törlés
  2. Már most várom azt a letehetetlen könyvet Gábor. :)

    VálaszTörlés
  3. Csak remélem, hogy sikere lesz a könyvednek és nem fullad bele a nép közönyébe, illetve analfabetizmusába!

    VálaszTörlés
  4. Ird meg a könyvet, mert minden vekkerre szükség van, ébresztőnek, ne csak az utókornak! Jó, kevesen olvasnek, akik megveszik, jórészt amúgy is ismerik az irásaid jó részét, de akkor is! Ha robbanna, amit kivánok, nagyot szólna... csak hát azt mondják a szuaré nem robban. Kivéve Moldovánál, mikor egy kiló élesztőt tettek a tiszti sátrak felett álló pottyantósba... Hát pottyantós az van, csakis az van... Folyjon rá a vezérkarra!

    VálaszTörlés
  5. Jelen helyzetben ez tűnik a leghasznosabb hibernációs módnak és azt kívánom nehogy túlhülj. Ezért jó lesz ha néha futsz egy-egy kört itt is.
    Üdv: nemó...

    VálaszTörlés
  6. Nem szeretnélek sürgetni,Nem kergetem az időt,DE nincs még április ? Jó tudom : jó munkához idő kell, DE Várjuk már a könyvet - nagyon - s a változást , picit jobb élet reményében,,,,,JÓ MUNKÁT !!!Szombaton azért várunk Árpi bácsinál !!!

    VálaszTörlés
  7. Jó munkát kívánok. És várom a könyvet.

    VálaszTörlés
  8. Csupán az a megjegyzésem, hogy a lángot táplálni kell és nem hagyni, hogy kialudhasson áprilisig!

    VálaszTörlés
  9. Üdv. Tuareg! A sivatag továbbra is homok, homok és megint csak homok !!! Amla

    VálaszTörlés