2017. május 18., csütörtök

Végső visszaszámlálás

Pont egy évünk van. Egy perccel sem több. Ha hagyjuk, hogy jövőre Orbán megnyerje a választást, kiviszi hazánkat az Európai Unióból.




Minden az Ő terve szerint halad. Tudta, hogy elítélő EU-s határozat készül, és biztos akart lenni benne: meg is hozzák. Azért fotózkodott oly lelkesen Putyinnal, Erdogannak, Lukasenkoval, meg a többi cégéres Főgazemberrel, hogy tovább hergelje Európát. És jól számított. tegnap megindult ellenünk az a folyamat, amelyik végül kizárásunkhoz vezet. Ha jövő ilyenkor választást nyer, megkapja a legitimációt a végső lépésre. És akkor mi leszünk a Vadkelet előretolt helyőrsége a civilizált Nyugatba ékelve, és pont olyan viszonyok lesznek nálunk, mint a többi diktatúrában. És ha ezt hagyjuk, akkor meg is érdemeljük.


De nem kell hagynunk. Előző cikkeimben megírtam, mit kell csinálnunk. És ehhez mindenkire szükség van. És egységesen van szükség. Pártok, polgárok, média, mindenki. Mert máshogy nem sikerülhet. Ez egy érettségi vizsga, és ha nem megyünk át rajta, akkor évtizedekre bukunk el. Vagy ki tudja meddig. A polgárok feladata egyszerű: minden nagyobb tüntetésre kimenni, és mindenkinek, aki él és mozog. Minden közvéleménykutatás jelzi: a tüntetések folyamatosan apasztják Orbán táborát. Nemcsak mennyiségileg, de minőségileg is. Kiáll mögüle értelmisége és lelécelnek az egy a tábor egy a zászlóból a fővárosiak.


Tehát tüntetni kell, mert hatásos. De ez csak arra lesz elég, hogy a Vérnarancs hátország meggyengüljön, leváltani választáson kell. Már ha nem akarunk vért. A mostani voksolási szabályok között nem tudjuk leváltani. Az egyfordulós választás olyan szövetségkötési rendszert kényszerít az ellenzékre, amit az nem tud fölvállalni, mert minden párt elveszíti szavazóbázisának jelentős részét, ha a többivel összefog. Ki kell tehát vívni a kétfordulós választást, ahol az első fordulóban mindenki megkapja a listás szavazatokat mindenféle koalíciós kényszer nélkül, a másodikban pedig mindenki visszalép a legesélyesebb talpon maradt ellenzéki jelölt javára.


Kivívni a kétfordulós választást pedig csak utcai kényszerrel lehet. Ki kell jönnie minden, rendszert váltani akaró pártnak a parlamentből legkésőbb ősszel, tábort verni a parlament előtt a Kossuthon, meg mindenütt, ahol értelme van. Polgári engedetlenség, sztrájk, blokádok, minden, ami még belefér az erőszak-mentességbe, de mégis kemény és hatékony módszer. Ha pedig Orbánék nem hajlandóak visszaállítani a kétfordulós választás, akkor mindenkinek bojkottálnia kell. Nincs más út ahhoz, hogy a legitimációját elvegyük. Mert mégegyszer mondom: ha nyer 2018-ban, véget vet Európához tartozásunknak.


Mindez nem megy a média segítsége nélkül. Hiába van nagy olvasótáborom, a feladat méretéhez képest az eltörpül. Ha minden magát demokratának tartó, és a hazájáért felelősséget érző újságíró a következőkben a polgárokat tüntetni hívja, a pártokat pedig aktív ellenállásra kényszeríti, akkor megmenthető az ország. Ez saját közvetlen érdekük is: mindazok a még független hírforrások, amik jelentős néző-, és olvasótáborral bírnak, egy perc alatt felszámolásra kerülnek, ha Orbán ismét nyer. Iszonyú mennyiségű hibát követett el az elmúlt 7 évben mindenki. Ám most újra kell gombolni a kabátot. Nagyon hideg jön, mindenkinek itt az idő beöltözni, és felvenni a harci vértet. Elő kell vennünk végső tartalékunkat. Úgy hívják:

Életösztön. 


6 megjegyzés:

  1. Az ország háromnegyede Unió párti. Hogy mehet szembe a nép akaratával? Hát úgy, hogy nem vagyunk elég hangosak, nem vagyunk elegen, akik ki is állnak az igazukért. Gyertek, hajrá magyarok! Mindenki, aki annak érzi magát: mert mi mind magyarok vagyunk és az EU mindegyikünk érdeke, kivéve a fidesz haszonélvezőit, mert azok semi emberek!

    VálaszTörlés
  2. Szépjóreggelt "forr.társak".
    Gyönyőrűen süt a nap,a jàtszótéren mamókák napoznak,miközben a kisdedek játszanak.
    Idill van.Harci vértet senkin sem látni,hiszen még egy èv a választásig.A keményen dolgozó kisemberek majd elmennek és szavaznak,vagy nem.Tudjuk.Kiskert Traban.A gazolàs is vonzóbb mint a Jávor Benedek vagy a Marci.Tele az èter gáncsoskodással,harci riadóval,gecizéssel.
    Vajh mivégre?
    Mièrt nem okos programokat készitenek a "Bitó szalonokban",amit megvitatni lehet?Miert a gyűlöletnek az állandó korbàcsolása?
    Hiszen révbe ertünk,kikötött hajónk.
    Ájrópában.
    Szabadok vagyunk,mint a "3 madár" egykoron.
    És tele vagyunk demokratákokkal.
    Mivégre ez a harci zaj?
    "Hass
    Alkoss
    Gyarapits.
    Es a haza fényre derül"..
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez irónia, vagy pedig lobotomia utáni állapot?

      Törlés
    2. Szia Judit.
      Mahatma Gandhi sem az öklét ràzta és gecizett-hanem méltósàggal vonult.
      És-győzött..
      Lehet a Gàbornak is ezt kéne,és ő is győzne-mert szart èr a harag hatalom nèlkül..

      Törlés
  3. Egy Brexithez hasonló népszavazáson elhasalna a Fidesz mivel még a saját szavazótáborának nagy része is úniópárti...Viktor csak itthon játssza a kicsihuszárt.

    VálaszTörlés
  4. El meg bennunk.az ELETOSZTON!Gomboljuk hat ujra a kabatot!!

    VálaszTörlés