2017. március 18., szombat

Nyílt levél Gyurcsány Ferencnek

Kedves Ferenc!

Kedveltelek. Sőt, nemcsak kedveltelek, de igen sokáig, erős ellenszélben támogattalak is minden rendelkezésre álló eszközömmel. Megvan Benned az a ritka képesség, hogy az emberek elhiszik Neked: komolyan is gondolod, amit mondasz. A legutolsó alkalom, mikor élőben meghallgattalak, 2014 őszén volt, az Egyetem téren. Egy mondatodra a mai napig emlékszem: "a párt semmi, az ország minden". Ez, ha valaki komolyan is gondolja, és aszerint is tesz, akkor egy gyönyörű, államférfiúi mondat. Önfeláldozásról szól, hazafiságról, az önérdek közérdek mögé rendeléséről. A probléma csak az, hogy azóta fehéren-feketén kiderült: nem gondoltad komolyan.


Aztán az elmúlt években az is kristálytiszta lett, hogy nagyjából az összes kulcsmondatoddal ugyanez a helyzet. Mondtál olyasmiket, hogy ezt a Rezsimet nem lehet parlamenti eszközökkel eltávolítani, éljen az utcai küzdelem, és mindenki, aki biodíszletként a kupolás épületben melegedik, az kollaboráns. És mint sok mindenben, ebben is igazad volt. Csakhát megint azok a fránya tettek, azok hiányoztak. Vagyis inkább nagyonis megvoltak, csaképp pont azzal ellentétesen, mint amit szavakban közöltél. Magad váltál a parlamenti kollaboráció élharcosává, aki minden alkalmat megragadott, hogy az időnként felbuzgó utcai ellenállást lehűtse, és lejárassa.


Tudod Feri, egyszerűen sok volt. Éveken át az ellenkezőjét tenni, mint amit mondasz, az nem megy ám. Ott ülsz a politikusok népszerűségi listájának legvégén, Te vagy a legelutasítottabb közszereplő kies hazánkban. És ez már rég nem a Fidesz korábbi karaktergyilkosságainak eredménye. A demokrata oldal szavazóit is elvesztetted, és nem újságcikkek, hanem a saját rettenetes ellentmondásaid miatt. Te Magad váltál a "vizet prédikál, és bort iszik" mondás élő jelképévé. És adtunk Neked 2009. után egy második esélyt, de harmadik már nincs. Vannak még, nem túl sokan, akikre hat a szómágiád, de a Te parlamenti küszöbön billegő támogatottságodnak hatalmas ára van: háromszor annyit taszít el a demokratikus oldalról. És nem máshová, mint Orbán ölelő karjaiba.


Elbuktál, az már nem kérdés, a kérdés pusztán annyi: képes vagy-e legalább így, pályafutásod végén, legalább egyszer állni a szavadat. És akkor most emlékeztetlek arra az államférfiúi mondatra, onnan az Egyetem térről, 2014 őszéről: "a párt semmi, az ország minden". Nyilván észrevetted, hogy senki nem akar a demokrata oldalon Veled együttműködni. Nyilván azzal is tisztában vagy, hogy miért: minden pártfőnök pontosan tudja, hogy Veled összefogni saját szavazótáboruk lenullázására jó, semmi másra. Így aztán ha tényleg komolyan gondolod, hogy Orbán legyőzhető összefogással 2018-ban a választáson, akkor állnod kell a saját szavad: "a párt semmi, az ország minden". Ha komolyan gondolod, akkor lemondasz, és elmész haza.


Politikai pályád a kudarcok sorozata. Egy valaha a magyarok többsége által támogatott embernek aligha siker parlamenti küszöbön billegő pártot vezetni. És ez már nem lesz jobb. Új, friss erők jönnek, lassan a Nép is ráébred, hogy újat nem lehet a régi elveken és személyekkel létrehozni. Politikusi pályád a végéhez ér nemsokára, de maradt egy utolsó esélyed, hogy javíts a megítéléseden, legalább a történelem számára. Számodra 2018. már csak annyiról szól: milyen módon kerülsz ki végleg a Parlamentből. A saját döntésed alapján fejezed be a politizálást, vagy megvárod, hogy a Nép hozza meg Rólad a végső ítéletet. Ennyi volt, Feri. Tudod: "a párt semmi, az ország minden". Dönts helyesen.

Távozni méltó módon is lehet.


23 megjegyzés:

  1. Hát Gábor, ez már valami szánalmas, hogy milyen mély gyűlölettel vagy vele szemben. Csak egyet nem értek, ha ennyire leírtad, és mindenki leírta, és le is fogja -ami ugye eleve egy anomália - akkor mire fel ez a "figyelemreméltó" foglalkozás dolgaival, az egész politikai életével? Annyira kilóg már a lóláb, ahogy mondtam, szánalmas, és kontra produktív! Látod, Te is BELŐLE élsz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy megosztotta dvelünk érzelmi életed mélységeit :)

      Törlés
    2. Szabó Gábor ! Ezek szerint van az a pénz...!!!!

      Törlés
    3. Napi egymillió dollár, Sorostól, és mindennap kézből-kézbe adja át, szép Tőle...

      Törlés
    4. baszki, pont mert figyelemre méltóan a legkártékonyabb:))de ne zavarjon, éljen fercsikirály, hipphipp:DD

      Törlés
    5. Olyan ez a szöveg, mint a neved! Értelmetlen!!!

      Törlés
  2. Tényleg kilóg a lóláb,nálad.Mert mi a kék ég visz rá,hogy nekimenj egy Gyurcsány nevűnek,ha már amúgy is leszálló ágon van,mit akarsz tőle ? Miért fáj neked,ha Ő a saját döntése mentén megy tönkre vagy nem ? Miért írsz neki levelet? Személyes problémád van vele ? Azt nem nyílt levél útján szoktuk intézni ! Eléggé szánalmasra sikeredett az okfejtésed. Be kellene látnod,nyílt levélben sem vagy a csúcson !Gyúrjál még rá,vagy kérj tanácsot okosabbaktól ! Írom mindezt úgy,hogy én pontosan Gyurcsány Ferenc miatt léptem ki a DK-ból,tehát nem éppen a kedvencem .

    VálaszTörlés
  3. Szórakoztató napnak nézünk elébe, a fészbukon is kommentekben összegyűlt már pártucat Kékzombi, és hasonló szintű magvukat osztogatják :D

    VálaszTörlés
  4. Gábor! Minden fentebb leírt szavaddal egyetértek!

    VálaszTörlés
  5. Gyurcsányt sikeresen levadászták.
    Az őszödi beszéd közzétételével a saját párttársai akarták partvonalon kívülre toszigálni, ezzel szemben az egész baloldal került partvonalon kívülre.
    Amikor olvasom a gyűlölködő, utálkozó Gyurcsányt gyalázó hozzászólásokat, olyan érveket hallok amit a fideszes propaganda adott a szájukba, pl hogy elvette a 13.havi nyugdíjat, de arra nem emlékszik hogy azt pont a Medgyessy-Gyurcsány-kormány adta, egyszeri tizenezer forintos nyugdíjpótlékal együtt. És nem a választások előtt, madárfogási céllal, hanem a választások után!
    Vagy azt mondja a fideszes átvert hogy az orbánkormány háromszáz milliós töblettel adta át a kormányrudat,ezzel szemben a kétéves költségvetési év végén, decemberben derült ki hogy ezermilliárd HiÁNYT okoztak.
    Azzal együtt hogy a lakástámogatási rendszerrel, az ingatlanpiac felfuttatásával egyrészt elhitették a jónéppel hogy minden rendben van nyugodtan el lehet adósodni húsz évekre, és el is adósították a lakosságot. A szavazatoptimalizálási lépéssorozat az OTP-t a térség legnyereségesebb bankjává tette, a költségvetésnek- így az adófizetőknek ez ötszáz milliárd forintjába került volna, ha a Gyurcsány-kormány le nem lassítja a dolgot.
    Persze meg is kapta érte a magét: Áder János cirka 300 azonnali kérdést intézett a kormányhoz, olyan címekkel, hogy "Nagy a jólét" stb.
    Aztán jött a nagy gazdasági világválság.
    Az átvertek megint jöttek hogy az országot a komcsik csődbe vitték!
    Ez sem igaz, mert a konvergenciaprogram értelmében az államháztartási hiányt éppen akkor csökkentették hatról 4.2 százalékra, amikor a nagy és gazdag országok a hiány megnövelése árán támogatták a gazdaságukat, pl a "roncsautó" programmal.
    A kormány ekkor vette fel a fidesz(orbán) által azóta is sokat szidott IMF hitelt, tartalékképzés céljából, a sok átvert azóta is káromolja ezt a lépést, nem tudják hogy az IMF pont erre a célra áll rendelkezésre.

    Ezek után lehet gyalázni Gyurcsányt, de BÁRKI kerül a helyére, a fidesz azt is le fogja vadászni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "olyan érveket hallok amit a fideszes propaganda adott a szájukba, pl hogy elvette a 13.havi nyugdíjat"
      - Egy adatkorrekció...A Medgyessy-Gyurcsány-kormány adta, de nem az ő kormánya, hanem a Bajnai kormány vette el! Ők a 13. havi fizetést vették el, amit persze szintén ők adtak...

      Törlés
    2. Azt azért ugye tudod, hogy ez az írás nem arról szól, amit itt leírsz?

      Törlés
  6. Az ORIGO címlapján egymást érik Botkát gyalázó cikkek.
    A a baloldal -vagy bármely oldal! magát Jézuskrisztust tenné be jelöltnek, másnap a kereszténydemokrata párt írna valamit a Júdás evangéliumáról.

    VálaszTörlés
  7. Lehet Gyurcsányozni, de mikor fogjátok ekkora vehemenciával kérdőre vonni Orbánt , minden nap mondani a hazugságait ,lopásait , csalásait , amiről el kell mondanom mesteri módon műveli.Mikor fogtok Orbán ellen nap mint nap lejárató kampányt indítani ,mint Gyurcsánnyal tették? Kritizálni könnyű,de cselekedni és megértetni a néppel ez így nem jó, na az lenne az igazi.Ezt szeretném hallani minden fórumon,minden TV-n minden rádión,egyszóval a választásokig minden nap,reggel, délben este.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. no ez a gáz, 2006 után, volt 3 éve, mig le nem mondott, talán akiki a demokratikusan megválasztott kormány ellen puccsot csinálnak, azokat a megfelelő helyre kellett volna tenni..úgy 25 évre mondjuk:)
      de ugye kaja ibrahimok, hosszú bájtok éjszakája, clodo stb...ezek is úgy szépen eltűntek valami ezer évig titkos fiók mélyre:))
      nos, amit köszönhetünk, az a fidess:) immár 7.éve!

      Törlés
    2. Szerintem olvasson vissza és nézzen körül a különböző rendezvényeken (pl. Orbán ünnepi beszédei alatt), hogy az itt megkritizált bloggert találja-e az utcán Orbán ellen kiállni, vagy Gyurcsányt.

      Törlés
  8. T. Tuareg!
    - A mellékelt grafikonon szereplő pártpreferencia kimutatás az összes választani tudó 8.000000 szavazóra vonatkozó kimutatás, melyből a 34-46% (ki hogyan méri) nem akar, vagy nem tud kire szavazni.
    - Én valahogy úgy látom, hogy a tényleges szavazni tudó és akaró választóknál mért preferenciák a bejutási küszöb feletti eredményt hoznak a DK-nak.
    - Lehet, hogy nagy az elutasítottsága Gy.F.-nek, de mit érne el Ön azzal, ha Gy.F. visszavonulna?
    - Ön szerint az MSZP vezette bármilyen szövetség, ha DK mentes, az nagyobb választói tömeget tud megszólítani?
    - Ön szerint mennyivel lennénk előrébb, ha Gy.F. visszavonulna? Lehet, hogy ezzel a 34-46%-ot növeli fel 38-50%-ra? Nem túl rózsás előkép!
    - Egyébként ha itt vannak a jövendő ifjoncai, akkor nekik kellene megszólítani azt a 34-46%-ot. Mert ugye azért alakultak párttá, mert ők ezt a réteget szólítanák meg. (Ha sikerül nekik, de csak akkor, Gy.F. tényleg oda kerül pártjával, ahová Ön kívánja, vagyis ki fog esni a parlamentből.)
    - Egy gondolat... Hajdan Ceglédi Zoltán úr, (aki nem híve Gy.F.-nek) a Republokon elemzője felvázolt egy megoldást, amivel akár a DK úgy tud indulni Gy.F.-el az élén, hogy az segítheti a választáson a demokratikus oldalt. Ez pedig az, hogy külön listán indul, de egyéniben minden választó kerületben az egy közös jelöltet támogatja. Ez biztosítja, hogy Gy.F.-nek esélye sem lenne miniszterelnökké válnia, miközben a pártja hatékonyan támogatná az egy-egy közös jelöltet. Ha ez nincs, akkor önállóan indul minden körzetben, s akkor végképp semmi esélye nem lenne a demokratikus oldalnak.

    VálaszTörlés
  9. Hát én attól tartok, hogy ennek is kb. csak annyi eredménye lesz, mintha Voldemorttól kérnéd, hogy ölje meg magát és törje össze az összes horcrux-ot. :-)

    VálaszTörlés
  10. Bunkó vagy kisfiam, de nagyon nagy!!! Kérlek ne válaszolj, a demokrácia nevében ne töröld.!! Éerd be ennyivel, hogy bunkó vagy, érveid üresek, hamisak, személyes sértődésedet tükrözik.

    VálaszTörlés
  11. Mi az, hogy megjegyzésed jóváhagyás után jelenek meg? Te vagy Rákosi???

    VálaszTörlés
  12. " HAZUDOTT! Mint 1988-óta mindig! Írod, kedves Gábor: "Egy mondatodra a mai napig emlékszem: "a párt semmi, az ország minden".

    VálaszTörlés