2014. augusztus 31., vasárnap

(Kör)beérkeztünk

Az Ország Gyűlése Mozgalommal szimpatizálók immár sokezres táborának jó hír, mindenoldali megélhetési ellenfeleinknek meg rossz: tegnapi Demokrata Seregszemlénken már annyian voltunk, hogy élőláncunk teljesen körbevette a Nemzet Főterét.




Lehet hisztikézni tovább, hogy kevesen vagyunk, meg hogy mittomén, de attól még a tény tény marad: mindössze egy hónap alatt elértük, hogy szombat este élőben a Kossuth téren 200 ember mutasson be Orbán Viktornak. Tessenek utánunk csinálni, aztán majd visszatérünk rá, hogy ez könnyű vagy nehéz, siker-e, avagy sikertelenség. Hétről hétre, napról napra többen vagyunk, a minimum 50x50 méteres fekete díszköves négyzet - ennek a hivatalos neve a Nemzet Főtere - egészét immár a Demokrácia Erődjének fennhatósága alá vontuk tömegesedésünkkel. Hogy milyen volt a tegnapi ünnepségünk hangulata, azt az ott lévők tudják, akik meg kíváncsiak rá, jövő héten úgyis meglátogatnak minket. Úgyhogy egyszerűsíthetem is a dolgot: beérkeztünk, Mozgalmunk él és virul, újraépített infrastruktúránkkal, a nap 24 órájában növekvő számban ott őrködő aktivistáinkkal már mi uraljuk a Parlament főbejárata előtti nagy térséget.


Korábban tett ígéretemhez híven megkezdtük a Tér újrafásítását: jó nagy kaspókban áll már két fácskánk, az egyiknek a Kossuth, a másiknak a Széchenyi nevet adtuk, és mostantól minden szombaton újabb kettővel növeljük a számukat. Lesznek majd videók az eseményről, fikázóinknak külön a figyelmébe ajánlom, fölteszem majd a nap folyamán frissítésként azokat, lehet újragondolni a Mozgalmunkhoz fűződő előítéleteket. Egyre inkább kikristályosodik rendezvényeink "liturgiája": a Parlament felé forduló, Orbánnak és Bandájának szóló középső ujjas bemutatásunk - ha nem lennék ily civilizált, akkor kiírnám ennek jelentését: ló....t a s..gedbe, Viktor - önmagában is jelképpé válik. Nem öncélú anyázás ez, hanem nagyon is tudatos provokáció: ha ki akarjuk emelni a Népünket a félelemből és beletörődésből, akkor rendszeresen meg kell mutatnunk, hogy ez a Kétharmados Hatalom a Parlamentben messze nem olyan erős, mint azt magáról láttatni szeretné. Egy blöff, aminek nem kell bedőlni: ennek, és a magyarság szabadságszeretetének szimbóluma ez a középső ujj.


Most először már szavaztunk is. Kőbevéstük Mozgalmunk céljait: elsőként Orbán lemondásba hajszolása országos tömegesedéssel, minden városban fölállításra kerülő nonstop Demokrata Végvárakkal - három már ezek közül vidéken szervezés alatt áll, nem mondom meg hol, legyen ez meglepetés mindenkinek, de főleg a Hatalomnak, amit majd csapásként ér a móka. Második célunk a 2010-es, Fideszhatalom előtti alkotmányos berendezkedés helyretétele: az akkori Alkotmány és választási törvények betűhív visszaállítása, és azok bármikori megváltoztatásának nagy többségű Népszavazáshoz kötése. Rá kell raknunk a törvények kötőfékjét a politikai hatalomra, kőbe kell vésni a demokratikus jogállam alapelveit, hogy mégegyszer ne fejlődhessen ki az Orbánizmus, és senki, még a mi oldalunk se rendelkezhessen többé teljhatalommal. Harmadik célunk pedig az odáig elvezető út módszerére vonatkozik: el kell magyaráznunk Honfitársainknak, hogy a demokratikus jogállami berendezkedés mindennek az alapja, hogy megértse mindenki: a Hatalom Joga helyére a Jog Hatalmát kell megteremtenünk.


E három célunkat szavazással kőbevéstük: míg azokat el nem érjük, más célokat nem tűzünk ki, így aktuálpolitikai témákban, mindenféle alkudozásokban eleve kizárt a részvételünk. Nem akarjuk, és céljaink tegnapi kőbevésése után nem is fogjuk eljátszani azt a mindent elrothasztó politikai játszmát, mikor sok pici kompromisszum után végül már ellenkező irányba tartunk, mint ahová elindultunk. Nem, mi pont ugyanazt fogjuk akarni és tenni egy év múlva is, amit most, és egészen addig, míg helyre nem áll a Magyar Köztársaság. Másik szavazásunk titkos szavazás volt és személyi kérdésben. Mikor augusztus elején Mozgalmunkat megalapítottuk, tisztáztam: augusztus végéig, mint alapító, vezetőként viszem a csapatot, de aztán már a Mozgalmároknak maguknak kell kiválasztani vezetőjüket. Választási szabályainkat is kőbevéstük tegnap: a Mozgalom Vezetőjét minden hónap utolsó szombatján a következő hónapra szóló mandátummal választjuk a Kossuth téren, és a Vezető csak akkor maradhat az, ha a Demokrata Seregszemle leadott szavazatainak minimum kétharmadát megkapja. Ha ezt nem éri el, akkor új jelöltnek kell jönnie, és a régi két hónapig nem indulhat a vezetői pozícióért.


A választás technikája egyszerű, és az Athéni Demokrácia cserépszavazásos módszerére hajaz: középre kitettünk egy nagy kaspót, mindenki kapott egy vörös és egy sárga cetlit. A vörös lap bedobása a Vezető megerősítését, a sárgáé az elutasítását jelenti. Mindenki láthatta, hogy ez a módszer biztosítja a szavazás titkosságát és befolyásolhatatlanságát, hisz senki sem tartózkodik a gyűjtőedénynél, csak addig, míg a cetlit beleteszi. Aztán pedig az ottlévőkből véletlenszerűen kiválasztunk egy háromfős szavazatszámláló csapatot, hogy az eredményt szintén az egész Seregszemle előtt megállapítsa. Tegnap erre aztán a gyakorlatban nem volt szükség, mert egy sárga lap kivételével az összes többi vörös színű volt, így a vezetői fölhatalmazást immár választással szeptemberre a Mozgalomtól megkaptam. Nos, beszámolóként ennyit a tegnapi napról, a videókat majd elkészültük után frissítésben fölteszem, és tudjátok, Demokrata Barátaink:

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!

35 megjegyzés:

  1. Ügyesek vagytok, csak gratulálni tudok, sok erőt kívánva a mindennapok nehézségeinek lekűzdéséhez!
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Jó reggelt! Nagyon jó volt olvasni a beszámolót, de még jobb volt megélni személyesen a Téren. A barátaink, mozgalmi társaink örömmel üdvözölték egymást. Ölelések és jó szavak hangzottak minden felől. Mi történt, hogy álltok milyen a hangulat felétek. Jöttek az információk, szívünk kezdett megtelni melegséggel. Az egész tér egy hullámzó, vidám sokaságot mutatott. Nevetős, olykor fáradt arcok jelentek meg de nem bánták mert érezték a lángocskák erejét.Kossuthunk és Széchenyink jól érezték magukat Vidáman bólogattak az új helyükön. Hagyomány lesz, hogy minden szombaton újabb két csemetével szaporítjuk a Kossuth Tér kietlen pucérságát.
    Szavakban nem lehet visszaadni a Téren lévő társaink boldogságát. Személyesen kell ezt megnézni.Várunk mindenkit szeretettel és hatalmas öleléssel a Demokrácia Erődjénél.
    Hajrá Magyarok, Hajrá Köztársaság!

    VálaszTörlés
  3. Hajrá Magyarok,Hajrá köztársaság!!! Jövőhéten szombaton ott leszek !!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyere, garantáltan jól fogod Magad érezni.Nagyon jó hangulatú összejövetel.

      Törlés
  4. Gratulálok az ott lévő kitartó embereknek, Gábornak külön gratuláció a jövő hónapi vezeéshez. Csak így tovább mutogassatok a rohadékoknak. Itthon én is ezt teszem, mert csak nagyon messziről ezt tehetem egyenlőre.

    VálaszTörlés
  5. Ez tiszta beszéd! Nem lehet félre magyarázni, értelmezgetni. Olyan mint a friss levegő, ami nagyon kellett már.
    A népről meg József Attila sorai jutnak az eszembe: "én mondom még nem nagy az ember, de képzeli, hát szertelen. Kísérje két szülője szemmel, a szellem és a szerelem."

    VálaszTörlés
  6. Gábor Most,jelképesen ide dobom be Neked a piros, megerősítő lapot. Sajnos, tegnap nem tudtam megvárni a program végét, mennem kellett. A jövő szombaton találkozunk! Dolgozom rajta, hogy az Ell. Napja gyűlés befejezése után többen menjünk a térre. Biztos vagyok benne, hogy a többiek is!

    VálaszTörlés
  7. Persze mindig SZG nyer 99,5%-al :D Istenem, ez komoly?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, komoly. Miért is ne lenne komoly. A kép is tanusitja.

      Törlés
    2. Persze! Komoly! Mégis mit gondoltál? Egy három hetes mozgalmat szerinted mégis ki másnak kéne vezetni mint az alapítónak? Egy ideig még biztosan, amíg meg nem mutatkoznak a napi gyakorlatban a vezetésre alkalmas emberek... Nincsenek olyan sokan, akik ekkora bátorsággal és energiával rendelkeznek...ez így van jól:)
      Később pedig kialakul...mikor egyre több szervezési feladat lesz. Erről majd akkor kell beszélni.

      Törlés
    3. Hop-hop! Most látom van ott egy sárga cédulás elhajló! Remélem nem marad szankció nélkül :D

      Törlés
    4. Képzeld, gondolom Szabó Gábor Tuareg maga ellen adta le a szavazatát, mint úri emberhez illik.

      Törlés
    5. Miért ez a képmutatás? Magát nem tartja alkalmasnak?

      Törlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  9. Gábor szívemből gratulálok,egészséget kívánok a továbbiakhoz.Nagyon szerettem volna kint lenni veletek sajnos családi ok miatt nem sikerült,remélem most már majd egyre többször ki tudok menni nem lesz semmi akadálya.Addig is a lehetőségeim és tudásom szerint szeretnék segítségetekre lenni és bízom benne ,hogy igénylitek is .Még egyszer gratulálok a sikeres szombat estéhez baráti üdvözlettel @tti

    VálaszTörlés
  10. Már voltam kint és amikor csak tudok megyek!
    Tartsunk ki, el fogjuk érni a kritikus tömeget, amikor már csapatostul jönnek a csalódott, frusztrált emberek, akik valódi változást akarnak. Az ellenzéknek példát kell, hogy mutasson ez a mozgalom.

    VálaszTörlés
  11. Kedves VIII. kerületi D.K. vezető:
    Nyerhet-e a Kocsis banda Józsefvárosban?

    VálaszTörlés
  12. Komisszár:
    Az nem jutott még eszedbe, hogy a sárga cetlit esetleg pont Gábor dobta bele, hogy erősítse a demokráciát az OGYM-ben?
    Legyél korrekt itt és most mindenkivel szemben és áruld el, hogy minek örülnél:
    Az OGYM sikerének, vagy kudarcának? Utóbbi esetben csak hülyét csinálsz magadból a szánakozó lesajnálásaiddal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A szerènység a Kedves Vezető egyik legnagyobb erénye, persze hogy magára nem szavaz. :) A siker vagy kudarc nem kívánságműsor naív barátom.

      Törlés
    2. A videó alapján elég nehéz eldönteni, hogy minek örülnék!
      Az ugye normális, hogy Orbánt zsigerből utálom, de az a szabó se egy százas gyerek!
      Nem tudom melyik a jobb de van esélye, hogy a Gábor rosszabb lenne mint Orbán!
      Meg ezek a hozzászólások! Még Sztálin is kikérte volna magának, ha ennyire benyalós módon dicsérték volna.

      Törlés
  13. ATV? RTL? Kint volt? ;)

    VálaszTörlés
  14. http://youtu.be/XpTtvoyw1yg

    videó Gábor beszédéről

    VálaszTörlés
  15. Ennek őszintén örülök. A (fik), bocs! a cikizést pedig meg sem kellene hallani! Kutya ugatás, szamár ordítás nem hallatszik az égig. A gáncsoskodók nem gáncsoskodnak, hanem íz irigységüket csak így tudják kifejezni. Minden nappal többen lesztek, még akkor is, ha a magyar média fanyalog, vagy agyonhallgat! Lesz ez még úgy is, hogy egymás lábát tapossák egyetlen mondatodért. Egyszerűen nem tudják elképzelni, hogy tisztességesen, türelemmel, kitartással is célhoz lehet érni. Sajnos a bal oldal osztódással szaporodik, Egyre több, apróbb pártocskára szakad, aki mind azt hiszi, hogy a bölcsek köve a zsebében van, és a bot, amit szorongat, az a királyi jogar. - Kívánok minden napra újabb és újabb térfoglalókat!

    VálaszTörlés
  16. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  17. Megnéztem a videót! Tisztára hitgyülis bohóckodás, csk még nincs együtt éneklés!
    Jártam már életemben egy pár tüntetésen, de ezt a "segregszemlét" a videó alapján nem tudnám tüntetésnek nevezni! Ettől kellene lemondania Orbánnak???

    VálaszTörlés
  18. Kedves Joe!
    Gondolatának(?) van egy apró hibája, Orbán nem lemondani fog, hanem menekülni...

    VálaszTörlés
  19. Én is megnéztem a videót. Megbuggyantál. 100%. Ráadásul a Nagyik jól tartanak, már pocakot is eresztettél.. Az a randa fekete pulcsi meg már hazatalál egyedül is, de legalábbis megáll a saját lábán, annyira piszkos (a fehér szegély kvázi sötét szürke). Nem agyonhallgatás. E l h a t á r o l ó d á s !! RTL? ATV? Riport?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 6 kilót fogytam - a pulcsik boltosulnak ki - a táborban soha nem eszem, a többi is pont ennyire klappol :D

      Törlés
    2. Valóban sverde, elég meghallgatni a Klubrádiós riportot. Bolgár azzal a kedves lesajnálással beszélt vele mint a pszichiáter az ápoltjával. Nem véletlen, hogy a komoly pártok nem közelednek felé..a pedigréje elég zavaros. Persze szegény nyuggereket lehet hülyíteni de egyszer minden véget ér. Bár ha jól hallottam októbertől SZG megint fogorvoskodik? Remélem nem Új-Zélandban :))

      Törlés
    3. Gyertek ki nyugodtan szombaton, persze akkor nem tudnátok mit írni. Bocs, dehogynem, a tények Titeket nem zavarnak :D

      Törlés