2014. december 19., péntek

Az első menekülő Fidesznyik

Kocsis Máté nem jelent meg a Nyolckeres közmeghallgatáson, amiből évente egy darab van mindössze, és még az időpontját is az utolsó pillanatban megváltoztatták, hátha nem megy el rá senki. De, a Nép ennek ellenére elment, csak Kocsis, mint polgármester nem mert bemenni. Ennyi volt, Mátéka.



Lépjünk túl azon, hogy az évenkénti egyszeri közmeghallgatás időpontjának két nappal az esemény előtti megváltoztatása eleve törvénysértő, az meg nettó gusztustalan, hogy hétközbeni reggel 8 órás időpontra hozták előre, hogy akinek még maradt munkahelye Fideszállamban, az ne mehessen el rá. Nézzük a tényt magát: egy polgármester nem megy el az eleve manipulált időpontú közmeghallgatásra: ilyen egyszerűen nincs. A telenadrág olyan szintje kell ehhez, ami férfiak között egyszerűen elképzelhetetlen, évente egyszer van ilyen alkalom, törvény írja elő, az év 365 napjából egyszer pár órányit biz szembe kell nézni a Néppel, ez van. Az a polgármester, aki erre nem képes, az leírta magát, és Mátéka is tudja ezt: mégsem mert megjelenni, ennek pedig nagyon nyomós oka van: a rettegés. Fél Ő sok mindentől, és sok mindenkitől, van is oka rá, nemmondom, de itt most átlépett egy olyan határt, amilyet polgármester egyszerűen nem léphet át: a közmeghallgatástól való távolmaradás a rettegés nyíltszíni bevallása. Legalább annyiban őszinte volt, hogy betegségre hivatkozott, ám ha ehhez még hozzávesszük, hogy azokban a bírósági ügyekben, ahol Mi egymással szembenézhetünk, már jóideje nem jelenik meg, és mindig beteget jelent - lassan elővezetnek Mátéka, csaxólok, nem bújkálhatsz a végtelenségig -, így aztán fölmerül a kérdés: vajon valóban ennyire beteg már ez az ember, vagy csak ennyire gyáva?


Mátéka, Szépöcsém, Orbángazdádnál nem jó pont ám a gyávaság, tudod, a "légy férfi" az a Narancsnyik tesztoszterongőz mellékterméke, és épp most nem vagy az. Menekültél már korábban is, nem véletlenül kaptad meg a kerülettől a Hátsóajtós Kisvitéz kitüntető címet, mikor az ellened szervezett tüntetésem napján bezártad a képviselőtestületi ülést, és kimenekültél a sleppeddel a Polgármesteri Hivatal hátsókapuján. Meg persze egy másik ilyen tüntetésnél a közmeghallgatás időpontját is áttetted, mert betojtál, de legalább mindig résztvettél az általad vezetett kerület ülésein. Mármint eddig. Mert most már ezt sem merted megtenni. Azon azért így közbevetőleg gondolkodj el, hogy mindazon ügyekben, amiket közvetve vagy közvetlenül ellenem indítottál, természetesen mindig beidéztetlek tanúnak, mint azt tapasztalhattad. És mivel egyszer sem mersz eljönni, előbb-utóbb a Bírókban is fölmerül - vagy inkább már föl is merült -, hogy Te sunnyogsz, Szépöcsém. És marha ciki lesz, mikor vezetőszáron fognak elővonszolni a csigaházadból - mondhattam volna viselkedésedhez méltóbb élőhelyet is, de rendes vagyok, látod -, mert az aztán sajtóhír lesz, amitől a legjobban félsz. Egy ország fogja nézegetni, amint bilincs van a kezeden, és lesz kellő kreativitása, hogy a Főnökeidet is hasonló szituba helyezze.


Régen azért bátrabb voltál, csakhát nem tett jót a biztonságérzetednek, hogy kidobtak a Parlamentből az Elvtársaid, visszaszorultál polgármesternek, szakadnak el az Ügyészi, meg Rendőri Szálak, és szereztél Magadnak legalább egy hatalmas ellenséget a Hatalomban. Tudod kiről beszélek, Öcsi, én is ütlek-váglak, mióta elárultad a kerületedet, meg mellesleg engem is, és Narancsnyik Szolga lettél, de amit az az ember tud Veled tenni, na az nem lesz jó Neked. Azt hitted, égig érő fa leszel, de most épp egy cserje mögött lapulsz, ez bizony szörnyű bukás. És nem lesz ez már jobb: amit tettél, arra nincs bocsánat, akikkel tetted, azok pedig nem feledékenyek. Az utolsó csapást az Általad választott Rendszer mérte Rád: a drogtéma miatt Húgyosmáté lettél, lekarakteröngyilkoltad Magadat, bár örömmel tölt el, hogy segíthettem ebben. Beáldoztak, mert már beáldozható voltál, és Neked innentől annyi. Levettek már a képernyőről is, fogy a levegő, félre ne értsd, de biz szorul a hurok, Szépöcsém. De lesz ez még rosszabb is, tudod. Gazdád Maffiájának, a Te Családodnak, mely már épp kitagad Téged, csak hónapjai vannak hátra. És én, és mi, akiket elárultál, mindent tudunk Rólad, de mindent, elhiheted. És mikor a Felcsúti Gazdádon kattan majd a bilincs, akkor az elsők között leszel, akik az előzetesbe elkísérik, erre magam figyelek oda. De már ott is egyedül leszel, egykori Gazdáid a gyávákat nem fogadják be, nem osztják majd meg Veled a közös bablevit. Elmenekültél, Te vagy az első, példádat sokat követni fogják, legalább életedben először valamiben példát mutattál. Ennyi marad meg Belőled, elkallódtál Öcsi. Az Orbánbúcsúztató Szilveszteren Rólad is ejtek majd egykét búcsúmondatot.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


39 megjegyzés:

  1. Jó reggelt Gábor!
    Lesz még lejjebb is a pisismáté.

    VálaszTörlés
  2. http://www.titoktan.hu/_raktar/Jojjon-a-nepakarat.htm

    VálaszTörlés
  3. Nekem tetszene, ha az igazság győzne és Mátéka a megérdemelt helyére kerülne. Persze, azt sem felejthetem el, hogy a magyar igazságszolgáltatás nem ismeri az egyenlő mércét.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Tuareg!

    Ez a stílus jól megy egy bozótharcos újságíróhoz, egy városi gerillához vagy egy néptribunhoz, de nem megy jól a demokratikus ellenzék jövendő politikusához. Meg kell találnod azt a stílust, ami higgadtan, csendesen öl, de nem vagdalkozik. Akiben ilyen indulatok feszlnek, arra nem szívesen bíznám a gyermekeim jövőjét (mert hát a politika par excellence erről szól).
    Egyébként sok szimpátiával követen az OGyM akcióit és további sikereket kívánok. Azért nem ártana, ha az OGYM vezetéséből mások is bemutatkoznának a nagyközönség előtt, már csak azért is, hgy ha a szervezeten belüli demokratikus versenyben esetleg időlegesen alulmaradsz (pl. azon stíloselemek okán, amelyek sokakat taszíthatnak), akkor ne csupa ismeretlen pofával kelljen ismerkednünk...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mind a blog, mind az abból anno elindult OGYM alapelve az őszinteség. Az meg ilyen :)

      Törlés
    2. Biirom, hogy nagy uj magyar szokas lett a stilust biralni. Meg a nyelvtani hibakat, stb. Reszemrol kernem, hogy akinek nem tetszik egy blogiro stilusa, az ne olvassa!
      Mert minimum nagyobb szemtelenseg egy blogiro stilusabol annak velt jovojet is keeretlenul levezetni, mint szarkasztikus blogot irni egy gyava es gonosz kozeleti emberrol.

      Törlés
    3. A blogíró megírta, akinek nem tetszik ne olvassa. A cél a lényeg. Megbuktatni a mostani kormányt. Ehhez pedig kellünk mindannyian. Nem bírálgatni kell, hanem tömörülni. Mindenki jöjjön, mert egyedül nem megy. Emeljük fel a hangunkat, és a kezünket is. Ha sokan leszünk, hamarabb megy a dolog. Az OGYM mögé kell sorakozni. Nem bírálni, nem fanyalogni. Aki úgy gondolja, hogy elég volt ebből a mutyizós, pénzköltős, rablógazdálkodásból, az jöjjön. Nem számít, hogy mi lesz utána, első dolog a hatalmat gyakorolni. Visszaállítani a demokráciát, és a törvényeket arra a szintre, ahol a demokrácia működik. Ezek a mi pénzünket szórják emberek! Amiért mi dolgoztunk azt tekintik magukénak. A mi két kezünk munkájának eredményét öntögetik zsebeikbe. Ez égbekiáltó! Meg kell állítani őket. Aki velük nincs, az mellettünk van! Bárcsak tehetném, én is ott lennék minden tüntetésen. Aki tud menjen, és támogassátok az OGYM-et! Hajrá!

      Törlés
    4. "A blogíró megírta, akinek nem tetszik ne olvassa." Amíg nem olvasom el, addig nem tudom megállapítani, hogy tetszik-e (én ugyanis nem úgy minősítek, hogy ami a saját szekérváramból jön, az minden OK, ami máshonnan, az meg minden szar). De van itt más is. A mostani kormányt megbuktatni nem cél, hanem eszköz, Eszköz egy jobb, modernebb, demokratikusabb, igazságosabb, sikeresebb Magyarország megteremtéséhez. Ehhez pedig, helyesen jegyzed meg, kellünk mindannyian. Azok os, akiknek "nem tetszik". És, Veled ellentétben, úgy gondolom, bírálgatni is kell. Azért, mert csak a több szűrőn, szemen, tapasztalaton átment, megcsiszolt álláspontok biztosíthatják, hogy a politikai tevékenységgel valahol az optimum körül mozoghatunk, azt soha el nem érve, de nagyon attól el sem távolodva. Ha azt akarod, hogy mindenki jöjjön, mert - ahogy helyesen jegyzed meg - egyedül nem megy, akkor ezt a "mindenkit" nem lehet leugatni azzal, hogy akinek nem tetszik, az ne olvassa. Mert akkor esetleg tényleg nem fogják olvasni, és ha sokan nem olvassák, akkor abból még baj is lehet. Azt írod, hogy "Nem számít, hogy mi lesz utána, első dolog a hatalmat gyakorolni. Visszaállítani a demokráciát, és a törvényeket arra a szintre, ahol a demokrácia működik." Az első mondatra a teljes és kategorikus elutasítás a válaszom. Ismerünk olyanokat, akiknek csak a hatalom megragadása volt fontos, "nem számít, mi lesz utána". Ezt azért gondold át, már csak azért is, mert a demokráciában, amit állítólag vissza akartok állítani, oda kell figyelni azok véleményére is, akiknek nem tetszik (a demokrácia pontosan ebben különbözik a nemzeti együttlopás rendszerétől). Mindig féltem a fanatikusoktól, akik a zsebükben hordják a bölcsek kövét és ismerik az egyetlen üdvözítő utat. Az én világom a senkinek sem ártó, szelíd kétkedés. Az már csak az élet ajándéka, hogy az elmúlt évtizedek alatt, jórészt a munkámnak köszönhetően, megtanultam sziklaszilárd igeneket és nemeket is mondani. Kellő megfontolás után.

      Törlés
    5. János Járfás! Én is ezzel vitatkoznék,de nagyon: "Az OGYM mögé kell sorakozni. Nem bírálni, nem fanyalogni. Aki úgy gondolja, hogy elég volt ebből a mutyizós, pénzköltős, rablógazdálkodásból, az jöjjön. Nem számít, hogy mi lesz utána, első dolog a hatalmat gyakorolni."
      Számomra egyelőre átláthatatlan a kirajzolódó ellenzéki tevékenység, de azok közül az OGYM a legkissebb! Miért pont az mögé kellene állni? Az OGYM céljai világosak azzal egyet is lehet érteni, de szerintem több értelme van annak ha egy tagyobb tömeget megmozdítani képes szerveződés mögé állunk be,
      Nagyon is számít, hogy mi lesz utána! talán pont tuareg írta le, hogy a cél nem a hatalom váltás, hanem az csak egy eszköz a szebb jövő eljövetele érdekében. Azokkal is vitatkoznék akik pártok nélkül képzelik el a jövőt!

      Törlés
  5. Van igazsága az elöttem szólónak. Ha mindenhol frontot nyitsz akkor nem lesznek együttműködő társak.Akit pofán vágsz az nem fordítja többet feléd az arcát. Okos vagy,nem kell mindenkivel harcba állni. Ez a retorika lásd Orbánéknak sem jött be.Csak egy ellenség van,erre kell koncentrálni és a változást akarókkal közös a cél és ahogy Orbán mondta"Egy a zászló egy a tábor" ez nekünk is bejön Veled.Szilveszterkor családostul ott leszünk,Legyenek jó szónokok és hangulathoz Bródy zenéje.Igazi buli hangulatot csinálj.
    Hajrá OGYM

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak azokkal nyitok frontot, akik elutasítják az együttműködést. Nem kevesen vannak, csakhát ha jobb lenne a magyar közmorál, ebből adódóan a közélet, akkor nem is lenne szükség rám :D

      Törlés
    2. Miert kell ilyen felesleges biralatokkal valaki eredeti lelkesultseget rugdosni? Az elso perctol ilyen volt a stilusa es ha azt mondjuk "stilus az ember". akkor is jo, mert mar bocs: Egy gonosz es gyava kozeletei ember ellen frontot nyitni egy demokrata kotelessege, akar a leggunyosabb stilusban is, soot. En inkabb azt mondom ertekeleskent, hogy : Bator es oszinte ez a blog minden dramaturgiai eszkozevel egyutt is. Ertekes megfogalmazasokban bovelkedik. Lehet tanulni belole.

      Törlés
    3. " Meg kell találnod azt a stílust, ami higgadtan, csendesen öl, de nem vagdalkozik."
      Na, ha Tuareg ilyenné válik akkor, pont olyan lesz mint a mai politikusok
      Abból meg köszi ELÉG!!!
      Ha az őszinteség goromba akkor sem KELL HAZUDNI.
      Jó írás.
      Grat

      Törlés
    4. Salome .. A véleménynyilvánítás szabadsága és a közös cél miatt vagyunk ezen az oldalon.Hallgattassák meg a másik fél is. Ettől vagyunk külömbek a fidesznél.

      Törlés
  6. Kedves Zoltan Lukacs!
    Apró adalék az Ön bejegyzéséhez...
    Az OGYM nem párt és legjobb ismeretem szerint sosem lesz az.
    Sajnálom de mivel mozgalom vagyunk ebből adodóan egy vezetőnk van akit havonta elsöprő többséggel demokratikusan mindig meg is választunk!!!
    Tehát a mozgalomnak egy vezetője van aki augusztus óta.: dr Szabó Tuareg Gábor.
    Elnézését kérjük ha csalódást okozrunk.
    Baráti üdvözlettel.: Vágó József.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mozgalmak sorsát ismerjuk, lásd a Spartacus-mozgalom, a husziták vagy a német parasztháborúk. Természetesen a politikai párttá alakulás nem jelent automatikus biztosítékot a sikerre. Az Orbán-rendszer eltörlését akár egy mozgalom is levezényelheti. Az ország újjáépítését viszont nem. Oda politikai párt kell, amely képes érték- és érdekalapon artikulálni és közös nevezőre hozni a társadalom csoportjait (legalábbis egy használható többséget), ezáltal biztosítva maga mögé a támogatást, ami nélkül nem fog menni. Maradhattok mozgalom, de akkor tudnotok kell, mikor lesz a vége. Akkor, amikor vége lesz annak, hogy valami ellen csak úgy vitézül kell hadakozni (amúgy orbánosan), és majd el kell kezdeni építkezni. Az ugyanis nem a mozgalmároknak, hanem a józan, higgadt mesterembereknek való feladat. Úgy fogjátok végezni, mint a jakobinusok, és ez így van rendjén.

      Törlés
    2. Zoltán, "kifelejtetted Cromwellt, a Bostoni Teadélutánt, vagy akár a reformációt, melyek bizony igencsak sikeres mozgalmak voltak, és tökéletes ellenpéldái az általad kiválogatottaknak. ;) A hídon akkor kell átmenni, ha odaértünk, egyelőre azzal vagyunk elfoglalva, hogy odaérjünk.

      Törlés
    3. Szia Gábor! A higgadt érvelés láthatóan jobban áll Neked, a csapatodnak is jobban állna. Kívánom Nektek, hogy minél előbb érjetek oda. Tény, hogy sok mindent kifelejtettem a felsorolásból, amit a teljesség igénye nélkül és vállaltan egy koncepció szerint válogattam össze. Úgy látom, maximálisan élvezed a csapatod támogatását és ez jó. Biztos vagyok benne, hogy azt is tudod, hogy akiben ennyire megbíznak, annak már jóval azelőtt, hogy a hídhoz érnének, tudnia kell, hogy mi fog történni akkor, ha átkelnek. A polgárvilágban egyszerűbb a helyzet, ott a szabad és független individumok társulása nem tűri a vezéri szellemet, a Vezető, ha van, folyamatos kontroll alatt végzi munkáját. De majd az is eljön.

      Törlés
    4. Havonta van titkos szavazás a vezetőről és csak akkor maradhatok, ha minimum kétharmadot kapok. Tudsz ilyen szintű visszacsatolásra példát? ;)

      Törlés
    5. Gratulálok ehhez a bizalomhoz. Ha szarkasztikus akarnék lenni (természetesen mi sem áll tőlem távolabb), akkor azt mondanám, hogy ezt csak Orbán tudja túlszárnyalni a fideszben. De nem mondhatom, mert pl. Gyurcsány a DK-ban legalább hasonló bizalommal dicsekedhet. Nem itt van a baj (és nem biztos, hogy ebben kell a legjobbnak lenni), hanem ott, hogy sem a fidesz, sem a DK nem képes Orbán vagy Gyurcsány elsöprő pártbeli sikere ellenére sem jó irányba vezetni az országot. És egyelőre még Ti sem, sőt, ha hinni lehet az egyik lelkes követődnek, akkor nem is akartok politikai párttá változni, tehát még ambíciótok sincs arra, hogy az ország sorsának irányítóivá váljatok. Mi lesz veletek, ha Orbán eltűnik a szemétdombon? Szerintem qrvára fogtok unatkozni.

      Törlés
    6. Rosz a sorrend, továbbra is. Orbánt buktatni minimálkonszenzussal lehet, hogy meglegyen a kritikus tömeg. Nyilván gondolkodunk a későbbieken is, és ha majd a feladatunkat elvégeztük, fogunk is arról beszélni. Addig meg nem :)

      Törlés
  7. azért jó volt Tuareg, ezek a szép szavakat úgysem értik. a csendes, békés tüntetéseken meg röhögnek. Oda kell vágni, ha igazad van.

    VálaszTörlés
  8. Szerintem egy mozgalomnak ami/aki tömegeket akar maga mögé gyűjteni,annak világosnak és közérthetőnek kell lennie! Tehát én nagyon bírom a Gábor stílusát.Ez természetesen nem zárja ki azt,h emögött komoly gondolatok és elképzelések legyenek!Manapság sok összejövetel,megmozdulás csalódottságba torkollik,mert nem értik az emberek,h miért/mi mellé hívták őket.

    VálaszTörlés
  9. A stílussal kapcsolatos problémákkal 2 tapasztalatom van:
    1. Ha a tartalomba nem tudnak belekötni, a stílus miatt támadnak.
    2. Kiváló stílusú észrevételre nem reagálnak, egyszerűen kiprovokálják a hangerőt, a drasztikusabb kifejezéseket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tuaregnek pont jo a stilusa, oszinte, keresetlenul szellemes es tulzasokat, guunyt dramaturgiai celokkal alkalmaz. De nem kell szepiroi kovetelmenyeket tamasztani egy blogiroval szemben. Megfigyelesem, hogy igazad van. Tomegevel ugranak nekunk a nyelvtant es stilust biralo provokatorok, ha a tartalomba nem tudnak belekotni.

      Törlés
  10. Én inkább a bloghoz szólok.. azt hiszem, nem nagy a felvetett dilemma, csak nem a vagy-vagy hanem az is-is a megoldás.. azaz a címzett beteg is meg gyáva is, azaz betegesen gyáva.. persze ezzel sem áll egyedül, mert NAGY PÉLDAKÉPÉRŐL veszi a mintát, aki ugye már az égtudjamióta nem jelent meg olyan helyen, fórumon, tájékoztatón, ahol vissza is lehetett volna kérdezni.. csak addig bátor, amíg kinyilatkoztathat.. és ez nagy hiba, mert saját szereplésével állandóan emlékezteti a NAGYFŐNÖKÖT (beleveti az orrát!!) - milyen is az, ha valaki ennyire gyáva.. (köztudott, hogy az ember a saját gyerekeiben is a saját hibáit bírja legkevésbé elviselni!! - bizony így lehet ez a vazallusokkal is..mer azok legalább legyenek má bátor férfiak!! vagy legalább hazudják/hitessék el magukról.. No ez az, ami má nem megy..)

    VálaszTörlés
  11. Ez egy nagyon szórakozató blog. Tetszik a stílus. De ilyen stílussal csak showban lehet sikeresen fellépni nem a Kossuth téren kormányt buktatni! Bocsánat.

    VálaszTörlés
  12. Nem Ilona, pont ez a stílus kell kormánybuktatáshoz. Az országot később vezetni azonban majd valóban nem ez kell.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocs Ilona, Gáborral értek egyet. Kormánybuktatáshoz egyedül csak ezzel lehet valami célt elérni. Ez bizonytalanítja el a bizonytalanokat és hiteti el velük, hogy a választásokon rossz helyre tették az x-et.
      Persze akkor lenne ez igazán eredményes, ha Tuaregen kívül más blogger is elkezdene ezzel foglalkozni.
      Gondoljatok Gyurcsány esetére. Elmondott egy jó beszédet, abból gyorsan, frissen kiszedtek két inkrimináló mondatot és a csapból is azt folyatták. Feldühítették az embereket, történtek bizonyos súlyos események és ma a teljes baloldal padlón van, Orbánnak meg másodszor van 2/3-a..
      A Fidesz az utóbbi időben sorozatban termeli a lehetséges támadások alanyait.
      Bloggerek! Meg kell ragadni ezt a talán soha vissza nem térő lehetőséget és hasonló stílusban "egyenként kell levadászni őket".
      Gratulálok, csak így tovább.
      Abban is egyetértek, hogy kormányzati pozícióban ez már nem megengedhető! No, de hol vagyunk még attól?

      Törlés
    2. Teljesen egyetertek. A pallost nem fertötleniteni kell, hanem odacsapni vele! Es ezt Tuareg nagyon jol csinalja! Pontosan annyit adagol, amennyi kell. Ezekkel a hulladekokkal nem lehet mas modon beszelni, csak az eröszakbol ertenek. Amen.

      Törlés
  13. A szép szavaknak az ideje már sokéve lejárt. Ennyi mutyi után és ahhoz képest nagyon nagyon finom a szerző. Szinte baráti. Nem értek egyet Ilonával. Egy ilyen cikkel showban IS fel lehet lépni és bizony kormányt is lehet buktatni. Ilyen és ehhez hasonló írások és beszédek vezettek többek között a 800 000 szavazat elvesztéséhez a fideszben.

    VálaszTörlés
  14. Zoltán Lukács egy tetszését kinyílvánító, ámde kritikus hozzászólása rögtön támadásra késztetett benneteket.
    Olyan rendszer már volt - van- ahol csakis egy véleménnyel lehet egyetérteni. ahol csak az az igaz ember, aki nem talál hibát a vezetőben.
    Kedvelem Tuareget, tisztelem a bátorságáért, kitartásáért, és szurkolok neki és az OGYM-nek tiszta szívemből.
    De ne essetek neki olyan embernek, aki mellettetek van, legfeljebb más véleményen van. Egyszerűen - ahogy Horváth Attila is leírta- meg lehet mondani, ha nem értetek egyet.

    VálaszTörlés
  15. Nagyon szeretnék finoman fogalmazni, ezért most csak annyi a hozzászólásom: szomorúan tapasztalom, hogy olyan embereket fordítotok egyre többször magatok ellen, akik építő kritikával élnek! Ennek nem lesz jó vége, és az sajnálatos lenne. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez itt blog, ami bár a Mozgalom zászlóshajója, de a kommentelők szabadon kommentelnek. A kritikusok is bármit kritizálhatnak, szólásszabadság van. :)

      Törlés
  16. Tuareg! Nagyon jó írás, találó jelzőkkel és véleményekkel! Ezek a fidesznyikek és főnökeik, a kádár-rendszer utolsó harmadában, képességeik alapján még csoportvezető beosztásra sem lettek volna alkalmasak! A viselkedésükről meg jobb nem beszélni!

    VálaszTörlés
  17. 1. menni fog
    2. szólásszabadság VAN - nem csak itt, és nem csak neked- hát nem tudom érted -e
    3. én bírom a stílusod, ez itt például-azért mert- kifogástalan, csak néha túlfényezed magad
    ILYEN VAGY, MEGBOCSÁTHATÓ

    VálaszTörlés
  18. Akkor én már csak egy kávét kérnék! :)

    VálaszTörlés