2017. április 11., kedd

Hadvezér kerestetik

Mindannyiunknak megvan a maga feladata az érlelődő forradalomban. Ám a fiatalok tömegét csak fiatalok vezethetik. És kell is, hogy vezessék.




Egy Rezsim akkor bukik, ha magára haragítja az egyetemistákat. Tudja ezt Orbán is, a netadónál vissza is vonult azonnal. Most azonban nem teheti: migránsok hiányában új ellenséget kell találnia, mert szétesik a tábora. És mi lenne népszerűbb a Narancszombik szektájában, mint a zsidózás. Nem mondják ki, mert még egy ideig szükségük van az európai pénzekre, de a sorosozás nem más, mint összekacsintós zsidózás. Ha ebből kénytelenek lennének visszavonulni, akkor politikájuk lényege veszne el: az ellenségkép fönntartása. Csapdába manőverezték magukat, és Áder aláírásával azt magukra is zárták. Ha visszavonulnak - mert persze ugyanaz a parlamenti többség a CEU-gyilkos törvényt ugyanúgy átírhatja, ahogy megírta -, szétesik az egy a tábor egy a zászló, ha meg kitartanak, megbuknak. És az utcán buknak meg, és az egyetemisták által.


Tegnap nem írtam blogot, rengeteg embernek igencsak feltűnt, kénytelen is voltam megmagyarázni, miért tettem, illetve nem tettem. Azért mert az érzelmeim és az értelmem egymásnak ellentmondóan pörögtek, belső káoszt pedig nem jó kivetíteni. Ha tízezrek várják, mi a véleményem, akkor az felelősséggel jár: egy elkapkodott kritika árthat mindannyiunknak. Tehát megvártam, míg belül kitisztultak a dolgok. És mostanra kitisztultak. Igen, csalódott vagyok, mert vasárnap megvolt a mindenre képes és alkalmas kritikus tömeg, de mégis maradt a Diktátor. De most először nem közvetlen anyagi érdekért mentek utcára a tízezrek, hanem elvi kérdésért. A SZABADSÁGÉRT. Mert valójában minden skandált rigmus ehhez a fogalomhoz vezet. Ha pedig ennyien mennek a szabadságért utcára, abból szabadság lesz.


A vasárnapi tüntetés szervezői a Kossuthon világossá tették: nem kívánnak forradalmi tömeg élére állni. Ez nehezíti a dolgot, mert a Tömeg azoktól hagyja magát leginkább vezetni, akiknek hívására utcára tódult. Megnehezíti, de nem teszi lehetetlenné. Egy forradalom ugyanis szereposztást is kitermel magából. Ha a tüntetések hivatalos szervezői a lehetőség megteremtését, a Tömeg összehívását tekintik feladatuknak, akkor ezt el kell fogadnunk, és mennünk a hívásukra. És lesznek majd mások, akik pedig a hivatalos tüntetés lezárása után a spontán népharag élére kerülnek. Hogy kik lesznek Ők? Még nem tudjuk. De egy biztos: csak a fiatalok közül kerülhetnek ki. A Rezsimet utcán legyűrni képes sokaság gerince az egyetemistákból és baráti köreikből áll. Egy generáció, egy gondolkodásmód, egy életforma. Ők csak olyan hadvezért fogadnak el, aki belőlük emelkedik ki. És ez így is van jól.


A mi dolgunk, közép-, és időskorúaké, hogy mindenben segítsük Őket. Önzetlenül, nem az élre tolakodva. Menjünk Pestről, Budáról, vidékről, külfödről, mindenhonnan és mindenkor, mikor hívnak, és mikor csak tehetjük. És törekedjünk arra, hogy minél többször tehessük. Legtöbbünkben nem a félelem munkál, ha nem megy ki tüntetni, hanem a lustaság. Pedig aki egyszer is megtapasztalja az egyetemisták által vezetett mostani tüntetések légkörét, az legközelebb is menni fog. Kap ugyanis valamit, amit semilyen más módon nem: a SZABADSÁG ízét, illatát és erejét. És lehet, hogy nem szerdán, vagy hétvégén lesz meg a változás, de hogy meglesz, az biztos. A fiatalok teszik a dolgukat. Kiemelkednek közülük a vezetőik, egyre ügyesebbk, és hatékonyabbak lesznek. Mi pedig tegyük meg értük, amit csak tudunk. Értük, és ezzel önmagunkért is. A jelenünkért, a jövőnkért.

A Hazánkért.


17 megjegyzés:

  1. :)
    Egyszer valóban eljön a szabadság,Gàbor.
    A fajtád sem mindenható..
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nemigazán jött be a párszáz fős tömegről szóló "jóslatod", nácikám. :)

      Törlés
    2. :)
      A te "szàzezres" jóslatod sem..
      De a miFerinket idézés igen:
      ....majd megunják és hazamennek...
      Előtte Schilling Árpàd festékesflakont dobott a rendőrökre..
      Mèg a Büki Zoli sem "foglalt el" egy két hidat..
      Macskajancsik vagytok mint az Àdler..
      :)

      Törlés
    3. Mária Tasnádiné, ...látja, ha Magácska is tanult volna, lehet, megjegyezte volna, hogy Gábor -és Ön is- nem fajta, hanem faj, méghozzá emberi faj ...

      Törlés
    4. Beata..
      Irónia.
      A Gàbor éri..
      Dörzsölt.
      :)

      Törlés
    5. Mária Tasnádiné, már pedig én nem fogom hagyni, hogy a magához hasonlók tönkretegyék a gyerekeim jövőjét.
      Kevés dolgot tartók visszatíszítóbbnak a gonosz időseknél.

      Törlés
    6. Maria, neked megis mi a bajod? Miert vered itt ennyire magad? Amugy lejjebb nyivakolsz a szazezres tomegrol, hat a 80.000 azert a szazezreshez kozelebb van, mint a te joslatodhoz. Kicsit nyugodjal le, attol megnyugszol. :D

      Törlés
  2. Egy --reményem szerint-- önbeNEMteljesítő fogadás:

    ELŐBB LESZ ITT RENDKÍVÜLI ÁLLAPOT, MINT ALKALMAS "HADVEZÉR" ÉS SZABADSÁG.

    Sajnos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy lehet, hogy éppen egy rendkívüli állapot kihirdetése termel ki alkalmas vezetőket…

      Törlés
  3. Ez az Én Magyarországom!
    Nem hagyom elveszni.

    VálaszTörlés
  4. Ez az egyik legjobb írásod Gábor!

    VálaszTörlés
  5. Adjunk fel apróhirdetést: - Hadvezért keresünk, fizetés több évi börtön, vegzálás, meghurcolás vagy dicsőség, hálaének "százezrek ajakán" esetleg magas poszt, jó fizetés és biztos parlamenti hely. Szkeptikus vagyok, az előbbinek van nagyobb esélye, de nosza fiatalok!

    VálaszTörlés
  6. Ez tetszik.Mindig ilyen legyél.A zombizás semmiképpen nem célravezető.Inkább taszít mint vonz. Ezt hagyjuk meg a fidesznyikeknek.

    VálaszTörlés
  7. Igaza van Tuareg-nek fidesz seggnyalók!!!! Ti nem látjátok mit csinált az országból röpke 7-év alatt?? megnyomoritotta az ország Népét-mindenkit beleértve-csak ő és sleppjei maradhatnak életben-az ő rendszerében!!! ez az ember rosszabb mint rákosi volt!!Éh bérért dolgozik az ország 99%-a!!! ez jó nektek?? kétlem-inkább tényleg nácik vagytok-nem szoktam ezt a szót használni, de rátok akik ellene vagytok a normális életnek illik!!!

    VálaszTörlés
  8. Egyszerre jön a gondolat: már pedig hadvezér kell! Úgyis fordíthatom,demokratikus legyen,hogy forradalmi élcsapat.Hogy mennyire aktuális a gondolat azt misem bizonyítja jobban, hogy egyszerre többen is gondolnak ugyanarra, még akkor is,ha a máshonnan közelítenek, de ugyanoda érnek.
    Másképpen ez így hangzott:














    Egyszerre jön a gondolat: MÁRPEDIG HADVEZÉR KELL! Úgyis fordíthatom,hogy demokratikusabb legyen, hogy FORRADALMI ÉLCSAPATRA SZÜKSÉG VAN! Mennyire aktuális a gondolat azt misem bizonyítja jobban, hogy egyszerre többen is gondolnak ugyanarra, még akkor is, ha a máshonnan közelítenek, de ugyanoda érnek.
    Másképpen ez így hangzott:
    Fagi Miki
    április 10., 20:53 ·
    A nép nem birka! Szégyenkeznivalója itt csak az ellenzéknek és szakszervezeteknek van miért. Pontosan azért, mert magukra hagyták a fiatalokat.
    Két mondatban tudom összefoglalni a tegnap történteket.
    Le a kalappal a fiatalok előtt!
    Magyarország szégyene, hogy egyetlen egy szervezet erő sem állt a fiatalok mellé!


    Dávid Janos
    13 órája ·
    „Vasárnap két tüntetés volt. Az első a CEU-,Civi- és tanszabadság ügyben. Ez volt az egyesülési törvény alapján a tervezett. A végén bemondták a kötelező "vége" mondatot. A második a spontán, azokkal a még mindig tízezrekkel, akik tovább maradtak.
    Az első felemelő és méltóságteljes volt különlegesen sok , 80 000 résztvevővel. De magán viselte a "civil tüntetések" utóbbi években kialakult szakmai-politikatagadó jellegét. A második tüntetést szorosan kapcsolódva az előzőhöz, közvetlen, politikai jellegű volt. Elszállt az első higgadtsága, és az elkiabált jelszavakkal, rigmusokkal megfogalmazta a levonható következtetéseket, mindenekelőtt a rendszer tarthatatlanságát. Pont azokat a következtetéseket, amelyek hiányoztak az első tüntetésen elmondottakból.
    Az első, tüntetés szónoklataiból, a mondanivaló önkéntesen vállalt korlátai miatt hiányzott az a hév, amelyet a tömeg elvárt volna. A másodikból a hiányoztak a következtetések levonásához vezető értelmezések, magyarázatok.
    Szerintem már túl kéne lenni a "szakma" és "politika" valamint a civil és pártpolitika merev elválasztásán. Az első tüntetésen -jól látta a fidesz kommunikáció- a politikusok megbújtak a tömegben . A másodikból pedig hiányoztak, hazamentek.
    Sokféleképpen lehet ezt értelmezni. Pedig legalább a második tüntetés jó alkalmat adott volna ara, hogy néhány politikus megszólaljon. Persze mérlegelnie kellett volna a pártoknak, hogy ki az, mert tudjuk sokukat hiteltelennek tartja a tömeg. De látni kell, hogy jó alkalom lett volna arra, hogy néhány politikus hitelesítse magát megszólalásával, levesse magáról az igaztalan, sztereotip bélyeget. Nagy lépés lett volna a civil és politika kényszeredett szétválasztásának enyhítésére. Ha nem lépik át a Rubikont, kik fogják a civil tömeget képviselni?”

    Bizony igaz, ahogy írod Gábor és írjuk többen is „ hadvezérre” bizony szükség van! Csak hát, itt az örök dilemma, ki álljon ki, a jelenlegi politikai elitből, ki az aki hiteles, elfogadhatóan képes is értelmesen kommunikálni a tömeggel? Írhatom úgyis, hogy ki az aki VALÓDI változást akar?
    Van egy szörnyű álmom, itt a népen kívül senki nem akar VALÓDI változást, sem a politikai, gazdasági,kulturális elit, sem a médiák...és ebből még nagy baj lehet.. !






    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól látod! Az ellenzéki politikusok is csak úgy játszanak szerepet, mintha valóban elleneznének bármit, de 2011 óta nem emelik fel a szavukat a Magyar Köztársaság Alkotmánya ellen elkövetett puccs miatt. Asszisztálnak a törvénytelenül létrehozott Alaptörvény nevű jogi anomáliához, mert akkor azt is be kellene ismerniük, hogy a 2010-es választáson a Fidesz választási csalása mentén jutottak be a parlamentbe, és azóta semmi sem törvényes! Illetve egy dolog ma is törvényben van: a Magyar Köztársaság Alkotmánya, mert annak megváltoztatása csak népszavazás útján törvényes! Ez, mint tudjuk, nem történt meg! Az érvényes Alkotmányunk pedig kimondja,"ha valaki(k) magához (magukhoz) ragadják a KIZÁRÓLAGOS hatalmat, az(ok) ellen minden magyar állampolgárnak nem csak joga, de kötelessége is, MINDEN ESZKÖZZEL azt visszavenni, mert azt csak a magyar nép gyakorolhatja. Ezen törekvések miatt senki nem vonható felelősségre".

      Törlés
  9. KÉRDÉS? MIKOR KEZDŐDIK A TÜNTETETÉS?!

    VálaszTörlés