2014. május 5., hétfő

Puch László a zászlót bontja...

Vannak olyan hírek, amiktől az ember azonnal a szék mellé ül. Itt van ez: Puch szervezésében gyűlnek össze a parlamentből kibukott szocialisták. Klikk, és tessenek elolvasni, de a karfát fogják meg erősen. 




Namost aki nem tudná - aligha van ilyen - akkor ez a Puch László, ez sokáig volt az MSZP pártpénztárnoka. Köztudott, hogy közös üzletek tömegével folyamatosan erősített baráti kapcsolatot ápol Simicska Lajossal, akit szintén nem kell bemutatni. Az Őszödi Beszéd Narancsokhoz való kijutásának hátterében is az Ő alakja sejlik föl legkontúrosabban. Évtizede Őt tartják az MSZP erős emberének, minden poszton ott üldögélnek a különböző emberei, igazából senki sem tudja, meddig is ér el a keze a Szegfűknél. Mesterházy egyik eredményének tartják, hogy sikerült kicsit háttérbe szorítania, tán nem olyan nagy a befolyása mint volt.

És ez az ember, akinek kulcsszerepe volt abban, hogy a szocialisták erkölcse a mélybe zuhanjon, és politikai kérdések helyett közbeszerzési ügyekkel foglalkozzanak, épp ez az ember gondolja úgy, hogy most akkor megújítja a Szocialista Pártot. Blogom olvasóit úgyis leszoktattam már a naivitásról, de azért mondom: nem egy nosztalgiashow készül ott, ahová a Parlamentbe be nem jutott ősbölényeket egybe meghívják. Ott bizony közös stratégia, összehangolt cselekvés lesz az igazi teríték, nemcsak a vaddisznópörkölt.


Nem Puch cselekedete ebben az igazán döbbenetes, hanem a meghívottak reakciói. Ugyanis elmennek Puch Lászlóhoz, akiről egy ország tudja, hogy a baloldal erkölcsi züllésének egyes számú felelőse, a párthatárokon átlógó Megamutyik kötényes boltosa. Egy igazi Jelkép, pont azzal ellentétes valamié, mint aminek Horn Gyula. Ha Horn Gyula az MSZP Csomolungmája, akkor a Puch meg a Mariana Árok. És ezek a Parlamentből kibukott Ősszocik most mind összegyűlnek Nála, hogy jól kisírják egymásnak a lelküket, és újra megszervezzék magukat, hátha valahogy vissza lehet keveredni a bográcshoz. Hogy mindig legyen vaddisznópörköltre lóvé.

A fejlécben belinkelt ATV cikket remélem el teccettek olvasni. És megdöbbentek eléggé a meghívotti névsoron. Vagyha nem is azon, hisz bárkinek joga van meghívni bárkit, hanem azon, hogy a meghívottak el is mennek erre az együttbőgésre. Most komolyan, Kedves Olvasóm, lehet akkorát bukni, hogy Te elmennél egy Puch Lászlóhoz bármikor, bármilyen okból? Emlékezzünk csak azért az egyébként elég cikis legutóbbi Szárszói Találkozóra, ahol annyi vér azért volt az ott tartózkodók pucájában, hogy nagy ívben kerülték az ott csakúgy megjelent Puchot, nehogy közös fotó készüljön Vele.


És ehhez a Puchhoz most a valamikor valamit jelentő nevek mind elmennek. Hát Nektek elment a józan eszetek? Hát ennyire elszakadtatok már a valóságtól? Vagy csak ennyire képtelenek vagytok fölfogni, hogy ennyi volt? Tesókáim, az Összefogást leginkább azért büntették meg a választók, mert a Puch László féle szellemiség és gyakorlat ugyanolyan fertőzött erkölcsi zombivá aljasította a baloldalt, mint amilyenek a Narancsok. Ahhoz az emberhez mentek el megbeszélni az MSZP rettenetes bukásának okait, aki annak leginkább volt az előidézője?

Hát most komolyan. Ezek vagy elhülyültek, vagy csak kapnak a Puchlacitól amúgy keresztapásan pár személyre szóló borítékot. Nem tudom, lehet hogy a Simicska is odamegy, végül is láttunk már véletleneket, mint az autópálya építéseknél, vagy a kiszivárgó belső információknál. Ez, úgy ahogy van, szánalmas. A vége az lesz, hogy megsajnálom a Mesterházyt. Mert az élet relatív, és Puch Lászlóhoz képest Bárki jobb. Hát, jó tanácskozást, meg ki tudja mit Nektek, egykori baloldali politikusok, akik épp most fogjátok megmutatni az Országnak, hogy mennyire igaza volt, mikor a választáson leamortizálta az MSZP-t. Jó mulatást. 

Remélem ott is ragadtok.


14 megjegyzés:

  1. Heltai Zsuzsanna2014. május 5. 15:40

    Ez a simlicska trióban hízik,mint mangalica a felcsuti polgival+ a főnökükkel. Hamarosan elérik a vágósúlyt is.

    VálaszTörlés
  2. A hétszilvafás dzsentrik reinkarnációi.. sverde

    VálaszTörlés
  3. Húúúúúhhh és ezek voltak a legerősebb ellenzéki párt tagjai....hánynom kell.

    VálaszTörlés
  4. Nemigen jut eszembe a megfelelő komment. Mindenesetre Nyakót eddig még nem gondoltam ősbölénynek, de ha ő is köztük érzi jól magát, hát OK. Kijelölte saját helyét.

    VálaszTörlés
  5. El nem tudom képzelni, hogy ezek az emberek, mit várnak ettől a találkozótól? Nem gondolnak arra, hogy önmagukat minősítik, ha elfogadják a meghívást? De jó, hogy DK-s vagyok!!!

    VálaszTörlés
  6. iderakom újra a három linket, amely azért azt is elmondja, hogy Puch miért lehetett a csoportok között kijátszó:
    1989.
    http://mek.oszk.hu/01900/01961/html/01.htm (ennek 8.fejezete vág ide)
    2004----
    http://epa.oszk.hu/01300/01326/00049/03kossuthklub.htm
    2009
    http://www.szanyi.hu/cikkek/balramagyar.html -

    Azóta sincs döntés a kérdésben
    magántulajdonra alapuló társadalom a kívánatos
    vagy
    a közösségi tulajdon domináljon (egymással kooperáló emberek állam és jog nélküli társadalma) vagy a kapitalizmus meghaladása/megdöntése/ megreparálása a kívánatos cél
    (hogy a háttérben azért mindenki az előzőt művelje :) )

    VálaszTörlés
  7. Ehhez érdemben nincs mit hozzáfűznöm, talán csak annyit, hogy itt is szerepeljek mint megjegyzést tevő, hogy mindenkinek jogában áll oda menni ahova akar.........

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Alaptörvényben az is kőbe van vésve, hogy mindenkinek jogában áll hülyének lenni. Ami alapjában véfe igaz is. Na de ennyire?

      Törlés
  8. Nem nagyon hat meg a dolog...

    VálaszTörlés
  9. Én arra leszek kíváncsi, hogy a Pál Tibor elmegy-e erre a szeánszra! Azok akik ősszel polgármester jelöltek szeretnének lenni szerintem ha van egy kis eszük akkor kihagyják.
    Nem lesznek őszinték mert valami kamu halaszthatatlan okra fognak hivatkozni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kétségem sincs a felől miszerint elmenne, ebbe a klikkbe ő nem fér bele, azonban ellenkezője igen csak meglepne. Személye csak egy apró „piros pont” a coci rendszerben. „Fénykorában” Lamperth oldal vízén kreált államtitkári momentuma sem hagyott maradandó nyomott, mint ahogy kerületében sem. Azt el kell ismerni Bear Grylls és David Blaine hozzá képest ipari tanuló.
      Létfontosságú lesz számára - arcból visszavéve, nagyvonalúan - a DK, Együtt-PM…el megegyezni, mert ha nem, akkor igencsak bajban lesz a Pál úr.
      Még egy apróság, az emberek nem felejtik el neki Gegesy megbuktatását, a tálcán átadott kerületet.

      Törlés
  10. Nem vagyok járatos az MSZP berkeiben ezèrt bocsájtassèk meg nekem a kèrdès:
    Lendvai is ehhez az elvtelen bandához tartozik, vagy a meghívásának más (pl.: kompromitálási) cèlzatai voltak?

    VálaszTörlés