2014. november 26., szerda

Gravitáció, avagy a türelem tömeget terem

A törvényszerűségek azért vannak, hogy érvényesüljenek, és érvényesülnek is. Kutyából nem lesz szalonna, Fidesznyikből becsületes ember, illiberális demokráciából Európa, Orbánból államférfi. És éppily nyilvánvaló kezdetektől fogva, hogy a tömeg végül úgyis megérkezik a Kossuth térre, és onnantól a Felcsúti Banditának elkezd lepörögni a homokóra.




A fizikai törvényszerűségeknek megvannak a társadalmi leképeződései is: a gravitáció, vagy magyarul tömegvonzás a tüntetéseknél is éppúgy működik, mint bolygóközi szinten. Egy tüntető tömeg látványa az otthonmaradtban is fölébreszti a vágyat, hogy legközelebb Ő is csatlakozzon, teszi is, így aztán minél több a tüntetés, annál több az azokban résztvevők száma. Nagy, pusztító erdőtüzek sem akkor keletkeznek, ha egy helyen lobban föl a láng, hanem ha sok kis tűz folyik össze egy lángtengerré. És most épp ez történik, a kezdeti néhány nagy tüntetés után megkezdődött a Vérnarancsok által egyenként arcbanyomott társadalmi csoportok fölébredése és fölébresztése. Élednek a szakszervezetek, itt a magánnyugdíjpénztáras mocsokság, az oktatás lenullázása, a devizahitelesek átverése, és minden napra jut már valami újabb mélyhülye Fideszbaromság. Az utóbbi hónapban megváltozott az emberek hozzáállása a gátlástalan törvénykezési nyomuláshoz: már utcára mennek, mert látják, hogy a többiek is ezt teszik, és mivel tömegesen teszik, ezért aztán elmúlt a személyes kockázata a csatlakozásnak. Ilyen szempontból, a félelmi küszöböt tekintve már megvan a tüntetők kiritikus tömege, már most is túl sokan vagyunk az utcán ahhoz, hogy egyénenként retorziókat lehessen alkalmazni. Az Orbánűzéshez szükséges kritikus tömeg még nincs meg, de jó bornak is kell az érési idő, ez is törvényszerűség, puszta türelem és kitartás kérdése, mikor lesz egyszerre többszázezer ember az utcán, mert forr már a must rendesen.


A másik nyilvánvaló törvényszerűség, hogy az egyre gyakoribb és egyre számosabb tömegek végül megérkeznek a Kossuth térre. Mert persze lehet ideoda eltéríteni ideig-óráig a Népet, de csaxólok: a Nép nem hülye, nem gondolja, hogy a netadó, vagy Vida Ildikó meg a NAV az igazi probléma. Nem, ezek csak tünetek, egy beteg szervezet látható jelei, de a kórt magát Orbán Rezsimnek nevezik. Már pedig ennek a mindent lassan elpusztító betegségnek a gyökere a Kossuth téren található, a fertőző góc pedig maga a Parlament, ahol a kétharmad székel, mostanában a szó szoros értelmében. Fogorvosként sok olyan beteget küldtek hozzám, akiknek hajhullása volt, el nem múló náthája, meg egy rakás kellemetlen, és önmagában nem elmulasztható egyéb tünete. Amiért hozzám küldték őket a háziorvosok, meg belgyógyászok, az ennyi volt: keressek gócot, mert a tapasztalat az, hogy az ilyen látszólag nem az én szakterületemhez tartozó dolgok mögött többnyire valami szájprobléma van. És az esetek többségében valóban az is volt: röntgenek, mindenféle vizsgálatok elvégzése után megtaláltam a cisztát, a krónikus gyulladást, aztán a fogat, meg a gyökere körül kialakult gócot eltávolítottam. Na, nem volt többé hajhullás, meg ismétlődő lázrohamok, el nem múló takonykór: a dolgok gyökerét kell kitépni, tapasztalatból mondom. A mi közös dolgainkat összerondító, az életünket megnyomorító ágenst pedig Orbán Viktornak hívják, hát akkor Őt kell kioperálni, az meg a Kossuthon sikerülhet csak, sehol máshol.


A Fidesz hülyének nézi a Népet, rendben van, ezt tudjuk, épp most jönnek rá viharos gyorsasággal, hogy tévedtek. Ám a tüntetések szervezői közül is sokan ugyanezt próbálják tenni: valahogy távoltartani a Tömeget a Kossuthtól, de a Nép továbbra sem hülye, úgyhogy úgyis megérkezik. Ez van, kedves demószervező kollégák, ha azt akarjátok, hogy a Tömeg kövessen Titeket, akkor oda kell mennetek, ahová Ők menni akarnak, mert egyébként is mennek, legföljebb Nélkületek, mint az ábra mutatja. Tegnap is volt kis trükközés, kiírták a szervezők, hogy végül a Kossuth tér lesz az érkezési pont, mert ott már azért tartunk, hogy nem vesz senki komolyan egy demót, ami nem a Kossuthon végződik. Csakhát a valóság meg az volt, hogy a végpont nem a Kossuth volt, hanem a Tér Alkotmány utcai bejárata: ott zárták le a szervezők a tüntetést. Csakhát mi meg fölkészültünk ilyen balesetre: behívtuk a Tömeget a térre, és a nagyjából 6 ezres tömeg legalább fele be is jött. Így lett aztán egy klassz OGYM-tüntetés még vagy két órán át a valódi Kossuth téren, így nem tudta a média sem elkerülni, hogy kénytelen legyen végre beszélni az Ország Gyűlése Mozgalomról, sőt még a beszédem kapcsán a nevemet is kénytelenek voltak leírni és kimondani, pedighát az éppoly tiltott dolog, mint Robin Hoodé volt Nottinghamben. Egy ideig legalábbis, merthát a harmadik törvényszerűség meg az, hogy a média is kénytelen követni a Tömeget, és ha az épp hozzánk érkezik meg a Kossuthra, akkor erről is kénytelenek beszámolni.


Tulajdonképpen semmi különös nem történik, legalábbis semmi olyan, ami ne lett volna előre látható. Mikor immár 110 nappal ezelőtt, az Orbáni "illeberális demokráciás" szennybeszéd után megalakítottuk az OGYM-et és bírósági úton elfoglaltuk a Kossuth teret Orbánék rendőrségétől, semmi mást nem tettünk, mint fölkészültünk a törvényszerűségek érvényesülésére. Orbán beszédeit mindig merőben gyakorlati tettek szokták követni, márpedig egy tusványosi beszéd egy diktatórikus, gátlástalan szabadrablásra épülő jövő előszava volt. Egyértelmű volt, hogy olyan cselekedetek következnek a továbbiakban, amelyek már át fogják lépni a Nép tűréshatárát, a mi dolgunk az lett, hogy fölkészüljünk ezek fogadására. Tessenek most megnézni, így 110 nappal Kossuth téri térfoglalónk után mit is mondtam akkor, miért tesszük, amit teszünk. Tömegesedéssel elérjük az Orbán Rendszer bukását, ennek gócpontját a Kossuth téren teremtjük meg, biztosítva minden demokrata számára a jogot, hogy ott hatalmi vegzálások nélkül, szabadon tüntethessen. Akik mostanában már maguktól a Kossuthra szerveznek tüntetést, azoknak már nem kell megvívniuk a Rendőrséggel az időhúzó jogi háborúskodást: megvertük már Őket elégszer a Bíróságon, hogy tudják: nincs lehetőségük még csak időlegesen sem megakadályozni, hogy a Nemzet Főterén, Orbán arcában a Felcsúti Bandita ellen tüntessen a Nép. Az OGYM megalakításakor kitűztünk még pár további célt is, türelem, azokat is lassan elérjük, mivel azok a célok is törvényszerűségeken alapulnak.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


20 megjegyzés:

  1. Bár még mindig nem látom, hogy lesz ebből kormányváltás nem "kész" politikusok, szakemberek nélkül, de remélem, készül a forgatókönyv a háttérben! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. talán az ormánykormány olyan hatalmas szagértő? mikor a táskahurcoló vigécekbők hirtelen "fontosemberek" lesznek...

      Törlés
    2. Pl. nem bírnak elszaladni a drágalátos (?) képviselő urak és szépleányok a szavazás után, mint tegnap, mert annyian tüntetünk a ház körül.

      Törlés
    3. Kedvess Marianna.
      Szépen törvényszerüen alakulnak a dolgok.
      A legfontosabb az, hogy orbánc és FideSS mentes legyen a parlament.
      A további lépéseken már dolgozunk!
      Hajrá Magyar Köztársaság!
      Hajrá OGYM!

      Törlés
  2. Ez így van ahogy Gábor leírja.Nekem a médiával van bajom.Híába ott vannak a Kossuth téren,ezkből jelenleg nagyon kevés jön le a médián keresztül.Nagyon remélem,hogy az elégetlenkedő embertömeg után mostmár komolyan veszik a Kossuth Lajos teret és azon belül az Orszg Gyűlése Mozgalmat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves József ! Egyetértek a médiával kapcsolatos gondolatoddal. Sajnos, azok sem segítik elő kellőképpen a nép valós akaratát. Maszatolják, csillapítják a mozgalmak számszerűségéről, mondanivalójáról, céljáról szóló híreket. A mozgalmakat pedig szétdaraboltnak vélem. Nincs a vezetők között konzultáció, szolidaritás, összefogás egy közös cél érdekében. Mint ahogy Gábor is utal rá, a "ciszta " mielőbbi eltávolításával szüntethető meg a további "fertőzés" terjedése. További sok sikert, kitartást a csapatnak !

      Törlés
  3. Jó reggelt Gábor!
    Tegnap este volt még egy furcsaság, ha azt is annak tartjuk, hogy hozzátok nem akaródzik egyik tüntetés vezetőjének se vinni a tömeget saját akaratából.
    Szóval a másik: A tüntetés szervezésekor még Gulyás Márton is beszélni akart. Mire a tüntetés kialakult, már a színpadra nem ment föl, mert állítólag a beszédet mondók között, no meg a tömegben is voltak - volt, vagy éppen jelenlegi párt tagjai!!! No, ezért nem beszélt! Vártam a megszólalását az ATV-n Kálmán Olgánál. No ott aztán mindenről beszélt Gulyás G. (amivel egyet is lehetett érteni!), de erről nem, egy hangot sem! Annyit elismert Gulyás, hogy majd pártok nélkül nem megy, de csak ennyit. S a máskor oly "tyúkszemre taposós" Kálmán Olga se hozta szóba, még egy ici-pici kérdés v. megállapítással sem, hogy miért nincs a tüntetők között! Ezért aztán csak a műsor címe volt: Egyenes beszéd....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már reggel próbálkoztam írni, de a gépem makacskodott, nem engedett.
      Szal: A tüntetésen csak Nemes Balázs neve hangzott el, mint visszalépő, Judit!
      Némiképp mégis igazad lehet, mert nekem is ilyesmi rémlett, többeket beharangoztak előzőleg felszólalónak, köztük Gulyás Mártont is..... igen, nekem is ez rémlik.
      Az, hogy erről nem esett szó az adásban, ettől még Olga az egyik legkarakánabb nőszemély a médiában, Antóniával együtt.... teszik a dolgukat és nem is rosszul....

      Törlés
  4. Bocsánat: Elírtam a nevét!!! Nem Gulyás G. - hanem Gulyás Márton!!!! Elnézést!

    VálaszTörlés
  5. Nekem most a torkomban van egy kis góc, azt kell kúráljam ahhoz, hogy a továbbiakban is részt tudjak venni az Ügyünk sikerében, Kossuth téren a terepen.
    Ehhez pedig létszám kell, az hogy Te-Te-Te és Te is elgyere...

    VálaszTörlés
  6. H. Marianna
    Szerintem lehet ebből kormányváltás, ideiglenes szakértői kormány megalakításával. Ahhoz nem kell a pártosság. Az alapok gatyába rázása után meg jöhet a demokratikus választások kiírása. Az ellenzék meg minél tovább végzi szolgalélekkel az eredmény nélküli munkát a parlamentben,( mert ha tudom, hogy a munkám úgyis lesöprik, szemétbe kerül, én aztán nem dolgozom! ) annál kisebb esélye lesz a választásokon. Mindegyikre vonatkoztatom, kivétel nélkül! Amíg nem jönnek ki a munkahelyükről, ( és állnak a tömegek mellé, a Kossuth téren) feladva/megunva végre a díszlet,-és statisztaszerepüket, addig marad a nagyfokú elutasítottságuk. S ez, minél tovább húzzák az időt, azzal egyenes arányban nőni fog.

    VálaszTörlés
  7. Jó reggelt Mindenkinek!
    Megint egy gyöngyszem Gábortól. A must forr és ha még tovább tapossák akkor fog teljesen beérni. A lángocskák már összekapaszkodnak és próbálnak egy nagy tűzet létrehozni.
    A tegnapi magánnyugdíj megvédése miatt tartott demon értelmes emberek vázolták fel a jövőt, majd elindultak az atv. kíséretében.
    Lám egy jó páran meg is érkeztek a térre, ahol már kénytelen volt a riporter megemlíteni a hónapok óta ott tartózkodó Ország Gyűlése Mozgalmat is. Olga nem csapta le a feldobott labdát csak nézett ki a fejéből.
    Lesz ebből még előbb-utóbb egy jó kis riport, már nem tudják elhallgatni a tényeket. De addig is teszik a dolgukat a Téren lévő Demokrácia Erődjét védő aktivisták.
    Nem hátrálunk meg, kitartunk akár milyen hideg és meleg van.
    Hajrá Magyarok, Hajrá Köztársaság!
    Hajrá O.GY.M!

    VálaszTörlés
  8. A kérdés mindig az, hogy a társadalom újra megszervezése miféle modell szerint történjen:
    1.. most van esély arra hogy az MSZP visszatérjen az autentikus baloldali értékekhez.
    s tényleges baloldali politikát folytatni, kő kemény ideológiai alapon, vissza a hagyományos pártfelépítéshez, aktivista hálózathoz, és szakszervezeti politikához.
    2.nyugatos polgári piacgazdasági elvűt magántulajdon védelemmel és a rászorulók számára erős, szolidiratisra építő szociális hálóval.
    3. valami mást?Mifélét?

    míg ez az elképzelés ki nem alakul, addig szakértői kormány sem tud felállni--mert a mostani források most vannak--és azokból/azokra építve kell valamiféle irányban építkezni.
    Addig csak tüntetések lesznek a tüntetésért magáért!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ottilia, önszerveződéses modell szerint.. Hogy aztán ennek mi lesz a lényege/alapja, ma még nem látni.. talán a szolidaritás és összefogás.. (legalábbis remélem).. nem véletlen, hogy a jelenlegi hatalom is ezt rombolja, lehetetleníti el elsősorban.. Amíg az MSZP szervezetileg és másként is meg nem újul, nincs mihez visszatérnie..A kettes biztosan alapja lehet a jövőnek, de ahhoz még idő kell, mert a sok össze-vissza demagóg hablaty miatt sokan nem értik és ellenzik.. pedig amit leírtál, abban a baloldali értékek is benne vannak. és a liberális minimum nélkül egyik sem mehet (annak is meg kéne szüntetni a szitokszó-értelmezését). Valami ilyesmi lehet.. de csak olyan, ami a gazdasági alapokat is képes rendbetenni..
      A szakértői kormány ötlete nagyon jó, de csak ha van megfelelő háttere.. (láthattuk, Bajnai milyen eredményesen működött, csak sajnos folytatása nem volt..)

      Törlés
    2. A gazdaság rendbetételéhez nem kell ideológia. Egyébként is ma már a jobb és baloldaliság eléggé egybe mosódik.Lásd nyugat-európai országok.Tök mindegy hogy jobb vagy bal oldalinak nevezi magát egy kormány, egyformán lehet sikeres vagy sikertelen, szociálisan érzékeny vagy érzéketlen.

      Törlés
    3. Ez nem így van!
      Kettő teljesen más!

      Abból következően más gazdaságpolitikát valósít meg.
      Felületes dolog azt hinni, hogy a baloldal jobboldal megnevezés nem takar egyszer s mint kőkemény elosztási viszonyokat is.

      Törlés
  9. Gabi.
    Ámen.
    A proféta szóljon belőled... :-D

    VálaszTörlés
  10. Innen indult az OGYM augusztus 8-án:

    http://youtu.be/jvrDVhm3v6M

    VálaszTörlés
  11. Mit kell tenni? (5:20):

    http://youtu.be/X5R0njZnMMc

    VálaszTörlés
  12. http://polgariengedetlenseg.com/2014/11/az-alaptorveny-kozjogilag-ervenytelen/

    VálaszTörlés