2015. július 16., csütörtök

Az Összefogás hamis prófétái

Orbánt és a Jobbikot nagyjából 2 millió szavazattal lehet legyőzni 2018-ban. A jelenlegi torz választási szabályok a győztesnek kedveznek, kis arányú győzelemből nagy parlamenti fölény származik, és ezt a demokraták a javukra fordíthatják.




Előző írásomban szigorúan TÉNYEK szerepeltek: adatok, matek, táblázatok, pár nyilvánvaló következtetés, de semmi komolyabb utóelemzés. Azt akartam, hogy a cikk önmagában megálljon, azon nehéz legyen fogást találni, mert vissza fogok rá térni, most is azt teszem. Jelen írásom témája miatt kiemelem onnan a legfontosabb adatot: a 2014-es választáson összefogott ellenzéki pártok akkori 1,3 millió szavazójából mostanra 1 millió maradt, a trend a folyamatos szavazatvesztés. Ez a TÉNY. A tényekkel meg aztán sok mindent nem lehet csinálni: vagy tudomásul venni azokat, és egyirányba állni velük, vagy elgázolnak, ha nem előbb, akkor utóbb. Hitalapú fanatizmussal persze kár vitatkozni, a szerelem vak és süket, de összehasonlíthatatlanul többen vannak a gondolkodó emberek, mint a zsigerből politizálók, így aztán a tisztán látni akaróknak írok, nem az elvakultaknak. Két hónapja járjuk az országot, tele vagyunk élő tapasztalatokkal, pontosan tudjuk, mi áll a parlamenti ellenzék folyamatos támogatottság-csökkenése mögött. Egy szóval: hiteltelenség. A Nép ugyanis nem azt éli át, amit a netvilágban leföl rohangászó pártapparatcsikok le szeretnének a torkán nyomni, hanem azt, amit a saját bőrén megtapasztal. És ha egyszer azt érzékeli, hogy nincs ellenzék, mert minden szinten - parlament, önkormányzatok - kollaborál a Fidesszel, akkor ennek az ellenkezőjéről lehetetlen meggyőzni. Szerencsére.


Mikor épp soros vidéki városunk terepvalóságából hazaérek, és ránézek a fészbukra, mintha a Mátrixba csöppennék. Összefogás, összefogás, Gyurcsány, Gyurcsány, hajrádéká, hajrádéká, meg a többi virtuális valóság. Mert az igaziban ez mind nem létezik, bocs. A valódi Nép, akikkel sokat és nagyokat beszélgetünk, egyáltalán nem rajong sem az összefogás gondolatáért, sem Gyurcsányért, ellenben a töke tele azzal, hogy szarul él, egyre rosszabbul érzi magát a bőrében, és mindezt csak suttogva meri elmondani, nehogy utánanyúljanak a Fideszbolsevikok. Nem összefogást, meg avitt megváltót akar, hanem hiteles ellenzéket, nem dumát, hanem cselekvést, nem fészbukposztokat, hanem tetteket a való világban. Eddigi vidéki helyszíneinken magam több mint 100 emberrel folytattam mélybeszélgetést, a NAP csapata meg ennél nagyságrendileg többel. És mindig elmondjuk megalapozott, saját bőrünkön megtapasztalt élményeinket a parlamenti Műellenzékről, és eddig egyetlenegy embertől sem kaptunk ezért kritikát, egyetértést annál inkább. Az összefogás, a DK, meg Gyurcsány mantrázása csak a neten létezik, a VALÓSÁGBAN meg nem, mi meg utóbbit tartjuk az egyedül fontosnak, előbbi csak kommunikációs játék fanatikusoknak, semmi több. És itt elértünk addig a pontig, amikor a legcsőlátóbbak kivételével mindenki számára nyilvánvalóvá válik, miért is foglalkozom sokat épp a DK-val, és Gyurcsánnyal.


Az Összefogás mantrázását a DK kezdte, és azóta egyetlen politikai mondanivalójává ez vált. Az egész persze egy cinikus szavazatelszívó taktika, Gurcsányék nem hülyék, hogy ne tudnák: a legprimitívebb matek szerint sincs semmi esély Orbánék legyőzésére a jelen parlamenti ellenzék egybeterelésével. De az emberek egy része csodát vár, meg a békességet, minél kevesebbszer kell szembesülniük a valósággal, annál kényelmesebb az élet, legalábbis egy ideig. És a DK épp erre épít: összefogás, összefogás, összefogás, ahogy a csövön kifér, ha meg valaki fölhívja a figyelmet az egyszerű számtanra, miszerint nulla értelme van, mert inkább visz, mint hoz, akkor jön a gyűlöletfesztivál a mantrázók részéről. Szánalmas persze, hogy miközben összefogást mantráznak, minden 5 közleményükből kettő más parlamenti ellenzéki pártok finom lejáratásáról szól, dehát akik eleve hülyének nézik a Népet, azoktól ez nem meglepő. És a taktikájuk egyébként működik is, bár csak Nekik jó, az Országra nézve rettenetesen káros: sikerrel szívják el az MSZP és az Együtt szavazóit, csakhát közben összességében meg a demokrata ellenzéki szavazótábor napról napra összébb megy. Kommunikációs technikájuk pedig pont ugyanolyan, mint a szcientológusoké, vagy a Fideszé: a TÉNYEK kerülése, az azokat feltárók elhallgattatása, érzelmi érvelések a logika helyett: ki kit szeret, gyűlöl, meg a többi kamuérv.


Gyurcsányék arra számolnak, hogy 2018-ra sikeresen fölmorzsolják az MSZP-t, az Együttöt és a PM-et, és akkor egy éles választási helyzetben megint nem marad más választható alternatíva demokraták számára, mint Gyurcsány a pártjával. Aztán hátha összejön, ami már olysokszor elbukott: a jobb híján súlykolásával befogott orral leadja majd mindenki a szavazatát rájuk. Mondtam már, nem hülyék, csak cinikusan érdekelvűek: Ők is tudják, hogy ez nem így működik, ebből hatalmas vereség származik, és a valódi kérdés az lesz, hogy Orbán, vagy Vona a diktátor, de ez Őket kevésbé érdekli, mint az, hogy legyenek a mostaninál számosabban elosztható parlamenti, meg önkormányzati székek. Nem is csoda, hogy a jelenlegi és jövőbeli egzisztenciájukat féltő DK-sok leföl rohangálják a netet, hogy megpróbálják lenyomni a VALÓSÁGOT megmutatókat. Van ugyanis a taktikájuknak egy gyenge eleme: csak addig működik, amíg valaki azt nem mondja: NEM, nem táncolunk, köszi. Hiába morzsolják föl a parlamenti pártokat, ha közben a semmiből, terepen keletkezik egy új demokrata erő, és elkezdi fölszívni mindazon szavazókat, akiknek a hócipője tele már a semmittevő hülyének nézéssel. És utóbbiak vannak többen, sokkal többen, sőt, ELEGEN ahhoz, hogy valóban le lehessen győzni Orbánt és Vonát 2018-ban. Úgyhogy bocs DK-s fiúklányok, de NEM, nem táncolunk, ellenben megmutatjuk, hogy az összefogás hamis prófétái vagytok, és a legtöbbet teszitek azért, hogy Orbán hatalomban maradjon.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


10 megjegyzés:

  1. Nem kell dob, nem kell harsona, és nem kell a NET és főleg nem kellenek tisztességtelen eszközök ahhoz,hogy el hitessem a néppel hogy csak is én vagyok a megfelelő vezetője ennek az országnak!!! Kell viszont egy olyan alternatíva amivel be tudom bizonyítani,hogy meg próbálom a mindenki közérzetét jobbá tenni !!! Mert kérem az emberek már csak a megtörténteknek fognak hinni, és nem az ígéreteknek. Végszónak azért nagyon ajánlanám,hogy alaposan körül kellene nézni mielőtt le adom a szavazatomat,mert vannak olyanok akik figyelemre méltóak!!!

    VálaszTörlés
  2. Csak azt nem értem, hogy a hiteltelen nem létező ál ellenzékkel mit foglalkozol? Mintha nem lenne mondanivalóld. A választók már ítéletet mondtak felettük.Inkább mutass alternatívát. Ott legyen nagy a szád.

    VálaszTörlés
  3. Ha bármi alternatívát mutatna,az vitatható lenne.
    A kritika elviselèse speciális adottság.

    VálaszTörlés
  4. Majd mindjár megsajnálom az általad tavaly ilyenkor agyonszapult MSZP-t, és a most már csak a képviselőiből álló Együttet!
    Azt, hogy ki veri szét a baloldalt, a múltkor már megírtam, és tartom is, bár csak Te olvastad, vagy a moderátorod, ha van!
    Lépj tovább Gábor! Nem Gyurcsány, és a DK az ellenség, és csak bízhatunk már benne titkon, hogy nem is Ti! :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Marianna.
      Tévedsz.
      A DK ellenség.
      Amikor a Feri a mai Kiss nevű "alkotmánybiróval "aki kari párttitkár volt Pécsen,és a Feri idején lett alkotmànybíró-felszàmolta a Dialógus csoportot besúgókkal,és tönkre tette a tagjait(egy megtalàlható videó is van erről)-nos sokat ártott a demokráciànak.
      Hogy a 2006 os cselekedeteit ne részletezzük-a Ferit szègyen demokrataként sztárolni..
      Műellenzék.

      Törlés
    2. Kedves Mária!
      Ha a DK ellenség, miért volt "örömtánc", amikir Nagykanizsán megjelet a DK-s zászló, és fel is szólalt az illető, és együttműködédi szerződés is köttetett állítólag???
      Ellenséggel Nincs Alku!
      Vagy rosszul tudom?

      Törlés
    3. A kivételnek örültünk. Hogy van, érted ;)

      Törlés
    4. Én értem,.hogy a kivétel erősíti a szabályt"
      De Mária szerint (is), a DK ellenség, akkor aki a DK szabályai szerint gondolkodik, és cdelekszik, az ellenség, aki megszegi a szabályt akarva, akaratlanul, az barát,.és szövetséges!
      De ugye ez egyszer valahogy visszaüthet! :(
      És akkor ki fogja érteni?
      Te és én? :)

      Törlés
  5. EzÉRT jogos az ébresztés is, kéne az a NAP-felkelte nagyon....

    VálaszTörlés