2016. november 18., péntek

Mégis a gólya hozza?

Van az úgy, hogy a zember belefut valamibe a neten, aztán elmegy a kedve az írástól. Aztán persze megjön, és inkább megírja, mit látott. Mint én most.




Tessenek megnézni jól az első képet. Egy demokrata fészbukcsoportban láttam, le is mentettem döbbenetemben. A kérdés még oké, bármit, bárhogy meg lehet kérdezni, miért is ne. Esetünkben arról érdeklődött a kérdező, hogy az emberek hogyan viszonyulnak a közvéleménykutatásokhoz: mennyire bíznak meg az általuk közzétett adatokban. Ha ilyet látok, mindig megnézem, már csak azért is, mert ez maga is egy közvéleménykutatás, nemde. Ugyan kicsi a minta, csak egy csoportban látható, tehát nem reprezentatív, de azért az eredménye elgondolkodtató lehet. Mit ne mondjak: az lett.


100 válaszadóból összesen egy bízik meg a közvéleménykutatók adataiban. A szitut súlyosbítja, hogy mint a képen látszik: az az egy is magam vagyok. Az összes többi válaszadó a "hülyeség a közvéleménykutatás" tengelyen mozgott, és jelölte annak lájtosabb, vagy hárdabb formáját. És itt, ezen a ponton elgurult a gyógyszerem. 2006 óta MINDIG, minden esetben a közvéleménykutatók adatai bizonyultak helyesnek éles választási szituációban. Példaként föltettem képen a Medián 2014-es választási előrejelzését, mint maguk írják - és eleve a módszertan így kalibrál: +/- 3% a hibahatár. És most fölteszem következő képnek a 2014-es választások hivatalos végeredményét, tessék:


Nakérem, erről ennyit. Igaza lett a Mediánnak? Igen, igaza lett. Na mégegyszer, gyengébbek kedvéért: a Medián 2014-es választási előrejelzése IGAZ, ennek bizonyítéka képeken bemutatásra került. És pont. Lehet a többit is visszanézni, nagyjából 5 perc alatt meggyőződhet mindenki a saját szemével: MINDEN esetben a közvéleménykutatók mondták meg a voksolások előtt a frankót, és MINDEN esetben azok szívták meg, akik vágyaiktól vezérelve kételkedtek az eredményeikben. Magam is 2014-ben ezek közé tartoztam, csakhát van aki tanul a saját hibájából, van aki meg képtelen rá. Magam megtettem, mint látszik, de ezzel egyedül maradtam.


Ez az ország menthetetlen. Itt a hülyeség a vezérelv, és a normalitás a ritkaság. Ha 10 év alatt valamiről sokszor, és MINDIG bebizonyosodik: IGAZ, akkor csöppnyi agy elég hozzá, hogy a továbbiakban el tudjunk igazodni. Dehát mint látszik, honfitársaink 99%-ának csöppnyi agya sincs. Teccenek érteni: mivel mindig az bizonyult igaznak, amit a közvéleménykutatók mondtak, ezért aztán nem hisznek nekik. Ugyanilyen "logika" mentén mondok pár példát. Mivel mindig az bizonyosodik be, hogy a gyereket nem a gólya hozza, tehát a gólya hozza. Mivel sosem a Jézuska hozza a karácsonyi ajándékot, ezért aztán a karácsonyi ajándékot a Jézuska hozza. Baromság? Hát persze. De nem az én baromságom.

Orbán országáé.


10 megjegyzés:

  1. A Te mintád nagyyon nem reprezentativ, más csoportokban is fel kellene tenni a kérdést, nem csak egy fanokat gyűjtőben. Hátha másként reagálnának. Leglább reménykedjünk. Az kizárt ugyanis, hogy csak egy legény legyen "talpon e vidéken"...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez az ország így ahogy most van, menthetetlen. Mint a gyorsvonat úgy haladunk a diktatúra felé, ugyan félig-meddig már az is van. Hiszen szinte nap mint nap tapasztalhatjuk. A kormány szöges ellentétben cselekszik ahogy normális esetben kellene. Nem azt mondom, hogy mindent úgy kellene, ahogy a nép szeretné. De ami most megy az már katasztrófa és abszurd. Már csak azért is mert hülyét csinál az országból, a népből és kinevetteti magát is ami nem is érdekelne hiszen már én is nevetek rajtuk, igaz nem jó kedvemben teszem ezt inkább kínomban, de tényleg annyira nevetségesek. Egy az, hogy abszolút határozatlan, bizonytalan és tudatlan a kormányzásuk...mert annyira hülye már nem lehet ez a kormány, ...egy kormány, hogy ezt megjátssza. Törvényt hoz, visszavonja és ezt megteszi nem egyszer. Már ez is nevetséges és bizonyítja, hogy a kormánynak és a tagjainak inkább valami szórakoztató iparban lenne a helye mint az ország élén. Habár ott nem tudnának lopni, az igaz, hogy csalni és hazudni ott is lenne rá lehetőség. Mert a szemfényvesztésben tuti sikerük lenne. Csak az a baj, hogy embereket, családokat és a fiatalok jövőjét lehetetlenítik el. Ez az ország ma a Bábel tornya. Zűr-zavar, kétely, reménytelenség uralkodik és nem is nagyon értjük sokan mi miért történik és mit beszél a kormány amikor nem is úgy van. Szóval ez a nép hülyítés. A Bábel tornya mellett eszembe jutott egy másik irodalmi mű is a Kőműves Kelemen...csak itt nem valakinek a feleségét hanem országunk "vezérét" kellene befalazni...azon el lehet gondolkodni, hogy éppen hova...bár az is lehet, hogy nem egyedül őt kellene falba rakni. Ez kesernyés humor is és nagyon komoly is. Aki a kormányt védi és híve az vagy meg van véve, vagy meg van félemlítve, vagy nem lát más megoldást és ül a langyos vízben áztatva reményeit a jobb életre. Akik párttalanok azok a politikában nagyot csalódtak és látni sem akarnak már egy pártot sem...csupán a pénz hová tétele miatt sem, mert a politikusok tevékenysége zömében...illetve csak erről szól..

      Törlés
  2. Gyermekmítoszokat állítasz be axiómának, hogy aztán sikerrel tagadhasd? :D

    VálaszTörlés
  3. Némelyik olyan hülye hogy már fáj!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Így van, karácsonnyi ajándékot a Jézuska hozza, és ha kell erről törvényt is hoznak nekünk!
    Na de komolyan,sajnos működik a néphülyítés több évezredes művészete, az őskori varázslóik a felvilágosodás után újra feltámadnak. Új vallás született, a népek bolondítását átvették az elektronikus médiák. Ontják a hülyeséget, a nép meg eszi...

    VálaszTörlés
  5. A sötétség állapota nem az orbanizmus idején alakult ki, hanem még anno a cocializmusban, és nőtt növekedett a gengszterváltást követően. És sajnos öngerjesztő folyamat. Mivel mesék ritkán válnak valósággá, és az amerakia álom Mo.-on nem működik. A hülye szülőnek valószínűleg hülye gyerekei, unokái és további hülye leszármazottjai lesznek. És ők nemzenek több gyereket, mert pötty agyuk van, ami csak a vegetatív idegrendszer működtetésére elég. Nézzük a fidesz hívőket. A fidesz "elit" ellopja az ő és gyerekeik jövőjét, de továbbra is vallásos áhítattal csüngnek a főtolvaj minden idióta mekegésén. A nyílt hazugságot, az ocsmányságot tekinti követendőnek ez az új előemberi kreáció, a primitívus hungaricus. És mindezt keresztyéni szellembenben, mert lopni, csalni, hazudni úgy ildomos, mert nekik joguk van átirni a Tízparancsolatot is.
    És ott a másik véglet, akik ugyanezt a hitet testesítik meg a leszerepelt pártok hívőiként. Akik szerint az mszp, dk, szdsz... vezetői, "illusztis" képviselői nem loptak, csaltak ,hazudtak. Akik szerint a privatizációnak nevezett szabad rablás törvényes volt, vagy meg sem történt. Akik ugyanolyan gerinctelenek szekerét akarják betolni a célba, akik miatt ma az orbáni rablóbandát nevezik kormányzó-pártnak.
    És van a dolgozni akaró réteg, akik nem akarnak megalázottságban élni. Akik nem akarnak erkölcstelen, becstelen, az értékeket meggyalázó közegben élni. Akik elmennek, elmenekülnek ebből az erkölcsi fertőből.
    És vannak még páran, akik megpróbálnak mindezek ellenére változtatni, figyelemfelhívni, az erkölcsi értékeket megőrizni. De kikért, ez itt a kérdés.

    VálaszTörlés
  6. Az angol nyelvben van erre egy kifejezés: „wishful thinking”
    Nagyjából annyit tesz, hogy szeretném elhinni, ezért elhiszem.

    VálaszTörlés
  7. Dobjuk el végre a rossz beidegződéseket, a ránkerőszakolt pártdiktatúrát. Miért nem kezdünk el emberi értékek szerint gondolkodni, és arra érdemes embereket választani képviselőnknek? Ki tiltja, hogy pártfüggetlen jelöltre szavazzunk? Tudom, hogy a pénz, a kampány, a reklám.... De, kérjünk Sorostól, kolduljunk külföldről, alázkodjunk meg a pénzért, Mo. jövője érdekében. Nem pártot kell választani, tenni akaró, közérdekű embereket kell az Ország Házába küldeni. Ez a megtisztuláshoz vezető út. Higgyetek nekem.

    VálaszTörlés
  8. Csak hát az a nagy büdös helyzet, hogy nem babra megy a játék hanem itt emberekről van szó akiket ellehetetlenített a az ország vezetése. Ma már nagyon sok áldozatunk van sajnos. Hogy mi lenne az igazi megoldás?? Politikusok helyett igazi szakemberek kellenének, igazi szakértő kormány kell ahhoz, hogy ez az ország kikecmeregjen abból a szakadékból ahol most éppen van. Szerintem de úgy érzem és tapasztalom, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Látni ezt már a 2014-s grafikonokon is, habár azóta szerintem emelkedett ez a százalék. A pártatlanok 22 %-n. Próbálom a dolgokat több oldalról is nézni...igaz nem vagyok sem politikus, sem történész, sem szakértő..csak azt írom le amit érzek és tapasztalok, ezért lehet velem vitatkozni, habár nem vitaindítónak szánom a megjegyzésemet, írásomat és ami nem tetszik. Tetszett az, hogy beléptünk az UNIÓ-ba és flottul ment is volna minden...ha mérlegelve lettek volna a dolgok és a pénzek java legalább odament volna ahova szánták, és ahol szükség lett volna rá de legalább a 70-80 %-a magán zsebekbe vándorolt. Most hogy eléggé meg vannak ezek a zsebek rakva vagyonnal, nagy pénzekkel, most a kormány beleharap mint a kutya abba a kézbe aki a "kenyeret" adta. Pedig aláírt egy belépési nyilatkozatot amelyben kötelességek és pénzek utalása egyaránt le volt írva. Most, hogy közelednek a választások, el kezdett kapkodni a kormány...mert erre sincs és arra sincs pénz. Pedig jó lenne, hogy a szavazatok jönnének és kellene valamit csöpögtetni a népnek, hogy jobb kedve legyen a szavazásra már mint a kormány javára. Az már csak mellék zönge, hogy népszavazás, meg migráns kérdés, mert ez inkább elterelő hadművelet. Tudjuk ugye a letelepedési kötvényeket amikkel hazánkba telepítenek szinte a világ minden tájáról idegeneket...s közben sok "konzervativ" emberke arról papol, hogy a NAGY MAGYARSÁG megóvása, ami lehetetlenné vált napjainkban. Ok ebben én is konzervatív vagyok de csak ebben. De az is eszembe jutott, hogy azért nagyban hiányzik az emberség is és főleg az..ebben a zűrös vad világban. Tudniillik a letelepedési kötvényeket megvevő emberkék gazdagok és hajjaj ki tudja honnan, miből gazdagodtak meg...akik ugye veszélyesek is lehetnek ránk. Aztán vannak a menekültek akiknek valóban menekülniük kell az iszonyú hadak útján. Bár az is igaz, hogy a menekülteket is lehet szelektálni. Szóval vannak gondok rendesen. Elnézést, hogy hosszúra sikerült az írásom...de ez a lelkemben volt...és hát az igazságtalanság az nagyon zavaró tud lenni...engem is az zavar a legjobban.

    VálaszTörlés
  9. 0523-tól idézve:
    "Nem pártot kell választani, tenni akaró, közérdekű embereket kell az Ország Házába küldeni."
    Ezen emberek ismertető jegyének én azt tartom, hogy felismerik, vallják, hirdetik, tömegekkel megértetni, elfogadtatni képesek: az ország élhető jövője érdekében Orbánéknak (nem a Fidesznek) menniük és dúlásukért, lopásaikért személy szerint felelniük kell.
    Be tudják mutatni a változtatás reális módját.
    Nem címkéznek és nem szorítanak ki semmilyen csoportot, de ha kell építő kritikával összekovácsolják azokat, amelyek jelenleg is az (el)uralkodó hatalmi centrum felszámolásának szükségét hirdetik.
    Ha a cikk táblázatait nézem és a Fideszen kívüli adatokban szavazókra gondolok, akkor 2018-ban akár (utoljára) lenne is (békés?) esély.

    VálaszTörlés