2017. március 20., hétfő

Jó mulatság, férfimunka

Tessenek nyugodtan hátradőlni, és élvezni a műsort. A kollaboráns műellenzék épp megszabadul saját magától, megnyílik az út Orbán eltakarításához.




Független, értelmes emberek számára nyilvánvaló, hogy a jelenlegi rendszert kialakító és fenntartó parlamenti "elit" az MSZMP és KISZ egykori vezetőinek hatalomátmentése. Különböző pártokban bütykölnek, van közülük, aki épp kormányoz, van, aki ellenzéket játszik, de ezek biz ugyanazok. Működik a párthatárokon átívelő kapcsolati háló, mennek a háttérmutyik, a felszínnek meg odadobják a küzdelem látszatát. Csakhát mind diktatúrában szocializálódtak, mind elfogadták annak idején, hogy az egyéni érvényesülés előbbre való, mint az ország sorsa. Ha a diktátort épp Kádárnak hívták, akkor az Ő seggét kell nyalni az előrébb jutásért, hameg épp Orbánnak, akkor az Övét. Diktátorok, ideológia mázak változnak, de a megélhetési csőcselék megmarad. Káder nem vész el, csak átalakul.


Írjuk páran, akik megtisztulást szeretnénk, jóideje a tényfeltáró cikkeket. Próbáljuk megértetni a publikummal, hogy az Orbán Rezsim nem újdonság, hanem a korábbi szisztémák logikus folytatása, csak a szöveg változott, de a régről hozott erkölcsi nihil ugyanaz. Mind Orbán, mind Gyurcsány vérnyuggerei Kádár egykori pártagitproposai, besúgói, munkásőrei, akik aszerint váltanak hitet, amerre az aktuális Diktátor épp fingik, kifeszítik a vitorlát, és szélbe állnak. De mindennek és mindenkinek eljön az ideje. Ezek a mindent behálózó érdekszövevények túlélési harcba kezdtek, és ennek egyik látványos eleme, ahogy elkezdik kiborogatni közös csontvázaikat a hatalmas szekrényből, ahová eddig begyűjtötték azokat.


Orbánbuktatási szempontból is remek, hogy a DK és az MSZP elkezdi egymás mutyijait nyilvánosságra hozni. Helyes, mindannyian egy tőről fakadnak, egy érdekszféra, amelyik puszta túlélésért küzd, mert a friss erők megjövetelével kétségessé vált a 2018-as választásokon a parlamenti helyek megszerzése. A sarokba szorított patkány meg harap, mert mi mást tehetne. Úgyhogy mi most szépen végignézzük, amint a múltév legocsmányabb korrupciós törvényét a Fidesszel karöltve megszavazó DK beleáll páros lábbal az MSZP-be, amelyik szintén válaszolni fog, gondolom percekre vagyunk attól, hogy Varjú László csendes mutyijai is napvilágot lássanak. Hajrá, tisztuljon csak a kép mindenki számára.


Ne tessenek aggódni, ez szükségszerű. Mindaddig Orbánt sem tudjuk eltakarítani, amíg a velük a háttérben összenőtt műellenzék saját pozíciói védelmében magát a rendszert is védelmezi. Szavazók hiányában 2018-ban úgysem lesz Orbánváltás, de legalább az addig hátralevő év a jövő szempontjából hasznosan telik. Mindenki számára tiszta lesz, hogy kik is valójában, akikről eddig azt gondolták: ellenzékiek, tisztességesek és demokraták. Egy frászt azok. Mi tudtuk, meg is írtuk, hát most jön mindazon dolgok visszaigazolása, amiket tőlünk, független újságíróktól nem voltak hajlandóak elfogadni. Nem lesz elvesztegett év ez, tessenek bátran elhinni. Szükséges az öntisztulás, hogy minden Orbánt váltani akaró ember végre rájöjjön: mocsárra nem lehet felhőkarcolót építeni, de még házikót sem. Elég a régiből, nemde.

Jöjjenek az újak.


2 megjegyzés:

  1. "Új időknek új dalaival" jönnek az újak:D

    VálaszTörlés
  2. Tuareg! Ne hazudj, mert azzal te is mindent elrontasz, mint a volt példaképed! Írod:"Mi tudtuk, meg is írtuk, hát most jön mindazon dolgok visszaigazolása, amiket tőlünk, független újságíróktól nem voltak hajlandóak elfogadni."
    És ez nem igaz, mert nem vagy független te sem, ahogy szinte egy újságíró sem ma Magyarországon.

    VálaszTörlés