2015. július 18., szombat

Ha tényleg Orbánt akarnátok buktatni...

Pont ugyanúgy, mint egy éve, tusványosi illeberálisozó beszédekor, most is a világ legegyszerűbb dolga lenne eltakarítani a Felcsúti Gecit. Márha megtörténne az a Csoda, hogy azok, akik csak beszélnek róla, szervezetten és összehangoltan cselekedni kezdenének.




Nem menekültügy, meg devizaügy, meg közmunkaügy, meg mindenféle ügyek vannak, hanem csak egy: Orbán Ügy. Az egész szar, ami ömlik az Országra onnan jön, olyan rendszert épített föl, amiben a mindenkit lenyomó szabadrablás az egyetlen elv. Ennek a politikai csinálmánynak a fönntartását pedig néphülyítő médiamaszlaggal, és egzisztenciális megfélemlítéssel végzi, és sajnos profin. Az már ősszel, a nagy tüntetések idején is látszott, hogy sokkal többen vannak, akik már elhajtanák a búsba, mint akik a megtartásában érdekeltek, csakhát a sunyi játszmázások a Népet hazaküldték, és a korábbi passzivitásba altatták vissza. De ha a tömeglélek egyszer megváltozott, akkor az úgy is marad, az elsöprő többség simán beszállna egy Orbántakarításba, ha látná, hogy tényleg komolyan akarják, akiknek mindehhez eszköze is van, és nem részcélok és önérdekek mentén puffogtatnák az üres frázisaikat. Elmondom mit kéne tenni, aztán lehet reménykedni a Csodában, hogy hátha egyszer történik valami bátor és logikus dolog is, nemcsak a semmittevés szóvirágokká burjánzó kimagyarázása.


Végigmegyek egy folyamaton, tessenek figyelni. Fogja magát minden demokrata, aki már csinált tüntetést, és tud mozgatni embereket, és odatelepül állandóra a Parlamenthez. Nem csak egy része, hanem mindenki, és nem megy haza többé. Jönnek saját sátrakkal Gulyás Balázsék, Nemes Balázsék, Várady Zsolték, a Humán Platform, a Szabadság tériek, Büki Zoliék, az MSZP, a DK, az Együtt, a PM, a MoMa, az LMP, a Liberálisok, az egészségügyért, a menekültekért tüntetők, a Szolidaritás, meg egyáltalán: mindenki, aki képes legalább egy sátor tüntetőkkel való állandó feltöltve tartását megoldani. Mi a NAP-pal bevállalunk három ilyen sátrat, ha mindenki jön, akikről az előbb írtam, akkor indulásnak ott lesz 50 sátor 500 emberrel a Nemzet Főterén. Mindenki folyamatosan rászervez, hívja a szimpatizánsait, tagjait, hogy jöjjenek oda, aki valamilyen médiában beszél, csak erről teszi: Gyertek Magyarok! A parlamenti ellenzék kijön a Bábszínházból, otthagyja az önkormányzatok fizetős helyeit, hogy lekötelezettségének szálait elvágja.


Az emberek félnek megmozdulni, mert utánuk nyúlnak a Narancsok, aki meg nem fél, az nem mozdul, amíg annak értelmét nem látja. Ha azonban állandóan ott van egy erős, és egységes sátortábor a Parlamentnél, akkor az meghaladja a kritikus tömeget: annyi embernek már nem lehet utánanyúlni, és ekkora állandó tömeg a napközbeni feldúsulással képes lenne kihozni a passzivitásból a Népet. Lehet állandó politikai "műsort" rendezni, egészségügyi sátor, ellátás-szervezés, megatöbbi, nem lehetetlen dolog, sőt. Olyan lenne az egész, mint egy inkubátor: közös célra, minimálprogramra összefogott ellenzék, nincs önérdek, nincs kinn is vagyok benn is vagyok játszma, nincs duma, cselekvés van. Nem méregeti senki, hogy hogyan fordítsa saját későbbi politikai haszonszerzésére a történéseket, nincsenek kibeszélések, kicsit így kicsit úgy játszmák: őszinteség és egyirányba menés van, kérlelhetetlenül, rendíthetetlenül. Nem telne sok időbe, hogy először Budapest, aztán az Ország meginduljon, rövid időn belül az egész Kossuth tér sátortáborral lenne töltve, napközben soktízezer ember, de éjszaka is többezer.


A Hatalom betojna, rossz döntéseket hozna, amit aztán vagy végrehajtanak az erőszakszervezetek, vagy nem, inkább nem, de ez most mellékes. Bármilyen hatósági erőszak ugyanis olaj lenne a tűzre, aztán nézhetnék Orbánék, hogy válik Majdanná a Kossuth tér saját hülyeségüknek köszönhetően. Ha a demokraták országszerte látnák, hogy az ellenzék végre eltökélte magát és cselekszik, és azt egységesen, őszintén, bátran teszi, azonnal megállna a Jobbikot folyamatosan új szavazókkal gazdagító csodavárás. Nagyjából pont október 23-ra eljutnánk odáig, hogy ismét 100 ezernyi ember lenne az utcán, csakhát most szervezetten, közös célra, úgy, hogy az addig eltelt hónapok alatt hitükben, eltökéltségükben megerősödtek. Aztán az október 23-i megemlékezést ott kell tartani a Parlamentnél, 100 ezer emberrel, Orbánék pedig már 22-én Azerbajdzsánban lennének remegve nézve a világsajtó híreit. Azok meg arról szólnának, hogy a magyarok elkergették a Diktátort, és épp átmeneti kormány alakul a Kossuth téren.


Na, ennyi, semmi több. Nem foglalom le a Kossuth teret, nem lehet arra hivatkozni, hogy azért nem megyünk ki, merthát a Tuareg, meg bármi hasonló kamuduma, tessenek lefoglalni, mi csak csatlakozunk, ha már lesz kikhez. Csak tessék belátni: egyszerűen nincs más út, illetve van, de az 2018-ig tart, ami még 3 év Orbán Rezsim, egyre erősődő Jobbikkal. Mindenki döntse el, mi a fontosabb: saját 2018-ra kacsingató érdekei, vagy az Ország sorsa. Váljon el a részérdek a közérdektől, a gyávaság a bátorságtól, a hazugság az őszinteségtől. Amit leírtam, az egy működni képes történet, egyszerű tömeglélektani alapokon, nem kell hozzá sok pénz, csak akarat és szervezés. Mennyi esélyt adok annak, hogy megvalósul? 1 százalékot, nem többet, de perpillanat 1% esély is több, mint bármilyen más verzióé. Na, és akkor lássuk, ki mit tesz, mit nem tesz, és utóbbit hogy magyarázza ki. Mert ha tudjuk, hogy mit kéne csinálni, és meg is tudnánk csinálni, akkor magyarázzák el mindazok, akik mégsem teszik, hogy miért is nem...

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


19 megjegyzés:

  1. Gábor! Még tovább bátran megerősítjünk harcolni az Orbán-diktatúra ellen !!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Tényleg megvalósítható lenne. "DE" ez a kisördög bennem van, nem hiszek a jelenlegi vezetők önzetlen, tenni akarásában!

    VálaszTörlés
  3. "Szervezés" és konkrét cselekvési terv, mert a ködös meséket már mindenki unja....
    (Szvsz PuZsu!)

    VálaszTörlés
  4. Igen Tuaregnek ígaza van.Ezt kellene csinálni.De a jelenlegi ellenzékkek,demokratákkal én se adnék 1%-nál többet,hogy ez megvalósuljon.De egy ami már bíztos,hogy szeptemberben a Jobbik és a fasiszta hordáikkal több tucat óriás sátrakkal elfoglalják a a Parlament elötti Kossuth Lajos teret.Itt Nyíregyházán lázas készülödé van a Jobbiknál és a fasizta hordáiknál.Bíztos információm szerint a Nyíregyházi fasiszták már két óriás sátorral rendelkeznek és több száz személy állandó tartózkodással jelen lesznek. Csak ennyit akartam mondani tísztelt DEMOKRATÁK !!!!

    VálaszTörlés
  5. Ez tényleg jó lenne, de sajnos reménytelen... Talán azért, mert már nem csak egy szakadék van hanem rengeteg törés.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Demokraták.
    A bronsteini (Lev Tockíj) definició szerint forradalom akkor van,ha az elnyomottak nem tudnak a régi módon élni-az elnyomók meg a régi módon kormànyozni.
    Túl nagy a meleg .Is.

    VálaszTörlés
  7. Akkor ezek szerint még tudunk így élni.
    Télen meg túl hideg van. Is.

    VálaszTörlés
  8. Ennek tényleg így lenne értelme. Osztom is, hátha eljut az illetékes szervezőkhöz.

    VálaszTörlés
  9. Indulok Egerszegre, este jövök csak, az addig születő kommentek akkor fognak fölkerülni, a trollfalka miatt szükséges az előmoderáció. Köszönöm a türelmeteket :)

    VálaszTörlés
  10. Kedves Gabriella.
    Ezek szerint tudnak mèg.
    A téli zimankó sem kedvez a forradalomnak.
    (Nuland-Nudelman amerikai külügyi államtitkàrhelyettes szerint az ukrajnai hatalomvàltas 5 milliárd dollàrjàba került az usa-nak.)
    Orbán ennyit nem èr nekik.
    Az "önkèntesek" ugyanis drágàk.
    A "pènz pedig pénzbe kerül".
    Is.

    VálaszTörlés
  11. Drága Tuareg. :)
    Az általad is alkalmazott szóhasználattal élve: beszéljünk már arról, hogy hogyan távolítsuk el egyszer s mindenkorra az Orbáng*cit ÉS a Gyurcsányg*cit TOVÁBBÁ a futottak-még-g*cik-kategória egyéb versenyzőit: a Mesterházykat, Bokrosokat, Szélleket meg úgy általában mindazokat, akik a többszörösen megbukott korrupt rendszert igyekeznek konzerválni. És ha már csináljuk, akkor lehetőleg úgy tegyük, hogy közben nem engedjük a nyakunkra a Vonag*cit, aki pontosan ezt a "g*citlenítést" hazudja nekünk, de más vágya sincs, mint egy újabb g*ci lenni a sorban. Szóval: a probléma része akarsz lenni, vagy a megoldásé? Az "Orbánváltás" szajkózásával az előbbit éred el (értsd: lesz a sorban egy Tuaregg*ci is - úgyis van elég, plusz egy már nem oszt, nem szoroz) ha viszont nem tereled tovább a figyelmet a valódi kérdésről, akkor elnyerheted annak a végletekig megkeseredett embertömegnek a bizalmát, akit úgy hívnak: Magyar Nép. És mi ez a bizonyos valódi kérdés? Íme: hogyan válthatjuk le a korrupt RENDSZERT az ÖSSZES eddigi szereplőjével együtt úgy, hogy a '18-as választásokra MÁR egy egészséges rendszer egészséges törvényeivel kerülhessen sor? Mindezt úgy, hogy a polgárháború/zavargás/egyéb véres és/vagy erőszakos megoldások NEM jöhetnek szóba? (Ugyanis egyetlen eldobott kővel is azt kockáztatnánk, hogy valamelyik nagyhatalom feljogosítva érezze magát egy "rendcsinálás" címén elkövetett laza, "baráti" katonai megszállásra.) Ha majd elkezdesz erről (legalább) beszélni, akkor kiülünk melléd sátrazni. Valószínűleg több millióan.
    Üdvözlettel: Csécsi Szabolcs, Miskolcnak Hangja Van! csoport

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Csécsi Szabolcs!
      Ha tudod, hogyan lehet elérni azokat, amiket leírsz, miért nem osztod meg velünk?
      Ha nem tudod, akkor pontosan mit is kritizálsz?

      Törlés
  12. Óriási "csúsztatás"!
    Tuareg! Orbán csak egy báb, te is tudod. Ha tudod, akkor miért vezeted félre az embereket, ha meg nem, akkor minek szólalsz meg egyáltalán?

    Ami manapság történik, az a Lugánói tanulmányban leírt forgatókönyv szerint zajlik. Aki nem hiszi, itt utánanézhet: http://hunpower.hyperion.hu/pub/Luganoi_tanulmany.pdf

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És _SZERINTED_ mi a teendő? Csto gyelaty?
      Én csak egy mozgássérült nyugger vagyok, de ha mutatsz egy _ÉRTELMES_ utat, ha leírod, hogy mit kell tenni (és nem csak régi jó szittyamagor szokás szerin 649 indokot arra, hogy miért _NEM LEHET_) akkor én is kibicegek a Kossuth térre!

      Törlés
  13. Sajnos ezzel a bloggal egyet kell erteni. Sajnos az 1 % esellyel is...
    Csecsi urnak csak annyit, hogy ha senkivel nem hajlando osszefogni aki valaha belepett a parlamentbe (mert kb mindenkit el akar zavarni) akkor az eselyszamunk is romlik. Az egyes ele tizedesvesszo kerul, meg jo par 0...

    VálaszTörlés
  14. .1956 október 23 án az egyetemisták a gyűlésük befejezése után elindultak az Országházhoz, az utcán sokan csatlakoztak hozzájuk,mire a Hősök- terére értek 200-300 ezer ember kiugrasztotta sztálint a csizmájából majd elindult a Kossuth-térre ,addigra 700 ez-1 millió ember állt s üvöltötte vesszen rákosi ,gerő s bandája a NÉP ellenségei,Szabadságot akar a Magyar NÉP,,a hatalom fegyveresei ÁVH (most TEK )farkasszemet néztek a vonuló tömeggel s eldobálták fegyverük ,zubbonyuk rohantak ,sokuk a Dunába ugrott,sokuk a fán végezte (öngyilkosok lettek ,lelkiismeretük megszólalt) másnap reggel kikiáltották a Köztársaságot ,győzött a Forradalom..!! A Magyar-Nép újra szabad lett --egy nap alatt ,s nem volt INTERNET--köszönjük 56 hőseinek akik kiszabadították a NÉP et a nyomorból s elzavarták rákosit,geröt s bandáját ,,példát mutattak az 56 os Hősök ,hogy kell a diktátortól megszabadítani a NÉP-et ,,a román NÉP is ítélkezett a diktátorán --causescun s bandáján--- ezek mind példák ,hogy ha egy NÉP nek elege van az elnyomójából s Szabadságot akar mit kell csinálnia ,,összefogni s harcolni az igazáért a végsőkig..drága testvéreim csak a Bátrak nyerhetnek ,!! Szabadság nélkül nincs jövője a Magyar -- Nemzetnek !!

    VálaszTörlés
  15. Kedves Gábor!
    Ott tartunk, ahol egy éve. Amit felvázoltál, arról temagad is tudod, hogy soha nem fog megvalósulni. Ez Magyarország, és legyen bármily szép és magasztos a cél, senki nem fog összefogni senkivel, mert mindenki, aki embereket tud mozgatni és mozgósítani, csak és kizárólag a saját pecsenyéjét óhajtja sütögetni, maximum nemzetiszín nyárson.
    Ráadásul - szerintem - pont október 23-a teljesen alkalmatlan dátum egy új forradalomra. Azt a napot már az elődök kihasználták, ahogy március 15-ét is. Van még az évnek 363 napja, válasszunk egy eddig még nem végletekig kihasznált, pro- és kontra lejáratott vagy felmagasztalt napot!
    Ne csak céltalan dzsembori legyen a Kossuth téren! Ne húzzuk az időt! Ne engedjük, hogy az orbánista tömegkommunikációnak legyen ideje szétzilálni a tömeget!

    VálaszTörlés
  16. Sajnos fel lett vázolva egy remek elképzelés és írni kezdtek orbánék de emberei !! Meg kezdték a bomlasztást csírájában !! Folyik máris a megosztás az egymásnak fordítás !! Ez sehova nem vezet !! Az Orbán bandát csak egy akarattal minden feltétel nélkül lehet elzavarni és elszámoltatni !! Ahogy Géza mondta Istvánnak " Összegyüjteni az embereket és egy akarattal az ellenségre fordítani a kardot !! Ha a Miskolcnak hangja van csoport továbbra is ilyen politikai hitvalláson van akkor fel kell tételezni róluk, hogy az Orbán banda megbizásából tevékenykednek !! Az orbán banda megbuktatása kirekesztö politikával nem lehetséges !!! HEGEDŰS ATTILA

    VálaszTörlés
  17. Realitás érzék:0% Az emberek zömét pillanatnyilag a bevándorlással járó gondok és veszélyek aggasztják. Egyértelmű, hogy még a megrögzött balosok jórésze is, ha semmi másban, ennek a problémának a kezelésében egyetért a kormánnyal, és bízik benne, hogy ténylegesen csökkenteni tudják majd az ideözönlő csürhe létszámát. Nem mellesleg itt a közvetlen szomszédunkban, Ukrajnában is ölég puskaporos a hangulat, ami valahol megint csak érint minket is...
    Talán emiatt is, több egymástól független felmérés igazolja, hogy a kormány, és személy szerint Orbán Viktor támogatottsága erősödik, és azt várják a tőlük, hogy töltsék ki a kormányzati ciklusukat. Álmodozni lehet, de azért nem ártana figyelembe venni, sem az idő, sem a hely, sem a helyzet nem alkalmas semmiféle rendszerváltó performansz összetrombitálására. Főként nem úgy, hogy a tervezés mindig megáll azon a ponton, hogy a kormánynak mennie kell. És? Mi fog történni másnap? Kiknek a részvételével fog történni? Gyurcsány kaliberű figurák akár csak poén szinten is szóba kerülhetnek? Maraggyunkmá... :D

    VálaszTörlés