2018. július 12., csütörtök

ALKOTMÁNY VAGY ALAPTÖRVÉNY?



Valódi tétre menő jogi csatában soha részt nem vett emberkék irkálják tele a netet ebben a kérdésben, ideje talán, hogy olyan is írjon, aki érti is a témát. A helyzet a következő.

Az Alaptörvény szerintem is érvénytelen. Csakhogy a "szerintem" a valóságban éppoly jelentéktelen, mint mások "szerintem"-je. Két dolog miatt. Egyrészt a jogban AZ VAN, amit egy illetékes bíróság JOGERŐSEN kimond végzésében, és minden más csak vélemény mindaddig, míg ez meg nem történik. Tehát mindazok, akik erőszakosan kijelentik: az Alaptörvény érvénytelen, punktum, csak azt mutatják meg, hogy a jog alapjait sem értik. Bírósági döntésig mindenkinek csak véleménye, és álláspontja lehet, mása nem.

Másrészt a magyarok mindegyike RÁUTALÓ MAGATARTÁSÁVAL - fontos jogi fogalom, azt jelenti, hogy a gyakorlatban valamely viselkedés olyan, mintha jogszabályon alapulna - érvényesnek ismeri el a Magyarország nevű államot, és ugyanígy tesz az összes külföldi ország is. Ha felveszed a nyugdíjat, állami munkahelyen a fizetést, vállalkozóként adóbevallást készítesz, adót fizetsz, a gyermekedet iskolába járatod, fizeted az egészségügyi járulékot, elmész egy kezelésre, vagy akár csak a közeli boltba vagy benzinkútra, máris ezer ponton a Magyarország nevű állam törvényei szerint jártál el, és azzal együttműködsz. Tehát a RÁUTALÓ MAGATARTÁS az, hogy a Magyarország nevű állam létezik.

Hogy még egyszerűbben mondjam: levegőt nem tudsz úgy venni, hogy azzal ne ismernéd el az Alaptörvény alapján létező Magyarország nevű államot. Még egy példát is mondok ehhez: bejön a forgalommal szembe egy teherautó, mikor te épp az úttesten akarsz átmenni. Mit teszel? Nyilván nem vagy hülye, nem lépsz elé, mert elüt, és neked annyi. Tehát hiába jogszerűtlen, amit tesz, mégiscsak alkalmazkodsz hozzá a gyakorlatban, hiszen megvárod, hogy továbbhaladjon.

No, hát ennyit az ALKOTMÁNYRÓL és ALAPTÖRVÉNYRŐL olyantól, aki ért is a joghoz, nemcsak beszél róla. Ám a téma tulajdonképpen érdektelen. A diktatúra nem jogállam, azt jogi módszerrel nem lehet lebontani. Tömeggel azonban igen, a Kossuth téren, és aki ezt érti, és tenni is akar érte, az velünk tart szeptember 8. és október 5. között.

Megköszönöm, ha terjesztitek, tán hoz némi fényt az agyakba.


1 megjegyzés:

  1. A kommentfalat továbbra is lezárva tartom, és eszem ágában sincs megnyitni. Ott vagyok a fészbukon, ott könnyebb a rahedli arctalan trollt kezelni. Köszi.

    VálaszTörlés