2014. december 23., kedd

Tüntetés lesz, nem választás, nyugi

Március 15. az Ultimátum Napja kapcsán tegnapi cikkemben jeleztem, hogy minden demokrata politikai erőt várok a Kossuthra. Civil tüntetésszervezőkkel is megindult már az egyeztetés, Gyurcsány is bejelentette, hogy beszállnak a felgyorsított Orbánbuktatásba. Áll is a bál, de csaxólok: ez műbalhé.




Kezdetnek maradjunk a tényeknél.

1. A demokratikus ellenzéki pártokra az országgyűlési választásokon 1,3 millió honfitársunk szavazott. Ez a szám azóta kisebb-nagyobb megingásokkal, de állandó, tehát aki azt mondja, hogy a pártok maradjanak távol, az gyakorlatilag megaláz 1,3 millió embert, olyanokat, akik szavaztak már Orbán ellen, és akik közül rengetegen vesznek részt a tüntetéseken, ha hagyják Őket.

2. Sokféle hang van a Tömegben, de arra kell figyelnünk, milyen akarat mögé sorakozik föl az egész demonstráció, mik azok a jelszavak, amik spontán módon alakulnak ki, és erősödnek egy hatalmas Néphanggá. Ebből pedig három van: Orbántakarodj, Európa és Demokráciát. Nem konszenzusos a "mindenkit küldjünk el az elmúlt 25 évből, mert mind ugyanolyan" gondolatköre, akik tehát ezt képviselik, azok részérdeket képviselnek az Egészhez képest.

3. A tüntető tömeg nagysága a második netadós vonulás óta folyamatosan csökken, pedig az érzékelhető Népharag állandó. Ezen el kéne ám nagyon gondolkodni, mertha 100 ezerből múlt keddre a tizede maradt, akkor ott nem a Nép cseszte el, nemdebár. És van jópár oka a népfogyásnak, de ebből az egyik legfontosabb bizony ennyi: a pártszimpatizánsok sértve érzik magukat, ha állandóan identitásuk eltitkolására szólítják föl Őket, és tessenek arra nyugodtan mérget venni, hogy a Tömegek legalább fele pártszimpatizánsokból áll.

4. Március 15-én, az Ultimátum Napján nem országgyűlési választást tartunk, hanem az eddigi legnagyobb tömegtüntetést. Ott nem pozícióosztás lesz, nem az új hatalom fölállítása, hanem a regnáló, hazaáruló Orbánbanda eltakarítása. Ne keverjük a dolgok sorrendjét, mert semmire sem jutunk. Amíg az autokratikus, Európa-, és demokráciagyilkos Narancsmaffiát nem távolítjuk el a hatalomból, addig minden egyes nappal rosszabb lesz az Országunknak. Ha majd eltakarítottuk, akkor lehet fölállítani egy átmeneti kormányt, Alkotmányozó Nemzetgyűléssel helyreállítani az Alkotmányt és a választási törvényeket, és aztán, mondom: AZTÁN kiírni a szabad választásokat, és majd AKKOR elindulni versenyben, és megméretődni.

5. Azért bíráljuk - és joggal tesszük - az ellenzéki pártokat, mert teszetoszáskodnak, és mindenféle távoli határidőket mondanak. És most, amikor az első közülük, a DK, és aztán remélhetőleg a többi is hamarosan azt mondja: gyerünk, menjünk akkor az utcára, és mielőbb buktassuk meg Orbánt, akkor erre az lenne a jó válasz, hogy ne gyertek? Aligha. De, gyertek, mindenki jöjjön, mert kevés 10 ezer, de még 30 ezer is az Orbán Rezsim eltakarításához. Oda bizony 100 ezer kell, végeláthatatlan kiterjedésű, Kossuth téren koncentrálandó Hatalmas Tömeg, és az éppúgy nem lesz meg a pártok nélkül, mint a civilek nélkül.


Minden szervezetnek vannak kitűzött céljai, de az ahhoz tartozókat nem csak érdekek, hanem emberi kapcsolatok, érzelmek is egymáshoz kötik. A Szolidaritás, az Ország Gyűlése Mozgalom, minden más létező, vagy épp frissen alakult civil szerveződés is viszi a saját identitását jelképező dolgait minden tüntetésre: zászlókat, kitűzőket, transzparenseket, bármit. Miért ne tehetnék ugyanezt meg a pártok? Minden szervezet más és más, de egyik sem azért viszi az identitását jelképező valamicsodákat, mert rá akarja erőltetni az általa képviselt tézisrendszert az egész tömegre. Nem, továbbra is a Tömeg minimálkonszenzusában vesz részt mindenki, tudomásul véve, hogy itt most a minimumot képviseljük mindannyian, mert csak így lehetünk elegen az Orbán Rezsim eltávolításához. Orbántakarodj, Európa, Demokráciát. És minden olyan szervezet, aminek programjában eleve benne van ez a három alapkérdés, az joggal, és teljes joggal vesz részt ezeken a tüntetéseken. Ezért nem vehet részt a Fidesz és a Jobbik pártszerűen: a Narancsok nyilván egyik céllal sem szimpatizálnak, és a Jobbik sem akar sem Európát, sem Demokráciát, és ezek tények, tehát nekik nincs keresnivalójuk a tüntetéseken. De mindenki másnak igen, és pont olyan formában, ahogy az nekik jólesik.


Aki azt hiszi, hogy pusztán attól, ha Gyurcsány a DK-val, az MSZP, az Együtt, a PM, vagy akár az LMP saját jelvényeivel megjelenik a tüntetéseken, attól majd azok a pártok tüntetéseivé alakulnak, annak kisebbségi komplexusa van, vagy valamilyen ki nem mondott, de nem az Orbánűzést szem előtt tartó háttércélja. MAJD lesz szabad verseny, MAJD meg lehet méretődni, ha MOST, amíg még lehet megbuktatjuk Orbánt. Mert a mostani tüntetések Célja ez, és nem más, és aki későbbi választások esélyeit mérlegeli, és megpróbálja abból kiszorítani a KÉSŐBBI versenytársait, az ugyanúgy fél a versenytől, a Néptől, mint Orbánék. Ha a tüntetésszervezők elég karizmatikusak, és jól csinálják a dolgukat, azt a Nép úgyis díjazni fogja a későbbi választásokon, de adminisztratív lépésekkel kitiltani a KÉSŐBBI versenytársakat, az biz nem demokrata magatartás. Igen, nyilvánvalóan a mostani ellenzéki pártok is el fognak indulni azokon a választásokon, de ugyebár épp azért is küzdünk, hogy a választási törvényeink ismét torzítatlanul tudják majd visszatükrözni a Népakaratot, mert a Narancsok általi "módosítások" ezt lehetetlenné tették. Tessenek jól politizálni, hitelesen, és akkor majd az új politikai erők fogják megnyerni a választásokat, de SZABAD versenyben, nem pedig úgy, hogy kitiltogatjuk ezt-azt-amazt, mert ez semmivel sem jobb a Fidesz gyakorlatánál.


Szóval lényeg a lényeg. Minden olyan politikai erőre és azok támogatóira szükség van az Orbánbuktatáshoz, akiknek programjában, elvrendszerében benne van a Tömeg által már megteremtett minimálkonszenzus: Orbántakarodj, Európa, Demokráciát. Minden szervezetnek joga van az ilyen témájú tüntetéseken résztvenni, és egyenrangú félként, mert akikkel közös a szándékunk, azokkal együtt megyünk, amíg az nem teljesül. És mivel minden politikai szervezetnek, mindegy hogy civil, vagy párt, saját értékvilága van, melyben támogatói hisznek, és jelképeik ezt mutatják meg, így aztán egyértelmű, hogy mindenki pont olyan közösségi jelvényt visz magával a tüntetésekre, amilyet csak akar. Ha zászlót, akkor azt, ha transzparenst, kitűzőt, mindegymit, akkor meg azt. Aki pedig ettől el akar tiltani mást, az lehet hogy szavaiban demokrata, de tetteiben valójában nem az. MOST Orbánt buktatunk, és MAJD szabad választásokat tartunk, akik már most az utóbbira csendben kacsingatva próbálják mások részvételét korlátozni, azok pedig nem őszinték, és csak annyit érnek el, mint eddig: a Tömeg lassan otthagyja Őket. Március 15-én, az Ultimátum Napján MINDEN demokrata politikai erőt várok a Kossuth térre, felőlem azt hoznak magukkal, amit csak jólesik, és még a szervezésben is résztvehetnek. Mert ez így tisztességes, és így demokratikus.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


25 megjegyzés:

  1. Üdvözlök jinden Demokratát!

    Gábor neked csak gratulálni tudok!
    És mindenkinek aki el tudja fogadni a fent leírtakat!

    Hajrá Köztársaság!
    Hajrá OGYM!

    VálaszTörlés
  2. Jó reggelt Gábor, Jó reggelt Erőd!
    Gábor írása rámutat azokra a tényekre, amelyek idáig elvezették az országot. Nem kiszorítósdit kell játszani, hanem kart-karba öltve megbuktatni a mostani regnáló kormányt. Ezt csak terepen lehet megtenni, ahol több ezer ember egy szere fejezi ki akaratát.
    A fiataloknak el kell fogadni a "nyögdijasok" élet tapasztalatát.
    A civileknek a pártok adta lehetőségét, hogy egy tömegben lépjenek fel. Hisz nem minden ember pártemberként születik.
    Van még 94 napunk arra, hogy felkészüljünk március 15-re. Addig is mind a civilek, mind a pártok folytathatják egyedi tüntetésüket, de nem lesznek annyian, hogy eltakarítsák az útról a mostani kormányt.
    Mindkét tábornak át kell gondolni és egyeztetni a lépéseket, addig míg nem késő.
    Ébresztő Magyarok! Ébresztő Demokraták!
    Hajrá O.GY.M!

    VálaszTörlés
  3. Világos?Világos!Mégsem?Akkor világosodjék meg,a DEMOKRÁCIA tartalma,lényege az ország érdekében!

    VálaszTörlés
  4. Ez egy tiszta és világos beszéd. Az nem megy, hog egyfelől csesztetjük a politikai pártokat, hogy nem csinálnak semmit, másfelől pedig cordon sanitaire (egészségügyi zárlat) alatt tartjuk őket.
    Úgy gondolom, hogy a demokratikus ellenzék pártjainak van hova fejlődniük és kívülről ki kell kényszeríteni a szükséges változásokat (erre ma sem a DK, sem az MSZP tagsága nem képes, a PM és az LMP tagsága pedig nem hajlandó, illetve nem létezik). De az izoláció nem oldja, hanem erősíti a frusztrációs tüneteket és - végső soron - az Orbán-rezsim malmára hajtja a vizet azzal, hogy míg az ellenzéki "civilvilág" elutasítja az együttműködést, a nemzeti együttlopás rendszere a parlamenti ülőhelyeken keresztül biztosítja számukra a rendszerbe történő integrálást.
    Ha az ellenzéki pártok a demokratikus mozgalom erős és elfogadott tagjai lesznek, akkor viszont lesz egy nehéz feladat: ki kell vonulni a Parlamentből. De ez egyelőre nem aktuális, ez a végjáték megindításakor válik szükségessé.

    Gábor! Nézzetek utána, a kommenteket gyakran nem tudom felrakni, csak többszöri próbálkozás után. Közben a komment elveszik, ha nem mentem le előzőleg, (Firefox34.0.5)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ismert gond, nem megoldható, a lementés a biztos út :) Lehet túlterhelés az oka, meghát mindig vannak "avatatlan" kukkolók is minden netes tevékenységemen. ;)

      Törlés
    2. Egyértelmű! A MA fehérgalléros GAZDASÁGI BŰNÖZŐI vidáman és röhögve ÉLIK a VILÁGUKAT, a tiszta "víz"ről beszélnek és a legjobb bort isszák. Vadásznak...... emberekre, állatokra a NÉP PÉNZÉBŐL ! VAGYONOSODNAK mérhetetlen mértékben, korlát nem létezik ennek a velejéig KORRUPT kormánynak és tagjainak, valamit Orbán által "megvett" az adóforintjainkból JÓL MEGFIZETETT csápolóinak ! - csak visszaélés.

      FONTOS lenne a TÜNTETÉSEKEN arra is orientálni a felszólalókat, hogy nem csak HANGOSAN, hanem adott nagyon fontos az emberek buzdítására felszólító MONDATAIKAT kellő hangsúllyal, esetleg mögöttük ÓRIÁS KIVETÍTŐK által a szöveget megjeleníteni szükséges lenne ! Lényeges a JÓ SVÁDA, mint pl. Gyurcsány úrnál születési adottság is egyben. Az ő felhívásai, gondolatai nagyon jól eljutnak mindazokhoz az emberekhez is, akik a maguk valóságában ma már átértelmezték az ÖSZÖDI BESZÉDET!

      Nem győzöm jó magam is minden lehetséges helyen azt hangoztatni, hogy ORBÁNT nem csak LE KELL VÁLTANI, mielőtt még a gyermekeink agyát is "átnevelteti...." és "jugendeket" képeztet már az óvodákban, általános iskolákban is a befolyásolásukkal, hanem EL KELL ZAVARNI és a 800 000 milliárdos vagyonáról ELSZÁMOLTATNI, nem csak őt, a többi többszáz milliós vagyonnal rendelkező korrupt fideszest, stb. is !!!!!

      EGYÜTT-EGYMÁSÉRT kell harcolunk ellenük, hogy a még ITTHON MARADT emberek mindennapjai ne pár forintokról szóljon a megélhetés címén.

      EGYÜTT-EGYMÁSÉRT az ELLENZÉK POLITIKUSAINAK a mai állapotot értékelve, a helyzet magaslatára helyezkedve a saját, egyéni ambícióikról LE KELL MONDANIUK és KÖZNÉPÉRT kell azt beáldozniuk !!!!! - ez KÖTELESSÉGÜK kellene, hogy legyen a VÁLTOZTATÁSÉRT. Azt is tudomásul kell venniük, hogy EGYETLEN CIVIL SZERVEZET, de TÖBB SEM, EGYETLEN PÁRT SEM LESZ KÉPES 2018-ban egyedül leváltani ezt a pökhendi, ki-ha-ő-nem "polihisztornak" magát vélt Orbánt !!!!! - aki a NÉPRE VIGYOROGVA elbűvöli, aztán még a velük született tehetségtől is megfossza a népet !!!!! IGEN, EGYÜTT, ÖSSZEFOGÁSSAL NYERNI LEHET, a KÜLÖNCKÖDŐK pedig értékeljék át a JÖVŐNK lehetőségeit!

      Törlés
  5. Ebben nem értünk egyet. " kormány parlamenti ellenzékének mindegyik szervezete szerves része a Fidesz-rendszer centrális erőterének. A vele legharciasabban szembenálló Gyurcsány-párt a legbiztosabb igazolója a miniszterelnök hatalmának. A korábbi évek tapasztalatai alapján a tiltakozások szervezői eddig pontosan átlátták, hogy azon nyomban megtörhet megmozdulásaik lendülete, amennyiben bármelyik parlamenti képződménnyel azonosíthatóak lesznek." (Tölgyessy Péter)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És akkor hogyan gondolod? A civilek civilek akarnak maradni, a saját politikai pártjainkat karanténba tesszük (ezzel a lehető legnagyobb szívességet téve Orbánnak), a fityesz pedg él és uralkodik örökkön-örökké, Ámen. Erre gondoltál?
      Úgy gondolom, hogy az Orbán-rezsim egyik legsötétebb ügye az, ahogy a fidesz az MSZP-vel és néhány DK-s kollaboránssal társulva elszigetelte Gyurcsányt a saját rajongói klubjában, és ő most most egy gondosan három százalékra belőtt párt elnökeként vegetál, a NER legnagyobb dicsőségére. Most jön a következő okos húzás: "a tiltakozások szervezői eddig pontosan átlátták, hogy azon nyomban megtörhet megmozdulásaik lendülete, amennyiben bármelyik parlamenti képződménnyel azonosíthatóak lesznek." Túl azon, hogy attól, hogy valaki odamegy és beszédet mond, még nem lesz azonosítható semmivel, van egy másik érdekes mozzanat, amely esetleg figyelmet érdemel: azoknak a mozgalmaknak is "megtört a lendülete", amelyek kínosan vigyáztak arra, hogy nehogy valamely ellenzéki párttal "azonosíthatóak legyenek". Gondolok itt pl. a 2012 karácsonya előtti egyetemi hallgatói mozgalmakra. Ezek attól törtek meg, kedves jszegedi, hogy nem kaptak (nem is fogadtak volna el) politikai támogatást a náluk pár évvel idősebbektől, Orbán kultúrgépezete pedig a rektor urak és az ehökös beépített emberek hathatós segítségével bedarálta öket a karácsonyi disznótoros szalámiba. Általában, a 2010 utáni mozgalmak közös kudarca arra vezethető vissza, hogy a politikai artikuláció lehetőségének az elvetése (önkasztrálásnak is mondják) következtében dinamikájuk megtört. (Közérthetően: a zegyik tüntetés után csinálhattak egy másik tüntetést, oszt jónapot.) A következtetés merőben ellentéte annak, mint amit értelmes, de nem túl intelligens, frusztrált, gátlásos, de ambíciózus, korán záró Tölgyessy barátunk megpróbál itt sunyi módon beadni nekünk ("Temetni jöttem Orbánt, nem dícsérni"), a Te esetedben láthatóan teljes sikerrel.
      Koncz Zsuzsának van egy régi dala, Saint-Exupery nyumán, annak van egy nagyon fontos mondata: "A lényeg az sohasem látható."

      Törlés
    2. Tölgessyvel kapcsolatos véleményeddel 100 %-ban egyetértek. Ide sorolnám még a Tolerancia csoport ténykedését - Zoltai Andreástól, akik többet ártanak a DK népszerűségének, mint a nyiltan támadólag fellépúk. /itt Hell Nagy Istvánra, Polgári Lacira meg a további "kritikusokra" gondolok/

      Egyetértek az alapgondolattal, amit Tusareg vetett fel: A fő cél, az " Orbántakarodj, Európa, Demokráciát." jelszavak mögé kell beállni PÁRTOKNAK, CIVILEKNEK EGYARÁNT, függetlenül attól, mit visznek magukkal a tüntertésekre! hiszen egy a cél: A REZSIM MEGBUKTATÁSA. Minden más csak ez után következhet.

      Éppen ezért nem helyes, ha a civil szervezések kitiltják soraikból a pártszimpatizánsokat és a pértok szimbólumait. Így tömeget felmutatni lehetetlen, erét sugőrozni szintén. Csak efyütt lehetséges a rezsim leváltása.

      Hogy mi lesz az után? az egy külön történet. Amit majd a Fidesz alkotta akadályok lebontása után szabad választáson, egyenlő esélyek mellett meg lehet "mérni", ki a legalkalmasabb a szép, új Magyarország, a Magyar Köztársaság megteremtésére.

      Törlés
    3. Köszönöm az együttérző szavaat, Isten fizesse meg, szükség volt rá.Ehhez csak annyit, hogy valszeg én sem értenék egyet a Tolerancia Csoport minden állításával és Hell István egyes tételeit sem tartom időszerűnek (hogy finom legyek), de úgy gondolom, hogy ezeknek a finom lelkű uraknak (és hölgyeknek) is helyük van a demokratikus magyar politikában, esetleg nem főhelyük.
      Amit Tuareg megfogalmaz ( " Orbántakarodj, Európa, Demokráciát"), az a jelszavak szintjén jó, azaz mindazt adja, amit a jelszavaktól elvárunk. Amiben vitám van Tuareggel (de főképp néhány izgága természetű, de nem túl okos követőjével), az az, hogy egy politikai szervezet vezetésének (ne kerteljünk: az OGYM már régóta elveszítette hableányosan szűzies különállását a politikától) minden pillanatban tudnia kell hogy (i) hol tartunk (ii) hogyan jutottunk ide (iii) hova akarunk eljutni (iv) mit kell ehhez csinálni és (v) melyek a sikeres teljesítés (lehetőleg mennyiségi) mutatói. Ezt Kádár János 1957-es hatalomra kerülése óta egyedül Orbán Viktor játszotta végig a magyar politikában és OGYM csaspatából sem az látszik, hogy ezeket a kérdéseket folyamatosan napirenden tartanák. Márpedig enélkül nincs siker. Ezért nem lehet elfogadni, ideiglenesen sem azt, hogy "Hogy mi lesz az után? Az egy külön történet." (írod). Ezt a történetet nekünk előre meg kell írnunk, legalább fejben le kell játszanunk, és a legfontosabb ügyekben minden fontos szereplvel meg kell állapodnunk. Ellenkező esetben egy másik történet ismétlődhet meg, aminek nem fogunk örülni.

      Törlés
    4. Egyetértőleg a fentiekkel amondó vagyok: a tömeg gondolkodó (netán óvatosabb) részének igénye van ismerni, hogy az eltakarodás másnapjától milyen világnak nyit utat, mert ez a tudás a tömegesedés méretét és sebességét ma már --miután bátrabbak lettünk-- nagyban befolyásolja.
      A pártszimpatizánsok csak nyugodtan lehessenek ott a demonstrációkon a tettre kész politikusaikkal együtt, mert az nem lenne jó ha az utóbbiak, a gesztenye kikaparása után hirtelen ugranának elő és "majd mi (a pártelit) tudjuk, ti csak nyugodtan legyetek s támogassatok minket" felkiáltással, a meglévő rutinnal beejtőernyőzzenek a hatalomba.

      Törlés
    5. Én meg azt gondolom, hogyha bármiért az utcára megyek, akkor azt nem mint párttag teszem, nem mint pártszimpatizáns, hanem mint magyar állampolgár, akinek k..ra elege van abból, ami itt folyik! Nem kell ahhoz pártjelvény, és szimbólumok, hogy kinyilvánítsuk nemtetszésünket. Most háromféle felállás van. Két kirekesztő, és egy elfogadó. 1. kirekeszt, mert párttag vagyok, 2 kirekeszt, mert civilnek vallom magam 3, olyanok, mint vagyunk páran: nem érdekel ki honnan jön, csak jöjjön, és történjen már valami! Na amíg ez a harmadik nem teljesül, addig nincs miről beszélni, még Tölgyessy Péternek sem, akinek az egyik csoportja a legnagyobb kirekesztő magát demokratikusnak valló csoport itt a facen.

      Törlés
  6. Én a fideszből kiábrándultakat is buzdítanám,hisz azok a csalódottak,felébredőkis fontosak,mert ők is a néphez tartoznak.
    Minden kirekesztés elitélendő

    VálaszTörlés
  7. a kirekesztés és pl a zászlóknál a megkülönböztetést nem értem, miért lehet egy Che Guevarat ábrázoló és miért nem lehet a magyar történelem árpádsávosnak ismert zászlaja, a tüntetésen.Persze nem a zöld nyilakkal elcsúfítottra gondolok hanem a történelmire Árpád-sávok elsősorban és legfőképpen ősi magyar szimbólumként tisztelt jelképek, és mai címerünk - állami jelképünk - fontos alkotórészei.Mivel a zászló már a Képes krónikában is szerepel nem vonatkoztathatjuk egyik párthoz sem, bármennyire is szerették volna kisajátítani. A párt szimpatizánsok nem biztos, hogy vakok és süketek csak a lehetőségek miatt azt választották, de ha csalódnak, csalódtak nem rekeszthetjük ki magunk közül, mert nem leszünk jobbak mint az acsarkodó egymást ócsárló pártok. Engedjétek hogy egyenlőnek érezhessék magukat ahogy egyenlők is velünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én azokat nem értem akik a nemzeti színű zászó helyett árpádsávos és Hargita megye zászlóját használják mint nemzeti szimbólum!!!
      A piros fehér csíkossal az a baj, hogy a rohadtnácik úgy bemocskolták vérrel, hogy 1000 év is kevés lesz a megtisztításához, a kék színű keleties szimbólumokat használó zászló meg csak egy kisebb népcsoportot jelképeznek nem az egész magyar nemzetet.

      Törlés
    2. a Hargitásat és sem értem, hacsak nem onnan jött magyarok kezében van és azt se miért van az országházon székely zászló, ahogy nem akarják az EU zászlót fent látni ugyan azzal a érvvel ez se lehet fent. De a árpádsávos viszont királyaink zászlaja volt. jó ők már nincsenek. De ha más zászló lehet akkor ez is lehet. A Gyurcsány féle párt zászlót nem szeretném én se, Mert ha más párt nem lesz ott szintén a zászlaikkal akkor olyan mintha csak őket képviselné a sok ember. Úgyis ezzel sároznak bennünket, hogy az ő illetve amerika uszítására megyünk az utcára, pedig mindennel meg lennénk elégedve.

      Törlés
  8. Párttag vagyok, de nem pártkatona! Semmilyen katona nem vagyok! CIVIL vagyok én is!

    VálaszTörlés
  9. Már régóta van egy félelmem. A jelenlegi tüntető tömeg egy inhomogén masza, amit egyedül a fennálló rezsim eltakarítása tart össze.. Az, hogy ki milyen cél által vezérelt az egy helyszinen végzett közvéleménykutatás kideríthetné. Talán!
    Egy viszont biztos. Ugyanezen tömeg egy jelentős része a teljes elmúlt 25 évet tagadja ergo egyáltalán nem szimpatizál a most vagy a közelmúltban eddig hatalmat gyakorló pártokkal.
    A közvéleménykutatásokból az is kiderült, hogy a 20-35 éves korosztály eddig sem nagyon szimpatizált a baloldali pártokkal.
    Abban egy kicsit sem hiszek, hogy ily rövid idő alatt megvilágosodtak volna.

    Mindebből az következik, hogy amennyiben a pártok egy bárki által szervezett tüntetésen a rájuk jellemző jelképekkel jelenhetnek meg, abban a pillanatban a megjelenők száma felére harnmadára csökken.
    Ne legyen így!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem meg pont azért csökkent le a tüntetők létszáma mert kiutálták a szervezők a pártszimpatizánsokat!

      Törlés
    2. Joe barátom.
      Ez ugyanaz csak vészterhesebb. Magábanhodja annak veszélyét, hogy ez ha tovább amortizálódik akkor létszáma könnyen a kritikus tömeg alá csökken.

      Törlés
    3. Szerintem már rég a kritikus tömeg alatt van! Abban igaza van Tuaregnek hogy a pártok nélkül nem lesz meg a 100 ezres tömeg!
      Abban meg nem neki adok igazat, hogy ezt a március 15-ei közterület foglalási engedélyt neki kellett volna beszereznie! Először kellett volna a szervezőknek megállapodi egymással majd együtt lefoglalni a területet. Nem lennék meglepve ha a nagyobb tömegeket megmozgatni képes szervezetek végül 15-ére a Hősök terére szerveznék meg a nagy tüntetést! Egyébként meg nem hiszek abban, hogy a nagy tüntetésnek pont március 15-én kellene lennie. A történelmi dátumok soha nem ismétlik egymást! Október 23 és március 15-i események se azért történtek azon a napon mert már az volt valaminek a napja.

      Törlés
  10. Én szerintem meg igenis igaza van Touaregnek. Eddig egyetlen tüntetésen voltam ott, rajtam volt a DK nagy-jelvény. Aztán amikor egy kalap alá vettek minket mindenféle fideszesekkel (spec. a DK még nem volt hatalomban, csak az MSZP, és akkor Szigetvári Viktor is ott volt kampányfőnök), most kissé másképp látunk dolgokat, de az a három, amit Gábor jelszónak javasol (1. Orbántakarodj; 2.Európa; 3. Demokrácia ) ebben igenis egyetértek. És hogy miért nem mentem többé? Többen voltunk ott barátok, akik megfogalmazták: ezek bennünket utálnak-e jobban, vagy az Orbánt? És nem tudtunk rá válaszolni.
    El kellene viselni egymást a különféle demokratáknak! Ez nagyon fontos! Mindennél fontosabb! Másképp Orbán elteakarítása után cseberből vederbe kerülünk.

    VálaszTörlés
  11. SZERETNÉM és talán SOKAN is, ha arról is tennének HANGSÚLYOSAN említést MINDEN TÜNTETÉSEN, hogy TÖBB SZÁZ EMBER HAGYTA el az ORSZÁGUNKAT az ORBÁNI DIKTATÚRA - Csauseszku - alatt, IDŐS SZÜLEIKET magukra hagyva, hogy meg tudjanak élni és a saját kis családjukat el tudják tartani. ARRÓL is SZERETNÉNK hallani, hogy az Orbáni-diktatúra alatt MENNYIEN LETTEK ÖNGYILKOSOK, az intézkedéseik milyen mélybe süllyesztették az emberek megélhetéseit, mert ERRŐL HALLGAT a STATISZTIKA. Többen úgy hallottuk, hogy ILYEN NAGY SZÁMÚ ÖNGYILKOSSÁG még hazánkban nem volt, mint az orbáni-évek alatt !!!! - ERRŐL IS NAGYON FONTOS LENNE a TÖMEGEKET tájékoztatni !!!!

    A TÜNTETÉSEKEN pedig, amíg a TÖMEG EL NEM OSZLIK, LEGYEN NÉHÁNY OLYAN VEZETŐ SZERVEZŐ JELEN, akik a TÖMEG MAGATARTÁSI MEGNYILVÁNULÁSAIT képes kordában tartani. Szüksége lenne folyamatosan "szóval" tartani a tüntetésről lassacskán távozókat. DE, valójában ITT az IDŐ, most vagy SOHA !!!!!! - Ez a kormány a magyar embereket SEMMIBE VESZI, Romániába milliárd számra ömlik az adóforintjaink tömege, erről is beszélni kell. Itthon ÉHEZNEK százezer szám gyermekek, oda meg nyomják a lóvét..... vagy MAGUKNAK mentik ki oda is. Aztán HÍVJÁK FEL az EMBEREK FIGYELMÉT arra az ÓRIÁSI INGATLAN vagyonra, amivel az ORBÁN-KLÁN rendelkezik !!!!! Szóval van miről beszélni. Az EMBEREKET JÓ SZLOGENEKKEL a TÜNTETÉSEKHEZ ÉLETBEN lehet és KELL tartani !

    VálaszTörlés