2017. április 9., vasárnap

A méret a lényeg

Bizonyám. Lehet ezt tagadni, de minek. Tüntetésen meg aztán pláne. 100 ezer ember azt tesz, amit akar.




Hogy ma este mi lesz a Kossuthon, az két dologtól függ: a jelenlévők létszámától, és a Szervezők akaratától. Ha lesz 100 ezer ember, a szervezők bármit megtehetnek. Elfoglalhatják a Parlamentet, hazazavarhatják a rendőröket, rendszert válthatnak, ésatöbbi. Ám a szervezők akarata is csak addig terjedhet, amekkora a tömeg mérete. Hogy leszünk-e százezren, megadva a lehetőséget Nekik, az nem rajtuk múlik. Hanem rajtam, Rajtad, mindannyiunkon. Aki ma csak szavakban erős, de nem megy ki a Térre, pedig megtehetné, annak még nincs eléggé tele a töke a Rezsimmel.


100 ezer ember egy olyan földrajzú helyen, mint a Kossuth tér: feloszlathatatlan. Nagyjából 50 ezren férnek el magán a Téren, a másik 50 ezer a környező utcákban, a Dunaparton, meg mindenütt a környéken. És ezzel az amőbaszerű kiterjedéssel sérthetetlenné is teszi magát a Tömeg.  Egy olyan Tömeget megpróbálni könnygázzal, pajzsokkal, bármivel feloszlatni, amelyiknek fizikailag nincs helye a visszavonuláshoz, mert egyszerűen beszorul: öngyilkosság a karhatalom részéről. Aki nem tud már elmenekülni, az támad. És 100 ezer ember, az 7000 tonna. Ha az megindul, és egyben, nincs olyan erő, amelyik megállíthatja.


Van nagyjából 5000 tömegkezelésre kiképzett rohamrendőr. Van még kábé ugyanennyi, aki jól-rosszul felszerelhető, de igazából nem profi az ügyben. Ha 100 ezer ember nekimegy 10 ezernek, akkor utóbbiakból palacsinta lesz, vagy eldobálják a cuccukat és elszelelnek, esetleg csatlakoznak a Tömeghez. És felszerelésük onnantól a Tömeg képességeit gazdagítja. A 100 ezres, mindent elborító Tömeg, az Fenevad. Nem jó rátámadni, mert a támadónak annyi. És vissza is tértünk a lényeghez. Hogy lesz-e 100 ezer tüntető ma a Kossuthon. Ha lesz, akkor a Szervezők dönthetnek, mi legyen a haza sorsa. Ha meg nem lesz, akkor erről azok döntöttek, akik bár tehetnék, de nem csatlakoztak, amikor kellett volna.


Sokféle forgatókönyv képzelhető el a mai napra. Nem fogom itt részletezni, örömmel tapasztaltam az elmúlt héten, hogy a Szervezők minden korábbi tömegtüntetés életre hívóival szemben sokkal profibbak. Bízzuk nyugodtan Rájuk. Legyünk ott, figyeljünk, ne rögtönözzünk, tegyük, amit kérnek tőlünk. A csatateret a hadvezérek látják át egészében, a sereg dolga az, hogy bízzon a vezérekben és legjobb tudása szerint megtegye, amit akarnak Tőle. Én így fogok tenni, és ezt kérem minden kintlevőtől. És persze mégegyszer kérek egy dolgot minden Olvasómtól

Gyere velünk.


7 megjegyzés:

  1. Van tömegpszichózis is. A szervezőkre hallgat az ész, az indulataira, aki nem látja át a helyzetet. Légy bátor, gyere és légy okos, azt cselekedd, ami ésszerű és beszéld le azt, aki elhamarkodott!

    VálaszTörlés
  2. Ésszel kéne mert ahhoz, hogy RENDSZERt váltó legyen a tömeg, (mind méretét mind célját illetően) kellene egy másik, tömören és érthetően artikulált RENDSZER, amit valaki(k)képvisel(nek).
    KIT ÉS MICÉLBÓL SEGÍTSEN HATALOMBA A TÖMEG? Ez a kérdés, de mi a válasz?
    Mert ha nem látszik, hogy "mi (ki) lesz utána" akkor az egész az "operaházi" illetve a "netadós" tömegesedés sorsára jutna és jó ha nem lenne belőle rendkívüli állapot.
    Orbánék valszeg erre (is) játszanak, mert ez szolgálná a biztonságukat és adna okot az ellenzék felszámolására.

    VálaszTörlés
  3. Most sincs kormányzás! Nem az a kérdés, hogy ki vezeti majd az országot! Sokkal fontosabb, hogy ezek el legyenek takatítva a hatalomból!

    VálaszTörlés
  4. Semmi sem lesz.
    De-a méret az lényeg..
    Ugye,"mr 22 cm"?
    Du a nèhányszáz ember-amit majd a 444 néhànyezerre nagyit-hőzög kicsit-aztàn hogy klasszikust,a Ferit idézzem-megunják és hazamennek..
    :)

    VálaszTörlés
  5. Tuareg!Ez megint olyan volt mint a 14-es választás előtti posztjaid.Akkor szénné matekoztad magad a leváltható rezsimről.Aztán ennyit írtál:Sorry.(Két nap múlva minden ment tovább nálad)

    VálaszTörlés
  6. csak épp az a bibi,hogy majd igazán nem akarnak semmit,mert ők nem az a "csőcselék"tehát,csak kiabáni,meg skandálni fognak és ezt megunják és elmennek a fenébe sokan.

    VálaszTörlés