2017. április 29., szombat

Simicska trükkje

Simicska megszívatta Gyurcsányt. De nagyon. Dokument nyet. Esetleg megkegyelmez, és akkor ad valamit, de nem valószínű.




Pár napja írtam, hogy Gyurcsány ultimátuma mögött valszeg Simicska áll. Ha valakinek miniszterelnöksége alatt nem volt elég hatalma, hogy kompromittáló iratokat gyűjtsön Orbánról, miközben a politikai jövője ezen múlott, az nem valószínű, hogy később, már nem közhatalmi tényezőként képes lesz erre. Nem szegény ember ugyan a Feri, meg nem is kapcsolatnélküli, de ez relatív. Amilyen befolyás ahhoz kell, hogy orosz titkosszolgálati iratokhoz hozzáférjen az emberfia, annyi ebben az országban csak igen keveseknek van. Simicska az egyik. A többi név maradjon egyelőre homályban.


Lajos nagypályás. Ellentétben Gyurcsánnyal, aki csak azt gondolja magáról, hogy az. Olyan mennyiségű kölcsönös szívességet tett a legkülönbözőbb embereknek abban a negyedszázadban, míg Ő volt a Fidesz szürke eminenciása, hogy azért kérhet is valamit, ha nagyon kell. És persze százmilliárdok állnak mögötte, nemcsak egy-kettő, és persze sajtóbirodalom. És eldöntötte, hogy visszalöki Orbánt oda, ahonnan fölemelte: a semmibe. Támogatja a Jobbikot, de számolni is nagyon tud: Neki egy teljeskörű ellenzéki összefogás kell, hogy a Felcsútit eltakarítsa. Innentől a dolog pusztán matek kérdése. Kiszámítani: melyik politikai szereplő hoz, és melyik visz.


És ugyanarra jutott, mint jómagam, és már egyre többen: Gyurcsány az, aki örök hivatkozási alapként alkalmas a széteső Fidesztábor egybentartására. Igen, vannak még támogatói, most éppen két közvéleménykutató is 3%-ot mért, ez pedig nagyjából 200 ezer ember. De ennek többszörösét taszítja el egy Orbánűző összefogástól a személye. Ráadásul az a 200 ezer is könnyen vált, ha a Geci elűzésére képes erőt lát felnőni. Úgyhogy Lajos, a Nagypályás megszívatta Ferit, a Kispályást. Belengetett Neki egy jó kis doksit, tudta, hogy úgysem tudja megállni, hogy ne kiabálja tele vele a sajtót, és aztán a doksinak hűlt helye lett hirtelen. Kihasználta Miferink nyilvánosság-éhségét, és jól számított.


Félreértés ne essék: egyáltalán nem támogatom, hogy Simicska vegye át Orbán helyét a mindenkit mozgató teljhatalmú keresztapa szerepében. Egyáltalán nem támogatom azt sem, hogy a Jobbikot a demokraták kiengedjék a politikai karanténból, mert ennek történelmi párhuzamait ismerjük, és tömeggyilkosságokhoz vezetett. De attól még tény: egyre inkább kezd meglátszódni a politikai térképen Simicska eddigi háttér-szervezéseinek eredménye. Most mondanom kéne valami okosat, hogyan lehetne elkerülni, hogy Lajos legyen a következő Országfőnök. De perpillanat nem tudok. Aki ilyen könnyedén lemosta Gyurcsányt a pályáról, az ellen nehéz stratégiát találni, mert közben a Nép igénye meg az Orbánűzés, nagyjából bármilyen áron. Egyelőre csak annyit tudok mondani, de azt nagyon őszintén:

Basszameg.


12 megjegyzés:

  1. Csak el kéne kapni mindegyik hmmm mijét is.... Ez meg választásokkal meg nem fog menni.

    VálaszTörlés
  2. Mondom akkor én az "okosságot" (feltéve ha igaz amit Simicska "teljeskörű ellenzéki összefogás" igényéről feltételezel):
    Megkaphatja egy erős, épkézláb balközép oldal formájában a Jobbik mellé és akkor bárki lehet a király.
    Ehhez persze abba kéne hagyni a teljes ellenzéki oldalon az öntömjénezést a néphülyítést és egymás fikázását.
    Mellesleg Bartusnak van egy jó javaslata, motívációs célzattal.
    Meg lehetne fontoln hitelesség erősítés céljából.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Jobbik egy fasiszta gyülekezet. Velük soha.

      Törlés
    2. Akkor már jobb a megszokott, a korlátozhatatlan, az egyre vadabb fasiszta, fék nélkül, igaz?

      Törlés
  3. Egyben nagyot tévedtek.
    Az ország történelmi multja miatt sokan irtóznak az eseményeket torzitó kishazánkban is meghatározó "kozmopolita elittől".
    Orbán cselekedetei nekik világosak es támogatottak.
    Bárki-akár Orbán tolvajai is-csak AZOK MÉGEGYSZER NE.
    ÈS ez a csoport az "èrdekfideszesekkel" együtt lehet 2 millio.
    Ezen a Laller se tud vàltoztatni,es az Apró klán "felügyelte" Jobbik lejáratódott annyira,hogy a "tudjukkiktől"félőket mèg egyszer nem tudja megtèveszteni a "nyúlbèla" Zazrivecz..
    És ez komoly.
    A Botka-erre a tömbre hatàstalan..
    No meg buta mint a föld.
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor ha ilyen hülye ez a nép, megérdemli még 40 évig OV-t. De a nácikkal akkor sem.

      Törlés
    2. Majd meglàtjuk..
      Eljöhet az idő,hogy a mult szàzad teljesen átértékelődik a tények(!) tükrében..
      A rosszak lesznek a jók es forditva.
      Meglàtjuk.

      Törlés
  4. Nincs pártja a nyerő.

    VálaszTörlés
  5. "Gyurcsány ultimátuma mögött valszeg Simicska áll." Erre a saját feltételezésre már rá lehet építeni: "Simicska megszívatta Gyurcsányt. De nagyon." Ilyen az amikor valaki gyűlöletből, indulatból irkál hülyeségeket! Gyurcsánynak igeni van olyan kiterjedt kapcsolatrendszere, hogy Simicska nélkül is megtalálják a terhelő bizonyítékokkal! A piac ennél sokkal tágabb!

    VálaszTörlés