2017. április 24., hétfő

Lopják a Forradalmat

Jó lenne, ha mindenki megértené a hazánkban végre megindult gyökeres változás jellegét, és nem erőlködne azzal ellentétes akciókkal.



Minden jót el lehet bacni. Pláne, ha nem szólunk időben, hogy állj. Hát én most szólok. Ami az országban zajlik: Forradalom. Nem véres, nem hátborzongató, de a forradalmak jelentős része véráldozatok nélkül valósul meg. A miénk is úgy fog végbemenni. Adtam korábban Neki nevet: a Szeretet Forradalma, amennyire látom, egyre többen használják. De lehetne akár a Jókedv Forradalma is. Mert a Kétfarkú Kutyák röhejtüntetése akkorát ütött a Rezsimen, hogy abból megintcsak nem lehet fölállni.


Ez a Forradalom egyedi, és a világtörténelemben is épp ezért önálló oldalt kap majd. Itt jókedvű egyetemisták tömegei veszik birtokba a várost, mellettük ugyanannyi idősebbel, és csupa olyan dolgot csinálnak, amit egy létező demokráciában a szabadságot szeretők szoktak. Megmutatják, milyen is lehetne az ország, ha nem egy nyomorult, kényszerképzeteibe belerögzült hatalommániás pöcs irányítaná. És a Nép rezonál is a történésekre. Annyira, mint a rendszerváltáskor, de talán most majd a végeredmény is jobb lesz, mint akkor. Épp azok miatt, akik ezt a folyamatot végigvezénylik.


Ha a Nép egyetért valamivel, akkor azért cserébe kényelmetlenségeket is elfogad. Sokezer tüntető esti városfoglalásai komoly forgalmi zavart okoznak főutakon, de mind élőben, mind a tévében látszik: csak kevesen lesznek ettől dühösek. Azért, mert értik a Célt, és szimpatizálnak azokkal, akik e cél érdekében ellepik az utcákat. A harc a magyarok lelkéért folyik, és végül Orbán bukásához vezet. De addig nem kéne elkúrni a tüntetések mellett kialakuló szimpátiát. Hogy mindezt miért írom? Mert tegnap volt egy kisebb hídblokád, amit olyanok szerveztek, akiknek pont semmi köze forradalmunk zászlóvivőihez.


Voltak rajta kéttucatnyian, oké megvolt, túlvagyunk ezen is, hálisten. De készülnek hasonlókkal mások is. Namost pont ez az, amivel le kéne állni, de villámgyorsan. Ezeket az akciókat nem kíséri a Nép szimpátiája, nincsenek benne ugyanis azok a fiatal forradalmi tömegek, akik miatt az autósok elviselik a kényelmetlenségeket, sőt, dudálással még a szimpátiájukat is kifejezik. Ezek az akciók csak arra jók, hogy hergeljék azokat, akiknek a támogatását épp elnyerni akarjuk. Egy egész ország láthatta, hogy a demokraták tüntetésein tízezres tömeg látható, míg a Kopaszokén pártucatnyian.


A Nép meg már csak olyan, hogy az erősebb mellé áll. És semmi sem jön jobban Orbánék médiájának, mintha bemutathatnak pár törpetüncit a mi oldalunkról. Elmondhatják, hogy fogy a nép a demonstrációkról, elmondhatják, hogy mi úgy gondoljuk a demokráciát, hogy kéttucat emberért le kell állni a főváros forgalmának, ésatöbbi. Tessenek leállni az önmegvalósítással. Vannak tömegtüntetések, jó tematikával, értelmes célokkal. Oda lehet csatlakozni, azért vannak. Aki nem képes beállni mások zászlaja mögé, az ne akarjon vezetni. Ami ma az országban zajlik, az nem színház. A jövőnk a tét, nem pár perc rivaldafény.

Tessenek felnőni a feladathoz.



5 megjegyzés:

  1. A hid félpályás lezárásának kb. akkora hatása van, mint egy lerobbant autóbusznak.

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek, nagy a kísértés és a kockázat.
    Lám Bokros Lajos is szereptévesztett a hídon 23-án.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Büki Zoli is nyomul.
      Nem tudnál hatni rájuk direktben is?

      Törlés
    2. Nárcizmusra nincs gyógyszerem, sajna. :)

      Törlés
  3. A Zoli mint rendőrspicli mutatja magát.
    A hidazás az ő reklámjuk.
    Kutyaházy ,az "előd" felső "kapcsolata" ötlete volt..
    Hogy a "veszetteket" jol megfigyelhessék..
    :)

    VálaszTörlés