2014. november 12., szerda

Ideje lenne lemondanod, Főkapitány Úr!

Bucsek Gábor tábornok, Budapest Rendőrfőkapitánya negyedszer vesztett velem szemben pert az Ország Gyűlése Mozgalom Kossuth téri állandó demonstrációjával kapcsolatban. Jogállamban ilyenért kirúgnák, bár Orbánisztán már rég nem az, de önmagától épp lemondhatna.




Drágajó Rendőrfőnök Uram! Bocs a csendőrpertuért, de egyrészt műfajilag idevág, másrészt nagyjából egyidősek vagyunk, harmadrészt meg ugyanazokra a helyekre járunk. Mostanában a Fővárosi Törvényszékre, én nyerni, Te szívni, de a mi kapcsolatunk már jó kétéves, hisz épp véletlenül Te vezetted abban a két évben a Nemzeti Nyomozó Irodát, mikor nálam a házkutatást tartottátok, meg négyszer rabosítottatok, meg hülyét csináltatok magatokból a kamueljárásotok egészével. Szóval mi már spanok vagyunk, én a jó oldalon állok, Te a rosszon, engem a lelkiismeretem vezet, Téged meg annak hiánya, de ezen per pillanat lépjünk is túl, vadregényes kapcsolatunk új fejezethez érkezett. Szóval Gáborom, Druszám, mondok én Neked valamit: havonta egyszer pert veszteni a Bíróságon, jogászhaddal a hátad mögött egy orvossal szemben, az marha ciki ám. Ráadásul mindkettőnk számára az első pillanattól tiszta minden esetben, hogy az általatok előrángatott jogszabályok meg hivatkozások egyszerűen nem ide valók: gyülekezési jog esetében még jó, hogy nem a kisállattenyésztés törvényeit idézgetitek, bár ahogy elnézem fejlődési irányotokat, lassan arra is sor kerül.


Mióta saját oktondiságod következtében arra kényszerülök, hogy Bíróságon szívassalak, kicsit Utánad érdeklődtem. Gondolom, ez nem zavar Téged, hisz Te már ezt rég megtetted velem kapcsolatban, valszeg a Nemzeti Nyomozó Iroda góréjaként Te adtad ki a parancsot, hogy házkutassatok nálam, épp véletlenül a Kocsis Máté ellen szervezett tüntetésem előtti napon. Jófajta kis nyomozópályát tudsz Magad mögött, minden kormány alatt előrehaladtál, bár sokak szerint túl gyorsan, és azért az időtábla tényleg ezt mutatja. De lényeg a lényeg: ha minden kormány alatt előrehaladtál, akkor igazából nem értem, hogy mi szükséged van arra, hogy ennyire kiszolgáld a Vérnarancs Gazdákat. Töknyilvánvaló, hogy jogunk van a Kossuth téren tüntetni, töknyilvánvaló, hogy mindehhez szükség van infrastruktúrára is, és töknyilvánvaló, hogy mindenféle még meg sem szervezett "állami" ünnepségek miatt nem lehet minket onnan kitiltani. De mégis mindig megpróbálod, mindig be is bukod, igaz, ennek egy haszna azért van: gyakorlatból tudom, hogy vannak még független Bírók. Ja, majd elfelejtettem: ki is képződöm közben gyülekezési jogból, azt is köszi, bár jobb szeretem az időmet, meg a figyelmemet magam beosztani.


Szóval Édes Egydruszám, Te mostanság mást sem teszel, mint szolgai módon aláveted Magad a Narancsakaratnak: ahogy tegnap a Felcsúti Bandita sátrainkra vetett zavart pillantásait elnéztük a Baltás Azeri Elnök érkezésekor, persze értjük, hogy nagy Rajtad a nyomás. Csakhát Te nem a Zorbánra, hanem a Népre, meg a törvényességre esküdtél föl, nemde. A Nép az meg mi vagyunk, pláne akkor, ha épp alkotmányos alapjogunkkal akarunk élni a Népképviselet előtti téren, tudod, a Kossuth tér valójában ez, nem pedig Orbán kiskertje. Hogy egy himihumi Narancscég soknapos karácsonyi zsibvására miatt akartál minket kitiltani a Néphatalom Épülete előtti Térről - a Nemzet Főtere a neve, nem pedig a Hungarofesté -, az több mint nemszép dolog. Pláne akkor, ha az ominózus Hungarofest góréja közben az RTL Klub által rajtakapott Orbángyűlési előtapsoló, ami azért némi további kérdéseket is fölvet. Pontosítok: fölvetne további kérdéseket, ha én lennék a helyedben, merthát volna ott minek rendőrileg utánanézni, ha egy közbeszerzéssel állami ünnepségekre leszerződött cég vezetője épp Fidesznyik előtapsoló, nemde.


Az most a helyzet, hogy Te négy hónap alatt négyszer vesztettél velem, meg az Ország Gyűlése Mozgalommal szemben a Fővárosi Törvényszéken. Mindannyiszor úgy, hogy az Általad előrángatott jogi blabla nyilvánvalóan csak időhúzó kamuzás volt. Ezt meg úgy nevezik ám, hogy rosszhiszemű, rendeltetésellenes joggyakorlat. Abban a pozícióban meg ilyen gyakorlatozás, amiben Te vagy, az biz kicsit hivatali visszaélés szagú ám, csaxólok. Szóval ha bosszúálló srác lennék - van akivel szemben az vagyok, Kocsis Máté exhaverom se véletlenül lett alkoholista, várok rá, amíg csak kell -, akkor most már épp mennék a Fővárosi Főügyészségre Téged följelenteni. Jó, nem vagyok hülye, tudom hogy kidobnák, ugyanonnan kapják a Narancsparancsot, mint Te, de aztán szépen mehetnék tovább pótmagánváddal a Bíróságra, meg cikkezhetnék is, nem tenne az jót Neked, elhiheted. De annak ellenére, hogy Te láthatóan évek óta azon ügyködsz épp aktuális pozícióidban, hogy engem elkapj, attól én még nem haragszom Rád. Parancsra teszed, oké, lelked rajta, én nem tenném, dehát csak a keresztnevünk azonos, másban nem hasonlítunk, az azért már eddig is kiderült.


Adhatnék Neked most látványos határidőt, hogy ha eddig meg addig nem mondasz le, akkor megyek a Főügyészségre, meg mindennap kapsz egy klassz kis cikket tőlem, meg kirakunk Rólad pár jópofa mémet a Kossuth téren, hadd röhögjenek a beosztottaid. De nem teszem. Azért nem teszem, mert mindenki megérdemel mégegy esélyt, és most fontos időkben vagy fontos helyen, hogy az eséllyel jól élj. Nálad pontosabban ugyanis ebben az Országban most senki sem tudja, hogy forrong a Magyar Nép. Van 10 ezer zsaru a kezed alatt, és egy része fedett módon a tömegbe vegyülve: pontos információid vannak minden pillanatban a Tömeg hangulatáról. És egy ilyen forrongásban, ami ráadásul minden pillanatban csak erősödik, nagyon észnél kell ám lenni, főleg Neked, mint Budapest Rendőrfőnökének. Lehetnek bármikor nagyon kemény helyzetek, és abból csak úgy lehet mindenki számára jól kijönni, ha a döntési helyzetben lévők lelkiismeretük és józan eszük szavára hallgatnak csak, és nem valami egészen másra. Okos ember vagy Te, Bucsek Gábor, pontosan érted, hogy mire gondolok: használd jól és jóra az eszedet, és mikor az Élet úgy hozza, juss jó döntésre.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!



15 megjegyzés:

  1. Gábor, reméljük, hogy "jó döntésre" jut, ha a helyzet úgy kívánja! Ne adja az isten, hogy elmegy a "falig"....a parancsolója tanácsára.....
    Kettőtök között ez már "szerelem", nemde?? :)))
    Azt szokták mondani, hogy vagy ő nagyon xar a jogait illetően, vagy Te vagy nagyon-nagyon jó és kiművelt a témakörben, az utóbbi az igaz.. Köszönöm, hogy ilyen "ügyes" vagy.

    VálaszTörlés
  2. Gábor.A Te úriemberségedre val,hogy úri ember módjára jól alápakoltál Dubcsek Druszádnak.Itt amit leírtál az életszerű valóság.Szerintem,ha ezt a Druszád elovasa,nem az agyvíze megyen fel,hanem elgondolkodva azt mondja,hogy ilyen beosztottam lellene a sok tetye-vetye pedál gépeim helyett.Szóval nagyon is ért ebből a blogból és a következő megbeszélést,ha nem is vígyáz állásban,de tíszteséges űgyfélre fog tekinteni.Szerintem Dubcsek tábornok nem sértödött meg,ahoz megvan neki is a gógyéja,hanem mint magyar nép egyik tagjához úgy fog közeledni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves József! Olvasván hozzászólásait, lehetne egy kérésem? Nem cikizni akarok, csak szeretném, ha ebben is követnéd Gábort. Tisztelem Gábort, és nagyon szeretem szabatosan megfogalmazott, ékes magyar nyelven megírt írásait. Amit nagyon díjazok, az a helyesírása! Mindig ügyel arra, hogy az rendben legyen. Tudom, néha melléüt az ember, de ugye mielőtt közzé teszek egy hozzászólást, elolvasom és kijavítom. Köszönöm. Kérésem baráti jellegű, nem bántás.

      Törlés
  3. Gratulálok, remekül megvédted az álláspontodat és nem lihegtél a bosszúvágytól4

    VálaszTörlés
  4. A tömegnek a méretében rejlő ereje, a szervezettségből származó méltósága, a világos célok transzparenseken és szónokokon keresztül való megfogalmazása, a hatalomra gyakorolt nyomás fokozásának esélye és világosan látható módja; helyes irányba terelheti a főkapitányt.
    A fenti gondolatébresztés persze nem ártott. Sőt.
    A beosztotti állomány azért nincs még annyira túlfizetve (mint pl. a TEK), hogy önálló gondolata ne legyen. Még nem robotok akikben vakon lehet bízni.
    17-én sok minden eldőlhet, hát legyünk észnél!

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Jó reggelt Gábor! Jó reggelt Ébredők!
    Gábor írásából az derült ki, hogy az Ország Gyűlése Mozgalom sátra jó helyen van és jó időben. Bármit megtennének annak érdekében, hogy ne legyen szem előtt. Nagyon csípi a szemüket az a maréknyi ember aki naponta megfordul ott és vidáman jó kedvűen nézz szembe velük. A rájuk vigyázó beosztott állománynál kivívták már a tiszteletet. A terepen fogást nem tudnak találni, akkor próbáljuk meg az engedélyekkel.
    Köszönjük Gábornak a kitartást és azoknak a mozgalmároknak a fegyelmezett jó kedvű jelenlétét akik minden nap egy "tüske a köröm alatt". Csak még egy halk kérdés Bucsek Úrhoz, hogy az augusztusban jogerősen megítélt összeget mikor hajlandó átutalni.
    Hajrá Magyarok! Hajrá Köztársaság!
    Hajrá O.GY.M !

    VálaszTörlés
  8. Az ilyen cikkeket "szeressük". :-)
    Más országban bezzeg hírértéke lenne egy ilyen rendőri vezetős bírósági négyes buktának...

    VálaszTörlés
  9. Gábor.A Te gyanusításod a rabosítás fátisában van s eddig kínlódtak is a vádiratok fogalmazásával,Ezek után Vida Ildikó mit merészel jogállamiságról papolni?Őt még csak hírbe hozták és valszeg nem fogják rabosítani.Kocsis Máté is használta nála a befolyását nemde?

    VálaszTörlés
  10. A rendvédelem a mindenkori végrehajtó hatalom irányítása alatt áll. Hivatásos jogviszony. A lelkiismeret, a meggyőződés és a józan ész pedig más fogalmi kör. Kiadták Rád a kilövési parancsot. Ne várj tőlük semmi jót. És főleg, ne bízz könnyelműen azokban, akikről amiket itt leírtál. Vágyálom. ;)

    VálaszTörlés
  11. Más, demokratikus országban a fővárosi rendőrfőkapitánynak már a második vesztes per után mennie kellene. Demokratikus berendezkedésű államban.

    VálaszTörlés
  12. Itt a blogon sajna nincsen like gomb. Ha lenne, most nyomkodnám!

    VálaszTörlés
  13. Kocsis Máté Budapesti Önkormányzati és Rendészeti Biztos lett. Tarlós ugráltatója szándékozik lenni.

    VálaszTörlés
  14. A legújabb "jófijjú" :D :D :D a nap vicce.. :(

    VálaszTörlés