2014. december 27., szombat

Orbánnal, vagy nélküle?

Vannak, akik szerint az Ország nem bír ki már újabb évet az Orbán Rezsimben, újabb éveket meg aztán főleg nem. Vannak mások, szerintük meg lassan is lehet építkezni, mert az egész elmúlt 25 évet kell eltakarítani, annak megszervezéséhez meg idő kell, és türelmes fölkészülés.



Magam azt gondolom, hogy a lehető legrövidebb időn belül el kell takarítanunk Orbánt a Bandájával együtt, mert minden egyes nap, amit Hatalomban töltenek, súlyos kárt okoz az Országunknak: növeli a nyomort, távolabb visz Európától és szűkíti maradék demokráciánkat. Minél gyorsabban tudjuk azt a Tömeget összehozni, amelyik már puszta mérete folytán is elégséges az Orbánűzés kikényszerítéséhez, annál jobb, és ennek fontossága minden más kérdést megelőz. Orbánt az elmúlt két hónap tömegtüntetései padlóra küldték, szavazótábora megfeleződött, pártjában hatalmi harcok kezdődtek: ha nem ütjük ki, hanem hagyunk Neki időt föltápászkodni, akkor könnyen semmivé válhat mindaz, amit a Nép eddig az utcán elért. Honfitársaink fele a szegénységi küszöb alá zuhant, százezrek éheznek, napról napra távolodunk Európától, és közeledünk a Keleti Kényurak országaihoz, és hatalomgyakorlási szokásaihoz. Ezt a folyamatot pedig meg kell állítani, minél hamarabb, annál jobb, mert minél később, annál rosszabb, nemde. Ilyen helyzetben pedig tisztán kell beszélni mindenkinek: tüntetésszervezőknek, civileknek, pártoknak: mi a Cél? Mertha nem Orbán mielőbbi eltakarítása, akkor ezzel bűnrészessé válnak minden egyes olyan későbbi cselekvésben, amit a Fideszmaffia elkövet a számukra ajándékként odadobott időben.


Ha a lakásban betörő jár, akkor arra nem az a jó válasz, hogy a család behúzódik egy szobába, magára zárja az ajtót, és elbeszélget arról az időszakról, ami majd a betörő távozása után beköszönt. Nem, ott egy jó válasz van, amihez persze kell némi bátorság, meg minimálszervezés: mihamarabb harcképtelenné tenni a delikvenst, és aztán szépen becsomagolva odaadni a közben kihívott zsaruknak. A mi közös otthonunkban, az Országunkban pedig egy igen agresszív Banda járkál szabadon, és ha tovább várunk, akkor már a búvóhelyünkként szolgáló utolsó szobánkban is ránktöri az ajtót: na ezt nem kéne megvárni, gondolom én. A Józan Ész azt mondja: a Legnagyobb Problémát kell először kiiktatni, és majd jöhet AZUTÁN az összes többi gond lassú és biztonságos megoldása, mert akkor már lesz idő megfontoltan cselekedni. És akkor most ismét mondom: tessenek megkérdezni az összes mostanában mozgó közösségi embert, hogy mit tart a Legnagyobb Problémának. Mert csaxólok: jelentős részük nem Orbánt. Soktízezren az elmúlt időszakban már megérezték az a kettősséget, ami a tüntetések szervezői és a tüntető Tömeg között feszült. A Tömeg hiába skandálta az Orbántakarodjot, a színpadról ehhez inkább lehűtést, mintsem biztatást kaptak.


Volt itt már mindenről szó a szónokok részéről, netadótól, Vida Ildikón át a részvételi demokráciáig, meg új politikai erők fölállításáig, csak egyet nem mondtak ki soha: Orbán, TAKARODJ! A kezdeti soktízezres Tömegekből így maradt már csak ennek töredéke: a már hazamentek addig nem is mozdulnak újra, amíg nem a Legnagyobb Probléma: az Orbán Rezsim eltávolítására hívják Őket utcára. A Tömeg maradéka még reménykedik, és önbecsapásba menekül: akár nyilvánvalóan nem Orbánbuktatási céllal megszervezésre kerülő tüntetésre is elmegy, mert szeretné azt hinni, hogy a szervezők csak észrevették már mostanra, hogy mi is a Legnagyobb Probléma. Nem, nem vették észre. A január 2-i tüntetés ennek a legszebb példája: ott megint mindenről szó lesz, Mozgalomalapítástól elmúlhuszonötévezésig, meg eljövendő országimázsról, meg részvételi demokráciáról, csak épp egyről nem: Orbán, TAKARODJ! Aki nekem nem hisz, mellékelem fényképen a rendezvény fejlécét: (nagyításért katt a képre)


A szokásos mindenről beszélő, csak a lényeget kínosan kerülő hablaty, a Szervezők meg akarják lovagolni az Orbánellenes közhangulatot, és bíznak abban, hogy a Nép úgysem olvassa el, miről lesz szó, mert azt hiszi, ez egy Orbánellenes tüntetés. Tessék, föltettem ahhoz az eseményhez egy közvéleménykutatást, mit gondolnak a tüntetők a tüntetés céljáról, íme: (nagyításért katt a képre)


Még egy fénykép ugyanerről, mert nyitvahagytam a válaszadás lehetőségét, bárki írhatott bármifélét, hogy aztán arra is lehessen szavazni: (nagyításért katt a képre)


Itt az összes válasz, tessék jól megnézni. A kimenni szándékozó tömeg elsöprő többsége Orbánűzni akar, nem Mozgalmat alapítani, meg elmúlthuszonötévezni, csakhát nem figyelt oda, miről is szól maga a rendezvény: mozgalomalapításról és elmúlthuszonötévezésről. Itt ismételten, és már sokadszorra a Nép ügyes átveréséről, akaratának meghackeléséről van szó: a média számára föl lehet majd mutatni egy olyan tömeget, ami aztán azokat a szervezőket hitelesíti, akiknek valójában egész más a célja, mint magának a Tömegnek. Ennek a Tömegnek a zöme Orbán ellen megy ki, de majd a televízióban már úgy látják magukat viszont, mint egy olyan Mozgalom alapítói, amelyiknek nem célja a mielőbbi Orbánbuktatás. Ügyes, meg kell hagyni, annyira ügyes, hogy már-már Orbáni Módszertannak is nevezhetjük.


A baj csak az, hogy a történelmünk már megint ismétli önmagát: Millának hívták azt a jelenséget, amelyik egy százezres induló és Orbánellenes tömeget addig csavargatott mindenféle egyéb célokra, hogy végül elfogyott, és Orbán pedig hatalmában megerősödött. Ez, ami most zajlik, ez pont ugyanaz, mint amit a Milla nevű médiahack annak idején elkövetett: a Kész Átverés Show. Minden elemében ismétlődik: a Tömeg valós akaratának semmibevétele, az elmúlt 25 év kritikátlan egybemosása, zsigeri pártgyűlölet, mellébeszélő médiahablaty. Ám az ilyen dolgokat egyszerű ám tisztába tenni: tessenek megkérdezni a Szervezőket, hogy céljuk-e Orbán mielőbbi megbuktatása. Előre szólok: nem fognak válaszolni, kerülik a kérdést, mint vászon az ollót, pont ugyanúgy nem lehet belőlük egy egyenes választ kipréselni, mintha Narancsszóvivők lennének. Az igazi gond ezzel az egész újabb Millával pedig annyi: nem lesz könnyű a megint átvert Népet újra utcára hívni, és az ilyen tüntetések végeredményben csak az újabb otthonmaradók számát gyarapítják, mint azt az elmúlt hónapokban megtapasztalhattuk. Annyi a különbség az akkori és a mostani helyzet között, hogy most nem az összes civil áll be ebbe a Milla-sorba: az Ország Gyűlése Mozgalom, és más civilszervezetek is - róluk majd később - a Legfontosabb Problémát akarja megoldani: az Orbán Rezsim megbuktatását, és majd csak AZUTÁN, a szabaddá vált levegőn nekiállni a többi gond megoldásának. Március 15-én a Kossuth téren, az Ultimátum Napján találkozunk mindazokkal, akik nem akarnak egy napot sem tovább élni Fideszországban.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


25 megjegyzés:

  1. Ez jellemző a magyarokra, hogy ketten háromfelé húznak! Mindegyik csak a saját pecsenyéjét sütögeti!

    VálaszTörlés
  2. Úgy látszik ez a turáni átok nem múlik el rólunk! Nézzük végig történelmünket!

    VálaszTörlés
  3. Szerintem megkéne minél többeknek osztani a Fac-en,hogy tudják mi a helyzet és ne utólag kelljen megbánniuk, hogy elmentek a tüntetésre!

    VálaszTörlés
  4. Nem hiszem, hogy a lülönböző tüntetés szervezők ennyire buták lennének,hogy ne látnák ha szétforgácsolják a tömeget azzal mindenki veszíteni fog, még Ők is! Ha pedig ezt tudják akkor valami mögöttes szándék vezéreli ŐKET!

    VálaszTörlés
  5. Ha valóban valami eltitkolt szándékuk van akkor meg azért nem szabad elmenni az általuk szervezett tüntetésekre!

    VálaszTörlés
  6. Minden bajt a gyökerénél fogva kell kiírtani! Magyarországon a gyökér nem más, mint orbán!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. SAJNOS a gyökér szerte ágazó,FIDESZ a legerösebb gyökér,de addig mig párt elnökök csak magukat képviselik,tagok meg a pártot,addig a korrupció önzés jogtalanság virágai a növénynek.KIÍRTJUK Fideszt, a többi kis gyökér tovább táplálja a növényt

      Törlés
  7. "a Szervezők meg akarják lovagolni az Orbánellenes közhangulatot" - sajnos több ismerősöm és magam is úgy véljük, hogy a szervezők egy része mást sem akar, mint a saját gesztenyéjét kapargatni... Más. Bennem egy ideje nagyon erősen munkál a gyanú, hogy a FB-on jelentősen megnövekedett "ötletelő" csoportok igazából a Fidesz háttérstábjának kreálmánya. 1) jó le lehet csekkolni, ki van a rezsim ellen. 2) amúgy értelmesnektűnő, de sehová nem vezető kérdésekke, vitákkal le lehet a net előtt kötni az értelmesebb réteget, addig sem megy tüntetni, mert azt hiszi, valaminek a megoldásán "dolgozik". "Az, hogy paranoiás vagyok, nem jelenti, hogy nem üldöznek" - Vavyan Fable

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt gondolom én is,amit itt leírtál! :( Sajnos nem ok nélkül.

      Törlés
    2. Korábban már írtam, hogy a net adta lehetőség egyszer elkezd visszaütni, mert porlasztja a figyelmet, pótolj(hat)ja a cselekvés érzetét és dezinformálásra valamint provokációra is alkalmas terep.
      Szerintem Tuareg jó nyomon jár.
      Tartanak is Tőle rendesen.

      Törlés
  8. TANÚ c.film.......élesedik!A m a g a y a r i s á g !Azokat csalogatják be az alkalmi tüntikbe,akik,lehet orbanisták voltak,vagy csak egyszerűen bele akarnak kóstolni ennek a " szabadságizű "fölösleges időtöltésnek az ízébe! Egy " izébe " aminek bizony csak orbáncos szaga van!
    Az OGYM hitelességét mostmár nem lehet elvitatni!Biztos vagyok benne,hogy március 15.-én megjelennek azok,akik egységes akarattal Vityától,és kizsákmányoló rendszerétől meg akarnak szabadulni!

    VálaszTörlés
  9. Úgy gondolom, hogy ebben a szövegben visszaköszönnek az elmúlt hónapok dilemmái és tévedései. Először, többször felhívtam az OGYM vezetésének (és másoknak) a figyelmét arra, hogy a populista lózungok szintjén itt és most lehet, hogy elegendő program az Orbánbuktatás (bár én, ha jól emlékszem, arra szavaztam, hogy le a melltartóval a csajokról), de a mozgalom (mozgalmak) vezetésének előre pontosan ki kell dolgozni annak a menetét, hogy hogyan fogják az oszágot átvezetni egy működőképes, demokratikus struktúrába. Ha itt el is siklunk az olyan apróságok mellett, hogy egy havonta kétharmaddal megválasztott OGYM vezetőnek, vagy egy kétévente 99,99 %-kal megválasztott DK vezetőnek kellene a működőképes demokrációt generálni, akkor is marad a kérdés, hogy hogyan. csak mert ehhez hiányoznak a szervezetek, a programok és az a szervezeti kultúra, ami az egésznek az alapját jelentené. Ma Orbán ellenzékében is az orbáni típusú vezéri pártok/szervezetek dominálnak, és ez abban a pillanatban problémát fog jelenteni, amikor el kellene kezdeni építeni valamit, ami percről percre jobban fog hasonlítani az Orbán-rezsimre.
    Egyébként a Milla, a Szolidaritás és az egyéb "civil" szerveződések azért mentek szét, mert képtelenek voltak politikai alternatívát nyújtani az Orbán-rezsimmel szemben.
    El kellene jutni odáig, hogy egy világosabb pillanatukban a szervezők felismerik, hogy tüntetésekkel nem lehet megdönteni az Orbán-rezsimet. Más kell. Politikai mozgalom, ami nem korlátozódik a Kossuth térre vagy akár a Nagykörúton belülre, hanem átfogja és megszervezi az egész országot. Azt a nyolcmillió másik magyart is, aki nem Budapeste él.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "... a szervezők felismerik, hogy tüntetésekkel nem lehet megdönteni az Orbán-rezsimet. Más kell. Politikai mozgalom..."

      Nagy dilemma ez bennem is. Igazából (bár lenne ily egyszerű) nem igazán látom át, mit tud adott esetben akár 100e tüntető elérni. Persze, a tüntetésekre szükség van (sőt), - és ez egy fontos "eszköz"a fidesz amortizálásához. De egy biztos számomra - orbán lemondani nem fog, minden lepereg róla (róluk). Nekem ne jöjjön azzal senki, hogy majd "belső puccs"... fideszben?... ugyan! Ehhez én még az utcán sem asszisztálnék!
      Felmerül a kérdés mi lesz az az impulzus, ami fideszt megroppantja, a rezsimet eltakaríthatja? Én még ezt sem látom (lehet ökör vagyok) kristálytisztán - nemhogy azt azt követő szcenáriót. Leírni könnyű: megbuktatni, alkotmányt visszaállítani, (...) szabad választást.... etc-etc. De! De....
      Mindemellett nagyra értékelem Gáborék aktivitását, Ők legalább próbálkoznak!

      Törlés
    2. És közben indul a propaganda...
      Nézem a televíziót (ritka pillanat) és megy a kormánypropaganda:
      - Magyarország jobban teljesít
      - Csökkenő munkanélküliség
      - 0%-os infláció
      bla, bla,bla...
      És az emberek felülnek. Bárminek.
      Tényleg, meddig hiszik el még ezeket a lózungokat?

      Törlés
  10. Szép napot kívánok Gábor! Szép derűs viharmentest az Erődnek!
    Elolvastam a fenti cikket amit Gábor megint tökéletesen megfogalmazott. Nagyon igaz amit ott leírt. Sokan csak a bevezető szöveget olvassák el és hopp máris ott vagyokra kattint. A lényeg pedig lejjebb van lehet úgy fogalmazni apró betűvel.
    Míg az OGYM-nek van egy átlátható, érthető meghívása a tömeg felé: Orbán takarodj, vidd az összes haverod. Addig a másik oldalon nincs megfogalmazott közös cél.
    Jó volna ha az apró betűs részt is elolvasnák...... tájékozódnának a tüntetés jellegéről és mondani valójáról. Még van idő január 2-ig átolvasni és értelmezni. Csaxolók!
    Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!
    Húzzunk bele O.GY.M!

    VálaszTörlés
  11. Veled értek egyet Gábor. Gyors intézkedésre van szükség, mert sem az ország, sem az emberek nem bírják tovább elviselni az orbáni rendszert!

    VálaszTörlés
  12. Olvassátok ezt is!
    http://hvg.hu/velemeny/20141223_Mit_fog_tenni_Orban_Behivja_az_oroszokat

    VálaszTörlés
  13. A titkosszolgálati zavarkeltés egyik kedvenc eszköze a bázisdemokrácia propagálása. Jól, roppant demokratikusan hangzik, ugyanakkor a legjobb terep a naív bázisdemokraták átverésére. Láttam ilyen szcenáriót, sajnos, nem is egyet. Számomra nem kétséges, hogy kik állnak a háttérben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Szín tiszta ..arkavarás amiben a titkosak nagy mesterek, ha más hasznos dologban nem is.
      A bázisdemokrácia meg egy elterelő elnevezés ami valós tartalmát tekintve semmi újat nem jelent, legfeljebb felelősség elmaszatolást. Ez esetben is tömegtámogatást akarnak valami mögé és azonnal párttá vagy bármivé alakulnak ami a választáson való induláshoz és a hatalomhoz való közel kerüléshez szükséges.
      Arra meg külön kíváncsi leszek, hogy pl. Geri Tibort engedik-e felszólalni?
      Vagy a színpadról ki mondja ki az Otakaroggyot?

      Törlés
  14. Az is az orbáni propagandagépezetre vall, hogy a gyűlést január 2-ára hívták össze. Január 2-án az Operaház üres lesz. Délelőtt lesz mindössze egy gyermekelőadás.
    Az eredeti minta, a 2012-es, a Szolidaritás által tüntetés megcsúfolása ez. 2012-ben a Millás tisztán civil tüntetések után először vehettek részt a pártok zászlókkal, és politikusaik kiálltak a pódiumra is. Ugyanakkor zajlott odabent a Fidesz újévi gálaműsora, az összes "méltóság" részvételével. Volt ki ellen tüntetni!
    Nagy előrelépés volt ez, a Bajnai-féle zászlóbontás előzménye, amelyet az LMP hackelt meg. Ez után volt kénytelen Bajnai pártot alapítani. Most is ez látszik. Nyomatják a pártmentességet, nehogy összefogás legyen.
    A január 2-i tüntetés szervezői nem hülyék, nem bénáskodnak. Végzik a feladatukat, amivel megbízták őket. Nem én, nem te, valaki mások...

    VálaszTörlés
  15. Azér a vérnarancsok is nagyon ármánykodnak már - ime egy cikk a Propellerböl :

    "Az azonos helyen és időben tartandó demonstrációk bejelentése estén, illetve a tüntetések időtartamára vonatkozóan kellene változtatni a gyülekezési törvényen Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke szerint.


    A Népszabadságnak azt mondta: bárkinek alapvető szabadságjoga, hogy a kormány ellen tüntessen, de a Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak. A gyülekezési törvény szabályain nem a demonstrációk miatt kell változtatni; a mostani tüntetések pontosan azt bizonyították, hogy a rendőrség a szakmai körökben éles kritikával illetett törvényt is tudja jól alkalmazni, ha a rendőrség vezetése alkalmas az irányításra.
    A lap szerdai számában megjelent interjúban a politikus kifejtette: az elmúlt huszonöt év tapasztalata és a szakmai viták mutatják azt, hogy van sok olyan kérdés, amelyet tisztázni kellene, és amelynek a rendezetlensége a jogalkalmazást nehezíti meg mind a rendőrség, mind a bíróság számára.
    Gulyás Gergely példaként említette, hogy az azonos helyen és időben tartandó demonstrációk bejelentése estén, illetve a tüntetések időtartamára vonatkozóan kellene változtatni. Mint fogalmazott: bárkinek alapvető szabadságjoga, hogy a kormány ellen tüntessen, de a Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak." ....

    Szóval addig kell Orbántbuktatni - amig ki nem adják - január 2-án mondjuk - a törvényt, vagy alkotmánymódosítást, miszerint hogy "Orbántbuktatni márpedig TILOS!" .....

    VálaszTörlés
  16. Hát azért mégis csak más volt pár éve, amikor is a vérnarancsokhoz köthetö hordák összesz@rták-hugyozták a Kossuth teret - nu.... Mostan meg mindenféle kulturált, konszolidált "sátortábor" ütötte ott fel a fejét - ami nagyon is kilóg a vérnarancsok alulszocializált tüntetésképéböl .... No komment ....

    VálaszTörlés