2014. augusztus 22., péntek

Ne panaszkodj, cselekedj!

Orbánt újságcikkekkel nem lehet legyőzni, de még tévériportokkal sem. Tisztelet azoknak a politikai szervezeteknek, akik legalább időnként utcára hívják az embereket, de a tusványosi beszéd után ez már édeskevés.




Mikor egy teljhatalmú Kormányzó jelenti be a demokrácia végét, mint azt Orbán tusványoson tette, akkor azt nem véletlenül teszi. Leteszteli az ellenzéket, és ha azt látja, hogy semmi komoly nem történik reakcióként, akkor mehet tovább háborítatlanul. Utcára kellett volna menni, és ott is maradni, és minden demokratikus erőnek és azonnal. Annak lett volna súlya, és talán a Narancsok is elgondolkodtak volna kicsit a mit lehet és mit nem kérdéskörében. De semmi ilyesmi nem történt, a hivatalos ellenzék kiadta a szokványos tiltakozó nyilatkozatokat, majd visszament a Balatonhoz napozni, vagy épp megegyezni abban, hogy Iciripiciri Falvacskában milyen arányban állítsa össze az önkormányzati választási listát. Ezért aztán Viktorunknak sem kellett megszakítania Grazi gyógykezelését, Lázárnak sem a lenyúlógépezet építését, terjed tovább a magyar ugar, ahogy azt Narania Urai szeretik.


Itt csaknem mindenki úgy viselkedik, mintha egy demokratikus jogállamban élnénk, ahol van a parlamenti szezon, meg az önkormányzati választás, ahol stallumokat lehet nyerni, ha választást nem is. Nem tudom, hogy vicces, vagy inkább szánalmas, mikor a demokrácia vesztéről írnak cikkeket két napozás közben, és az ellenzéki tevékenység csimborasszója a nyugati újságok cikkeinek lájkolgatása. Orbán ismét bebizonyította, hogy tökéletesen ismeri a magyar néplelket, és szalonellenzékének várható viselkedését. Tudta, hogy nyáron nyaralás van, és be is jött a számítása: Felcsúti Fővárosukban valszeg esténként hülyére bulizzák magukat Kövérlacával meg Simicskalalival, és minden okuk meg is van erre. Jön a parlamenti szezon, már rég előkészítették az azonnal benyújtandó kétharmados demokráciagyilkos törvényeket, és nincs miért aggódniuk, továbbra is az Ő játékszabályaik szerint megy a politikai bábszínház.


Hervasztó egy történet: ha valakinek végre fölment a pumpa, és úgy érzi eddig és nem tovább, akkor pedig szolgalelkű "ellenzékiek" próbálják lehiggasztani, saját dagonyázásukat mentegetendő. Orbán legjobb szövetségesei nem a Narancsok között találhatók: Ők csak teszik a dolgukat, foglalják elfele négyzetméterről négyzetméterre az Országot, megsemmisítve vagy lenyúlva a demokrácia maradék területeit. Magukat ellenzékinek tartók teszik a legnagyobb szívességet Orbánéknak, mikor kamuszövegekkel próbálják az aktivitásra hajlandókat meggyőzni a további semmittevés előnyeiről. Csaxólok, hogy mind az országgyűlési, mind az EP választáson hülyére lett verve az ellenzék, és lehet most az önkormányzati választás csodájában bízni, de tökfölösleges: nagyobb lesz a zakó, mint az előző két alkalommal volt. Nevezzük néven a dolgokat, máris előrébb leszünk: gyávák, lusták, megalkuvók és szőrszálhasogatók próbálják saját értéktelenségüket követendő példaként eladni.


Sok ember van, aki tenne, de nem teheti: akár egészségi, akár egzisztenciális, akár földrajzi okokból akaratuk ellenére nem tudják kivenni a részüket a terepen elkezdődött ellenállásból. Nekik respekt, mikor fotelforradalmárokról beszélek, nem rájuk célzok: Bennük ott van az akarat és a hit, csak a lehetőségük nincs meg a megéléséhez. A fotelforradalmárok mások: többnyire budapestiek, biztos egzisztenciával és egészségesen, akiknek bőven volna lehetőségük az utcára menni, de nem teszik. Ideológiai mázba próbálják önteni saját gyávaságukat és megalkuvásukat, nyugodtabban alszanak, ha más sem tesz semmit, mert akkor kevésbé feltűnő a szolgalelkűségük. Orbán elűzésének igazi akadálya nem a Narancshadsereg, hanem a magát demokratának hirdető és álcázó szőrszálhasogató okoskodók: ha hagyjuk Őket érvényesülni, akkor itt valóban az lesz, amit Orbán tusványoson az arcunkba lökött: illiberalizmus, vagy inkább magyarra fordítva: diktatúra.


Mi pedig, akik az Ország Gyűlése Mozgalmat életre hívtuk, nem a fotelforradalmárok útját tapossuk. Azért vagyunk a Kossuth téren immár két hete a nap 24 órájában, hogy legalább legyen valami jele annak, hogy ez a Nép még nem Orbán Népe. Azért gyülekezünk a lehető legprovokatívabb helyen, hogy saját személyes példánkon mutassuk meg: bátorsággal, kitartással lehet kellemetlenséget okozni az Orbánhordának, és minél többen vagyunk, annál nagyobb ez a kellemetlenség. Nem fotelből, hanem élőben, az Ország lelki és fizikai közepén gyűjtjük össze a tenniakaró demokratákat, hogy tömegesedésünkkel egyre könnyebbé tegyük a hozzánk való csatlakozást. Minden nappal kicsit többen vagyunk, kicsit erősebbek vagyunk, és percről percre csökken a személyes kockázat, amit az egyénnek vállalnia kell. Minden egyes közénk érkező ember újabbakban nyitja meg a tiltakozás bátorságát: ha kitartóak vagyunk, akkor a sok kis hópehelyből lavinává válhatunk.


Áll már a Demokrácia Erődje a Kossuth téren, megvívtuk és megnyertük az ellehetetlenítésünkre irányuló adminisztratív csatákat: van hová csatlakozni. Mozgalmunk napi 50 önkéntessel erősödik, és ebből egyre több látszik már a terepen is. Mi már oda költöztünk, ott élünk, mert minél inkább vagyunk ott lélekben és testben, annál inkább érezzük, hogy fontos dolgot csinálunk. A lavinák egy hógolyóval indulnak, és ez a hógolyó már megvan, tán kicsit nagyobb is puszta hógolyónál. Várunk minden demokratát, akinek tele a hócipője Orbán fölényes vigyorával és a hivatalos ellenzék döntő részének tehetetlen semmittevésével. Minden szombaton fölmérjük, mennyien is vagyunk már, a Demokrata Seregszemle az ünnepünk, mikor erőt adunk egymásnak, hogy személyes példánkkal és növekvő tömegünkkel hitet tudjunk csepegtetni sokmillió apátiába szorult honfitársunknak. Holnap este 7-kor találkozunk a Kossuth téren, a Demokrácia Erődjében: ha bátor demokrata vagy, közöttünk a helyed.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


25 megjegyzés:

  1. Jó reggelt Csipet-Csapat, Jó reggelt Gábor! Én holnap este ott leszek...... és Ti?

    VálaszTörlés
  2. Van egy találó aforizma, amelyik mélyen igaz:"A szavak fegyvere nem pótolja a fegyverek szavát!"
    A világ létrehozott ragyogó ötletei is hatástalanok egy íróasztal fiókjában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Biztosan! Ukrajnában!
      Ez a mozgalom viszont a szavak fegyverével akar élni.Egy antiharcos mozgalom egy harcos retorikával szemben.

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. "abból élek, hogy minőségi módon gondolkodom". Akkor mondd meg Te! Mi a teendőM

      Törlés
    5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    6. Hosszú kommentre nem reagálok érdemben, ugyanis posztméretű válaszok helyett posztméretű cikkeket írok :)

      Törlés
    7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    8. Kedves Loránd2014. augusztus 22. 16:17:
      "Megfutotta a maga köreit néhány fórumon, anyázott aki akart, aztán csend lett."

      Minek kéne lennie? Szépen levezetted, kielemezted, megállapítottad. Hogyan tovább? Ha nem hallgat rád a társadalom, akkor nincs mit tenni?

      Törlés
    9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    10. Kedves Lóránd! Itt a helyed! Komolyan! Példát kértél? Gandhi.... Ez valamelyik Tuareg blogban említődött is.
      Olvastam több írásodat is. Érdekesnek találtam. Kicsit keserűnek tűnsz, hogy nem volt elég visszhangja. Türelmetlen vagy! Pedig: sok sok kis hangya tud csak nagy hangyabolyt építeni... sok sok kis hangya tud kirágni és kidönteni egy hatalmas fatörzset. Kitartó, szorgalmas munkával. Nincs kirobbanó siker-munka van és hit.
      Igazad van- nagyon fontos újra megtanulni vitatkozni. Nekem is hiányérzetem van, mióta kinyírták az Index polfórumát...nem véletlenül. Nincs már hely, ahol a különféle nézetű emberek beszélgethetnének egymással. Csak rajtunk áll, hogy egy ilyet megteremtsünk. Csak elhatározás kérdése pl. hogy akár naponta rendezzünk vita félórákat a téren, ahová bárki eljöhet, bármilyen pártból, csoportból, legyen az fideszes vagy jobbikos akár. Próbáljuk megérteni és megismerni egymás gyűlölködés nélkül.
      Én ezt szeretném látni. Egy ilyen vitát te is szívesen vezetnél...szerintem:) Tévednék?

      Törlés
  3. Most még jó az este 7 óra, de lassan át kellene gondolni az időpontot felkészülve arra, hogy egyszer elkezd sötétedni és hidegebbre fordulni az idő. A vidéki felutazások időpontját is figyelembe véve optimalizálni kell a meghirdetett gyülekezés időpontját.

    VálaszTörlés
  4. Szórólap Titokgazda Ezek felesleges megjegyzések voltak. Van ennyi eszünk.

    VálaszTörlés
  5. Gábor Holnap kora délután ott leszek, s éjszakára is tudok maradni. Du. osztogatni fogom írásodat. A többit holnap megbeszéljük.

    VálaszTörlés
  6. Na, tart még a piknik? :) Az "ancien régime" még szilárdan áll.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs szükség az ilyen pikirt megjegyzésekre. Ha támogatni nem akarsz, kekeckedni minek? Nem szégyenled magad?

      Törlés
    2. "Komisszár 2014. augusztus 22. 22:44
      Nem"

      Pedig megtehetnéd, mivel lebecsülöd a OGYM erejét!

      Törlés
    3. Valóban. Mivel az még nincs neki.Sajnos.

      Törlés
    4. És még állni is fog...még az is lehet, hogy sokáig. Ha nincs megfelelő gyógyszer egy társadalom betegségére.
      A felsorolt konkrét jelenségek csak egy rohamosan terjedő betegség tünetei. Az alap ok az erkölcstelenség, a türelmetlenség, az ellenséges szembenállás stb. elfogadása. Az okot kell tudni kezelni...a mentalitáson kell változtatni. Az pedig nem megy egyik napról a másikra. Az emberek egészséges erkölcsi érzékére kell apellálni.Azt kell felerősíteni.
      Ez bizony nem látványos, hanem aprómunka. A Fidesznek 8 évébe telt. Igen! Az utcán is....
      Hogy aggályaid vannak? Természetes dolog. Nekem is vannak... még csak figyelek, még nem csatlakoztam...Nem vagyok hős, harcos tipus.... és sokan vagyunk ilyenek. Nem kell szégyellni:) Szerintem.

      Törlés
  7. "Ne panaszkodj" és ne is agyalj feleslegesen ha nem tetszik a kialakított és még az ezután tovább alakítgatott orbán rendszer.
    Magán nyugdíjpénztárak-, szolgálati-, rokkant-, bányász.- művész-nyugdíjak sorsa, Paks-II, trafikok, földbérletek, MMA, közbeszerzések, szerencsejáték koncesszió csókosoknak, a Nemzeti Bank és Andy Vajna rongyrázása, külhoni magyarok kihasználása, nemzetközi elszigetelődés, gyermekéhezés, hittanoktatás, munka törvénykönyv, .......stb, stb.

    "cselekedj" és irány a Demokrácia erődje ahol addig légy ott amíg csak tudsz, mindaddig amíg ott számodra vállalhatatlan dolog nem történik.
    A változtatás esélye csak látható tömeg létrejötte esetén nyílik meg.

    Írom ezt azok után, hogy egyre több a politikus-politológus-elemzői hozzászólás és szakértői aggodalom Tuareg egyenes bejegyzései kapcsán.

    VálaszTörlés
  8. Ne foglalkozzunk a 1-30 ezer fős pártok "reagálásával", hisz azok most az Október 12-i Önkormányzati választásokra készülnek, egyébként is minél kisebb lépszámú a párt, annál nagyobb a "hangja".

    Az OGYM-nek más célja nincs, mint a 2010-es Alkotmány és a demokratikus választási rendszer visszaállítása.
    Mikor célunkat elérjük, akkor átengedjük a terepet a demokratikus pártoknak, hogy választással eldöntsék, hogy Magyarország hogyan tud visszatérni az Európai közösségbe és ott annak megbecsült tagja lenni.

    Aki a CÉLT elfogadja, azt szívesen látja az OGYM, aki nem ezt akarja, az nyugodtan társuljon be, a neki szimpatikus "tömeghez".
    A DEMOKRÁCIA ERŐDJÉBEN találkozunk azokkal, akik egyetértenek az OGYM CÉLJÁVAL!

    VálaszTörlés
  9. T. Komisszár!
    Ugyan, áruld már el, ha ennyire ellendrukker vagy, minek olvasod ezt a blogot? Menj az MNO-ra, ott az elvbarátaiddal cseveghetsz!

    VálaszTörlés
  10. Nem tartom magam ellendrukkernak. Inkább csak a "common sense" utolsó magányos harcosának :)

    VálaszTörlés