2017. május 16., kedd

Üzenet a Viktornak

Szóval eldöntötted. Megtaláltad a Tieidet. Keleten. Mivel Te nem mondhatod el, mire készülsz valójában, hát elmondom én. Csak azért, hogy tudd: átlátunk Rajtad. És az sem árt, ha tudod, hová vezet végül az a koncepció, amit ma győztes stratégiának gondolsz. Lássuk csak. Töknyilvánvaló, hogy kalapozni mentél Kínába. Ám önmagában ez nem indokolja, miért is kell bepálinkázott dajdajozással kinyalnod a kínai bank seggét. Egyrészt amíg EU-tagállam vagyunk, kapunk annyi pénzt, amiből fenn tudod tartani a politikai-gazdasági zsoldoshadseregedet. Ha mégis súlyos százmilliárdokra van szükséged, az annyit jelent: arra készülsz, hogy ki leszünk vágva Európából, és vége az ingyenpénznek.


De a Te új asztaltársaságodban nem épp lovagok ülnek. Ők mindennek megkérik az árát. Onnan ingyenpénzt nem kapsz. Mit is tudsz Nekik cserébe adni? Ez sem túl bonyolult: azt, amit Castro adott anno a Szovjetuniónak. A Te terveidben mi vagyunk Kuba. A diktátorokból alakult Keleti Blokk előretolt helyőrsége a Nyugati Blokkban. Feladatod nagyjából ennyi: titkosszolgálati, majd később katonai bázis, az új hidegháborúban. Miután kibactak minket az EU-ból, gyorsan követi majd ezt a NATO-ból való menesztésünk. És jöhetnek a testvéri szovjet, bocs orosz tankok. Most nem tudnak jönni, mert közben van Ukrajna, ott meg beakadt a Gazdád. De ha a Nyugat kivág minket, semmi akadálya, hogy a Kelet új Kubáját feltöltsék hadicuccokkal a Haverok.


Nem rossz biznisz. Mármint Számodra. Magad is tudsz annyit a történelemből, hogy a magyarokat tartósan diktatúrában tartani csak külső katonai erővel lehet. Azt is tudod, épp a tüntetésekből, a fiatalok megindulásából, hogy utolsó lehetőséged választást nyerni 2018-ban van. Te pedig csak addig tartasz választást, amíg azt megnyered. 2020. Ez a Te céldátumod. Pont abban az évben fog a mostani évi 2000 milliárdról negyedére, 500 milliárdra esni a hozzánk bejövő európai pénz. És utóbbi összeget képes leszel kipótolni orosz és kínai pénzekkel. A kérdés már csak annyi: képes vagy-e pont 2020-ra összeidőzíteni az összes történést. Nem vágnak-e ki korábban Nyugatról. Mertha igen, akkora lesz a pénzhiány hirtelen, amit Kína, meg a Ruszki sem tud összerakni.


Mivel Szíjjártót tetted külügyminiszternek, ezért aztán igazából Magad intézed a külügyeket. És szerintem ebben is összekevered a vágyaidat a valósággal. Az orosz nyersanyagot exportál, a kínai meg tőkét. Utóbbinak a forrása a nyugati cégek Kínában befizetett adójából jön nagyrészt. És bármily furcsa, de a Kelet gazdaságát a Nyugat össze tudja roppantani, míg fordítva csak szeretnéd. A ruszki földgáz, meg olaj, ha nem is könnyen de kihelyettesíthető, és a kínai tőkeexport is. És akkor mindkét diktatúra gazdasági alapja összeomlik. Azt meg épp a Kelet által csúnyán elvesztett hidegháborúból megtanulhattad: ha a pénzügyi alap eltűnik, akkor a katonai is követi. És mégegy apróság. Bár Putyin imád tankokkal játszani, és Kína is szereti mutogatni friss erejét, de a valós erőviszonyok nem a Keletnek kedveznek. Mutatom:


De ennél is rosszabb hírem van Számodra. Téged nem avatnak be, mert az orosz-kínai-török triumvirátusban Te csak icipici szolga vagy, de köztük sem fenékig tejföl az élet. A diktátorok habitusából fakad, hogy elsők szeretnek lenni. Nem akarják, hogy bárki megmondja nekik, mit tehetnek és mit nem. És bizony a Keleti Blokk csak látszatra egységes, de tele van olyan törésvonalakkal, amik mentén nem oly nehéz szétrobbantani, ha a Nyugat eltökéli magát erre. Kína és Oroszország egymás történelmi ellenfelei, a törökök az iszlám zászlóshajója szeretnének lenni, ami az arab világban felépített orosz befolyásra életveszélyes. De ez csak épp megemlítem, mert napokon és lapokon át lehetne sorolni azokat az érdekellentéteket, amiket kihasználva katonai erő nélkül is szétkapható Nyugatról a Kelet.


De a legfontosabb. Nem engedjük meg Neked ezt a játszmát, Viktor. Azon a napon, mikor az EU kidob minket, Neked véged. Szinte azonnal. Azt már a sajátjaid jelentős része sem fogja tolerálni. de az erőszakszervek sem. És bízhattál volna az EU-n belül abban, hogy bukásod után jogállami eljárásban kapod majd meg méltó büntetésed, de onnan kijőve nem a jogállam, hanem az utcai népharag lesz az eljárásrend. Magyarország nem Kuba. Voltunk már orosz helyőrség, és nem szerettük. És eléggé nem szerettük ahhoz, hogy ne is akarjuk megszeretni. Fogd föl, Viktor: átlátunk Rajtad, ismerjük a tervedet. Bár a Nép birkának tűnik számodra, de rájössz majd, hogy minden azért nem nyelethető le vele. 1000 éve Európához tartozunk. Azokkal szemben védtük, akikkel Te most összebútoroztál. És újra meg fogjuk védeni, bármilyen áron. És ez nem fenyegetés.

Ígéret.


14 megjegyzés:

  1. Ha Viktor elvinne minket keletre, az ottan "szövetségesei" nem tűrnék ezt a táncikálást. Ha megpróbálná, akkor vagy selyemzsinór, vagy uránnal dúsitott menü lenne a sorsa. Feltéve, ha a népharag meg nem előzné mindezt. Mellesleg a NATO meg nem hagyja, hogy megint az orosz nagyhatalmi törekvések előretolt helyőrsége legyünk, ennél már kevesebbért is küldtek "védelmi haderőt" tőlünk keletebbre. Jobb lenne neki, ha elvesztené 2018-at és elvonulna Gratzba.

    VálaszTörlés
  2. Nem semmi jövő.
    Az "utcát" ugye a MoMósoknak szánod-aket Haris Éva (és az ingatlanmugul férje) "budoárjában" "rajzoltak".
    A "maromos" hahásokból tetmészetesen,hiszen az egyetlen rendelkezésre álló "fiatal" "hálózatosok " ők.
    A leghülyébbeket hátrébb vonva-sem PappRépaKinga sem a "váccpáörős"(What is Power) csaj nincs az "arcok" között.
    A családi kötődéseket jól jellemzi Mécs János,Csáki Judit és a szadeszos "filozófus"szerelemgyereke,es az OBA ügyvezető csúcsbankár fia,az "elnök".
    Ezek nem fognak az utcán Orbánt lincselni,ahogy jósolod.
    Persze Tisza Istvànt sem Kun Béla lőtte le személyesen,hanem a felcukkolt "csőcselék"..
    Gábor.
    Azok az idők elmultak.
    A Majdanon a gyilkosságokat is profik végezték,akiket az ötmilliárdból fizettek,amit ugye elszólt a Núdelman "rabbiunoka" Nuland 'államtitkàrhelyettes' asszony,a rettenetesarcú Kagan 'neokon'felesège..
    Ébredj fel,Vezér.
    A bolond Trumppal a hatuk megett ugyanezt nem tudják eljàtszani a kedvetekert-es amig a Maki volt-a Goodfrendet küldtèk csak puccsistának-ami nem jött be.
    Néhàny fő a "csapatod".
    A többi 'sorosista' csoport és töredék levegőnek néz.
    Nem 1919 van..
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mária, nem teljesen értem, amiket itt leírtál.. vitathatatlanul felkészülten és gondosan gyűjthetted (vagy kaptad készen??) a fentieket.. Hogy a végén kezdjem: Úgy érzem, hogy ez a MAI Szabó Gábor már nem az, aki valami vezéri ambíciókat pátyolgathat, DE még az a Szabó Gábor, aki egyedi és úttörő kezdeményezésekkel és profizmussal tud olyasmiket hozni be politikai közéletünk "utcai" megnyilvánulásai közé, amit mások nem voltak képesek megvalósítani. HA TE annyira profi politológiai ismeretekkel rendelkezel, mint amit az általad bemutatott "gyűjtemény" mutat, akkor talán észrevehetted volna a lényegi változásokat akár stílusában, akár irányultságában is.. amelyek ugyan nem ordítósak, de hangsúlyaiban lényegesek.. És amit írsz, abban van egy nagy csúsztatás (bár csak egy lenne, de nekem ez szúrt nagyon szemet!!): SENKI nem mondta, írta, hogy a mai prominens politikai ellenzéki vezetők fogják az erőszakot kiprovokálni vagy pláne felszólítani erre, vagy végrehajtani.. ŐK mind óvnának ezektől.. hanem, azok a ma még talán utcán sem lévők, akiket ez a mai illiberális rendszer és képviselői tettek és tesznek koldussá, jogfosztottá és kisemmizettekké.. (az ország ma még csendes nagy többsége ilyen!). Nem kell ide Kun Béla.. Sokan mondogatják már régóta, hogy ha nem lesz komoly változás/enyhülés/stílusváltás - a kormányzat/hatalom részéről, akkor egyetlen megoldás marad: a forradalmi.. pl TGM, de sokan mások is.. Csúsztatásaid között a csúcs a változást sürgetők mögé állított Trump.. aki a jelenlegi nagy reménysége volt.. csak az is bebukott.. (a reménység!!).. Amit írtál, jellegzetes fideszes stílusjegyeket hordoz: hazugságokkal vegyített lejárató-bagatellizáló-elterelő valami.. RÖHEJES..

      Törlés
    2. Egy kiegészítés: A gazdaságunk valódi szereplői már nem állnak a jelenlegi mögött, aminek ámokfutása ellehetetleníti a magyar ipar és gazdaság versenyképességét önfenntartóképességét.. kivéve persze a "csókosokat".. aki viszont csak a csókosságban versenyképesek.. azaz csak itt és csak ebben a felállásban..

      Törlés
    3. Ki ez a sorosozó, lejárató kampányokból ismert paneleket felsorakoztató Orbán hívő? Csak egy troll lehet. Nem szeretnék a helyébe lenni. Ennyi gyűlöletet hordozni egy ember "lelkében" nem lehet könnyű. Vagy csak "hozott", azaz kapott anyagból dolgozik? Hogy jön ide a szerelemgyerekezés,Haris Évázás, akinek mellesleg komoly kereső szakmája van, önálló okos nő, és nem az a jellemzője, hogy ki a férje- ebből gondolom, hogy a hölgy orbánista, mert ott az a zsinórmérték.( Asszony csak eltartott lehet.) Szóval, nem értem mit írt itt össze- vissza, és főleg miért? Bocs: mennyiért?

      Törlés
    4. Kedves Mária!
      Ez az "érvelés", amit én inkább szarkeversének neveznék kb. olyan, mint amikor valaki egy bizonyítottan plágiumból származó szakdolgozat védelmében azt hozza fel érvként, hogy a vizsgabiztosnak pecsétes a nyakkendője. Semmi jelentősége nincs, hogy a Momentum tagjai honnan származnak (a hitelességük tekintetében sem, de az ország jövője szempontjából végképp nem). Ha Orbán döntései következtében elszabadul a népharag, a Momentumnak abban maximum annyi szerepe lesz, hogy az indulatokat megpróbálja fékezni, kulturált mederbe terelni, esetleg a helyzetet a maga javára fordítani. Aki külföldi cégekkel üzletel, akinek a gyereke, unokája külföldön dolgozik, aki egyszerűen csak élni szeretne itt, az nem a Momentum miatt fogja védeni az életét, és az érdekeit, hanem azért, mert minden normális ember (sőt, állat is) ezt teszi.

      Törlés
  3. Hát ez egy nagy katymaz, semmit sem érteni belőle.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Tereza, olvasd el még párszor.. az néha még a funkcionális analfabétákon is segít..

      Törlés
    2. Ha nem érted, az nem feltétlenül a szöveg hibája... :-)

      Törlés
  4. Figyelmeztető és jó írás. Mint minden "jóslatban", ebben is van vitatható vagy pláne támadható (rész)megállapítás. DE sem a felvázolt veszélyek (számunkra), sem a Keleti Diktátor-Blokk sebezhetősége, belső érdekellentétei nem tagadhatóak.. És ha a jelenkori hazai történéseket vesszük figyelembe (kiemelve azok beláthatatlanságát és kiszámítva-kiszámíthatatlanságát), akkor lehet ETTŐL a jövőtől (is) tartani.. mert a józan ész visítozva menekülhet az ilyen környezetből.. hivatalos szinten már nem is igen látható.. ÉN félek egy ilyen jövőtől.. ami sajnos nem zárható ki.. bár azt hiszem, sokan vagyunk, akik mindent megtennének, hogy ne következhessen be..

    VálaszTörlés
  5. Tasnádiné ön degenerált,viszlát a jövőben!

    VálaszTörlés
  6. HA TE IS ennyire beletúrnál naponta a politikai játszmákban akkor nem csodálkoznál egy ilyen kézzelfogható ilyen eseményfelépítésen,hisz burkoltabban előtted zajlanak ezek ,csak megpróbálják ezt neked szépen kibontogatni,hogy lássad az igen aljasan felépített jövődet.És az helyett,hogy kicsit el gondolkoznál azon,hogy mi lenne HA EZ VALÓBAN megtörténne, helyette másokat finoman kifejezve kritizálsz vagyis inkább,magyarázod a saját igazadat !!

    VálaszTörlés