2014. augusztus 29., péntek

Józan paraszti ész. Mond valamit?

Fosik tőlünk a Fidesz, fosik a hivatalos ellenzék, ez rendben, várható volt, valóban egyre komolyabb veszélyt jelentünk az évtizedek alatt szorgos háttérmunkával kialakított mutyihálóra, a rendszerváltás hevületéből hazánkra fagyott urambátyám rendszerre.




Tegnap ismét a Parlament Főigazgatója akart keménysrácot játszani, miközben épp új sátrunkat építettük, amit már faszerkezettel is megerősítettünk. Problémája volt építkezésünk esztétikájával, napersze valójában nem azzal, hanem puszta létünkkel, meg ottlétünkkel, ahogy jönnek vissza a nyaralásból a Fidesznyik górék, egyre nagyobb rajta a nyomás, hogy valahogy tüntessen el minket onnan. Konstruktív beszélgetés volt, ugyanis sikerült lebeszélnem arról, hogy elkövessen pár bűncselekményt, merthát szeretett volna kicsit beavatkozni a téren, önmaga is a stábjával, meg rendőrségi segítséget is akart, csakhát beszélgetésünknek hála ez már nem következett be. Megkapta a szokásos tockost, tájékoztattam, hogy a hivatalos elnevezésében Nemzet Főtere, aminek általában Ő a gazdája, most épp nem az övé, hanem az a Demokrácia Erődje, és gyülekezési törvény szerint alkotmányerővel az Ország Gyűlése Mozgalomé, így aztán az engedélyem nélkül még csak be sem léphet, nemhogy ott csinálhatna bármit is. Nem volt persze feszültségmentes csevej, ismertettem a jogait - nincsenek -, meg a lehetőségeit - azok sincsenek -, aztán meg az én válaszlépéseimet, ha mégis bepróbálkozik. Utóbbiak ügyészségi feljelentéstől és rendőrségi kényszerintézkedések megtételétől indulnak fölfelé, asszem rájött a Főigazgató Úr, hogy nemcsak beszélek, hanem rossz szokásom szerint cselekedni is fogok, így aztán nem is láttuk a nap folyamán.


Új sátrunknak már stabil padlózata, meg faszerkezete van, szorgos Mozgalmárok építették, tartjuk a szokásunkat, hogy amit elvesztünk, annak a helyére jobbat építünk. Voltam a Klubrádióban megint, most Rózsa Péter Balkanyar című műsorában Kukorelly Endrével, egyórás beszélgetés, vasárnap 4-kor megy adásba először, jó volt, élveztem. A Téren érzékelhető a Bolgár György interjú hatása, épülő sátrunk körül kezdenek fürtökben álldogálni a szimpatizánsok, és megtörtént az is már, hogy nem mi keveredtünk csoportvitába a Fidesznyik beszólogatóval, hanem a támogatóink. Győztünk, Narancsnyikék láthatóan nem szokták még meg, hogy van olyan hogy mennyiségben és minőségben is kevesebben vannak, pedig már egyre inkább ez a helyzet a Kossuth téren. A józan paraszti észről meg azért adtam a címet, mert a saját oldalunkon - az ellenzékre gondolok - mintha sokaknál nem működne. Mind a Téren, mind a neten és most már a tömegmédiában is egyre erősebbek vagyunk, egy szemmel és egy idegsejttel is fölfoghatóan. Igazából azoknak az elvileg velünk azonos érdekű embereknek a lelkivilágát, meg gondolatiságát nem értem, akik annál jobban fikáznak, minél előrébb haladunk.


Egy hónappal ezelőtt a Kossuth tér sarkában üldögéltünk páran szabad ég alatt, most meg ott vagyunk folyamatosan tucatnyian a kellős közepén, megnyert bírósági csaták után, elég bombabiztosra épített sátorban. Naponta többszáz ember fordul már meg nálunk, részben őrködni jön, részben beszélgetni, tájékozódni, a külföldieknek meg már mi vagyunk az érdekesebbek, és nem a Parlament Őrségváltása. Volt 200 önkéntesünk, most meg van 1430, szombatonkénti gyűléseink létszáma stabilan növekszik, meg még ezer ilyen nyilvánvaló, és növekvő erőnket mutató TÉNY. Okos ember meg a tényekből indul ki, mikor valamiről véleményt alkot, függetlenül attól, hogy azok épp neki tetsző, vagy épp nem tetsző valóságdarabkák. Az igazán furcsa az, hogy a fanyalgóink többnyire magasan kvalifikált, jó egyetemekről diplomát szerzett emberkék, akiknél nem feltételezhető, hogy egyébként ne tudnának értelmesen gondolkodni. Pedig olybá tűnik, hogy nem tudnak, ellentétben az átlagemberrel, aki meg jön, leül, aktívkodik, résztvesz, és fölfogja, hogy amit csinálunk, az értelmes és hatásos dolog.


Szóval kicsit általánosabban elgondolkodva ezen: az, hogy Orbán ilyen könnyedén, gyakorlatilag ellenállás nélkül képes dombról dombra szisztematikusan elfoglalni az Országot, az biz a mi értelmiségünk bűne. Nem mindenkié, vannak azért olyanok, akiknek nem vette el az eszét a diploma, de általánosságban elég riasztó a közvéleményformáló értelmiségünk szellemi és lelkiállapota. Az Ország Gyűlése Mozgalommal kapcsolatos tevékenységük mindennél jobban mutatja meg, hogyan is sikerült elszakadniuk a saját Népüktől, milyen módon vesztették el a kapcsolatukat a valósággal. A Valóság ugyanis az, hogy itt épp lopakodó diktatúra épül, a Valóság az, hogy az ellen sehol nem látható az érdemi ellenállás csírája sem, a Valóság az, hogy ezt meg épp az átlagmagyar látja, az értelmiségünk nagy része meg nem. Több mint furcsa, ahogy a Honfitáraink máris kezdenek kedvet kapni a Mozgalmunkhoz való csatlakozásra, pedig még egy hónaposok sem vagyunk. Dehát mindegy is, úgyis le kell cserélni az ellenzék gondolkodási meg cselekvési sémáit egy teljesen újra, merthát Orbán úgy és akkor mossa föl velük a padlót, ahányszor csak épp kedve szottyan ehhez. Ha ehhez értelmiséget is cserélnünk kell, hát ezen ne múljon.


Egyébként meg holnap este hétkor jön a szokásos Demokrata Seregszemlénk a Kossuth téren, valszeg ismét jelentősen többen leszünk, mint múlt szombaton, az akkori 160 főről minimum 200-ra fogunk gyarapodni. Na, Kedves Értelmiségi Haverok, ez a Valóság, szerintem kezdjetek szembesülni vele, aztán gyertek Ti is szépen ki, és tájékozódjatok, sosem késő. A Nép gyülekezik, ki ne maradjatok belőle. Csókoltatlak Titeket.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


17 megjegyzés:

  1. Jó reggelt Gábor, Jó reggelt Éjjeli Őrzők!
    Megint csak egy ütős blog lett a bejegyzésből! Tapasztaljuk már a felénk forduló emberek segítő szándékát. Egyre több és jobb ötletekkel segítenek bennünket. Végre ledőlt a hallgatás fala is.
    Köszönhetjük ezt a kitartó munkánknak és Gábornak is. Holnap vár mindenkit a Demokrácia Erődje 19 órára a Kossuth Térre!
    Jó reggelt Magyarország, Jó reggelt Köztársaság!

    VálaszTörlés
  2. Jó reggelt, jó reggelt! (délben)!
    Jön már a Mohamed a hegyhez... ez jó hír!
    Gábor kétséged se legyen, hogy valakik már főzik az új kétharmadost...be is nyújtják az első adandó alkalommal, visszamenő hatállyal természetesen, ahogy szokás...kíváncsi vagyok, ki adja hozzá a nevét, mert csak ez a kérdés.:))

    Üdv a csapatnak!

    VálaszTörlés
  3. Szép napot Gábor ! Szép napot Mozgalmárok !Örömmel olvasom naponta a jó írásokat ,örülök a fejlődésnek és hogy egyre több ember érti meg a célt ,és örülök hogy vannak támogatók is ! Gondolatban erősítlek benneteket a cél érdekében !Vigyázzatok magatokra ,szaporodjatok ,sokasodjatok ! Tiszteletem a téren levőknek ! Éljem Magyarország! Éljen a Demokrácia!
    Üdv a csapatnak !

    VálaszTörlés
  4. Jó napot Gábor! Ismered a fidesz polgári körök mozgalmát. Eredményesen csinálták. Úgy gondolom, hogy az OGYM Egylet /vagy valami más elnevezéssel/ országosan szervezhető lehetne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már az is jó lenne sztem, hogy "A Mozgalom" :)

      Törlés
  5. Én csak ennyit: Gratulálálok Gábor az íráshoz, de a kis csapatnak szintúgy!

    VálaszTörlés
  6. Valójában teljesen le vagyok döbbenve, milyen elmebetegségeket képesek szajkózni a már évtizedek óta leosztott politikai vonalakon. Egyre inkább az az érzésem, újra össze akar állni az MSZMP.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyilván nem itt élsz, vagy mindkét szemed elborítja a narancsköd. A füleidbe meg ólmot öntött a csúti szotyiköpő.

      Törlés
  7. Tetszik az írs ismét, és sok sikert! (Magunknak)

    VálaszTörlés
  8. Kíváncsi leszek, mikor ébrednek fel a baloldali pártok vezetői.. A szimpatizánsaik, tagjaik már egy hónapja ébren vannak. ott ügyelnek, dolgoznak a Nemzet főterén.

    VálaszTörlés
  9. Én is gratulálok a csipet csapatnak!

    Szemléztem a - tudomásom szerint - mindeddig egyetlen támogató blogot, a szendamondját, és úgy látom, megint született egy dal rólunk:

    Szenes Iván – bonhomme:

    Nem csak a húszéveseké a világ

    Nánáná nánáná nánánáránáná
    Nánáná nánáná nánánáránáná

    Milliók fogják értékelni a mozgalmamat,
    milliók, akik kisemmizve érzik magukat.
    Harcba hívok ellenzékit, s mozgalmárokat:
    Mérjük fel a fideSS által okozott károkat!

    (mert)
    Nem csak a fidesznyikeké a világ!
    A téren már poroszkál
    majd’ az összes korosztály!
    A téren nyílik végre ki a csipád:
    nem csak a fidesznyikeké a világ!

    Nánáná nánáná nánánáránáná
    Nánáná nánáná nánánáránáná

    Húszévesek, harmincasok, ide gyűljetek,
    negyvenesek, ötvenesek, elvegyüljetek,
    hatvanasok, hetvenesek, ti is jöjjetek,
    jöjjetek, gyűljetek és énekeljetek:

    (hogy)
    Nem csak a fidesznyikeké a világ!
    A téren már poroszkál
    majd’ az összes korosztály!
    A téren nyílik végre ki a csipád:
    nem csak a fidesznyikeké a világ!

    Nánáná nánáná nánánáránáná
    Nánáná nánáná nánánáránáná

    Jó hírt én úgy terjesztek, hogy írok egy blogot;
    de a neten posztolni az csupán egy dolog!
    Ha Köztársaságra vágytok, tartsatok velem!
    Egyre nő, egyre nő az én kis seregem!

    (mert)
    Nem csak a fidesznyikeké a világ!
    A téren már poroszkál
    majd’ az összes korosztály!
    A téren nyílik végre ki a csipád:
    nem csak a fidesznyikeké a világ!

    Nánáná nánáná nánánáránáná
    Nánáná nánáná nánánáránáná

    Fideszesek, felétek még annyit mondhatok:
    fideszesnek lenni csak egy múló állapot!
    És aki ma még fideszes, holnap felébred,
    s rájöttök majd, hogy ki rúgott nagyot belétek!

    (mert)
    Nem csak a fidesznyikeké a világ!
    A téren már poroszkál
    majd’ az összes korosztály!
    A téren mindenki talál barátot,
    hát gyertek srácok, számítunk tirátok! / aki csak Viktorra berágott!

    Nánáná nánáná nánánáránáná
    Nánáná nánáná nánánáránáná
    Nánáná nánáná nánánáránáná
    Nánáná nánáná nánánáránáná

    (alternatív refrén)
    Nem csak a fidesznyikeké a világ!
    Az úton már poroszkál
    néhány NATO-hadosztály!
    A tüzérek töltik már a gránátot:
    kifüstöljük őket, barátok!

    A cím valamiért változatlan maradt, de a verset jópofán átírta. :)

    VálaszTörlés
  10. Sajnos nem lehetek VELETEK, vidéken vagyok!!! De a szívemmel és a lelkemmel ott vagyok. A számlátokra utaltam egy kis muníciót. Szeretettel.

    VálaszTörlés
  11. Használjátok a humor eszközeit! A humor gyilkos is tud lenni! Akinek humora van mindent tud, akinek nincs az mindenreképes!

    VálaszTörlés
  12. Küldjétek el OV-nek a kivánságkosár műsorban, hogy a Felcsúti cigánysoron nagy a sírás-rívás...!

    VálaszTörlés