2017. április 8., szombat

Akarsz orosz lenni?

Ma még a Nyugathoz tartozunk. De Európa türelme elfogyott. Ha nem védjük meg Országunkat Orbántól, rövidesen visszakerülünk az orosz medve mancsaiba.




Ma még Magad dönthetsz arról, Kedves Olvasóm, hogy milyen országban akarsz élni. Fontos-e Neked a szabadság, az emberség, a jogegyenlőség. Ezek tőlünk Nyugatra találhatók. Vagy visszatérsz-e Kádár legvidámabb barakkjához, ahol ha befogod a pofád, kapsz bele parizeres zsömlét. Ezt annak idején a Szovjetunió képviselte, tankokkal kényszerítve ránk akaratát. Új hidegháború kezdődött, úgy tűnik Trump is ráébredt: Putyin Oroszországa vissza akarja szerezni csatlósországait. Az USA demokráciát exportál - jól, rosszul, de aki dolgozik, az hibázik is -, az Orosz meg diktatúrát.


Magyarország mindig élenjárt abban, hogy a farok rossz oldalára kerüljön. A szabadversenyes piacgazdaság ereje sokkal nagyobb, mint az állami tervszabályozáson alapuló diktatúráké. Ez pedig a katonai erőre is pont ilyen arányban átfordítódik. Nem kérdés, hogy az új hidegháborút melyik oldal fogja megnyerni. És Orbán tevékenysége immár nem a CEU-ról szól, hanem arról, hogy már megint a veszteshez fogunk csatlakozni. Ahhoz a kialakítás alatt álló Oroszunióhoz, amelyikben az ellenzéket betiltják, feloszlatják, bebörtönzik, meggyilkolják. Ha nem üzenjük meg villámgyorsan a világnak, hogy a Magyarok nem azonosak Orbánnal, akkor a Nyugat elengedi a kezünket.


A CEU kinyírása a Nyugat számára az utolsó csepp a pohárban. Az új hidegháborúban nem vállalhatóak föl megbízhatatlan szövetségesek. És az oroszokkal egyre több szálon összeszövődő Magyarország elérte, hogy megbízhatatlannak minősüljön. Trump rakétacsapást mért Szíriában az oroszok által patronált Rezsimre, fölébredve a barátságos Putyin álmának mákonyából. Az EU gyakorlatilag ultimátumot intézett hozzánk: kivágnak, ha azon az úton megyünk tovább, melynek kulcslépése az egyetemi autonómia kiirtása. Hát így állunk. És itt vége is a pávatáncnak. Mindannyiunknak el kell dönteni: Nyugat, vagy Kelet.


Vasárnap tüntetés lesz, hatalmas létszámban jelentkeztek máris demokráciát akaró honfitársaink. A tüntetés tétje azonban már nem a CEU. A tüntetés tétje az, hogy egyértelmű üzenetet küldjünk a világnak, mi, magyarok melyik életformát választjuk: a nyugatit, vagy a keletit. Orbán már választott. Most rajtunk a sor. Ma még az egész világ figyelme ránk irányul: mindenki arra kíváncsi, hogyan reagál a magyar nép, ha figyelmeztetik: ideje megszabadulni keleti kényurától. A tökük tele van már velünk, és erre minden alapjuk meg is van. Ha nekünk is eléggé tele van már a tökünk Orbánnal, akkor ott kell lennünk vasárnap az utcán, hogy ezt meg is mutassuk. Mert ma még a világ figyelme ránk irányul. Ha elbaccuk, akkor hétfőn már nem. És akkor ennyi volt.

Zdrásztvujtye, továrisi.


6 megjegyzés:

  1. Kompország, mondta Ady. Csakhogy az ország auterriter vezetői építették ismét át a zászlóshajót komppá. A rossz, az orosz part felé sodródunk, a keleti despotizmus irányába. Holnap sok minden eldőlhet. A fiatalok már demokráciába szocializálódtak, vagy legalábbis a demokrácia reményében. Menjünk velük és maradjunk Európában!

    VálaszTörlés
  2. Nekünk vasárnap (is) magunkért, a családunkért, az ország jövőjéért kell az utcára menni. De: ha valamit el is akarunk érni, akkor ott is kell maradni tartósan, sokasodva, többek között azért is, hogy a világpolitikai, nagyhatalmi huzakodásban elfoglalandó helyünkről ne egy despota döntsön egyszemélyben.
    Tetszik, nem tetszik nem vagyunk egy "potenciál" és katona-földrajzilag is rossz pozícióban vagyunk.
    Nem lenne könnyű helyzete egy normális vezetésnek sem.
    Így meg aztán.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Sorossért akarsz utcán maradni-és majd várod a növekvő számu zembert?
      Te nagyon naiv vagy..

      Törlés
  3. Nekem és sok ismertetőmnek elegük van a hazug nyugatból akik csak a zsarolásért és a háborúkért vannak oda. Nekünk is a Brexitet kell követni. Inkább az orosz Putin mint a zsidó Angela Merkel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kisember, légyszíves vedd be a gyógyszered ... kösz ... ja, ha nem tetszik a Nyugat, lehet elhúzni Keletre, pl. Szibériába ...

      Törlés