2015. július 9., csütörtök

A Második Őszödi Beszéd

Na, a Feri - a Gyurcsány - csak comingoutolt egyet. Innentől persze minden korábbi dumájáról kristálytiszta, hogy nettó taktikázás, hazudozás, képmutatás, dehát nem véletlenül vagyunk rengetegen, akik ebből az emberből, meg a pártjából kiábrándultak.




Az egyszerűség kedvéért berakom ide Gyurcsány ATV-nek adott interjújának őszinte pillanatát, szöveghűen. Mert egyébként a beszélgetés egésze a szokásos melléduma, és önellentmondás, de ez a részlet, ez még egy interjún belül is megmutatja: ez az ember egyszerűen hazudik, és évek óta teszi. Tessék:

"ATV: MSZP-sekkel beszélgetve azt hallani, attól tartanak, hogy a DK-nak az a célja ebben a ciklusban, hogy az MSZP fölé kerekedjen és a baloldali ellenzék vezetője ereje legyen 2018 után.

Gy.F.: Ha így lenne, az is legitim lenne. Amelyik párt nem ezért dolgozik, az bolond, vagy becsapja a választókat.

ATV: Durvábban is fogalmaznak: „a DK célja az MSZP bedarálása”.

GY.F.: Milyen eszközzel tudjuk mi bedarálni az MSZP-t? Az kétségtelen, hogy egy évvel ezelőtt a támogatottságunk aránya négy az egyhez volt az ő javukra. Most már csak másfél az egyhez. A fő kérdés nem az, hogy ez a másfél millió szavazó hogyan oszlik meg a baloldali és liberális pártok között, hanem, hogy lesz-e ebből a kormányváltáshoz elég szavazó. Ebben a háromosztatú politikai rendszerben 1,8 millió szavazattal is lehet választást nyerni. Ettől nem vagyunk nagyon messze."


Ja, most épp sokan gondolják azt, ezt olvasva, hogy ezt biztos nem a Miferink mondta, mert hát Ő összefogós, meg az egész Népet akarja mozgósítani, és minél gyorsabban leváltani a Zorbánt, meg a többi terelés. De csak nyugodtan tessenek elolvasni az egész interjút, itt az eredeti szöveg: ATV interjú. Amúgyis érdemes végigrágni, ugyanis amit kiemeltem, az csak a legnyilvánvalóbb hazugság, de egyébként is hemzseg a riport az ellentmondásoktól, a lelepleződésektől: pontosan megmutatja azt, hogy miért vált elfogadhatatlanul hiteltelenné a baloldal, és miért képtelen akár csak egyetlen új szavazót is szerezni, kizárólag egymás rovására építkezni a teljes esélytelenség nyugalmával. Megírtam én ezeket mind, persze ment rögtön a savazás, csakhát amit és amiket előre jeleztem, azok most itt állnak fehéren-feketén, Miferink maga mondta ki, amiket mindenféle sameszai alig győztek cáfolni mindeddig.


Szedjük is gyorsan össze a Második Őszödi Beszéd legfontosabb momentumait.

1. Igen, Miferink természetesen a baloldal Főgóréja akar lenni, és természetesen ezt az MSZP kárára kívánja megvalósítani. Másról nem szólt a DK "politikája" mint ennek csinálásáról és egyidejű hisztérikus tagadásáról, persze kilógott a lóláb, meg is írtam, de most magától Gyurcsánytól olvasható.

2. Igen, Miferink totál leszarja a minél korábbi Orbánváltást, természetesen a 2016-os dátumról való fecsegés is csak taktikázás volt, hogy mégiscsak úgy tűnjön, mintha akarna valami mást is, mint 2018-ig dekkolni a parlamenti Bábszínházban, aztán meg hátha lesz valami.

3. Igen, Miferink is tudja, hogy a Nép körében már elfogadhatatlanul hiteltelen, így aztán arra játszik, hogy hátha megint kis részvételű szavazás lesz, amin kevés szavazattal is lehet valami jó kis pozíciót elérni, hogy benne maradhasson a politikában.


Mit is írtam korábban többször Gyurcsány valós stratégiájáról? Azt bátorkodtam állítani, hogy 2018-ra játszik, ezért nem állt a tüntetések mellé, sőt, a háttérben mindent megtett azok mielőbbi lehűtéséért. Azt állítottam, hogy az összefogás mantrázása puszta taktika, hogy elszívja az MSZP szavazóit, és tagadott személyes ambíciói a baloldal vezetésére igenis léteznek és minden tettét meghatározzák. Azt állítottam, hogy nem is akar új szavazókat bevonni, mert egyrészt tudja, hogy arra Ő már esélytelen, másrészt meg abban reménykedik, hogy a Fidesz magától lemegy annyira, hogy nagyon kevés szavazattal is lehet választást nyerni. Csakhát nem számolt a Jobbikkal, ami meg jön fölfelé, utolérte már a teljes baloldalt, de erre Miferinknek csak annyi a mondanivalója: "Nagyon furcsa, hogy a Jobbikot „ünneplik” az elemzők a másfél millió szavazója miatt, a baloldal másfél millió szavazójára meg azt mondják, hogy romokban van." Segítek Feri: ha egy valaha választásokat nyert baloldalnak van másfél millió szavazója - nincs annyi, de mindegy - akkor az nekik ordas bukta, ha meg egy nemrég még nem is létező széljobber bandának van már ugyanannyi a semmiből jőve, az meg nekik sajnos hatalmas siker. És egyébként életveszélyes helyzet az Országra nézve, csaxólok.


Nem kell itt már tovább fűzni a szavakat: mindaz, amit Miferinkről állítottam, és alig bírták a DK-fanatikusok valahogy cáfolni - sikertelenül - az most mind itt áll Gyurcsány szájából. Megmondtam, hogy mit miért tesz valójában, és most elérkezettnek látta az időt, hogy szépen be is vallja mindet, mert már túl átlátszó: egyszerűen túl sok meghatározó DK-s látta már át a machinációt, és lépett ki a Duma és Kamugyárból. Azoknak lesz igaza, akik régóta azt állítják: addig lesz Orbán hatalmon, amíg Gyurcsány a pályán van: a két hazudozó remekül kiegészíti egymást, úgy kellenek egymásnak, mint egy falat kenyér. Orbán tud Gyurcsánnyal riogatni, Gyurcsány meg Orbánnal, csakhát a baj az, hogy immár sokadik éve Orbán ebben a mókában is tehetségesebbnek bizonyul, Orbán ugyanis immár 5 éve az Ország teljhatalmú ura, Gyurcsány meg egy, az Európai Uniós választások óta - egy éve volt - stagnáló kispárt főnöke nagy ambíciókkal. Az Ország meg lassan szétrohad, a valódi ellenzéki kezdeményezéseket maguk Gyurcsányék próbálják ellehetetleníteni, a legnagyobb szolgálatot Orbánnak, meg a Jobbiknak épp a Miferink teszi. Ha valakinek ezekután még van kérdése azzal kapcsolatban, hogy miért is kell a valódi ellenzéki erőknek mindenekelőtt a Műellenzéktől megszabadulni, hogy legalább esélyünk legyen a Narancsokat legyőzni, és a Jobbikot megállítani, akkor azt tegye föl magának Gyurcsánynak. De már azt sem kell: az ATV már föltette a kérdéseket, Gyurcsány pedig már válaszolt is. Na, ezeket a válaszokat tessenek jó sokszor elolvasni, aztán elhajtani a Miferinket is, minél gyorsabban...

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


19 megjegyzés:

  1. Hát Gabi....kellett vagy 4 év mire leesett a tantusz Ferivel kapcsolatban.Jóreggelt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Milyen tantusz? Ez a "második öszödi beszéd" kommentár - okfejtés - nagy szolgálat a FIDESZNEK! Gratulálok! Sikerült újabb koporsó szöget beverni!

      Törlés
    2. hát ez odab...ott....bár régóta mondom ezeket a dolgokat..

      Törlés
  2. Mitől baloldali Gyurcsány és pártja?

    VálaszTörlés
  3. most jöttem rá, hogy mennyire nem értelek. Gyurcsányt értem. ez a riport nagyon jó. minden szavával egyetértek. nem fogom elhajítani. sőt, csak megerősített benne, hogy a számomra megfelelő csapatba álltam. -téged viszont vissza foglak olvasni. valamit nem vettem észre. sajnálom.komolyan.

    VálaszTörlés
  4. A miSzabónk semmivel sem különb, mint a miFerink! Elég régen írok erről a problémáról. Kaptam én a miSzabónk fanatikusaitól hideget, meleget is, akik akkor még a miSzabónkkal együtt éltették a miFerinket! :D

    VálaszTörlés
  5. Mondjuk senkin sincs kényszerítve párt váltásra. Ha sokan mennek át, akkor annaknoka is lehet, ez akar jó visszajelzés is lehet a vezetők részére, hogy valamit másképp kellene csinálni. Ilyenkor nem a másokat szidni, hanem saját magunkban keresni a probléma okát.

    Tegyük hozzá a Zemeszpé is képtelen a Fidesztől és Jobbiktól szavazókat átcsábítani. És miért? Mert ők is csak A Zorbánozásig merülnek ki. Nem kínálnak alternatív megoldásokat, csak szidják azt ami éppen van. Még ha igazuk is van, az emberek erős elképzelésekkel rendelkező partot, partokat szeretnének, nem pedig olyanokat akik csupán szidják a rendszert. Lehet fájni fog amit most ide írok, de sajnos sok csalódott Fideszes csak odáig jut el, hogy b.meg ez is, b.meg az is, akkor inkább a Jobbik legyen, ők még nem voltak hatalmon, ők még nem loptak és nem hazudtak. Idáig jutnak csak el, sajnos.

    Az MSZP-nek is, meg a DK-nak is erős gazdasági és politikai irányvonalat kellene elsősorban felmutatniuk, és azt hirdetniük. Ha az megvan akkor lehet mellék vágányon nagy leleplezéseket tenni a milliárdos csalásokról és a teljesen nyilvánvaló korrupcióról, nade erre építkezni nem lehet. Nem működik ez a fajta politizálás, ezt be kellene már végre látni, na!

    VálaszTörlés
  6. micsoda komment dömping!
    Mennyi fan!
    csak az poló ne lenne!
    meg a más babérjai!

    VálaszTörlés
  7. ..én azt látom ,hogy a "bal-oldal " soha nem fog össze ,amíg ezek pártok vezetői csak a vezető helyet (miniszterelnök) akarják megszerezni --van 6-7 ellenzéki párt --de mindegyik pártvezér miniszterelnök akar lenni ez nem fog menni kedves ellenzéki vezérek ,,amíg ez lesz addig orbán 8millió magyart nyomorba dönt(döntött) s azon röhög ,hogy ezek a balfácán magyarok állandóan egymás ellen harcolnak..!!

    VálaszTörlés
  8. Gyurcsány ---a "baloldal"(?) valszeg jelenlegi legtehetségesebb politikusaként--- érdekének megfelelően teszi a dolgát. Más is ezt teszi. (mondjuk ő bontott anyagból építkezik)
    A baj abból lehet ha sokan elhiszik, hogy létre tud hozni és működtetni is képes egy "ellen maffiát", a jelenleg hatalmon lévő eltakarítására és az ország javára.
    Aki 1,8 millió szavazóval választás nyerésben gondolkodik annak nincs elképzelése sem a rá váró szolgálat súlyáról, sem a megfelelés módjáról.
    Hacsak ügyesen nem titkolja.

    VálaszTörlés
  9. Hát igen, érdemben nem foglalkozik a jobbikkal. Annyival intézi el, hogy úgysem fog összefogni a Fidesszel. De miért nem? Már most lényegében ugyanazt mondják, és ha ez kell a hatalomhoz, gondolkodás nélkül összebútoroznak…
    Annak, hogy a baloldalra 2006-ban 2,3 millió ember szavazott, így 10-12 év távlatában már nincs semmi jelentősége. Azok egy része ma a bizonytalanok számát növeli, vagy átment a jobbikhoz, vagy Londonban építi az egzisztenciáját és nemigen fog szavazni.
    Az Alkotmány és az alkotmányosság helyreállításáról pedig még véletlenül sem tett említést se a riporter, se GYF.

    VálaszTörlés
  10. Kedves Tuareg/Gábor!
    Régóta követem a blogodat, és saccra 95 százalékban egyet is szoktam érteni az elemzéseiddel (és természetesen a NAP-nak is drukkolok, mert tényleg szükség van egy CSELEKVŐ demokrata pártra a szélsőjobb ellenében!), de szerintem most tévedsz Gyurcsánnyal kapcsolatban. Igen, lehet őt sok minden miatt ostorozni (pl. mert újabban tényleg csak beszél, és nem cselekszik, illetve kb. a DK se csinál semmit; hol vannak már az éhségsztrájkok és hasonló megmozdulások??), de ezekben a témákban, amikről fentebb írtál, biztosan nem hazudott. Menjünk sorban:
    1: arról, hogy teljesen legitim, hogy a DK a baloldal fontos, sőt, akár vezető pártja akar lenni az ellenzéknek, kb. féltucatszor beszélt már korábban pl. az ATV-ben ő is, és azt hiszem, Vadai Ágnes is. Próbáltam linkeket keresni ezt alátámasztandó, sajna nem találtam (bár csak kb. 10 percig keresgéltem; majd esetleg próbálkozok még), de ESKÜSZÖM neked, hogy ezt már hallottam tőle, ráadásul pont ugyanezekkel a szavakkal! Szóval az biztos nem igaz, hogy ez ellen korábban kézzel-lábbal tiltakoztak, és csak most ismerte be stb. Ettől (hogy fontos erő akarnak lenni; amúgy meg tényleg teljesen természetes, gondolom, te is azon dolgozol, hogy a NAP fontos erő legyen, vagy akár a legfontosabb) még amúgy simán akarhatnak összefogást, nem hiszem, hogy ezt csak úgy mondanák... nyilván nem hülye a "Feri", tudja, hogy egyedül nem lenne esélyük, még esetleg akkor se, ha "bedarálnák" az MSZP-t. Nyilván csak a legszélesebb körű összefogással van esély az Orbán-Jobbik ellen. Meg nyilván azzal is tisztában van, hogy a nép körében "elfogadhatatlanul hiteltelen" (ezt ugye te is írtad, mármint, hogy szerinted is tudja), úgyhogy azt sem hiszem, hogy mindenáron magát akarná majd miniszterelnöknek jelöltetni vagy ilyesmi, ha eljön az idő... azzal nyilván csak bukhatnának. Ennél ő értelmesebb/jobb politikus.
    2. Az orbánváltást szerintem nem "szarja le" (mondjuk ez hit kérdése, de én speciel elhiszem neki, hogy szeretne orbánéktól mielőbb megszabadulni). A fenti interjúban csak azt mondta, hogy nem látja már reálisnak a korábban emlegetett 2016-os előrehozott választást (és hát ugye ez tényleg így is van, mert nincs a baloldal olyan állapotban, hogy pl. egy, másfél éven belül választást tudjon nyerni).
    3: ahogy már fentebb írtam, nyilván ő is tudja, hogy a nép körében "elfogadhatatlanul hiteltelen", és igen, valószínűleg azt is, hogy nem nagyon tudnak újabb szavazókat megszólítani... úgyhogy jobb híján lehet, hogy tényleg arra játszik, hogy a jelenlegi bázissal is választást nyerjenek. Mondjuk ez tényleg elég kockázatos (mert ugye a Jobbik tényleg összefoghat a Fidesszel), úgyhogy ennek speciel én sem örülök... és igen, tényleg cselekedni kellene, nem csak szövegelni, akciózni, úgy mint rég, meg vidéket járni... én sem igazán tudom, hogy ezt miért nem teszi/teszik, és mint írtam, nekem se tetszik mostanában ez a DK-s irány... Mindenesetre ettől még nem hiszem, hogy akkora "gazember" lenne Gyurcsány, amilyennek most lefestetted (illetve ahogy írtam, az, hogy pl. a DK törekvéseivel-tervezettt pozíciójával kapcsolatban eddig teljesen mást mondott volna, biztosan nem igaz).
    Üdv: H. Gábor

    VálaszTörlés
  11. Hát, esszem Gáborom, nagyon őgy tűnik, hogy te nemcsak ezt a riportot, de még az őszödi beszédet sem igazán értetted meg..
    Sebaj, van ilyen..

    VálaszTörlés
  12. Minden új párt ezt tenné! Az MSZP támadta hátba Őt! Miért kellene ajnározni őket!

    VálaszTörlés
  13. Gábor!
    Megint írok, bár az az érzésem, hogy csak két esetben reagálsz. Vagy a trollok beírásaira, vagy a személyeskedésre. Már többször próbáltam a blog alapvető célja témájában érdemben hozzászólni, de szóra sem méltattál. Nnem az a gond, hogy az én beírásomra nem reagálsz - ezt a cél érdekében lenyelem - hanem az, hogy mások, sokak hasonló beírásaira sem reagálsz. Éz pedig azért gond, mert az amúgy sem túl széles közönségedet is elidegeníted.
    Ha jól emlékszem, az egész OGyM itt, ezen a blogon kezdődött. Nem mindenkinek volt lehetősége a terepen bekapcsolódni. Én úgy gondolom és érzem, hogy az első naptól támogattam az elképzelésedet és a céljaidat. Nem írogattam minden nap, nem mentem személyesen a térre, de támogattalak. De egyre laposabb lett ablog, egyre egysíkúbb a téma: a műellenzék ekézése. Írtam is ez ügyben, de persze nem reagáltál.
    Most megint egy olyan bejegyzés született, ami nem viszi előre a dolgokat. Lehet sok mindent elmondani Gyurcsányról, de azt tudomásul kéne venni, hogy jelenleg a "bal"oldalon ő az egyetlen olyan ember, aki érdemben felveheti a harcot orbánnal. Az összes többi "politikus" a baloldalon impotens, lúzer, vagy súlytalan. És sajnos ez igaz a NAP-hoz csapódott emberekre is. Lehet, hogy te úgy látod, ezek az emberek rendelkeznek politikai potenciállal, de ez sajnos nem igaz. Sem karizmájuk, sem valódi elhivatottságuk nincs ahhoz, hogy igazi vezetök legyenek.
    Véleményem szerint rossz irányba viszed a dolgokat, ha mindenkit csak lefikázol. Lehet, hogy Gyurcsány nem angyal, de őt is ellenségnek beállítani súlyos hiba!
    Ismételten azt javasolnám, fordíts több energiát az itteni hozzászólasok megválaszolására, az itt felvetett problémák komolyan veszélyeztetik a mozgalmat.
    Hidd el, te sem vagy a bölcsek köve birtokában, és esetleg te is tévedhetsz. A közös cél érdekében -szerintem - változtatni kell!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Péntek 10.30-kor indultam Pestről Szombathelyre, és vasárnap 19 órakor érkeztem onnan vissza. Erre fordítom az energiáimat, ugyanis a valóság a terepen van élő emberek sokaságának képében, nem kommentekben. :)

      Törlés
  14. OK, biztosan neked van igazad.... szerinted a mai kibervilágban így lehet elérni azokat a célokat, amiket a NAP elé tűztél? Számításod szerint a 8 millió választópolgárból hánnyal tudsz találkozni a terepen? Sajnos a szomorú tény az, hogy ezrelékben mérhető ez a szám! Így pedig nem igen fog menni. Ne legyen igazam....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A netet nagyon is használjuk közben, de nem kommentek megbeszélésére, hanem a fontos információk terjesztésére.

      Törlés
  15. Абрам Александр üzletember vagyok, aki képes volt újjáéledni haldokló favágó üzletét egy Isten segítségével, akit Benjamin Lee, a hitelkonzultánsnak hívtak. Jekatyerinburgban vagyok Екатеринбург. Nos, vállalkozást akar próbálni, rendezni az adósságát, kibővíteni a meglévőt, pénzre van szüksége az áruk vásárlásához. Problémái vannak a jó hitelkeret biztosításával, szeretném, ha tudnád, hogy Benjamin úr látni fog téged. Ez a megfelelő hely az összes pénzügyi problémájának megoldására, mert élő bizonyság vagyok, és ezt nem tudom csak megtartani magamnak, amikor mások pénzügyi utat keresnek. Szeretném, ha mind kapcsolatba lépne ezzel az Isten által küldött hitelezővel. a többi részben leírtak felhasználásával e nagyszerű lehetőség részese lehet. E-mail: lfdsloans@outlook.com Vagy a WhatsApp / Szöveg + 1-989-394-3740.

    VálaszTörlés