2014. december 22., hétfő

Szolid erőszak

Sem nekem, sem az Ország Gyűlése Mozgalomnak nem az a célja, hogy kisajátítsa a tüntetéseket: a célunk az, hogy egyberendezzük a sokféle, és sokfelé szaladó demokrata erőt, hogy kulcspillanatokban meglegyen a Kritikus Tömeg az Orbán Rezsim megbuktatásához.




Mindezt azért szögezem le így az elején, március 15., az Ultimátum Napja kapcsán, mert már érkeznek az alternatív tüntetési bejelentések a Kossuth térre ugyanaznapra. Tisztázzuk: az egész Kossuth teret, és az összes környező utcát foglaltam le március 15. este 6-tól éjfélig, és nem lesz több kicsi - egy a Vértanúk Terén, egy az Alkotmány utcában, egy meg ki tudja milyen más fals helyen -, hanem Egy Nagy lesz. Ha valaki nem értené: az említett időszakban nem járulok hozzá az érintett területen más tüntetésekhez, vagy egybefogjuk az erőket, vagy megcsináljuk magunk, OGYM-ként. Ezért mondtam a címben, hogy szolíd erőszak: minden demokrata mozgalomnak, tüntetésszervezőnek, pártnak, Mindenkinek nyitjuk a kaput, minden csatlakozó egyenrangú szervezőként lesz feltüntetve, ne tessenek ebből hiúsági kérdést csinálni, mert mi sem tesszük. De nem asszisztálok a továbbiakban az atomizálódáshoz, a Tömeg lassú szétdarabolásához, a Kossuth térre meghirdetett, majd a valóságban nem ott tartott rendezvények válságkezeléséhez, magyarul: a Népbutításhoz.


Tegnapi írásom a Tavaszi Viharról a címmel összecsengően terjedt szét: nyugodtan lehet ezért utálni. Amit viszont nem lehet: szétforgácsolni az erőket, és magáncélokra kisebb tömegeket összegyűjtögetni. A Tömeg konszenzusa az Orbántakarodj, a Demokráciát, és Európa. Az Ultimátum Napja ezen célok elérésére hivatott és semmi másra, aki ehhez csatlakozik, azt tárt karokkal várjuk, aki meg nem, az kénytelen lesz annak miértjét elmagyarázni elfogyó követőinek. Ne tessenek a BRFK-t hívogatni alternatív bejelentésekkel, mert nekik hivatalból engem kell hívni, hogy megkérdezzék: hozzájárulok-e további rendezvények tartásához ugyanazon a helyszínen. Nem járulok hozzá, ez van, aki Orbántűzni akar, azt bevesszük egyenrangú társszervezőnek, akinek meg nem ez a célja, az mehet máshová. Ez itt nem játék, mindannyiunk, az Országunk létéről van szó, éhező százezrekről, az Orosz Medvéről, a demokrácia felszámolásáról, akinek meg fontosabb a részérdek, mint az Orbánvírus ellenszerének időben való beadása, az szégyellheti magát.


Az Ultimátum Napjáról, március 15-én, a Kossuth térről senki nem lesz kirekesztve: mindenki, aki komolyan gondolja az Orbán Rezsim elbúcsúztatását, helyet kap. Pártok is, a Fidesz és a Jobbik kivételével, de ezt tán fölösleges is volt mondanom, mert demokrata tüntetésen nincs helye autokratáknak. Akinek van hozzá elég esze, hogy belássa: minden további lépés csak akkor lehetséges, ha az autokratikus rablóbandát eltávolítjuk, az úgyis ott lesz, és nem azt fogja nézni, hogy milyen szervezet zászlói lobognak a szomszédainál. MINDEN Orbánűzni szándékozó erőt várunk, és mindegyikre szervezőtársként is nyitottak vagyunk. Az Ország Gyűlése Mozgalom bőven nyújtott ahhoz elégséges egyoldalú gesztust az utóbbi hónapokban, hogy ne nézze tovább az ellenzéki erők kirekesztését, és tudatos vagy tudattalan szétforgácsolását. Felnőttek vagyunk, a Tét nagy: én félreteszem azt a rengeteg támadást, amit indokolatlanul kaptunk sokfelől, és baráti jobbot nyújtok mindenkinek, aki azt elfogadja. Közösen kell eltakarítanunk az Orbán Rezsimet, mert Mindannyiunk életét tönkreteszi. Március 15-én egy Nagy Tüntetés lesz este 6-tól a Kossuth téren és az összes környező utcában, hogy elférjünk 100 ezren. Tessenek csatlakozni.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok! 


20 megjegyzés:

  1. Hát szeretlek és tisztellek is Gábor. Én ott leszek, és remélem és hiszem is, hogy még nagyon sok párttársam. A mi célunk se volt soha a szétforgácsolás, a kirekesztés meg pláne nem. Csak azt" a Hajrát" utálom.

    VálaszTörlés
  2. https://www.facebook.com/notes/tibor-geri/az-egys%C3%A9gfront-mozgalom-felh%C3%ADv%C3%A1sa-a-magyar-%C3%A1llam-polg%C3%A1raihoz/210300912382434
    Tibor Geri

    VálaszTörlés
  3. Bokros szindróma!A tavaszi választáskor a MoMa segítette a " Kormányváltókat " akik mint tudott jól elbazseválták!Ősszel ugyanők - legyünk csak reálisak Bokros realizmusának,OGYM segítségnek - köszönhetően be ímmel-ámmalkodtak,mögé!Pedig MA Bokros lenne a Főpolgármester,ha nem pártoskodnak,hanem egységes erőt mutatva Taplópityu ellen felsorakoztak volna mögé!Nem!Ebbe az OGYM nem fog belemenni!

    VálaszTörlés
  4. Jó reggelt Gábor! Jó reggelt Erőd!
    Gábor jól fogalmaztad meg most az első a Orbánbuktató Szilveszter, ahová várjuk azokat akik párttól semlegesen szeretnék jól érezni magukat az év utolsó napján. Itt már meg lehet mutatni, hogy komolyan gondolják a 2015. március 15-i Ultimátum Napján való részvételt. Nem sok apró kicsi tüntetésekre van szükség, hanem egy nagyra ahová beállnak a korábbi szervezők is, addig is az O.GY.M. teszi a dolgát, nem adja fel!
    Gyertek Magyarok! Gyertek Köztársaságiak!
    Hajrá O.GY.M!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hagyni kellene már ezt a "párttól semlegesen" szöveget. Egy csomó, amúgy váltást akaró embert távol tartotok magatoktól, akik pártok égisze alatt mennének. Mert azt nem gondolod, hogy mindenki egyenként felutazik vidékről, viszont több párt szívesen vinné fel a résztvevőket... Ezreket utasítotok ezzel el... Ahogy Gábor írja, a két kivétellel igenis hagyni kellene a pártokat részt venni, sőt össze kellene fogni. Sajnálatos tény, hogy a civilek önmagukban tapasztalat hiányában nem mennek semmire. Az eddigiek legalábbis ezt mutatják...

      Törlés
    2. Kedves Alie Neetah, a megoldás mindig a középút.
      Az nagyon jó, ha a pártok segítik az embereket a tüntetésre eljutni. De az a mai HELYZET, hogy az emberek többsége irtózik mindenajta párttól, és lehetőleg pártok nélküli demokráciát akar. Aki fél ettől, az csak azért, mert még nem látott pártok nélküli modellt (pedig egyszerű: el kell törölni a listás szavazást, ennyi).

      Amennyiben egy párt bármiféle "marketing" feltételhez köti, hogy a polgároknak segítsen eljutni a tüntetésre, akkor nem a kormányt akarja megszerezni, hanem a néphatalom helyett a SAJÁT HATALMÁT.

      Ha látok egy ember elesni az utcán és tényleg segíteni akarok neki, akkor nem kötöm ahhoz a feltételhez, hogy egy nagy táblát tarson a kezében azzal a felirattal: "Engem KIS PITYU emelt fel a földről!" Természetesen ha ezt megteszi, akkor nagyon hálás leszek neki - de ez nem lehet feltétele a segítségnek!

      Törlés
    3. Én például nem a párttól mint intézményesült közösségi formától "undorodom" hanem A PÁRT nevében fellépő, személyes teljesítmény nélküli, esetenként kifejezetten kártékony és ostoba pártkáderektől. Lehet, hogy nem vagyok egyedül és a "civilek" is így éreznek, s azért akarják távol tartani a pártokat a megmozdulásaiktól.
      Pedig a civil pátszimpatizánsok nélkül nem fog menni.

      Törlés
  5. Alapvtően egyetértek Tuareggel

    VálaszTörlés
  6. Nem olvastalak előre, komolyan... De szépen egybecseng a lényeg azzal, amit írtam neked :-) Tanulság: vannak még egyformán gondolkodó emberek!

    VálaszTörlés
  7. "Gyurcsány Ferenc emellett kifejtette, szimpátiával tekintenek a kormányellenes tüntetéseket szervező civilekre, akiknek az önállóságát tiszteletben tartják. A DK vezetője ugyanakkor pártja támogatóit felszólította, hogy a demonstrációkon használják zászlóikat, jelvényeiket. Az ellenzéki politikus szerint más szervezetek szimpatizánsainak is így kellene cselekednie, ezzel is megmutatva, hogy a "demokratikus tömeg nem arctalan, hanem sokszínű", a civil megmozdulások pedig egyben politikai tüntetések is."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ezért szimpatikus a DK mint párt,és mint civil szervezet az OGYM. Az OGYM soha nem kérte, hogy párt jelvényt ne használjunk.
      Mind a 2 jelvény megfér egymás mellett.

      Törlés
    2. Pontosan!
      A civilek lehetnek hajtóerők, de pártok nélkül nem fogunk tudni előrehaladni. Ez nem azt jelenti, h a támogató pártok tagjaivá válunk...

      Törlés
  8. Nagyon jól látod a helyzetet és aki még most is a saját pecsenyéjét akarja sütögetni, az menjen máshová tüntetni!

    VálaszTörlés
  9. Megint ez a széthúzás, rettenetes! Aki így viselkedik az semmivel sem különb az előző garnitúrától!

    VálaszTörlés
  10. Akinek fontosabb a saját karrierje, mint a haza az tünjön el a fenébe!

    VálaszTörlés
  11. Nagyon bölcs dolgokat írtál a blogodban, maximálisan egyetértek veled. Mindenkire szükség lesz márc. 15-én, nem szabad már előre korlátokat szabni. Jöjjön mindenki, párttag, párton kívüli, szimpatizáns, civil, aki ezt a kormányt le akarja váltani. Hiszen a cél közös: megszabadulni Orbánéktól !

    VálaszTörlés
  12. A civil szerveződéseknek meg kell érteniük, h egymásra vagyunk utalva. Egy kis szelid erőszak is kellhet ennek belátásához.

    VálaszTörlés
  13. El kell menni mind a 800-unknak, fizetett norvég álcivileknek, mert a csúnya cigány Orbán vajda fasizmust épít, meg diktatúrát, meg nem tellik libamájra, meg egyébként is hisztisek vagyunk, hogy nem vagyunk hatalmon! Legyünk ott mind a 800-an! Éljen André Veesenmayer Badfriend és Káinffy Szidni János, kamukínzott vietnámi háborús bűnös!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak ennyire telik a maxval "gondolkodó" bircától?
      Egy fizetett narancs-bloggertől többet várnánk, mint egy ilyen bebégetés. :D

      Törlés
  14. Aki nem akar összefogni az menjen tüntetni ahová akar ,vessen magára!

    VálaszTörlés