2016. június 8., szerda

Csipetnyi terror

Mikor írtam a címet, majdnem azt pötyögtettem véletlenül: csipetnyi horror. Hiába no, a kollégiumok társalgóiban, vizsgaidőszakok éjjeli videózásaiban szerzett latinos műveltségem néha bejátszik. De ugorjunk a témára.




Ma nem blogos napom van, holnap lenne, de mit tehet a Zember, ha a Rezsim épp tegnap vezette be a nyílt, fegyveres diktatúrát? Naugye. Erről azért van mit írni. Ha nem kellett volna agyonjogászkodnom az elmúlt heteket, hogy szabadlábon maradjak - böriből nem könnyű blogot írni -, írtam volna többször is róla. Mert készült a dolog, és azok, akik készítették, és akik ehhez asszisztáltak, akkora kussban voltak, hogy a légy is szégyellte magát zümmögés közben. Az még érthető, hogy Orbánék, meg a mostanra a Fidesz altestéhez átfazonírozott Jobbik hallgatott róla. Ők akarták átnyomni, csendben, nehogy botrány legyen, mert egy Hitleri Harmadik Birodalmi Törvény elfogadása azért nem problémamentes. Majd látjuk utcán az eredményét, mikor elvisznek bilincsben, mert csúnyát szólunk, az elég reklám lesz. Szóval Ők kussolnak, mert ez az érdekük.


Csakhát úgy tűnik, mindenkinek ez volt az érdeke, aki országos médiához hozzáfér. Bloggerek, független újságírók pötyögtették persze, hogy vigyázat, zajlik a jég, de mi messze nem érünk el annyi embert, mint egy ATV. Vagy épp RTL Klub, HírTV, miegymás, de a demokrata városi legendákban tartja magát egy téveszme, hogy az ATV balos, meg ellenzéki, ezért veszem előre. Vegyük ezt egy pillanatra komolyan - nem az persze, a tulajdonos Hitgyüli az egyházi státuszért cserébe rég eladta magát Orbánnak -, és nézzük. Van-e annál súlyosabb közéleti téma, mint mikor egy rafinált puhaönkény épp átmegy nyílt, fegyveres diktatúrába? Asszem nincs. Hát erről meg épp nem sikerült egy hangot sem szólni a T. Szerkesztőknek. Az ATV mint hírcsatorna súlyosan hallgatott, oké, ma ilyen megértős hajnalom van, a legyet is kikergettem a szobából, nem agyoncsaptam az előbb.


Csakhát egy ideje vannak bizonyos emberkék, akik olyan szinten járnak haza a magukat ellenzékiekként címkézők közül, hogy már társszerkesztőként is működnek néha. Ja, hogy a Fidesz gőzkieresztésre használt látszatellenzéki médiája miért épp azokat futtatja, akiket, na az is egy izgalmas sztori, nemde. Mondjuk azért, mert érdekük, hogy azt lássák ellenzékinek a magukat orruknál fogva vezetni hajlandók, akit Orbán ebben a szerepben kíván látni. Őfelsége ellenzéke soha nem lenne képes megbuktatni a Diktátort, nem is akarja, a mocsárban ritka a lázadás, mert mindenkit elbódít az a furcsa gőz, vagy gáz, vagy valami. Esetünkben a pénz, meg a megjelenési lehetőség, ez ilyen mocsár. Szóval ottjártak, ottjárnak ezek a Zemberkék, naponta háromszor - reggel-délben-este, autentikus forrásból tudjuk, hogy hazudni így kell.


És nekik sem jutott eszükbe, hogy épp keverik a mérget Habony konyhájában, és az mindannyiunknak a torkán akadhat. Fontosabb témára koncentráltak a Beszélő Fejek. Dunaújvárosra. Vagy az ott történt bohózat után szabadon: Dumaújvárosra. Mert ott aztán hatalmas jelentőségű dolog történt, nemde. Nem hát. Csak a Beszélő Fejek reggel-délben-este típusú csapbólömlő dumájában volt az. Merthát ha Ők, akiknek minden lehetőségük régóta megvan, hogy tömegekhez szóljanak - épp Orbán biztosítja Nekik, de kicsire nem adunk -, pár szót elpöttyentettek volna arról, hogy azért itt készül ám a nyílt fegyveres diktatúra, akkor még a végén lett volna valami fölhorgadás. Hát épp ezért kerülték kínosan a témát. Ne legyen itt semmi mozgolódás, mozgalom meg pláne ne, még a végén megbukna a Rezsim, és akkor a jól olajozott pártkasszatöltő közbeszerzési mutyinak is vége.


A csipetnyi terror meg tényleg csak csipetnyi lesz. Nem az kellett Orbánéknak, hogy holnaptól mindenkit bebörtönözzenek. Simán tudják működtetni a fortélyos félelem rafinált diktatúráját, nem kell a fölösleges feszej. Műellenzékkel felvértezve, akik egyszerűen belenőttek eléggé a parlamenti székükbe ahhoz, hogy onnan semmi ne emelje ki Őket, nincs mitől tartaniuk. Zsidókat nem lőnek a Dunába, nem is deportálják Őket, bár épp megtehetnék, a "parlamenti ellenzék" soha nem fogja észrevenni, hogy Diktatúra van, mert akkor be kéne vallaniuk: jó pénzért legitimálják az önkényuralmat demokráciának. Ami kellett Orbánéknak ezzel a törvénnyel, az annyi: legyen erőszakos lehetőség valódi ellenzékiek eltüntetésére. Mert mind az Ő, mind a Műellenzék elemi érdeke, hogy nehogy UTCÁN komoly történések legyenek.


Olajozottan megy a színdarab, ilyen Diktátorhoz ilyen ellenzék kell, hogy Diktátor maradhasson. Tán majd egyszer leesik a tantusz a demokratáknak, hogy nemcsak Orbán veri át Őket. Ő már rég nem lenne, ha a Műellenzék nem tenne meg mindent, hogy a valódi ellenállókat megfojtsa. Sokakat sikerül, párakat, köztük minket, nem, de hosszú lesz a menet, míg mindenki átlátja: Orbánt a parlamenti kollaboráns banda tartja hatalomban. Most épp lett csipetnyi terrortörvény, lesz itt még más is, szabad az út, mindig lehet egy időközi önkormányzati választást tartani, ha valami kemény sztoriról kell elterelni a figyelmet. Szegény Népünk nincs még felvértezve, hogy átlássa: akiktől azt várná, hogy felébresszék, azok a legnagyobb altatók. Változás itt addig nem lesz, amíg ezt a már szemünket kiszúró nyilvánvaló tényt nem sikerül elfogadni. Tudom, fájdalmas az ilyen szembesülés.

De nincs más út.  


5 megjegyzés:

  1. Kedves Gábor!

    Nagyon úgy tűnik, hogy a következő parlamentbe 4 pártnak van esélye bekerülni.
    Játszunk el a gondolattal, hogy közülük kötelező választanod egyet.

    Mondd csak te kit választanál?

    Ha kibújsz a válasz alól akkor a hozzászólásaid alapján azt a következtetést leszek kénytelen levonni, hogy számodra a DK-nál szimpatikusabb az MSZP, a Jobbik, sőt még a Fidesz is.

    Nincs ezzel baj jogod van hozzá, de azért az nyilvánvaló, hogy a DK állandó szapulása elsősorban a Fidesz, másodsorban az MSZP érdeke.
    Persze az is nyilvánvaló, hogy ezek az írások nem igazán befolyásolják a pártok megítélését, annál inkább a tiédet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsi, de ha valóban ismered, amit írok és gondolok, akkor tudod: kamuválasztásokkal pártfanatikusok játszadoznak, meghagyom Nektek a népaltatás silány örömét.

      Törlés
    2. Megpróbálok úriember módjára reagálni kedves Zsolt! (de b+ nélkül nehéz lesz!) Te komolyan hiszed,hogy itt ebben a diktatúrában szabad választás lesz? B+ (mondtam,hogy nem megy enélkül) akkor gondolkozz egy kicsit és nézz körül a világtörténelemben! Melyik diktatúrában voltak szabad választások?

      Törlés
  2. Köszönöm, hogy átengedted az írást. Bár ritkán szólok hozzá, de minden írásodat elolvasom. Van ami tetszik, van ami nem. A kitartásod mindenképp értékelendő, kellenel harcos figurák is.

    Jobban tetszett volna egy egyértelműbb válasz, de azért ezt is köszönöm.

    VálaszTörlés
  3. https://www.youtube.com/watch?v=HMFZ1pVy_bo
    Legalább a Star Warsban volt egy igazi ellenzéki képviselő, aki tudta, mivel jár a Birodalom megalakulása.

    VálaszTörlés