2015. január 4., vasárnap

Forradalom, nem pedig showműsor

Sokat elértek az eddigi tüntetések, le a kalappal, és ezt őszintén mondom. Fölébresztették a Népet, megfelezték a Fidesz szavazóbázisát, belharcokat robbantottak ki a soraikban, összességében ezt úgy mondanám: a Hatalom talapzata megrendült.




Ugyanakkor azt is látni kell, hogy a kezdeti tömeg nagyobbik része hazament és kivár: az elégedetlenség, a jogos düh nem csökkent, csak annak utcai kifejezésére mennek ki sokkal kevesebben most, mint november elején tették. Az Orbán Rezsimnek a végső ütést akkor tudjuk bevinni, ha ezt a hatalmas tömeget ismét utcára tudjuk hívni, ez pedig módszeres szervezést és pontos célok megjelölését igényli. A dolgok egymásra épülnek, épp ezért mondom: tisztelet mindazoknak, akik ősszel résztvettek a Nép fölébresztésében, hisz könnyebb helyzetben vagyunk most, mint lettünk volna nélkülük. Mindenki érzékenyebb lett a közügyekre, figyelmesebben szemlélődik a világban, nem kajálja meg az első híradást, ami a tévében szembejön. Így aztán biztosra veszem, hogy a Tömeg újra utcára hívható, de át kell mostmár lépnünk saját árnyékunkat: ki kell mondani, hogy ami az Országban zajlik, az Forradalom, és nem színpadi látványshowk laza egymásutánisága. Hisz a Forradalom nem más, mint a társadalom döntő többségének tudatváltozása: nem mehetnek úgy a dolgok a továbbiakban, ahogy eddig, és legbelül mindenki számot vet magával: mit hajlandó kockáztatni azért, hogy az élete új, jobb irányt vegyen.


Nem kell megijedni a Forradalom szótól: nem jelent égő épületeket, fizikai erőszakot, a sikeres forradalmak többsége békés úton ment végig, és okozott mélyreható változásokat mind az adott országban, mind a világtörténelem egészében. A lelkekben, az egyén szintjén a jövőnk már eldőlt: az Orbán Rezsim bukni fog, mert elvesztette a Nép döntő többségének támogatását, és mert a külvilág valós erőviszonyait sem vette figyelembe. Nekünk pedig, akik vállalják a következő idők tömegdemonstrációinak megszervezését, mostantól egy dologra szabad már csak koncentrálnunk: hogy utat engedjünk a Népakaratnak. A közös érzés már dübörgéssé erősödött eddig is: Orbán takarodj, Európa, Demokráciát, biztosítanunk kell a továbbiakban, hogy minél gyorsabban érvényt szerezzünk a Tömeg szándékának. Bátran, tisztán kell beszélnünk egymással, a szervezők csak eszközök a tüntetők egységbe fogásában, nem pedig karmesterek friss performanszok előadásában. Meg kell mondanunk pontosan, hogy mit kívánunk tenni, kérnünk kell ehhez a Tömeg jóváhagyását, és ha megkapjuk, akkor bizony bátran meg is kell tennünk.


El kell mennünk a törvényesség határáig, valódi kényszerhelyzeteket kell teremtenünk a Hatalom számára, ehhez pedig egyakaratú Tömeg kell, annak felépítéséhez pedig egyakaratú szervezők. Március 15-ig ez az összhang minden további nélkül összehozható, mind magam, mind az Ország Gyűlése Mozgalom ezen dolgozik. Első lépésként január 10-én, szombaton 18 órakor meghirdetjük a Tavaszi Vihart, azon konkrét lépések sorozatát, melyek elvezetnek mindannyiunkat az Orbán Rezsim megbuktatásáig. Minden olyan további tüntetést támogatunk, amelynek egyértelmű célja az Narancsbirodalom fölszámolása, és a kiépítésében aktívan résztvettek elszámoltatása. Közben pedig megbeszéléseket folytatunk és megállapodunk minden olyan demokratikus erővel, mely a Tömeget ezekért a közös, valódi Célokért hívja utcára. Tenni kell mostmár, világos elvek mentén összefogni mindazokkal, akikkel egyirányba megyünk, és tökmindegy, hogy az mozgalom, szakszervezet, vagy éppen párt. A Nép már nem showműsorokat akar, hanem valódi cselekvést, mégpedig higgadtan megtervezett, és sürgős cselekvést. Március 15-én, az Ultimátum Napján az Orbán Rezsim átadható a múltnak, ha mindenki megérti, hogy a továbbiakban nem képviselhet senki részérdeket. Az utat, amin március 15-ig végig kell mennünk, január 10-én, az Összefogás Napján megmutatjuk, és kérni fogjuk ahhoz a tüntetők jóváhagyását. Döntéseket fogunk hozni, a Kossuth téren, és azokat a Tömeg fogja meghozni, most először a tüntetések sorában. Számítunk Rátok, várunk Titeket január 10-én, csatlakozz hozzánk ITT.

Hajrá Köztársaság! Hajrá Magyarok!


18 megjegyzés:

  1. Teljesen mindegy ki hova tartozik, az összefogás a lényeg! Csak így juthatunk előre, utána lehet kérdezni, hogyan tovább? és megtalálni közösen a megoldást! A megoldás ott van bennünk az emberekben! Persze akarni kell! Nagyon akarni a jobb jövőt!

    VálaszTörlés
  2. Nagyszeruen van osszefoglalva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Elöszöris a FORRADALOMRÓL.Ha valaki bemegy a 24 saját alapítású demokratikus csoportomba,azt látja rögzítve,hogy FORRADALOM!!!!!!!!!!!!!!!!! KOSUTH TÉRIEK. Több mint 2 hónapja van fent a csoportjaimba. A fotel forradalmárok többsége azt mondták,hogy megérdemlem ha elvisz a TEK és foglalkozik velem.Igen a FORRADALOM szótól és a cselekedettől nem kell félni!!!!!!!!!!!!!A másik amit a jan. 10. OGYM Kossuth Lajos téri demonstrációról.A 18 óra kezdés nemcsak a téli hónapokban de mégy a nyári ídőszakban is igen késő.Én legalább 200 embert tudnék mozgosítani innen Nyíregyházáról,de ilyen magasságban a víssza való közlekedés színte lehetelen.19.23 órakor elmegy az útolsó vonat is.A szolidaritás ídején azért tudtunk mozgosítani hatalmas vidéki tömeget,mert mindig 14 óra volt a demonstráció kezdete.18 óra magasságában még a Fővárosiak is otthon madnak és inkább a TV-én keresuzül szemlélik az eseményt.Így,mivel még beteg vagyok,csak a felútazást és haza jövetelt tudom válalni.Így Nyíregyháziaknak és gondolom az ország többi részén is még a Fővárosba is marad a TV.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez valóban igaz!! A vidéki, nagy része, csak tömegközlekedésben gondolkodhat! Erre kellene valami jó megoldást találni, hogy minél többen legyünk!

      Törlés
  4. József Gönczi Január 10.-e munkanap lesz! Délután 14 órakor és jóval később is az emberek zöme még a munkahelyén van! / Aztán menni kell a gyerekekért, el kell helyezni őket...stb / Való igaz, hogy a vidéki közlekedés a késői órákban nem megoldható. Ezért vannak a ( még időben ) bérelhetőkülönjáratok, az Oscar...stb. A 200 ember közül 100 biztosan áldozna rá. Próbáld meg te is, ahogy én is a szervezését. Az időponton nem lehet változtatni, s nem is szabad. Főleg a már nem dolgozókra számíthatunk, de ( másnap vasárnap lévén ) a fiatalokra is.

    VálaszTörlés
  5. Egyetértek azzal, hogy az este 6 túlkéső, ha számítunk vidékiekre is. Márpedig számítunk, igaz? Miért pénteken? Szombaton rendelkezésre áll az egész nap. A péntek koradélután esetleg amiatt jó lehet, hogy még tart a képviselők "munkaideje", talán orbán is odamerészkedik, föltehetőleg TEK-es kísérettel, max. Gondoljátok át, még lehet. :)

    VálaszTörlés
  6. Mindenkinek nagyon ajánlom!

    http://nepszava.hu/cikk/1044048-orban-nem-visz-elore-csak-a-szakadekba/

    A végén lévő linkeket is, mint pl.
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=870972722954539&set=a.362981087087041.102205.100001254583136&type=1&theater

    VálaszTörlés
  7. És ezt se hagyjátok ki:

    "Mi lesz itt?"
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=872739699444508&set=a.362981087087041.102205.100001254583136&type=1&theater

    Lehet vele vitatkozni, de akkor ezt hál istennek végre a lényegről tesszük!

    VálaszTörlés
  8. "(...)a szervezők csak eszközök a tüntetők egységbe fogásában, nem pedig karmesterek friss performanszok előadásában.(...)"
    Jó lenne ha ezt maga a szerző is betartaná, mert ennek most nagyon az ellenkezője látszik. ;)

    VálaszTörlés
  9. Este 6 órai tüntetéseknek semmi értelme...ezt ezerszer leirtam már...felesleges..és szépen hazasétálni....nekik 30-50 000 ember is kevés...még nyugodtan alszanak..majd hazamennek..és igaz....mondom én aki voltam több demonstráción...de mi több ezren nappal vonultunk a rádió elé beolvastatni a közleményünket...igaz több mint 1 éve már....szép volt de az is kevés volt...bár nem lehetett látni a sor végét....

    VálaszTörlés
  10. Minden tüntetésnek célja és annak jól előkészített levezénylési útjának kell lenni.
    A minél nagyobb tömeg pedig Orbán leváltásához szükséges! Gyűjteni kellene pénzt arra, hogy egy olyan 2 oldalas lapot dobassanak be pártoló tagokkal minden ember postaládájába, amelyben Orbánék mocskos rablása, az embereket megalázó jogszabályai, stb. tartalmazza. vagyis mindazt a hátrányt, amit Orbánéknak köszönhet ma a megtépázott magyar nép!

    VálaszTörlés
  11. Ha nem lefizetettként (zsoldosként) írsz, akkor légy szíves vedd le a terroristákat jellemző kendőt az arcodról. Talán attól félsz, hogy a nagy többség ne ért egyet közléseddel? - félsz a demokráciától?

    VálaszTörlés
  12. Figyelemre méltó okfejtés, csakhogy ha egy rezsimnek elfogy a támogatottsága, attól még akár 4 évig is regnálhat, ahogyan tette ezt Gyurcsány Bajnai kormányok 2006-2010 között.

    VálaszTörlés
  13. Válaszok
    1. Mert nem egyezik a véleményed az övékkel!
      Én sem trágárkodtam vagy szidalmaztam, épp csak megkérdeztem, hányan voltak az Orbán-búcsúztatón!
      Nincsen válasz...
      Talán mert kudarc volt, mint ahogy előre jeleztem, hogy szilveszterre, pláne kutyahidegben ezt nem érdemes megrendezni, mert rohadtul nem lesz, aki kimegy!
      Egyes hírek szerint 200-an mégis mentek dideregni. Persze nem tudom pontosan, mert senki sem válaszol, inkább törli Tuareg a kérdésemet :(
      Hajrá Demokrácia!
      Ugye???

      Törlés